Şimdi Ara

Dergi ve Katalog Tasarımları için hangi program kullanılmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle bu ve benzeri sorular daha önce sorulmuş ancak hem tarih olarak oldukça geçmişte kalmış hem de benim istediğim bilgiyi o sorularda ve cevaplarında alamadım diyebilirim. Gözden kaçırıp tekrara girdiysem de kusura bakmayın :)

Dergi ve Katalog Tasarımları için Indesing programının kullanılması gerektiğini biliyorum. Ancak Photoshop ile de yapılabilir mi bu? Avantajları/dezavantajları nelerdir? Açıkçası farklı programlar da öğrenmek istiyorum; kendimi geliştirmek adına. Indesign gibi bir programı tam anlamıyla öğrenmem ne kadar zaman alır ve bunu tek başıma yapabilir miyim? Pratik olarak en azından temel bilgileri elde edebileceğim ücretli veya ücretsiz eğitim setleri biliyorsanız tavsiyede bulunursanız memnun olurum.

Bununla ilgili olarak bir de Photoshop da hazırladığım görselleri, Indesign'a atıp öyle çıktı almam gibi bir kolaylık mümkün müdür? :)
    Örneğin, Katalog hazırlayacağım 50 sayfalık. 50 adet görseli Photoshop üzerinde hazırladım. Tüm bunları Indesign'a aktarmak ve Indesign'dan aldığım çıktıyı baskıya göndermek gibi.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi günler.

• Selamlar,

Kullanılması gereken bu işe tam uygun yazılımlar: indesign, Quark Express

Tam uygun olmadığı halde kullanılabilecek yazılımlar: illustrator, Corel (freehandi eklemiyorum o öldü ve artık herkes için ölmeli)

Hocam photoshop bu işe hiç uygun değil ama kasarsam yapabilirmiyim diye ısrarla sorarsan evet tabiki de yapabilirsin bu aynı paintte sanat eseri yaratmak gibi bişi olur diye eklerim. Bu kadar zorluğa değer mi? Üstelik işin matbaa aşaması vardır. İlk işten papaz olmak istemezsin sanırım. Ama digital baskı da o kadar sorun olmaz.

Dünyada çok sayfalı işlerde trend yaklaşık 10 yıldır indesign (ID) yanında. Türlü türlü kolaylıkları var. Öncesinde ibre Quark Express yanındaydı bazı ajanslar Türkiye'de alışkanlıktan Freehand kullanırdı. Çizgi altı, merdiven altı kurumlarda da genelde Corel kullanılır. Aslında fena yazılım değil de temsil ettiği sektörel kesim yönünden girmeni pek önermem. Adobe firması aslında tüm basılı mecralar için sadece ID'yi ve PDF teknolojisini önerir.

İndesign kullanınca resim işlemek için elbet PS bilmek gerekir. Şarttır. Ama ID çok becerikli bir yazılım olduğu için diğer tüm çizim, tablolama, indexleme, montaj ve baskı işleri için kullanılır. Hatta flash teknolojisini kullanarak interaktif yayınlar web sitesi bile yapabilirsiniz. (şu an flash kalmadı bi bakmak lazım tabi) Ayrıca son 5-6 yıldır gelişen mobil yayıncılık için tablet ve telefonlara özel dergi vs de yapabilceğiniz DPS araçları vardır.

İşi öğrenmen ayrı programı kullanabilmen ayrı. Mizanpaj, tasarım nedir biliyorsan program tarafını bir iki ayda halledersin. Ama asıl meslek olan yönünü bilmiyorsan programı nasıl öğreneceğin sana kalmış.

Türkçe kaynak çok. Hele hele bazı ip uçları veren eski Türkçe videolarda var ben zamanında bayılırdım.https://vimeo.com/halidozgur eski deme bu sayfaya iyice bak.

Bi tane de benden olsun. indesign'de bir iki sayfalık dergi yapıyorum. Ses yok ama yavaş yavaş izlersen işi çözersin.https://www.youtube.com/watch?v=6n0Lzsrfs1g

PS'de Ai'de ve diğer tüm yazılımlarda işlediğiniz görselleri, psd, tif, jpg, ai ve pdf formatlarında sıkıntısız, baskıya uygun bir şekilde ID'ye alabilirsiniz. ( daha fazlasını alır tabi ama işin baskı boyutu var.)

Bastırmak için herhangi bir imajın 300 ppi ve renk modunun cmyk olması gerektiğini biliyorsunuzdur.

İyi çalışmalar

• feylosoft kullanıcısına yanıt
    İlgilenip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Tüm sorularımı cevaplamışsınız :) Gönderdiğiniz eğitim videolarına da ilk fırsatta bakacağım.
  • Youtubeda Mirket Akademi kanalı var.Indesign ile ilgili güzel videolar var tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.