Şimdi Ara

DERECE YAPIP TS'DEN Tercih Yapacak Arkadaşlara Önemli Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
6.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, 2010'da sözel alandan ilk 100'e girdim. Aslında EA kökenli olmama rağmen özel üniversitelerin derece bursu yalanlarına kanıp bir özel üniversitenin reklamcılık bölümünü seçtim.
    Arkadaşlar, özel üniversiteler için en kolay derecelik öğrenci çekme yöntemi sözel alandan burslarla derecelik öğrenci çekebilmektir.

    ilk 100'e giren sayısalcı veya eşit ağırlıkçı biri burslara kanıp alakasız bir bölüme gitmez. gideceği yer köklü tıp fakülteleri, özel olsa da sağlam olan üniversitelerin tıp fakülteleri(koç gibi), eacılar da galatasaray-ankara-bilkent hukuk gibi yerlere giderler. Yani sözelciler dışında diğerleri hemen hemen nokta atış yaparlar. Sözelde derece yapanlar ise zaten ciddi bir gelecek vaadetmeyen bölümler arasından tercih yapacaklardır. Saçma sapan üniversiteler, birkaç hocası olan bölümler sözel öğrencilerini bu noktada tuzağa çekerler.

    Sözelden derece yapanlara tavsiyem, burslara kanıp saçma sapan üniversitelere gitmeyin. Bırakma kararı alırsınız diyeyim. Nasıl olsa yapıyorum ben bu YGS-LYS'yi burda duracağıma tekrar sınava girerim nolcak dersiniz ve eğitim hayatınız büyük ihtimal bu ikilemleri yaşayarak baltalanır.

    İlla sözelden tercih yapacaksanız Boğaziçi, Koç, Bilkent, Odtü, İstanbul, Hacettepe gibi yerleri seçin. Bu devirde diploma demek nereden mezunsun demek. İyi, bilinen ve köklü üniversiteler etiket demektir. İstanbul üniversitesini mesela ciddiye almayız; ancak gidin yurt dışında yüksek lisans başvurusu yapaın İstanbul Üniversitesi diplomanızla etiket-isim sayesinde sizi çok daha kolay kabul ederler.

    Mesela ben reklamcılık okudum, Boğaziçi tarih okuyan arkadaşlarım reklamcılık yapmaya karar verirlerse benden daha avantajlı.. NEDENNN??? ÇÜNKÜ ÇOK SAĞLAM ORTAMLARI VAR, ORADA BİR ŞEY OLMAYA KARAR VERİRSENİZ O KADAR ÇOK BAĞLANTI KURARSINIZ Kİ...ORTAM ÖNEMLİDİR, OKULUN ADI ÖNEMLİDİR, OKULUN SAĞLADIĞI NETWORK ÖNEMLİDİR ARKADAŞLAR.

    TS'DE DERECE YAPANLARA TAVSİYEM BURS VERİYORUZ TUZAĞINA DÜŞÜP YENİ KURULAN ÖZEL ÜNİVERSİTELERE KANMAYIN. 4-5 YIL OKUL HERKES OKUYOR. ÖNEMLİ OLAN BİR ÖMÜR BOYU NE YAPACAĞINIZ.

    SORULARI CEVAPLAMAK, ARKADAŞLARIMA YARDIMCI OLMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPMAK İSTERİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdimix -- 25 Haziran 2014; 23:43:30 >







  • Sorusu olanlara yardımcı olmak isterim arkadaşlar. Son pişmanlık fayda etmiyor diyeyim.
  • Ts den tercih yapmayin mi diyosun yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır. TS'de gelecek vaadeden bölüm neredeyse yok onun için bitirdiğiniz okulun marka değeri çok önemli oradan ekmek yeme şansınız var. Onun için yeni kurulmuş kendine hayrı olmayan, isimleri dalga konusu yapılan üniversitelerin burs kandırmacalarına aldanmayın diyorum.

    KENDİMLE ALAKALI, AÇIKÇASI HUKUK VB BÖLÜMLERE PUANIM YETİYORDU. MAT2im her ne kadar kötü idiyse de marmara hukuk vs tutuyordu. açıkçası şimdiki aklım olsaydı hukuka giderdim.
  • Sorularınızı bekliyorum, tabi sonuçlar açıklanmadan biraz sıkıntılı olabilir ancak herkes az çok nasıl sonuç alacağını da biliyordur.
  • Ne kadat burs aliyodun toplamda ilk 100 vakif bursu hepsi bir arada :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nakit 1000 civarı ve yurt bursu. nakit esnek, not durumuna göre düşürebiliyorlar. Üniversitede okudum tadı hiç almadım, hazırlığı doğrudan geçtiğim için bu yıl mezun oldum. staj yapmak için bile, yani ücretsiz kölelik yapmak için bile yer bulmak çok zor oldu. iş yok şu an, takılıyorum :)
  • TS'DEN tercih yapacak EA arkadaşlarım orada sıralamanız iyi diye hayallerinizden vazgeçiyorsanız ileride çok şeyden vazgeçeceksiniz , TS BÖLÜMÜ KISITLI VE SIKINTILI.

    Mezunu çok işsizi daha çok...
  • Arkadaşım sen de doğruya yönlendirmiyorsun insanları. Evet, sadece para veriyorlar diye yeni kurulmuş üniversiteleri tercih etmek mantıklı değil. Fakat sırf ismi var diye de bir üniversitede tarih okumak yanlış.

    Tarih, Edebiyat gibi bölümler bu alanlara ilgisi olan kişilerin okuması gereken bir bölüm. Ona göre ders programı var, en basiti Osmanlıca öğrenmek zorundasın.

    Tercihlerden önce öğrencileri böyle pohpohluyorlar, sonra bu bölümler amaçsız ne istediğini bilmeyen insanlarla doluyor. Hem de gerçekten bu bölümlerde okumak isteyenlerin önü kapanıyor.

    İletişim alanında işi öğrenmek isteyen arkadaşlara tavsiyem, derece yaptılarsa diğer vakıf üniversitelerini bir kenara atarak Koç, Kadir Has, Bahçeşehir ve Bilgi Üniversitelerinin tam burslu programlarını düşünmeleri.

    Bu işler o kadar kolay olmuyor, Galatasaray demişsiniz, zaten Galatasaray'ın küçük bir kampüs alanı vardı, yangından sonra daha da daraldı, ufak bir lise kampüsü kadar binası var. Stüdyo vs imkanları son derece kısıtlı. Devlet üniversitelerinde 5 kişiye 1 kamera düşüyorsa, iyi vakıf üniversitelerinde 1 kişiye 5 kamera düşüyor.

    Tüm bunları düşünerek üniversite seçin. Galatasaray ve Boğaziçi ekoldür, zorlukları vardır, daha hazırlıkta insanın burnundan getirir dünyayı. Cidden bu zorluklara katlanmak isteyenler yazsın buraları, daha fazla para kazanmak isteyen değil.




  • Derece yapan insanlar puanlarını yakmasınlar diye tavsiyelerde bulunuyorum. Nerede okuyorsun deyince cevap verirken utanacağınız yere gitmeyin :) Dalga konusu oluyorsunuz.
    Sen o kadar başarılıydın, gide gide oraya mı gidebildin diyorlar :)

    Diğer network oluşturma, okul isminden dolayı öncelik tanınması, her alandan en iyilerle aynı okulda olma, sosyal anlamda tatmin olma, daha kolay burs bulma vs. avantajları var köklü ve marka olmuş üniversitelerin.

    Ayrıca Galatasaray Üniversitesi iletişim ekoldür, imkanları da tatmin edici. Konumu vs. müthiş zaten.
  • sorular cevaplanır :)
  • Sorsan yönetmen adı dahi söyleyemeyecek insanlar sırf puanı yüksek diye Sözelden tercih yapıyor sonra da şikayet ediyorlar iş yok diye. İletişim kendini geliştirmen gereken bi fakültedir. Sadece derslere girip çıkarsan mezun olunca yapacak iş tabii ki bulamazsın.

    TS'de gelecek vadeden bölüm yok demek tamamen saçmalığın daniskası. Kendini geliştirmeyene Hukuktada gelecek yok. Bunu diyen insan kendine İletişim mezunuyumda demesin zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hukuçu edebiyatçı olabilir, bir doktor tarihçi olabilir, bir diş hekimi karikatürist olabilir, bir psikolog sinemacı olabilir ancak sözelden bir alan bitiren biri bunlardan biri olabilir mi?

    Gazlamayın, sözel alanda gelecek vaadeden bölüm neredeyse yok. kendini çok geliştiren hangi alanda olursa olsun zaten iş bulur. mevzu o değil ki. genel anlamda konuşuyoruz bi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdimix -- 25 Haziran 2014; 22:12:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamdimix

    Bir hukuçu edebiyatçı olabilir, bir doktor tarihçi olabilir, bir diş hekimi karikatürist olabilir, bir psikolog sinemacı olabilir ancak sözelden bir alan bitiren biri bunlardan biri olabilir mi?

    Gazlamayın, sözel alanda gelecek vaadeden bölüm neredeyse yok. kendini çok geliştiren hangi alanda olursa olsun zaten iş bulur. mevzu o değil ki. genel anlamda konuşuyoruz bi

    Arkadaşım vizyonsuzluk akıyor yazdıklarından kusura bakma.

    Sen burada insanlara yardım etmeden önce lütfen şuna cevap ver: Niçin bir TM'ci olduğun halde TS'den tercih yaptın?

    Çoğunuz hukuk okuyacağım diye yola çıkıyorsunuz, 4 sene matematik gördüğünüz halde doğru düzgün matematik yapamıyorsunuz, 3-5 tane sosyal sorusu çözünce Jürgen Habermas tavırlarına giriyorsunuz.

    Birincisi, ben Galatasaray'da okuyan biri olarak, Galatasaray'ın imkanlarının tatmin edici olduğu kanısına nereden vardın bunu merak ediyorum. Okulların içinde olmadan oturduğun yerden yorum yapıyorsun.

    İkincisi, Türkiye'de neden iyi sosyal bilimler eğitimi verilmiyor, Türkiye'den neden iyi sosyal bilimlerci çıkmıyor sorusunun cevabını vermişsin. Evet herkes tarih bölümünü bitirebilir, edebiyat bölümünü de bitirebilir. Fakat düz düşünen adamdan sosyal bilimci olmaz, kağıt üzerinde olur, o adamı da vazoya koyup arada bir sularsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamdimix

    Bir hukuçu edebiyatçı olabilir, bir doktor tarihçi olabilir, bir diş hekimi karikatürist olabilir, bir psikolog sinemacı olabilir ancak sözelden bir alan bitiren biri bunlardan biri olabilir mi?

    Gazlamayın, sözel alanda gelecek vaadeden bölüm neredeyse yok. kendini çok geliştiren hangi alanda olursa olsun zaten iş bulur. mevzu o değil ki. genel anlamda konuşuyoruz bi

    Bir doktor tarihçi olabilir ama iyi bir tarihçi olabilir mi? Lisede öğrendiğin tarihle üniversitede dağlar kadar fark var. Sözelde okunması en zor bölümlerden biri. Göster bakalım Osmanlıca metinleri doktora ne olduğunu okumayı geçtim anlayamaz bile. Ne kadar meraklısınız Sözeli kolay gibi göstermeye. Madem sözel bölümleri bu kadar insan yapabiliyordu niye gidip tmden tercih yapmadın? Sinemacı olmak öyle göründüğü gibi kolay bi iş değildir. Sinemacı olmak emek ister, vizyon ister, kamerada ne yaptını bilmek ister, eğitim açısına girmiyorum bile, sinemanın bir sürü kuralı var.

    Sözel bitiren birinin psikologluk yapması normal olan şeydir aslında ama eğitim sisteminin dandikliği. Tek bir Felsefe, Psikoloji ve Mantık dersi çözmeden bu bölümlere tercih yapıyo tmciler, ne hikmetse Tmden yerleşebiliyorsun çünkü. LYS-4te bu soruları çözen Sozelciler ne olacak peki. Bu derslerden soru çözmeden tercih yapan tmciler hiç bana gelip Sözelci psikologluk yapabilir mi demesin.

    Sözel alanda gelecek vaad eden bi bölüm yok demek özellikle yıl 2014 olmuşken tamamen cahillik başka hiç bir şey değil. Kimse seni zorlamadı başına silah dayanadı dandik vakıf üniversitelerine gidip Sözelden tercih yap diye. Madem o kadar beğenmiyordun tercih yapmasaydın bu kadar basit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ODTÜ Tarih için ne düşünüyorsunuz ? İlgim var o konuda sıkıntı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi ve ünlü tarihçimiz olarak bilinen İlber Ortaylı Uİ mezunu. En iyi sinemacımız kabul edilen Nuri Bilge Ceylan Boğaziçi Elektrik-elektronik mezunu. Edebiyat bitirip başarılı olmuş edebiyatçımız kaç tane? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamdimix

    En iyi ve ünlü tarihçimiz olarak bilinen İlber Ortaylı Uİ mezunu. En iyi sinemacımız kabul edilen Nuri Bilge Ceylan Boğaziçi Elektrik-elektronik mezunu. Edebiyat bitirip başarılı olmuş edebiyatçımız kaç tane? :)



    İlber Ortaylı Uİ mezunu mu ? Anlaşılan aramıza yeni cahiller katılmış :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altay. kullanıcısına yanıt
    İlla Ankarada olsun diyorsan tavsiye ederim. Knedini geliştirirsen, ODTÜ markasını iyi kullanırsan, üniversitede ve akademik camiada bağlantılarını kurarsan yolun açık. Tarihçi olmak istiyor musun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Altay.


    quote:

    Orijinalden alıntı: hamdimix

    En iyi ve ünlü tarihçimiz olarak bilinen İlber Ortaylı Uİ mezunu. En iyi sinemacımız kabul edilen Nuri Bilge Ceylan Boğaziçi Elektrik-elektronik mezunu. Edebiyat bitirip başarılı olmuş edebiyatçımız kaç tane? :)



    İlber Ortaylı Uİ mezunu mu ? Anlaşılan aramıza yeni cahiller katılmış :D

    Mülkiye mezunu. Yüksek lisanstan itibaren tarihe yöneliyor :) kim cahilmiş karşim :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.