Şimdi Ara

DERECE İÇİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
7
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocamlar, derece isteyen bir mf öğrencisinin (5-10k arası) günde ortalama kaç soruluk pratik yapması doğru olur?Özellikle derece yapmış olanlar ortalama kaç soru çözüyordu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hızlı soru çözmenin en önemli püf noktalarından biri takıldığın soruyu bırakıp diğer sorulara devam etmek ve en sonunda takıldıklarına dönmektir. Ben bunu kendime ve ders verdiğim kişilere hep şu benzetme ile anlatırdım. Beynimizde bilgiler tek bir bölgede depolanmıyor, soru çözmeye devam ettikçe beyninin farklı kısımlarını aktif etmeye başlıyorsun. Dolayısıyla son soruya kadar geldiğinde beynin en aktif haline geliyor ve daha önce takıldığın sorularda takıldığım kısımları görebiliyorsun. Bir de bir soruya takıldığında özellike mat - fizik ve kimya ise soru bana ne verdi ben neyi kullandım ve kullanmadım diye kontrol etmeni tavsiye ederim. Zamanla çalışman arttıkça hızın da çözme kapasiten de kendiliğinden artacaktır.
  • Konuyu bilmeden sorulara çok atlama. Konu çalışıp yanında 150 200 soru yeterli bence. Ama sayısına çok takılma. Anlayıp anlamadığına bak. Yanlışlarını öğrenmen de çok önemli

• Ya aslında soru sayısını soranları bile yadırgardım normalde ama üst üste günde 300 soru azdır yok işte kasımda 750 soruyu gör diyenler çıkınca burada konu açıp en azından içimden atmak istedim

• Hocam nitelikli soru ve konu anlatımı çok önemli. Bazen soru çözmeden 4 ayrı kitaptan konu çalıştığımı bilirim. Ve çerezlik soru olacaksa da hiç çözmeyin. Nitelikli olsun sayısı önemli değil

• Önemli olan nitelikli soru 750soru diyenlerin acilden apotemiden Nihat bilginden vs çözdüğünü zannetmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soru değil saat önemli bence 100 biyoloji sorusuyla 100 matematik sorusu bir değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-29A2A4441 -- 10 Ağustos 2020; 23:50:48 >
  • Onlara bakma. Ya çok üst düzeyler ya da çöp soruları çözen tipler (genelde bu)
    Ben her konuya gerektiği kadar değer verdim. Matematik için belki daha çok pratik yapman gerekir hız kazanmak ve soruları daha iyi kavramak için ama diğer derslerde konu üstüne ortalama soru çözsen yeterli. Sbndaki soruları da bı günde bitirmeye çalışma, sonra unutuluyo. İlk çalışınca 4 5 test yeter sonra günlük 1 2 çözersin, böyle iyi oluyo 2 3 ay kala yapmıştım ben

(Boş bı şey yazmadım sanırım. Sayda 1043 yapmıştım ama başka yöntemi olanlar da vardır)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DarkDraqon kullanıcısına yanıt
    Evet işte bu cümlenin dikili heykeliyim. Ben de aynı fikirdeyim mesela bugün periyodik problemlerden 2 test çözdüm ve sayı olarak bakarsanız 30soru ama 1 saatten fazla verdim ben çünkü her çözümü izleyişimde ve uğraşımda yeni bakış açısı ve pratiklikler öğrendim. Yani zaten insan hissediyor verimli geçip geçmediğini

• Ya zaten günde 500 soru çözüyorum diyen adamın 100 sorusunun paragraf olduğunu öğrenince bi gittim geldim

• Estağfurullah hocam benim de hedefim 5k inşallah daha da iyi yaparım. Teşekkürler

• Soru sayısı farklı dersleri bir yana bırakın, aynı dersin farklı konularında bile değişkenlik gösterecek bir kriterdir. Çalışmanızı zaman üzerinden değerlendirip soru başına ortalama çözme sürenizi geliştirmeye çalışın. Zor soru daha önce görmediğiniz tarz sorudur, bu nedenle görebildiğiniz kadar çok soru görmeye çalışın. Programlı ve sistemli bir çalışma ile 5K çok rahat yapılacak bir derecedir, hem EA hem de Sayısal için söylüyorum bunu.
  • Haftada 5000 soru yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xenopilius X kullanıcısına yanıt
    Testleri süre tutarak çözüyorum ama bazen öyle takılıyorum ki bazı sorularda. Süreyi durdurup baya uğraşıyorum vs

Ama istisnalar hariç süreli çözüyorum testlerimi.

• Hızlı soru çözmenin en önemli püf noktalarından biri takıldığın soruyu bırakıp diğer sorulara devam etmek ve en sonunda takıldıklarına dönmektir. Ben bunu kendime ve ders verdiğim kişilere hep şu benzetme ile anlatırdım. Beynimizde bilgiler tek bir bölgede depolanmıyor, soru çözmeye devam ettikçe beyninin farklı kısımlarını aktif etmeye başlıyorsun. Dolayısıyla son soruya kadar geldiğinde beynin en aktif haline geliyor ve daha önce takıldığın sorularda takıldığım kısımları görebiliyorsun. Bir de bir soruya takıldığında özellike mat - fizik ve kimya ise soru bana ne verdi ben neyi kullandım ve kullanmadım diye kontrol etmeni tavsiye ederim. Zamanla çalışman arttıkça hızın da çözme kapasiten de kendiliğinden artacaktır.
    Efsane yazmışsınız

Gerçekten senelerdir atamadığım ve kambur gibi sırtımda taşıdığım sorun şu cümlenizle bitti :"testin sonuna kadar beynin en aktif hale geliyor".. Gerçekten her işte bir hayır varmış. Soru olayı içime dert olmasa konu açmazdım ve bu bakış açısını öğrenemezdim. Çok sağolun hocam. Kesinlikle bundan sonra bunu kulağıma küpe ediyorum

• Sakın soru sayma. Sınav çıkışında pişman olduğum konulardan birisi buydu.Çünkü bu alişkanlik benim dikkat hatasindan sinavi batirmama sebep oldu. Inanmayacaksin belki ama sinavin ortasinda kendimi kaptirmistim ve bir an kendimi evde deneme cozuyorum sanmistim. Tıpkı evdeki gibi tanidik gelen sorulari okumadan çözüyordum.Ve aytde 9 yanlişimdan 8'ini bu sebeple yanliş yaptim. +'larıni saymayacağim çünkü -'leri çok daha ağır sonuçlara mâl oldu,en azindan bana.

1-)Fizikte temeli oturturken bol soru çöz ona laf yok ancak belli bir temel attıktan sonra kaliteli ve zor sorular çöz. Biraz derinine in,mantiğını çok iyi kavra. Diğer türlü sadece soru tipini ezberlemiş olursun. Bak bu sene (her sene olduğu gibi) bir konu açilacak. 2 soru sorulacak. 2 soruda acisal momentumla ilgili.2 soru da birbirine çok benziyor ancak 1inde acisal momentum korunurken digerinde korunmuyor, Neden? Diye sorulacak:) Tek nedeni ben dahil birçok kişinin aslında farkinda olmadan soru tipi ezberlemesi. O yüzden bırak soruların niceliğini,nitelikli sorular çöz.

2-)Biyolojide her hafta tekrar yap. Ben sınava 2 hafta kala,sirf günde 5 bölüm denemesi çözmüş olmak için çözmek yerine defter tekrari yapsaydim,2 soruyu kacirmazdim biyolojide.2sinin bilgisi de defterde yaziliydi.

3-)Kimyada iş biraz karışık. Hiç zorlamiyorlar sınavda. Denemelerdeki fantastik sorular sorulmuyor genelde. Bölüm deneneleri soru bankalarindan daha faydalı. Ben kimyaya 1 ay çalıştım. 1 soru bankasi bitirdim. Bol bolum denemesi cozdum. 12-1 geldi. 1 yanlis ise "Bol soru çözme alışkanlığımdan dolayi" sinavda kendimi kaptirdim ve evdeymisim gibi çözdüm. 8 soru dikkat hatasindan kaçti boylece. Onlardan biri de bu kimya sorusuydu.

TYT mat için her gün problem çöz(Apotemi number one). Ayt mat için ise bence en az 3 soru bankasi bitirmeye çalış. Pratik olmak ve soru tiplerine alişık olmak şart.

• BrosinAk kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Apotemiyi 2 sene önce çözmüştüm, sizce tekrar almalı mıyım tyt matım batırdı beni..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.