Şimdi Ara

Derbi için 3D TV Tavsiyesi bütçe 10.000 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 60lx900 Bulamazsınız zaten resmi yerlerde yok diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler gidin bu hafta maça olayı her boyutuyla izleyin
    Fener için yine kolay maçlardan birisi!!

++
    Kerim kardeş sen ilk sınavdan çaktın,benden uyarması! 2.sınava iyi çalış

1-Satıcıları aynen itele gitsin,onlarla muhatap olma demiştim sana!

2-Pio başlığını iyi okumamışsın! sondan geriye doğru benim msg ları tararsan olayı aslında tamamen çözersin!
    kafanda şuandaki sıkıntıların v.s kalmaz,sadece iş ufak detaylara kalır onuda ben sana çözerim!

3-İzmirde yalnış adresleride gezme Pio için,çünkü kalmadı orada Pio lar

4-Egemen e gittinmi??? gitmediysen oradaki Pany 46Z1 paneli bir incele!

5-3D için artık 2011 modellere takılırsın,biraz daha beklersen;Pany SW olarak biraz daha iyi yere geldi,mevcut crosstalk ve diğer
    sıkıntılar kağıt üstünde halledildi gibi görünsede ben buna inanmam ama zaten "bugün için" 3D efektinde zaten en iyisi olan
    VT paneller bu sene 3x serisi ile daha cazip hale geliyor! Sony den ise HX9x geliyor buda 3D efektinde ve genel olarak çok iyi
    bir panel(hem Samsung Modül ile hemde Sharp Modül ile)ancak fiyat Sony de çok yüksek olacak gibi,Pany de fiyat bizde ne olur
    bilemiyorum,diğer Tosh/Samy/LGE/Phil bu ikiliden sonra geliyor,ANCAK Samy D8x ler USA da çok ciddi tutulmaya başladı bile,
    herifler klasik Motionhandling sorunlarını sanırım atlattılar ve Hız sorunu yaşanmazsa,Samy ler süper iş yapacaktır!
    2D3D conversion işinde Samy ler oldukça iyi+3D yormlara göre yine oldukça iyiler v.s
    Tosh tan çok iddialı bir seri geliyor ama Araba parasına olabilir(şimdilik bunu geçiyorum!)LGE den Nano-LED teknikli bir panel geliyor,
    izlemek lazım! Pio ise Sharp ile birlikte yeniden USA da sahaya çıkıyor(ben asıl bunu bekliyorum!!) gibi 2011 de sürprizler geliyor!

6-Sana daha önce bahsettiğim Pio panel ise ayrı bir yerdedir!! onun yeri,kulvarı v.s çok farklıdır,yani bizim her zaman dediğimiz gibi
    "Pio ve Diğerleri" faktörü!!!(onun için sana Pio başlığını iyi takip et demiştim!)

Fazla acele etme,Derbi maçı içinde yine aceleye veya gaza gelme!!!nasılsa derbiler hiç bitmez

++
    Bu arada bir cevabımda Sn.jujuu olacaktır;"pislik atılması" lafı biraz absürt kaçmış kardeş!
    Aslında konu ilede ne alakası var onuda anlamadım şimdi??

Sen DT kullanıyorsun diyemi böyle tepki verdin çünkü genelde bu bir psikolojik savunma olarak vede marka fanatikliği v.s olarak
    genelde bu olaylar hep gündeme geliyor!

A-Teknik olarak BD/MKV v.s gibi 1080 içeriklerin bit-rate değeri ilede alakası yoktur bu HDTV yayınların!

B-DTürk/DSmart ise sadece HDTV yayın yaptığını "iddia ediyor";iddia kısmı göreceli olsada heriflerin daha on fırın ekmek yemeleri
    lazım bu işlerde!! teknik olarak ciddi eksikler hatta kötüler!
    SDTV de bile herifler çuvallıyor!
    Receiver ları yine kötü(video kalitesi)!!!(buda çok ciddi ana elamandır ama buradan zaten herifler sınıfta kalıyorlar!)

C-Band genişliği/bit-rate,video kalitesi v.s v.s olarak yine zayıflar
    Ama herifler çok uyanık sıkıştır-sıkıştır postala!! iyide bu hizmeti herifler beleş vermiyorki,birde üstelik senden para alıyor
    bu çokta iti olmayan hizmete karşılık,üstelik rakamlar öyle ucuz filanda değildir TR şartlarına göre

Zaten piyasada rekabette yok! 2 platform var,malı bunlar götürüyor!

D-Camera var $ 500bin ile 800bin arasında;Camera var $ 10-15bin kağıda (bizim çocuklarda hangisi var siz anlayın gari)
    Maçları bile adam gibi veremiyorlar(spor işi öyle kolay değildir,hele hele "naklen" yayınlar!)
    Cam-man den tutunda teknik odaya kadar çok ciddi bir bilgi ve masraf gerektirir!

USA/Japan/Korea/Canada HDTV işinde nedir diye bakmak lazım!
    Tabiri caizse bizim HD ler onların SD leri gibi(Japonya ile aramızda aynen böyledir SD-HD işinde)

USA da naklen maçlarda özellikle en pahalı Pany-Hitac özel Cam.ler kullanılır!(herifler en büyük yatırımı burada yaparlar!)

HD işi öyle laf ola beri gele işi değildir,hani SD olsa bolca su götürür,her türlü resmi yedirirsin ama HD de bu zihniyet olmaz
    ama bizim uyanıklar biraz böyleler,yani hesapta memlekette HD varmı,var olayı bizimkilerin yaptığı!

Dizileri izliyorum HD olarak;yaw bunlar ne biçim HD diye gülüyorum sadece!
    KanalD/Star daki bazı HD leri aynı anda HD&SD olarak kontrol ettiğimde,hem gülüyorum hemde kızıyorum aslında
    ülen budamı HD diye!
    Alman kanallarının(bazılarının hatta çoğunun)SD leri bunlardan iyi veya aynı gibi!

Yerli film/Dizi çekimlerinde kullanılan Cam.ler yine hikaye hatta ciddi hikaye!(gece sahnelerine bakın ne demek istediğimi anlarsınız!)

++
    Sonuç olarak,bu heriflerin sistemi ve kalitesi budur,ama siz bardağın dolu tarafına bakarsanız ki böyle bakılması gerekiyor,çünkü daha fazlası
    yada iyisi bugün için olamadığından dolayı bu platformlara eyvallah diyeceğiz ve fazla kurcalamayacağız!
    Bundan iyiside çoğu işte olduğu gibi bizde olmaz-olamaz çünkü bizde rekabet yok!!

++

Yaw gerçekten çok güzel yazmışsın tebrik ederim. Bu bilgilerin için. Örneği D smarttin full HD bahsettiği 1080 bit değeri 4,200'ü geçmez. Yabancılarda ise 24,000 Bit. Daha örnek verecek olursak İndirdiğimiz HDTV mkv formatlı 720p'li bir film bit değeri ripe göre 5000-6000 geçiyor. 1080)de ise en az 14.000 yada 18.200 gibi değişiyor... Digiturk ve D SMartin dediği FULL HD aslında FULL SD'dir.

• soru konuyla alakasız olacak ancak herkes içerik azlığından bahsediyor. naçizane bu konuda az bilgili birisi olarak bir sorum olacak. bu cihazların normal full hd görüntüyü 3d ye çevirme özelliği bulunmuyor mu? Bu özelliği kullanınca zaten tüm içerikler mantık olarak 3d olmuş olmuyormu?
  • 3 boyutlu goruntulerin ister kaynaktan ister sonradan olusturulsun , bir anlam ifade etmesi icin belirli derinlik duygusuna hitap eden ozellikte olmasi gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: gekren

soru konuyla alakasız olacak ancak herkes içerik azlığından bahsediyor. naçizane bu konuda az bilgili birisi olarak bir sorum olacak. bu cihazların normal full hd görüntüyü 3d ye çevirme özelliği bulunmuyor mu? Bu özelliği kullanınca zaten tüm içerikler mantık olarak 3d olmuş olmuyormu?

-2D>>3D conversion;2010 dan itibaren bazı panellerde var! ancak teknik olarak bunların kalitesi ve izlemesi sıkıntıları vardır,
    biraz göz aldatması ve birazda görüntüdeki işlemler sonucunda ortaya karışık bir şey çıkıyor ama bunun real-3D efekti ile
    uzaktan yakından alakası yoktur!

-Üreticiler bu konuda uzun zamandır çalışma zaten yapıyorlar ama buradaki ana espri "insan gözünün aldanma zaafiyetini" kullanmak hilesine
    dayanmaktadır daha açık bir ifadeyle insan gözü bu hileyi yer ama KARTAL gözü yemez

-3D 60 senelik bir teknik(teknoloji değildir!!)sürekli bir şekilde çeşitli cihazlara uygulanır!
    Bugün için bunun en güzel izleme mekanı ve sistemidi Sinemalardır
    (veya çok özel HT mekanları v.s yerlerden)

-Panellerden 3D izleme sıkıntısıda cabası!! işin birde böyle bir rahatzılığı olduğu için üreticiler glassless-(gözlüksüz)panelde ürettiler!
    AUO/Taiwan bunları şimdilik üretiyor (Lenticular Modüller) sanırım ilk Tosh tan geliyor(geldi bile)
    Ancak burada da başka bir sıkıntı var angle-view(açılı izleme) bu sıkıntı zaten eski gözlüklü sistemde ciddi vardı,ancak aynı sıkıntı
    gözlüksüz sistemde de vardır!
    Modül ve katman+filtre v.s çok önem arzediyor ama zaten Modül teknolojisinde açı sorunu zaten vardır!

Herifler deneme-yanılma ve çeşitli hilelerle ve pazarında inanılmaz aç olması sebebiyle sürekli bir şeyler çıkarıyorlar!!

3D işi kısaca şimdilik sakat bir uygulamadır panel tip TV lerde!

İlerleyen zamanlarda hepimiz göreceğiz neler olacağını!

++

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.