Şimdi Ara

Depremden 6 yıl sonra, fay hattına daldılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • : ''Her şey, olduğu gibi suların altında duruyor''

    KOCAELİ-İHA 13.11.2005 TSI 12:00
    Dünya Serbest Dalış Şampiyonu dalgıçlar, Kocaeli'nin Değirmendere Beldesi'nde, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıldönümü nedeniyle, 17 Ağustos depremi fay hattının geçtiği Çınarlı Meydanı'nda denize dalarak fay hattının bulunduğu alana plaket bıraktılar.
    Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Çanakkale Sualtı Can Kurtarma ve Yüzme İhtisas Kulübü üyelerinden oluşan 8 kişilik ekip, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 Depremlerinde hayatlarını kaybeden deprem şehitlerinin anısına suya daldı.
    Değirmendere Beldesi Çınarlı Meydanı'nda deprem sırasında denize gömülen binaların, ağaçların yaşanan felâketin derecesini gözler önüne serdiğini belirten Antrenör Murat Kulakaç, "Aşağıda gördüklerimiz bizlere yaşanan felâketin korkunç boyutlarda olduğunu bir kez daha gösterdi. İnsanlarımız bu felâketten umarım dersini iyi almıştır. Koca koca binalar, çınar ağaçları suların altında olduğu gibi duruyor. Bizler 17 Ağustos ve 12 Kasım depreminde hayatını kaybedenlerin anısına denizin dibine bir plaket bıraktık. Ruhları şad olsun" dedi.
    20 dakika süren dalışın ardından dalgıçlar Devrim Cenk Ulusoy, Derya Can, Sertan Aydın, Alper Saraç, Antrenörler Ahmet Korkut, Mehmet Günaydın, Ercan Zeybek ve Murak Kulakaç'tan oluşan ekip, denizin altında gördükleri manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadıklarını dile getirdiler.

    Mesela bunun belgeseli niye çekilmiyor. O kadar harika bir belgeki illa yabancı adamlar gelip çekecekler biz de ondan sonra hayret içinde national geographic ten yüzbinlerce dolar ödeyip satın alacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zümera -- 14 Kasım 2005, 11:56:48 >







  • kafama takıldı acaba bu suya gömülen kısımda hayatını kaybeden insanlarımızın cenazelerine ulaşıldı mı 1999 da?
  • ulaşıldığğı soylendi ama
    Söylendii yanii umarım lafta kalmamıştır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zümera
    ....
    Mesela bunun belgeseli niye çekilmiyor. O kadar harika bir belgeki illa yabancı adamlar gelip çekecekler biz de ondan sonra hayret içinde national geographic ten yüzbinlerce dolar ödeyip satın alacağız.
    ........


    İşte güzel bir tesbit.
    Dalgıçların aklına geldiğine göre ilerleme var zümera.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.