Şimdi Ara

Deprem Çantası Fırsatları. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
18
Favori
6.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.5 Pet şişe, konserve yemek, züber, bluetooth hoparlör, powerbank, düdük ve 2 tonluk hidrolik kriko koydum içine. Tahmini 10kg oldu çanta, tehlike anında kapıp kaçabilirim, enkaz altında kalırsam da kendi çabamla nefes alacak kadar betonları oynatsam yeter diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhatsafkan kullanıcısına yanıt
    (bazı aileler bazı ekipleri almadı , kendi ailesi tarafını kazdırdı ses vs dinleme yaptırmadılar )

Bu kısmı halâ düşünüyorum, kim kime hangi yetki ve sorumlulukla böyle bir etki yapabilir.

Edit; net kelimeleri seçemedim ama bu işleri yaptırmayan kimler? Yaptırmadığı kişiler kimler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cngzsnl57 -- 14 Şubat 2023; 16:42:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cngzsnl57 kullanıcısına yanıt

Hocam; bizi almayan kişi o enkazda ailesi bulunan kişiydi. Sadece bizi değil bizle beraber olan hintli ekibide aldırmadı. Olaya müdahale eden komutanda adam tarafında olunca birşey diyemedik. Sonrasıda orada çalışan kırgız ekibinin esasında deprem başından beri çalıştığını hintli ekibinden bizden öncede gelip kurtarma çalışmasına katıldığını kırgız grubu tehlikeye attığı için istemediklerini söyledi. O çalışan gruplada gelmeden önce görüştüğümde canlı çıkmadığını söylemişti. keşke biz çalışmasakta canlı çıksaydı

• serhatsafkan kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam sizden ve tüm emek verenlerden.

• L.Croft kullanıcısına yanıt

Hocam krikoyu ekleme sebebiniz nedir, Allah korusun ve gostermesin enkaz altında uzuv sıkışması durumunda beton blokları kaldırmak icin mi dusundunuz?

Bu arada, enkazda buldugu testere ile kurtulan vatandaşın videosuna da bi goz atın.

Deprem Çantası Fırsatları.youtube
    Kahramanmaraş merkezli depremde, kaldığı otelden kaçmaya çalışırken göçük altında sıkışan ve o sırada bulduğu testere sayesinde kurtulan Adnan Fırat Albayram...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=5a5rDugUwK8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GK Kara Murat -- 14 Şubat 2023; 19:30:9 >
  • GK Kara Murat kullanıcısına yanıt

Evet hocam beton kaldırmak için başka bir yol aklıma gelmedi. Ufak bir alan yaratmak için kullanılabilir.

Anladım hocam. Çanta icin benim de aklıma nitril eldiven geldi. Bence mutlaka olmalı, içeride veya dışarda farketmez. Ben asagidaki tarz aldım, bunun kirmizi siyahlari var, onlar daha saglam olabilir. Daha kaliteli tavsiyesi olan varsa dikkate alalım.

Deprem Çantası Fırsatları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GK Kara Murat -- 14 Şubat 2023; 22:33:3 >

10 kg çantayı alıp nasıl kaçacaksınız 7,5 şiddetinde depremde ?

• cngzsnl57 kullanıcısına yanıt
    Ben bunu anlamadım nasıl yaptırmadılar ettirmediler? Niye böyle bir şey yaptılar aklım almadı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • m-99 M kullanıcısına yanıt

6.katta oturuyorum 10 kg çantayı alıp kaçma planım zaten yok. Sorduğun soru mantıksız, enkaz altında kalınırsa kullanmak için var, kapıp 6 kat aşağı inmek için değil. Diyarbakır da yaşıyorum 2 depremi de evde yaşadım, 6 kat inmek en az 2 dakika sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 15 Şubat 2023; 2:12:35 >
  • Verdiğiniz ilk bağlantı çalışmıyor. İkisi satıştan kaldırılmış. Diğeri ise tek deprem düdüğü 301,76 TL'den satılıyor. Gerçi paylaşıldığı iyi oldu, ekran görüntüsü aldım birazdan o düdükçüyü ticaret bakanlığına şikayet edeceğim.

• Merhaba, aşağıdaki ürün migroslarda delist. Benim aldığım üründe barkod olmadığı için paylaşamıyorum ama umarım birileri faydalanabilir Deprem Çantası Fırsatları.

• Yorum yapacağınıza deprem çantası fırsatları paylaşşanız ne güzel olur.Başlığın hakkını verseniz...

Geçmiş, olsun, küçük kıyamet

• Ben bazı soruları cevaplama çalışayım kendi fikrimce, bilir kişi değilim;

Öncelikle çanta göçük altında kalacağınızı düşünerek hazırlamak iyi olacaktır. Mümkünse evinizde en yakın güvenli alanları belirleyip oralara çanta koymalı.

Daha sonra panik anında onu mu hatırlayacağım sorusunu çözmek için refleks olana kadar tüm aile bunu aynı deprem oluyormuş gibi en yakın güvenli alana gidip çök, kapan, tutun yapmak lazım.

Kaçma kısmı çoğu konum için zor olacaktır. 30-35 saniye süren bir depremde 10-15 saniye algılama, emin olma. 10-15 saniyede sevdiğine koşma onu korumaya çalışma ile geçer en az.Ki deprem şiddetine göre bu süreler kısalır, artar.

Sarsıntıda normal koşup, yürüdüğümüz hıza göre planlama yapmanın hüsran getireceğini düşünüyorum

.

Kalan 5-10 saniyede nereye kadar kaçabileceksin, merdiven sağlam kalacak mı vb. bir ton şey var.

Göçük altındayken de en önemlilerden birisi düdük gibi. Aksi durumda harcanan enerji,oksijen kullanımı aşırı artacak ve duyulma ihtimali azalacak gibi duruyor. Ambulans, sağlık görevlisi geç ulaşma ihtimaline karşı ilk yardım çantası, su ve gıda, sıcak, soğuk için folyo. vb. şart gibi tamamı için ;

Deprem Çantası Fırsatları.www.afad.gov.tr
    Afet ve Acil Durum Çantası Nasıl Hazırlanmalı?
    https://www.afad.gov.tr/afet-ve-acil-durum-cantasi-nasil-hazirlanmali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcank -- 20 Şubat 2023; 16:42:15 >

• Amazon indirimleri sayfasında gördüğüm ürünleri buraya eklemek istedim. Depremde işinize yarayabilecek ürünler.

Deprem Çantası Fırsatları.amazon
    Lepro LED el feneri LE2000 ultra parlak LED el feneri 5 modlu, yakınlaştırılabilir kamp el lambası, su geçirmez el feneri, kamp, dış mekan, doğa yürüyüşü, balık tutma, hediye (2'li paket)
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0932Y7YK3/ref=ewc_pr_img_6?psc=1

QH-shop Acil durum battaniyesi, büyük kurtarma folyosu, gümüş, ilk yardım için, soğuğa karşı koruma, ısı koruması, güvenlik örtüsü, 5 adet, 160 x 210 cm
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07MLVGGLY/ref=ewc_pr_img_5?psc=1

Igoera Yağmur pançosu, şeffaf, 5'li paket kapüşonlu yağmurluk, festival, konser, yürüyüş, bisiklet, kamp, dış mekan için, yağmura karşı tek kullanımlık panço
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09D16W4NV/ref=ewc_pr_img_4?psc=1

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.