O pek önemli değil... Rahatça halledilebilecek bir şey...
quote:
Orjinalden alıntı: kzengin
quote:
Orjinalden alıntı: devirsefa
arkadaşın mıknatıslı fikrine benzer bir şey geld aklıma.. üstelik malzemeler de çok ucuz
abi sağlam bir mıknatıs bulursun. mıknatısı hava almayacak şekilde oksitlenmeyen bir maddeyle kaplarsın(örn: mıknatısın üstüne silikon sıkabilirsin) sonra ufak balonlardan alır az bir şey şişirisin ve altına mıknatısı bağlarsın.
böylece mıknatıs sürekli su üstünde kalır. su azaldıkça mıknatıs da aşağı çöker. en dipe geldiğinde deponun altındaki mıknatısa değer ve elektrik aktarımı gerçekleştirilir. bu şekilde gerekli aletlerle ufak bi lamba bağlarsın ve mıknatıslar birbirine yapıştığında ışık yanar. böylece haberiniz olur.
yani malzemeler balon mıknatıs vs.. bayaa ucuza kapatırsın işi
Maalesef anlamadım.Nasıl akım oluşacak?
mıknatıslar birbirini çekme yakınlığına geldiğinde aralarından elektrik akımı geçebilir. hiç görmedin mi pencerelere falan takılır böyle.. mıknatısın teki pencerenin sabit yerine öbürü de açılan yerine konur. pencere açıldığında alarm ötmeye başlar. işte o da bizimkinin ters mantığı...
yaa beyler elektronikten fazla anlamam ama arkadasların yorumlarına baktım beynım uyustu yanı adamın sızın gıbı anladıgını bılemessınız yanı bence ( bıraz gerı kafalıyım ama...) bu kadar karısık ıslere gerek yok.Tamamen kendı fıkrım ve buyur kendım cızdım paintten resim kendi cizimim bayagı ametor ama yardımcı olur sanırım yanı ezbere deılde bıraz kafayı calıstırın bu sekle uyarsan en ucuz sekılde işini halledersin
http://r apidshare. com/files/125206944/proje_.bmp.html 2 tane bosluk var sil onlari
resimleri sıteye koyamadıgım ıcın bu şekılde yolladım
eger işine yarıyacaksa yanı denıyeceksen bana pm den haber verırmısın merak ettım sadece
quote:
Orjinalden alıntı: zehirlimanyak
yaa beyler elektronikten fazla anlamam ama arkadasların yorumlarına baktım beynım uyustu yanı adamın sızın gıbı anladıgını bılemessınız yanı bence ( bıraz gerı kafalıyım ama...) bu kadar karısık ıslere gerek yok.Tamamen kendı fıkrım ve buyur kendım cızdım paintten resim kendi cizimim bayagı ametor ama yardımcı olur sanırım yanı ezbere deılde bıraz kafayı calıstırın bu sekle uyarsan en ucuz sekılde işini halledersin
http://r apidshare. com/files/125206944/proje_.bmp.html 2 tane bosluk var sil onlari
yaa ben tamamen yanlıs anlamısım bu yaptıgımın senın sordugunla bır alakası yok ındırmeyın bosuna kusra bakmayıntamamen yanlıs anlama
abi sen zaten şurdaki yazılanları da anlayamıyosan senin elektronikle hiç alakan yok demektir.. ben de lise 2 öğrencisiyim hayatımda 7. sınıftaki anahtarları açıp kapamadan başka elektronik dersi görmedim ama yine de okununca o kadar anlaşılamayacak bi şey değildir.
senin dediğin sistemin elektronikle alakası yok.. seni bahsettiğin şeyi yapmak için deponun derinliği kadar yukarıya boru çıkartmak gerekir.. o da gereksiz yer kaplar..
neyse konuya dönelim bu gün bi tanıdığa sordum. o kapıya pencereye takılan alarm lar var ya.. içini açtık baktık içinde uzun ince bir tüp var.
o tüp iki çeşitmiş. bu içindeki olunca devreyi tamamlıyomuş öbürü de devreyi kesiyomuş. yani o alarımların içndeki tüpü çıkartıp tersini takarsak su dibe indiğinde öter ya da ışık yanar..
quote:
quote:
yaa ben tamamen yanlıs anlamısım bu yaptıgımın senın sordugunla bır alakası yok ındırmeyın bosuna kusra bakmayıntamamen yanlıs anlama
İndirmemiştim ama sen böyle diyince merak ettim
Arkadaşlar yardımcı olan herkese teşekkürler. Sorunumuz çözülmüştür. Çözümü aşağıdaki resimde görülen malzemedir. Bu malzeme bir elektrik malzemesidir. Büyük elektrikçilerde bulabilirsiniz. Anadoludaki şehirlerde bu malzemeyi bulamassınız. Şu anda böyle bir sorunla karşılaşıp malzeme hakkında bilgisi olmayan vede bu sorunun nasıl çözüleceğine dair bilgisi olmayan insanlara umarım bir faydamız olur. Malzemenin özelliklerini aşağıda oldukça ayrıntılı bir şekilde tekrar yazdım. Topiğin amacı dışına çıkmasını engellemek için bu mesajı yazıyorum. Herkese saygılar.
Bidefa bu malzeme yalnızca sırf bu iş için üretilmiş bir malzeme bunu aldığınızda anlayacaksınız. Bana güvenebilirsiniz.
8 amper sürekli akıma dayanıklı, max(geçici) 20 amper.(Flatörün üzerinde yazıyor.)
3x1mm lik ttr kablo kullanılmış.
Ürünün içinden çıktığı poşetin üzerinde bağlantı şekilleri elektrikten anlamayan birinin bile anlayabileceği kadar açıkça şemalar halinde gösterilmiş. Depo dolduğunda yada boşaldığında veyahut ikisi aynı anda olduğunda(size karışık gelebilir ama yapabiliyor) bağlantı şemaları verilmiş.
Yine poşetin üzerinde yazdığına göre flatör en fazla 1100 watt yani 1.5 HP lik monofaze motorlara kadar direk bağlanabilir daha yüksek güçtekilere kontaktör kullanmalısınız. Tabi doğal olarak trifaze motorlara mecburen kontaktör kullanmak zorundasınız.
Malzeme oldukça sağlam ve su geçirmiyor.
Ucundaki yassı topun içerisinde sanırım bir demir bir top var. Ve flatörün suyun kaldırma gücüyle aşağı ve yukarı kalkması durumlarında içindeki demir topun aşağı yukarı hareketiyle devreyi kapatıyor yada açıyor. Bu suyun dalgalanmasıyla tetiklenebilecek kadar uydurmasyon değil. Bu konuda tereddütlerim vardı bu malzemeyi alırken. Ama öyle kolay kolay açılıp kapanmıyor.
Kargo ücreti olarak 9.79 YTL ödedim. 11 küsür YTL olan bir malzme için çok para. UPS kargoya vermişler.
1.5 metreliğini istemiştim ama 3 metrelik göndermişler. Ama inanınki kaç metre olduğunun hiç önemi yok. İsterseniz 0.6 metrelik alın 100 metre kablo ekleyin ekleme noktasında izolasyonunuzu yaptıktan sonra hiç sorun olmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme