Şimdi Ara

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (2012) (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.023
Cevap
24
Favori
229.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Barış Can abi, ikinci öğretime yerleştim. İngilizcem çok iyi diyebilirim, fakat muafiyeti geçersem
    "ki büyük ihtimal geçebileceğimi düşünüyorum."
    Hazırlık sınıfında gösterilecek derslerden birşey kaybeder miyim? Teknik terimler vesaire öğretiliyor mu hazırlıkta?
    Duyduğuma göre herkes karışık oluyormuş hazırlıkta, yani makina mühendisiyle ben aynı sınıfta olabilicem, burdan teknik terim göstermediklerini anlıyorum ben, gerçekte de öyle mi? İlk sene ve sonrasında zorluk çeker miyim? lys ingilizcede 80 soruda 60 net yapmıştım bu arada. merakla bekliyorum abi cevabını

Orijinalden alıntı: demiraliakyar

Barış Can abi, ikinci öğretime yerleştim. İngilizcem çok iyi diyebilirim, fakat muafiyeti geçersem
    "ki büyük ihtimal geçebileceğimi düşünüyorum."
    Hazırlık sınıfında gösterilecek derslerden birşey kaybeder miyim? Teknik terimler vesaire öğretiliyor mu hazırlıkta?
    Duyduğuma göre herkes karışık oluyormuş hazırlıkta, yani makina mühendisiyle ben aynı sınıfta olabilicem, burdan teknik terim göstermediklerini anlıyorum ben, gerçekte de öyle mi? İlk sene ve sonrasında zorluk çeker miyim? lys ingilizcede 80 soruda 60 net yapmıştım bu arada. merakla bekliyorum abi cevabını

Hazırlıkta meslekî terim öğretilmiyor, bu yüzden geçebilirsin hazırlığı. Yani bölüme dair ingilizce seviyesi açısından kafanda bir soru işareti olmadan muafiyeti geçip bölüme gelebilirsin..

• Selamlar.
    arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum:
    ben 82 doğumluyum (evet 30 yaş :D)
    bu bölüme girersem acaba mezun olduğumuzda benim gibi yaşı geçmiş olanlar da iyi bir işe girebilirler mi? sizce bunun ihtimali nedir? yani sormak istediğim 22-23 yaşında mezun olmuş biriyle aramda çok büyük bir fark olur mu?

bir de bu bölümde hem okuyup hem de çalışmak mümkünmüdür? özellikle de konuyla alakalı bir yerlerde çalışmak? malum, bu yaştan sonra hem okuyup hem de çalışmak gerek bazen...
    cevaplarsanız çok memnun olurum. saygılar...

When a man lies, he murders some part of the world
    These are the pale deaths which men miscall their lives
    All this I cannot bear to witness any longer
    Cannot the kingdom of salvation take me home
  • öğrenim ücretleri açıklanmış. abi nasıl iştir bu, en yüksek ücret bizde
    1900'ü görünce sevinmiştim ama aşağıda, ingilizce olanlar 1,5 katını ödeyeceklerdir diyor. yani yıllık 2886
    bir de bir şey sormak istiyorum internette birçok yerde gördüm. iö'de notların iyi olursa %10'a girersen birinci öğretim harcını ödüyormuşsun..birinci öğretimin de harçları kalktı. doğru mu bu haber bilgisi olan var mı ?

benim aklım şunu almıyor. hadi diyelim harçlar kalkmasaydı, iibf ve denizciliğin örgün harçları aynı.
    Ama iö'leri arasında neden dağlar kadar fark var
     Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (2012)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demiraliakyar -- 29 Ağustos 2012; 17:32:11 >

• Bende 2. öğretim kazandım bu sene resmi gazeteye göre bölümde %10 dilime girersen harç tablosundaki 1. öğretim parasını ödüyosun 2900 görünce evlat acısı gibi geldi resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rheaegal -- 29 Ağustos 2012; 17:20:02 >

Orijinalden alıntı: demiraliakyar

öğrenim ücretleri açıklanmış. abi nasıl iştir bu, en yüksek ücret bizde
    1900'ü görünce sevinmiştim ama aşağıda, ingilizce olanlar 1,5 katını ödeyeceklerdir diyor. yani yıllık 2886
    bir de bir şey sormak istiyorum internette birçok yerde gördüm. iö'de notların iyi olursa %10'a girersen birinci öğretim harcını ödüyormuşsun..birinci öğretimin de harçları kalktı. doğru mu bu haber bilgisi olan var mı ?

benim aklım şunu almıyor. hadi diyelim harçlar kalkmasaydı, iibf ve denizciliğin örgün harçları aynı.
    Ama iö'leri arasında neden dağlar kadar fark var
     Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (2012)

iibf baya kalabalık fakülte o yüzden fark vardır bence

• Fakültedeki sayısal kaynaklı bölümler uygulamalı eğitim görüyor simülasyonla eğitim görüyorlar o yüzden harçları yüksek biz sırf onlarla aynı fakültede olduğumuz için çok ödüyoruz adaletsizlik

Diğer konu benim numara 0 ile bitiyor tek bitenler ilk çift bitenler 2. gün diyor peki 3. gün ne için var? Diğer fakülteler 5-6 arası bizim 4-6 ben 5inde mi gitçem?

When a man lies, he murders some part of the world
    These are the pale deaths which men miscall their lives
    All this I cannot bear to witness any longer
    Cannot the kingdom of salvation take me home
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackson

Fakültedeki sayısal kaynaklı bölümler uygulamalı eğitim görüyor simülasyonla eğitim görüyorlar o yüzden harçları yüksek biz sırf onlarla aynı fakültede olduğumuz için çok ödüyoruz adaletsizlik

Diğer konu benim numara 0 ile bitiyor tek bitenler ilk çift bitenler 2. gün diyor peki 3. gün ne için var? Diğer fakülteler 5-6 arası bizim 4-6 ben 5inde mi gitçem?

hayıro tek çift olayı kayıt günü 2 gün olanlar için bizimki 3 gün yani herhangi bi gün gidebilirsin 4-5-6 farketmez

• Ben de bu bölümü düşünüyorum ama denizde çalışma imkanı var mı onu öğrenmek istiyorum. Sanırım karadaki işlerde daha az para oluyo Karadenizliyim denize sevdalı birisiyim balıkçılık filan yapmışlığım var çok az. Kara beni pek sarmaz anlayacağınız. Bu sene sayısal okudum ama 67 ortalamayla ve 2 zayıfla geçtim 11. sınıfa. Tmye geçtim bu sene sırf bu meslek için. İş imkanları konusunda biraz daha bilgilendirirseniz çok sevinirim daha önce böyle bi soruya cevap verildiyse özür dilerim baya mesaj var o kadar şeyin arasından bulmak zor geldi açıkçası :D Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba öncelikle içten samimi ilginize ve emeğinize teşekkür ederim.Ben 99 lise mezunu 30yaşında biri olarak size şunu sormak istiyorum.Benim yurt içi veya uluslararası sularda bir gemide çalışabilmem için ne yapmam gerekiyor 9eylülde denizcilik fakültesine 3 aylık bir eğitimin sonucunda bir belge verildiğini duymuştum lise mezunları da alabiliyor diye;ama şu an kafam çok karışık ve neyi nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum.İş konusunda bir çıkış yolu bulmam gerekiyor gemide çalışmayı çok istiyorum.Ben nasıl bir yol izleyebilirim.Saygılar
  • Bende atlamışım muafiyeti

Yarın gidiyorum okula ders programına baktım , cuma ders yok

Keyfim yerine geldi velhasıl
  • Bölüme/hazırlığa başlayan arkadaşlar duygu ve düşüncelerini, gelişmeleri, akıllarına gelecek her şeyi burada paylaşırlarsa önümezdeki senelerde girmeyi düşünen arkadaşlar için iyi, güncel bir kaynak olur kanımca... :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.