Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.715
Cevap
88
Favori
418.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elbette Bulgaristan'da okumanın daha çok faydası olacaktır.Çünkü Bulgaristan Avrupa üyesi olduğu için batı Avrupa ülkelerinde de çalışma imkanın olacaktır.Eğer Türkiye'de denizcilik Fakültesi'ni bitirirseniz bildiğim kadarıyla batı Avrupa bayraklı gemilerde çalışamazsınız.Bu yüzden Avrupa'da da çalışmak isterseniz hangi branş olursa olsun Bulgaristan'da bir fakülteye gitmek sizin için daha avantajlı olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle teşekkür ederim cevapladığınız için fakat Bulgaristandaki sistemi bilmedigim icin tam karar veremiyorum sanirim biraz araştırma yapmam lazım.Üniversiteler hakkında bildiğiniz varsa paylaşırmısınız.Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kankilopp K kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla yök bulgaristan üniversitelerine denklik vermiyor. Bunu da bi düşün
  • Denklik veriyormuş diye biliyorum fakat ücretli üniversiteler olduğu için elemek zorunda kaldım

• Özellikle bu bölümden mezun olan ve hocaların yaklaşımını bilen arkadaşlara soruyorum, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği yüksek lisans mülakatında sorulabilecek sorulara ilişkin görüşleriniz nelerdir?
  • Sağlık raporunu alan arkadaşlar var mı? Bugünlerde gitmeyi düşünüyorum çok mu erken acaba süresi kaç gündür?
  • Maaşları güzel ama güzel bi meslek mi bir sefer ne kadar sürüyor
  • nero01 kullanıcısına yanıt
    saglık raporu ilk alacak kişiler eger 18 yaşını geçmemiş ise 1 yıldır. eğer 18 yaş üzeri ise 2 yıl geçerliği vardır.

sağlık raporunu alan kişiler sahil sağlik hudut a oynatmayı unutmasın.
  • xxZuPExx kullanıcısına yanıt
    sefer süreleri hakkında kesin birşey söylemek kesinlikle yanlış olur bu süreç 1 günde olabilir 45 günde olabilir. önemli olan gidilecek uzaklığna, makine gücüne ve hava durumuna bağlıdır.. (eğer gemi belli sefer bölgesinde çalışmıyorsa).
  • Merhaba, dokuz eylül üniversitesinde okuyan arkadaşlar üniformayı nasıl temin edecekler?
  • ben yüzme bilmiyorum mülakatta sorun olur mu acaba
    Sefer diye bahsettiğin zannediyorum gemide kalma süresi.3 ay,4 ay,6 ay gibi kontratlar var.Bu sürede gemidesin.Gemi tipine,şirket politikasına göre değişiyor.
  • kankilopp K kullanıcısına yanıt
    Varna'daki bölüm zamanında üniversiteye girerken araştırmıştım.Yök'te denkliği yok,denklik sınavına girmen gerekiyor.5 sene okuyorsun,4 sene bölüm 1 sene ise yüksek lisans oluyor ve mezun olunca uzakyol 1.zabitliği için sınava girebiliyorsun Bulgaristan'da.Anlaşmalı olduğu yabancı şirketler var,ama Türk şirketlerde çalışmak pek mümkün değil.Tabi eğer sistem değişmediyse 3 sene önce böyleydi.
  • Abi çok uzun konu biri bana nasil kaptan olacagimi anlatabilir mi yuzme biek gerekir mi cok iyi bilmiyorum

Deniz ulaştırma işletme mühendisliği ne girip 4 sene okuyacaksın,ardından uzakyol vardiya zabiti sınavına girip "uzakyol vardiya zabiti" ehliyetini alacak ve gemilerde 4.kaptan ya da 3.kaptan olarak çalışacaksın.1 sene de gemilerde staj yapman gerekiyor tabi sınava girebilmek için.

Çok iyi yüzme bilmene gerek yok.
  • evet mülakat yaklaşıyor heyecan var mı ? :)
  • Abi bu sağlık raporu çıkartmak neymiş böyle ne kadar uğraştırıcı bir iş 3. günum de halledebildim anca.

• quote:

Orijinalden alıntı: C.Baris

Abi bu sağlık raporu çıkartmak neymiş böyle ne kadar uğraştırıcı bir iş 3. günum de halledebildim anca.

o kadar zor mu ya neden o kadar sürdü ki ?
  • 2 yıllık güverte veya makine hakkkında bilgisi olan varmı?
    Bu üniversitelerden mezun oldumu iş imkanı yada maaşlar yeterlilikler ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaiLor97 -- 22 Ağustos 2014; 23:58:37 >
  • İzmirde iseniz cagdas tip merkezi var gaziemir tarafında sabah gidersiniz oglen elinizde olur sonuclarınız ...3 gun beklemeye devlet hastanesinden cikartmaya gerek yok cunkunayni ucrete denk geliyor ve daha fazla bekliyorsunuz bildigim kadariyla...
  • 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.