Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.715
Cevap
88
Favori
414.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguzemir

quote:

Orijinalden alıntı: levent17

Şu anda zaten bir iş bulmak zor değildir.Bizim burada içdaş fabrikasında elekt.müh. 7000₺ alıyor.Bir veteriner klinik açtıysa,geliri 15000₺,Senin çalıştığın Türk şirketinde alacağın maaş,tankerdeysen 3500dolar=7000.Eğer izinde uzun kalırsan 7000/2= 3500₺.üstelik Türk bayraklı değilse sigorta da yok.Karada çalışan birinin brüt maaşı,net maaşına yüzde otuzbeş ekleyeceksiniz.Bu Gemideki çalışmayı sadece maaş olarak düşünmeyin.Siz 24saat görevde olacaksınız.Ailenizden uzak,sosyal faaliyetlerden yoksun veya yüzer bir cezaevi gibi düşünün.Bu para,gemide çalışmak için yüksek değil.Siz izinde ne kadar uzun kalırsanız,maaş ortalamanız da o kadar düşecektir.Gemideki maaşları kesinlikle karadaki maaşlarla kıyaslamayın.Bir doktor en az 6-7000₺ maaş alıyor.Tabi profesör olduğunu düşünürsek kaptan ile bile kıyaslayamazsınız.Benim yabancı şirketleri tavsiye etmemdeki sebep,maaşlar daha yüksek olduğu içindir.Tabiiki Doğu bloku ülkelerin insanlarıyla çalışmak zorundasınız.Kısacası gemide çalışan bir yeni zabitin maaşı en az 5000dolar almalı ki değsin.Ayrıca arkas'ta da maaşlar diğer şirketlere göre iyidir.Çünkü sigortayı tavandan ödüyor.

Hocam ben bu bölüme severek girdim valla ne maaşındayım ne de zorluğunda. Biliyorum çok zor olacak ama denizcilik hep benim ilgimi çeken bi meslekti küçüklüğümden beri, bu bölüme girdiğim için de mutluyum zaten sevenin yapabileceği bir iş de hocam sen pek bi çeldirici konuşuyorsun benim gibi çocukluk hayali denizcilik olan biri bile bi anda korktuysa yani sen düşün artık. :D Bayanlar için daha çok kısa bir süre denizde çalışıp sonrasında akadem,k kariyere veya gümrük gibi yerlere geçme hedefleri var şimdi yeni mezun bir ablayla konuşuyorum KTÜ'den mezun o öyle düşünüyor pek gemiye çıkmak istemese de. :)

Zaten bu mesleği sevdikten sonra mesele yok. Bana bile bu mesleğe girmeden önce çok kötülemişlerdi.Ancak önceden gemilerde çalışmak daha farklıydı.Önemli olan karşılaşacağın zorlukları öğrenip ona göre kabullenmektir.Bu durum Tabiki kendini hem hazırlamak hem de önceden sorunları bilmek gemiye gitmeden önce avantajlarından biri olacaktır.Bayanlar için zaten bu meslek uygun değil.Onlarda çok para kazanırım diye bu mesleğe atlıyorlar.Gemi maaşlarını kıyaslarken karadaki çalışanlarla değil,dünya piyasasıyla karşılaştırmanız gerekir.Bir yunanlı kaptanın maaşı 15000euro civarında olduğunu düşünürsek(Türkiye'de max.10000 dolar) aradaki farkın ne kadar olduğunu görürüz.Türkiye'deki gemi maaşları,hintli ve filipinlilerin aldıkları maaş kadardır.Onların ülkelerinde bizim ülkedeki gibi pahalılıkta yoktur.Yani aldıkları maaşla krallar gibi yaşıyorlar.Zaten siz artık bu yola girmiş durumdasınız.Bundan sonra siz sadece artık hangi şirketlerin iyi olduğunu bulmanız gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• levent17 L kullanıcısına yanıt
    Hocam dunyayi gezmek icin girdim demissiniz bu meslege. Peki bu hedefe ulastiniz mi? Nereleri ne kadar gezdiniz? Gerci eskiden gemiler limanda uzun kaldigi icin cok gezmissinizdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robb_Stark kullanıcısına yanıt
    Evet, doğrudur.Eskiden kargo gemileri en az bir hafta limanda kalıyorlardı.Görmek istediğim bütün ülkeleri fazlasıyla gördüm.En çok hoşuma giden ülkeler ((çok güzel yerleşim ve uygar insanlar )Hollanda ve Kanada oldu.Her iki ülkede çok uzun süreler kaldım.Gemiye iki gün gelmediğim zamanlar oldu.Ancak belli bir deniz tecrübesinden sonra gemileri bırakamadım ve şu andaki gemilerden yaptığım mal varlığını bugün bir kaptanın bile yapması mümkün değil.Tabiki burada yaptığım yatırımların da etkisi var.Altın ve borsa gibi.Artık bundan sonra zaten LPG gemilerinde ancak lumbuzdan dışarı bakabiliyorum ve sadece yüksek maaş aldığım için çalışıyorum.Eğer bizim şirketin maaş listesini isterseniz daha sonra ekleyebilirim.

• Arkadaşlar DOKUZ EYLÜL ÜNİVERİSTESİ ##DUİM## KAYIT TARİHLERİ :

01 - 02 Eylül 2014 Ön Kayıt (ön kayıtta nüfus fotokopisi, Gemi adamı olur sağlık raporu, Savcılıktan sabıkası olmadığına dair yazı, ÖSYM yerleştitme belgesi internetten çıktı)

03 Eylül 2014 Beden Yeterliliği ve Mülakat sınavı (Eşorfman, spor ayakkabı)

04 Eylül 2014 Kesin kayıt (Lise diploması aslı, 12
    Adet fo
    toğraf )
  • quote:

Evet, doğrudur.Eskiden kargo gemileri en az bir hafta limanda kalıyorlardı.Görmek istediğim bütün ülkeleri fazlasıyla gördüm.En çok hoşuma giden ülkeler ((çok güzel yerleşim ve uygar insanlar )Hollanda ve Kanada oldu.Her iki ülkede çok uzun süreler kaldım.Gemiye iki gün gelmediğim zamanlar oldu.Ancak belli bir deniz tecrübesinden sonra gemileri bırakamadım ve şu andaki gemilerden yaptığım mal varlığını bugün bir kaptanın bile yapması mümkün değil.Tabiki burada yaptığım yatırımların da etkisi var.Altın ve borsa gibi.Artık bundan sonra zaten LPG gemilerinde ancak lumbuzdan dışarı bakabiliyorum ve sadece yüksek maaş aldığım için çalışıyorum.Eğer bizim şirketin maaş listesini isterseniz daha sonra ekleyebilirim.

Peki hocam şu an en fazla ne kadar kalırlar limanda? Ve ben de en çok Kanada'yı görmek istiyorum :D

• Gemisine ve cinsine göre değişir.Limanlarda çıkmak için en iyisi general kargo veya başka bir deyişle Panamax tipi kargo gemileri olabilir.Kimyasal ve LPG tankerlerde dışarıya çıkmak biraz zordur.Zamanla herşeyi göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent17 -- 25 Temmuz 2014; 15:29:12 >
  • arkadaşlar merhaba ben itü duimi kazandım. Bedeni yeterlilik ve sözlü mülakat konusunda yardımcı olabilecek var mı?varsa çok memnun kalırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juggernaut01 -- 26 Temmuz 2014; 0:43:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juggernaut01

arkadaşlar merhaba ben itü duimi kazandım. Bedeni yeterlilik ve sözlü mülakat konusunda yardımcı olabilecek var mı?varsa çok memnun kalırım

Dostum bende itu duim kazandim. Arastirdigim kadariyla renk korlugu ve ciddi bir hastaligin yoksa ve de elenmek istemiyorsan mulakatlardan mutlaka gecersin gorusu hakim.Yani korkulacak bir sey yok gibi umarim.Gorucez bakalim :)

• LastShipwreck kullanıcısına yanıt
    Tebrikler dostum :) Renk körlüğü düz tabanlık gibi bi sıkıntı yok.Ama henüz sağlık raporunu almadım.Sen aldın mı? ayrıca mülakatlar 25-28 ağustos civarı oluyormuş sanırım.Ben yine de mekik şınava başladım 1 ayda ne kadar forma girebilirsem. sözlü mülakatta sorulan sorular hakkında bilgin var mı?
    Bir de yaklaşık 3 yıldır 3 günde 1 paket ortalamayla sigara içiyorum,bu durum sağlık raporunda sıkıntıya yol açar mı?Sağlık raporu verilirken akciğer filmi çekiliyor mu?Bu konuda bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juggernaut01 -- 26 Temmuz 2014; 7:56:59 >
  • DEÜ-Gemi Makina ÏM kazandim. Itü ye gore ne konumdayiz arkadaslar.? Dokuz eylul denizcilik nasil birseydir konusursak sevinirim. 65binle kazandim. Bu kadar ppuan farkina deger mi? Gecen seneki 49.madde sacmaligi yuzunden ppuani dusmustu. Suan 50binlerde olmasi gerekiyordu. Sizce bolumumuz itibar gorecekmidir? Bu arada bolume en yuksek puanla girenlerden biriyim sanirim ama Itu de boyle degil onlarinda 49.madde den itibarlari sarsilmisti puanlari dusmustu ama bu sene 350 falan almis. Dokuz eylul 340 olmus. Ileride puanlari yukselir mi sizce? Ïtü geliyordu benim ama izmirliyim hadi ayrilmayalim diye DEU kazandik. Buna deger mi arkadaslar yoksa ek yerlestirmelere gireyim mi ITU gelecek??

• quote:

Orijinalden alıntı: battlefrt

DEÜ-Gemi Makina ÏM kazandim. Itü ye gore ne konumdayiz arkadaslar.? Dokuz eylul denizcilik nasil birseydir konusursak sevinirim. 65binle kazandim. Bu kadar ppuan farkina deger mi? Gecen seneki 49.madde sacmaligi yuzunden ppuani dusmustu. Suan 50binlerde olmasi gerekiyordu. Sizce bolumumuz itibar gorecekmidir? Bu arada bolume en yuksek puanla girenlerden biriyim sanirim ama Itu de boyle degil onlarinda 49.madde den itibarlari sarsilmisti puanlari dusmustu ama bu sene 350 falan almis. Dokuz eylul 340 olmus. Ileride puanlari yukselir mi sizce? Ïtü geliyordu benim ama izmirliyim hadi ayrilmayalim diye DEU kazandik. Buna deger mi arkadaslar yoksa ek yerlestirmelere gireyim mi ITU gelecek??

Bir programa yerlestiysen nasil ek tercihte bidaha tercih yapabiliyorsun dostum ? Once arastir bosuna yanmasin bir yilin

• OGK1903 O kullanıcısına yanıt
    Zodiac maaş listesi

• OGK1903 O kullanıcısına yanıt
    Izin parası (leave pay)

• quote:

Zodiac maaş listesi

çok yararlı paylaşım hocam acaba diğer firmalarında maaş listelerine ulaşabilir miyiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Diğer firmaların pek bilmiyorum.Yalnız kursta öğrendiğim kadar arkas vardiya zabitine 2800+4/1,yasa tanker; 3000+4/1-sigorta yok.Bu zodiac listesindeki maaşlar,izin ve yıllık artışlar dahil değildir.Onlarda listelerde mevcuttur.Ayrıca sizleri zodiac'ta görmek isterim.

• quote:

Diğer firmaların pek bilmiyorum.Yalnız kursta öğrendiğim kadar arkas vardiya zabitine 2800+4/1,yasa tanker; 3000+4/1-sigorta yok.Bu zodiac listesindeki maaşlar,izin ve yıllık artışlar dahil değildir.Onlarda listelerde mevcuttur.Ayrıca sizleri zodiac'ta görmek isterim.

dolardan bahsediyorsunuz değil mi hocam? zodiac'ın stajer maaşları iyiymiş inşallah çalışma fırsatı yakalarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet,dolar.

• temel problem sanki Türkiye'nin Avrupa ülkesi olmayışı. Peki mezun olduktan sonra biz Avrupa vatandaşı olsak? Yani oradan biriyle evlenip vatandaşlığımızı taşısak? Mesleki açıdan değişim ne olur? İtü duim den aldığımız diploma orada da bize iş kazandırır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenAB -- 26 Temmuz 2014; 14:24:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AWOLNATION

quote:

Diğer firmaların pek bilmiyorum.Yalnız kursta öğrendiğim kadar arkas vardiya zabitine 2800+4/1,yasa tanker; 3000+4/1-sigorta yok.Bu zodiac listesindeki maaşlar,izin ve yıllık artışlar dahil değildir.Onlarda listelerde mevcuttur.Ayrıca sizleri zodiac'ta görmek isterim.

dolardan bahsediyorsunuz değil mi hocam? zodiac'ın stajer maaşları iyiymiş inşallah çalışma fırsatı yakalarım

Zodiac'ta staj zordur.

Bütün güverte işlerini yaparsınız ve bitirme tezi gibi 14 ayrı proje / gemi çizimi gibi şeyleri eksiksiz teslim etmek zorunda olursunuz. Bunlar İngiltere ofiste değerlendirilir beğenilmeyen ya da özenmeden yaptığınız her proje geri döner ve bir daha baştan yaparsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Juggernaut01

Tebrikler dostum :) Renk körlüğü düz tabanlık gibi bi sıkıntı yok.Ama henüz sağlık raporunu almadım.Sen aldın mı? ayrıca mülakatlar 25-28 ağustos civarı oluyormuş sanırım.Ben yine de mekik şınava başladım 1 ayda ne kadar forma girebilirsem. sözlü mülakatta sorulan sorular hakkında bilgin var mı?
    Bir de yaklaşık 3 yıldır 3 günde 1 paket ortalamayla sigara içiyorum,bu durum sağlık raporunda sıkıntıya yol açar mı?Sağlık raporu verilirken akciğer filmi çekiliyor mu?Bu konuda bilgisi olan var mı?

Dostum saglik raporu almadim. Zaten ilk asama icin gerekli degil.Ama mulakatta elenmezsek kesin kayitta lazim.onu da ozel hastanelerden 100-150 tl ye alabiliyormusuz. Surayi inceleyebilirsin :http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/kayit201510/denizcilik_onkayit.htm

Sozlu mulakat hakkinda bir bilgim yok.

• 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.