Bildirim
Denemede yapamadigim limit sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Hospital uygula 1/0 dan sonsuz oluyor. -
1/0 olunca gene belirsizlik olmuyormu hocam payda 0 olamaz? -
Ben cevap vereyim: Aslında 1/0 olmaz limitte, 0'a yaklaşır, yani değer 1/00000000000,1 gibi bir şey olduğunu ve git gide küçüldüğünü düşün, haliyle payda öyle küçülecek ki pay sonsuz gibi olacak, öyle kabul edilir.
Gel gelelim L'hospital sanırsam müfredat dışı, yapmanı isteyen şey 0/0 belirsizliğinde yok etme yöntemleri, bu soruda benim gözüme paydanın eşleniğiyle çarpılması çarptı, 1+cos(x) ile çarparsan, 1-coskare(x) gelecek, o da sinkare(x) demek, muhtemelen burdan götürecek ama kağıt olmadığı için deneyemedim, eğer böyle değilse 1'i sinkare+coskare diye açmak olabilir, tabi müfredat dışı diye L'hospital yapanı dövmüyorlar, yine bu soruda kolay olan seçenek o, bazı sorularda türev alma sıkıntı olabilir, sadeleştirme daha basit olabilir, o zaman onu uygulayabilirsin. -
Saolasin hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen naptın hocam ya sorunun bunla ne alakası var
Vaov omg
-
özürr şimdi farkettim
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Not:Soruda "x" ifadesinin "x²" olarak verilmesindeki amaç ifadenin sağdan ve soldan limitinin aynı olması içindir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi program bu hocam?
Düzenleme: kusura bakmayın dikkatsizlik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCrane -- 29 Mayıs 2017; 8:40:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X