Şimdi Ara

deneme 3 ve amd x2 64 6000 de mac os x 10.5.7 iatkos v7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • deneme derken yanlış anlaşılmamak erbabına şunu söyleyeyim daha önce 500 gb lık diskimin 100 gblik bir kısmına hazard 10.6.6 kurmaya çalışmama rağmen bir türlü kuramamıştım . bende denemelerimi windows üzerinde denemeye karar verdim ancak yapabildim. şuanda oracle virtualbox üzerinden sistemi kullanıyorum ve bu mesajı da oradan yazıyorum. valla birazdan iatkos v7 dvd yi bir dvd ye yazıp diğer 100 gb lik kısma kurmayı deneyeceğim inşallah başarılı olurum. gazam mübarek olsun.

• sanırım kimse yardımcı olmayacak olmasın önemli değil.
    ben amd x2 64 6000 makinama iatkos_v7 dvd isosundan snow leopardı kurdum ancak sorunlarım çok.
    birincisi airties 2210 wifi usb dongle var ve bunu tanımadı .
    ikincisi a4 tech pk636ma kameramı tanıtamadım
    üçüncüsü winamp for mac 0.80 beta mıdır onu indirdim mac os x 10.6 demesine karsın ve benim yüklediğim mac os x 10.6.7 olmasına karsın çalışmadı.
    dördüncüsü google chorme indiremedim
    beşincisi mozilla firefox u indirdim ancak apllications ın üzerine sürükleyip bırakınca acayip bir yazı geliyor ve üzerinde yuvarlak dur işareti yada park yapılmaz işareti oluyor
    altıncısı ses çok az çıkıyor.
    herşey sonda bende ekstra 2 kabini beslemek için amfi var windowsta manyak ses var
    yedincisi ekran çözünürlüğü 1024 * 768 den başka bişi yok
    sekizincisi skype yükleyemedim ondada aynı yukarlak işareti var dur veya park etmek yasak işareti

• Daha donanımı tam anlamıyla çalıştırmadan niye program işine girdiniz. Once ekran kartınız ses kartınız wifi vs. sorunlarını çözün daha sonra programları kurarsınız. Ekran kartınız nedir acaba? donanımız için yüklediğiniz sürüme uygun kextleri bulduğunuza yada seçtiğinize eminmisiniz? Anlattığınız sorunlar sanki sistemin Allaha emanet çalıştığını gösteriyor.
    Ekleme: Ekran kartınızı başka bir konuda gördüm sanırım gt430 ve öyleyse SL için;
    http://www.osx86.net/video-graphics/9255-geforce-gt430-1024mb-one-ways-force-work-mac-os-x-10-6-5-10-6-6-a.html
    ve quadro sürücüleri için;
    http://www.nvidia.com/object/quadro-macosx-256.02.25f01-driver.html ve GraphicsEnabler=Yes yapacaksın. Bunlar nerden çıktı diyorsan o zaman senin alman gereken baya bir yol var.
    Ayrıca iki ayrı konudan gitme. Biriyle iyice uğraş olmazsa son çare başka bir dağıtıma geçersin. İki konu açmışsın hangisini kullanmak istediğin yada hangisiyle uğraştığın belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakmor -- 29 Ocak 2013; 3:47:28 >

• AMD ye OS X olmaz arkadaş, boşuna uğraşıyorsunuz. Intelde orjinal çekirdeklen çalışırken, amd de yamalı çekirdek kullanmak zorunda kalınıyor. Buda zaten baştn 40 tane hataya sebep oluyor.

İlla mac os kullanıcam diyorsan;

e2140 + g31 (msi/gigabyte) anakart, 2 ram, 8600gt li bir cihaz topla. Roket gibi olmaz belki ama, sorunsuz sorunsuz her türlü yararlanırsın os x den.

tutacağıda 150-200 lira bile olmaz yani. Uğraştığına deymez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke
    AMD ye OS X olmaz arkadaş, boşuna uğraşıyorsunuz.

AMD olur uğraştırır ama olur sentetik testlerlede ispatlanır performansı, uzun süre stabil kalırmı bilinmez bu konuda haklısınız. Onun dışında önerdiğiniz sistem zaten hackintosh için bilinen en uygun sistemlerden biri kafam rahat olsun diyorsan böyle bir sistem sana Mac OS deneyimi yaşatır. Zaten Hackintosh kullandıktan sonra çokta kötü olmadıkça yüksek donanımlar gereksiz. Öyle bir masraf yapılacaksa mac alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dakmor

quote:

AMD ye OS X olmaz arkadaş, boşuna uğraşıyorsunuz.

AMD olur uğraştırır ama olur sentetik testlerlede ispatlanır performansı, uzun süre stabil kalırmı bilinmez bu konuda haklısınız.

Olmuyor dostum işte. Performans testiyle bitmiyor ki iş. Anlık olrak bir iki testte normal sonuç versede. Bir çok program Vanillia tabir edilen orjinal el deymemiş kernel isteyecek. MAC isteyecek kısacası (Ya da düzgün yapılandırılmış Intel Hacintosh). İşte bu noktada AMD tırtlayacak. Bu iki işlemcide birbirlerinde olmayan komut setleri mevcut. Çalışıyormuş gibi görünen sistem, ihtiyaç duyduğunda XX bir intel komut setini AMD işlemcide bulamayınca al sana kocaman bir KP :)

Yinede belirteyim ASLA çalışmaz diye bişey söz konusu değil. Ama zevk alınmaz şahsi fikrim. Yukarıda verdiğim sistem ucuz, cillop gibi sistem ve en kolay çözüm. Windows kurar gibi kurulur valla :)

Tabi eldeki imkanlar doğrultusunda insan uğraşmak istiyor. 2006 da apple intel'e geçti, 2007 de osx86 çıktı. İlk kurduğum hacintosh p4 üzerinde Tiger 10.4.3 idi. Çok eğrelti çalışıyordu. Daha sonraları JAS isimli 10.4.8 distrosu çıktı. Bayağa kullandım bunu, nerden baksanız 6 ay falan. O arada 10.4.11 falan çıkmıştı ama, p4 te vanillia kernel çalışmıyordu. 10.4.11 içinde yamalı kernel çıkmamıştı. 10.4.11 i kurup, üstüne tekrar 10.4.8 (yamalı)kernelini geri yüklüyordum da öyle çalışıyordu sistem. Çok çile çektim :), şimdiki gibi uyugn bir sistem topla, kur ile olmuyordu olay. Ne adam gibi bootloader vardı, ne smc ne de bişey. Sürücü yoktu doğru düzgün. Falan filan.

Yavaştan gelişti bu durum, 10.5 Leo kurdum aynı sisteme, bunu da 10.5.8 e kadar. Pre installar, post installar zart zurt. İyi idare etti. SL çıkınca artık çalışmayacağı belliydi benim P4 hacintosh ile. O noktada 2. el bir macmini alarak yoluma devam ettim. 2-2.5 sendir de imzamdaki imac'i kullanıyorum. Macmini yi satıp, vatandan taksitle almıştım. Biraz durumumu düzeltirsem artık 27" 'e geçebilirim sanırım.

Hacintosh güzel/ucuz/perfromanslı da, bir yere kadar.. Bir yerden sonra içinden biliyorsun ya onun orjinal olmadığını, çakma bişey kullandığını. Kemirip duruyor insanın içini.

• quote:

Bir çok program Vanillia tabir edilen orjinal el deymemiş kernel isteyecek. MAC isteyecek kısacası (Ya da düzgün yapılandırılmış Intel Hacintosh). İşte bu noktada AMD tırtlayacak. Bu iki işlemcide birbirlerinde olmayan komut setleri mevcut. Çalışıyormuş gibi görünen sistem, ihtiyaç duyduğunda XX bir intel komut setini AMD işlemcide bulamayınca al sana kocaman bir KP :)
    Yinede belirteyim ASLA çalışmaz diye bişey söz konusu değil. Ama zevk alınmaz şahsi fikrim. Yukarıda verdiğim sistem ucuz, cillop gibi sistem ve en kolay çözüm. Windows kurar gibi kurulur valla :)

Hacintosh güzel/ucuz/perfromanslı da, bir yere kadar.. Bir yerden sonra içinden biliyorsun ya onun orjinal olmadığını, çakma bişey kullandığını. Kemirip duruyor insanın içini.

Bende phenom x3 8450 vardı aynı sistemde x2 5200 de. Asus anakart. Bu sisteme AMD by Hazard yükledim daha sonra yetmedi sistemi kurcalayıp kendime uygun, ortaya karışık şişmemiş, dağıtım oluşturmaya çalıştım. Yaptımda uygun hale getirdim ve bir kere bile KP almadım. SL kulanıyordum ve Tiger ve SL kadar güzel işletim sistemleride görmedim ayrı bir zevki var onların. Tiger da taş gibi bir sistem yaptı Apple SL de edindiği tecrübeyi koydu ortaya benim fikrim budur.Hackintosh kullanmayıbilirsen bir mac e ihtiyaç duyurmaz. Ama İşin özü bir Macintosh un ya vardır ya yoktur. Zaten mac kullanmamış tatmamış birinin bunu anlaması zor. Sizin elinizdeki sistem şuan bile benim için gayet yeterli çünkü ben beklerim tıkandığı yerde sonuçta benim için tek oynatması gereken oyun HON. FCPX, AE yada Logic yavaş çalışsada olur. 2010 la 2012 macler arasındaki ciddi uçurum var malesef ama mac e verilen parayı fazla bulsam bile acımam çünkü ikinci eli fazla zarar ettirmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cs 1.6 win 10 tam ekran sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.