Şimdi Ara

demirdöküm sargon condense kombiye rf6001 kablosuz oda termosttatı nasıl bağlanır? (resimli anlatım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
11.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

bir kuruşuna dahi yazık. Valla boşa gide.
    Çok olmasada mesajlarımı oku. Üretimi de durdu zaten. Yeni 5005 galiba onu çıkardılar.Ben elektronikciyim. O kadar araştırma yaptım çok basit bir şey de olsa sistemini değiştiremiyorumda ve boşa gitti gibi hazır verdiğim parada emekte. Gerçekten bu haliyle kullanamazsın.
    fabrikadan arge birimiyle bu ürünü üreten geliştiren kişiyle bile görüştüm. tabi bilgi vermiyor ama yazılımı da değişmiyor. mevcut haliyle dost tavsiyesi parana yazık. zaten on-off ben nitromix kullanıyorum. kombiden memnunum. ısı ve yakıt bence güzel. tavsiyem ki bende önümüzdeki ay öyle yapacağım farklı bi oda termostatı general vs. gibi alıp onu bağlayacağım. önemli olan ölçüm aralığı,hassasiyeti ve kontrol aralığı rf 6001 22.derece ayarlarasan 23te duruyor 21de çalışacak ama yakşaşık benim evde bu 3 saati geçiyor ve insan vucudu 1-1buçuk derecelik ortam farkını çok rahat hissediyor ve üşümeye başlıyorsun ısı farkından dolayı. yani konfor özelliği sıfır. 2 derecelik fark çok yüksek. yinede sen bilirsin.
    ben hem kullanıcı olaraqk hem teknik eleman olarak paylaşmak istedim. sinir olmayasın diye.... selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz981 -- 23 Kasım 2012; 16:06:53 >

• http://termostatmerkezi.com/mekan_detay-198-WT02_Kablosuz_Oda_Termostati.html

bu ve buna benzer ürünler olabilir. önemli olan hassasiyeti ve kombiniz nitromix gibi bir kontaktaktan kontrol olması
    tavsiye ederim. yeni buldum bu siteyide general marka ile aynı ürüne benziyor sadece firma adı değişik gibi kalitesini bilmiyorum tasarım olarak aynı görünüyor ve fiyat olarakta 10-20 lira gibi oynuyor.

sizin kombi ne maraka ve bağlantısını bilmiyorum söylerseniz yardımcı olurum ama nitromix e modülasyonlular hariç tüm röleli oda termostatları bağlanır. uyumlu uyumlu değil diye bir ayrım yok,var diyen yalan söyler.. modülasyon için ise vaillant tan arayüz kartı alınıp takılması gerekiyor oda 400tl civarı onun yerine peteklere benim gibi thermostatik vana takmak daha mantıklı. 3kat daireyiz abimlere de ben aldım bosh marka yoğuşmalı 3.kattakine 180 orta kattaki ne 220 giriş kat bana 157 tl bu ay fatura geldi. termostatik vana farkı ve dd farkı gerçekten var.

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz981

Arkadaşım sakın alma

bir kuruşuna dahi yazık. Valla boşa gide.
    Çok olmasada mesajlarımı oku. Üretimi de durdu zaten. Yeni 5005 galiba onu çıkardılar.Ben elektronikciyim. O kadar araştırma yaptım sistemini değiştiremiyorumda ve boşa gitti hazır verdiğim parada emekte. Gerçekten kullanamazsın.
    fabrikadan arge birimiyle bu ürünü üreten geliştiren kişiyle bile görüştüm. tabi bilgi vermiyor ama yazılımı da değişmiyor. mevcut haliyle dost tavsiyesi parana yazık. zaten on-off ben nitromix kullanıyorum. kombiden memnunum. ısı ve yakıt bence güzel. tavsiyem ki bende önümüzdeki ay öyle yapacağım farklı bi oda termostatı general vs. gibi alıp onu bağlayacağım. önemli olan ölçüm aralığı,hassasiyeti ve kontrol aralığı rf 6001 22.derece ayarlarasan 23te duruyor 21de çalışacak ama yakşaşık benim evde bu 3 saati geçiyor ve insan vucudu 1-1buçuk derecelik ortam farkını çok rahat hissediyor ve üşümeye başlıyorsun ısı farkından dolayı. yani konfor özelliği sıfır. 2 derecelik fark çok yüksek. yinede sen bilirsin.
    ben hem kullanıcı olaraqk hem teknik eleman olarak paylaşmak istedim. sinir olmayasın diye.... selamlar.

kesinlikle katılıyorum, tolerans aralığı çok önemli.

• Bu arada epeydir katılamadığım foruma yukarıda ki mesajımla dönüş yapmış olmakla birlikte orada belirttiğim üzere rf 6001 üzerinde çalışmlarım vardı ve bugün onuda paylaşarak tamamladığımı düşündüğüm çalışmalarım için teste başadığımıda belirtmek isterim. fiyatı ve ürün parça özellikleri bakımından iyi (kablosoz vs. normal şartlarda fevkalade iş görecek bir ürün) olmasına rağmen çalışma hassasığı ve yanlış parça kombinasyonu nedeniyle sorunlu olan bu ürün için yaptığım değişkliklerle daha verimli olduğuna inanıyorum ve bugün testine başladığımı hassasiyeti yakaladığımda ve gerçekten verim aldığıma inanırsam buradan gerekli paylaşımları yapacağımı bilginize arz edrim. bir kaç gün sürecek tabi bu konuda dönüşüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogandd

quote:

Orijinalden alıntı: Blur

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: quiet_20

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: quiet_20

arkadaşlar bu konuda tecrübe edinen ve fikrini paylaşabilecek kimse yok mu?

arkadaşlar RF 6001 sorunlu bir model, bir çok kişi taktıramadı, taktıranlar ise +/- 1 de çalıştığından şikayet ederek iptal ettirdiler. benim size tavsiyem şu an piyasadaki en iyi demirdöküm termostat olan RF 5002 dir. kablosuz olanı kullanmadım ama çok pahalı. 2005 i kullandım yaramaz. paranıza kıyın 150 TL ye 5002 alın. çalışma aralığı çok iyi. haftalık ve günlük program var. tek eksiği ölçümmü 0,5 olarak yapıyor ama çalışma toleransı -/+ 0,1. ben kendim normal termostat alıp üstüne koydum ve gördümkü büyük oranda doğru ölçüyor odanın sıcaklığını ve çok hassas çalışıyor. yani 22 dereceye ayarlanınca 22,1-22,2 ye kadar çalışıyor. 21,9-21,8 de tekrar çalışmaya çaşlıyor. oda gayet stabil oluyor.

RF 5002 adında bir model bulamadım. SD 5002 olmasın ?

karıştırmısım, SD 5002 doğrudur

Kablosuz DD termostatı tavsiye edebilecek biri var mı?! Sanırım bahsettiğiniz model kablolu

Sanırım tek secenek SD7000 var kablosuzda/programlanabilir. Tavsiye eder misiniz? Fiyatı nedir!?...

RF 6001 var ancak biraz sorunlu bir model 7000 ise az bulunuyor ve fiyatı çok yüksek. Benim tavsiyem bulabilirseniz 5002 alın kablolu ama programlanabilir ve tolerans aralığı düşük. Onu bulamazsanız yeni bir model olan 5007 80 TL civarına alınabilir.

Kablolu dusunmuyorum

o zaman 350 lira civarı verip 7000 alcan. ya da 6001 alıp konforundan feragat etcen. tercih senin.

Zaten tum peteklerde termostatik vana var bu biraz keyfe keder. Programlamayı zaten kullanacagımı dusunmuyorum. RF6001 alacagım gibi fiyatı zaten cok makul.

termostatik vanaları boşuna almış olcaksın o zaman. termostat zaten kombiyi kapatcak, termostatik vanalar işlem dışı kalcak.

gece yattığım oda için kullanacagım sadece! yani sadece yattıgım odayı ısıtmıs olacagım evi değil ;)

@Yılmaz Bey verdiğiniz bilgiler için tesekkurler. Cok yerde okudum kullanıcıları memnun degil evet.
    Ama diğer taraftan baska markaların kablosuz cihazları bendeki kombiye uymaz deniliyor. Uysa bile servisi gelip takmaz. kombim DD Nitromix Premix P24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blur -- 23 Kasım 2012; 19:37:08 >

• vaay, çok iyi hocam, hassasiyet sorununu düzeltmek için parça değişimi vb. denemelerim oldu ve burada açıklayacam diyorsun yanlış anlamadıysam. merakla bekliyoruz. teşekkür
  • Termostatik vanaları boşa almışsın o zaman demek yanlış olur. oda termostadı sadece bulunduğu yere bağlı sıcaklık ölçer, dğer odaların durumunu bilmez, çatı katı odası ya da gğney cephe güneş almayan odada daha fazla olan ısı ihtiyacını pekala termostatik vana çözer, yeterki vanaların ayarı iyi olsun, arka odalar ısınmadan, termostadın bulunduğu mekan ısındı diye tüm kombiyi kapatmasın.

Oda termostadının kombisini balkonda tutanlar vs. için çok ucuza uzaktan kumanda işlevi olmasının yanında, haftalık saat programlı termostat alırsanız, yakıp söndürme saatlerini de ayarlayarak ekstra konfor ve ekonomi de sağlarsınız. Bence bu tip termostat her kombinin ihtiyacı, ancak kombi tesisatı yapanlar da, devreye alan kombi üreticileri de bu konuya yetirince önem vermiyorlar, kullanıcıyı bilgilendirmiyorlar, kablo çekmiyorlar vb..

Termostatik vana da, haftalık zaman saatli oda termostadı da candır can.. ; )

• Mrb, benim evimde de eca proteus var, çatı dubleksi ve 140 metrekare. Benim de ısınma konusunda endişelerim var, binada mantolama var, ancak ekstrüde polistren değil de yoğun strafor 4 cm kullanılmış mantolamada. özellikle üst katta sadece 2 tane kalorifer olması beni düşündürüyor. Müteahhitten bu şekilde aldım, kombiyi müteahit zaten takmıştı, ben bu kaloriferlere (banyodaki kalorifer havlupanlar hariç) termostatik vana taktım, ayrıca haftalık programlanabilir oda termostadı ekledim.

Bence termostatik vana da, haftalık programlanabilir oda termostadı da hem ekonomi hem konfor bakımından her kombiye lazım şeyler ancak tesisat yapanlar ve kombi üreticileri ve servisleri bu konuya önem vermiyor / kullanıcıları yeterince bilgilendirmiyor.
    Burada oda termostadı montajı ve kalorifer suyu devridaim motoru (genelde tüm kombilerde aynı tip, 3 güç ayarı (devir) kalorifer suyu sirkülasyon pompası vardır.) konularında kendi yaptığım ayar ve bağlantıları yazmaya çalışacağım.

Kombiye yakın olan kaloriferler ısınıp, uzak olan kaloriferler ısınmıyorsa 3 tip sorun olabilir,
    1 - Sistemde zmanala pislik ve tortu oluşmuştur ve kombinin altında düşey borulardan, kalorifer dönüş borusuna takılmış olması gereken filtre doludur, su yeterince sirkülasyon yapmıyordur, filtre bir tapanın altındadır, tapayı anahtarla söküp filtreyi temizleyin. Böylelikle filtre engellemesi kalkacak, sirkülasyon artacak, uzak kaloriferler de ısınacaktır.
    2- Sessiz çalışma için, kombinin kalorifer suyu sirkülasyon motoru düşük devirde tutulmuştur, kombinin kapağı açılarak aşağıda eklediğim fotoğrafta görülen sirkülasyon pompasının üstündeki kademe ayarını bulun, bunu artırın.
    3 - kombinin altında ya da evin, kombiye yakın belli bir bölgesinde yerden çıkan on kadar borunun bağlandığı bir ayarlı kollektör dağıtıcı vardır, bunun üzerinde her bir kalorifere giden su miktarı ayarı vardır, bunları ayarlayabilir, kısıp açabilirsiniz.

Aç kapa tipi oda termostadı takılması; ( ECA proteus kombi oda termostat termostadı bağlantı, panel terminali, bağlanacak yer fotoğrafı, fotoğraf, fotoğraflı )
    Aç kapa tipi termostatlar, genelde her tür kombi ile uyumludur, farklı marka termostadı kombiniz için kullanabilirsiniz: özellikle bünyesinde pil bulunduran tip termostatları (pil bulunmayan termostatlar genelde elektriğini kombinin düşük voltaj beslemesinden alır, bu 12 volt olabileceği gibi 24 volt da olabilir, AC olabileceği gibi DC de olabilir, bu durum uyumsuzluğa yol açıyor, bir kısım termostat ise 220 V besleme istiyor.) Aşağı yukarı her marka / model kombide aç/kapa termostat takmak için 2 bağlantı noktası vardır ve bu noktalar kısa devre yapılarak, (birbirine düz kablo ile bağlanarak) oda termostadı hep açık pozisyonda ayarlıdır. Oda termostadının 2 adet bağlantı noktası bir kablo çifti ile bu bağlantı noktalarına bağlanır. Bağlantı kabloları keserek birbirine bağlayıp bantlanarak ya da daha düzgünü araya klemens takılmak suretiyle bağlanır. (kendi çektiğim aşağıdaki fotoğrafta, en sağda gözüken turuncu renkli ince kablo termostat bağlantı terminali)

ECA proteus panel nasıl açılır
    Önce en üstte, bacanın bulunduğu üst yüzey ile ön kapağın kesiştiği iki köşelerdeki 2 vida çıkarılarak ön kapak üst tarafından yukarı ve öne doğru ayrılarak çıkarılır, bu kapağın alt tarafındaki iki köşesi de alt parçaya geçmelidir.(geri takarken önce bu geçme yerleri takılmalıdır.)
     demirdöküm sargon condense kombiye rf6001 kablosuz oda termosttatı nasıl bağlanır? (resimli anlatım)

demirdöküm sargon condense kombiye rf6001 kablosuz oda termosttatı nasıl bağlanır? (resimli anlatım)

Oda termostadı bağlantı yeri en sağda gözüken turuncu renkli ince kablo çifti (U şeklinde birbirine kısa devre bağlanmış olan)

internetten bulduğum, pilli olmayıp, kombiden voltaj beslemeli (4 kablolu) tip oda termostadı bağlantısına dair bir fotoğraf: Demirdöküm Nitron
    En soldaki beyaz kablolar termostat kablo çiftinin bağlandığı yer, diğer mavi ve kahverengi kablolar ise güç beslemesi

Kalorifer su sirkülasyon pompası devir ayarı: ECA Proteus
    Pompanın sağ tarfında siyah yüzeyde saat kadranı gibi üst taraftan ön tarafa doğru hareket eden 3 kademeli anahtar var, kademelerin üzerinde I, II ve III işaretleri, III en yüksek güç, devir ve ses seviyesi olmakta :(

• Demirdöküm RF6001 oda termostatını devreden çıkartmak istiyorum. Sanırım tek yol kabloların kombiden sökülmesi ya da alıcıdaki beyaz ucların birbirine baglanması. Daha basit yolu yok mudur?!...
    Bir de böyle deneyeyim her alternatifi deniyorum en son bunda karar kıldım ama 24 saatte 19 derece'de 55 su sıcaklıgı ile 8-9m3 altında yakmayı basaramadım ki buna da ısınmak denemez!

Eğer alıcı üzerindeki düğmeye basarsam ya da kumandanın pillerini cıkartırsam kombi bu sefer hiç calısmıyor. Termostatla kullanımda da sanırım modulasyon yapmıyor!

Orta yolu bulamadım. Günde 15-18m3 yakmadıktan sonra 23-24 derecelerde ısınmanın yolu yok! Ancak 10m3 yakıp 20C'de evin soğuğu kırılıyor yine içeride ceketleyiz

Ayda 300 lira ver içeride ceketle otur Halbuki premix yoğuşmalı kombi, 10m petek var 115m2 evde 60C'nin altında peteklerin altı bile ısınmıyor ancak ılık, 55C'lerde o da!
    Tesisat ve işçilik adına da yapılması gereken her şey yapıldı bir dunya masraf ettik. Isınmak mümkün değil! Akşam dışarıda sıcaklık 8-9 dereceyken bile!

• iyi günler ya ben bu demirdöküm sargon kombiye termosta bağlantı resimlerini neden göremiyorum yardım bekliyorum
  • bu bölümde bulununan sargo kombiye termostat bağlantısının anlatımının olduğu yerdeki resimler görünmüyor nasıl görebilirim
  • resimleri yüklediğimiz uplooad sitesi malesef resimleri silmiş, tekrar yükleyeceğim

edit: tekrar yükledim ama resim olarak bir türlü olmadı, link olarak koydum şimdilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi concept81 -- 6 Ocak 2013; 0:30:30 >
  • Sonunda oldu... Resimler için çok sağol hocam hallettim sayende termostat işini emeğine ve eline sağlık ha bu arada bende nitron kombiye bağlama ile ilgili resimleri ve anlatımı paylaşacağım
  • Merhaba konu acan arkadas resimleri tekrar yukleyebilirmi ben kombiyi actim lakin klemens goremedim

demirdöküm sargon condense kombiye rf6001 kablosuz oda termosttatı nasıl bağlanır? (resimli anlatım) demirdöküm sargon condense kombiye rf6001 kablosuz oda termosttatı nasıl bağlanır? (resimli anlatım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attila24 -- 8 Kasım 2013; 23:44:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar Sargon için kablosuz alıcıya 24 volt enerjiyi nereden alacağım elinde fotoğrafı olan var mı acaba.
  • Konuyu tekrar hortlatalım

RF 6001 modelini Demirdöküm Sargon modelinde kullanan arkadaş varmı acaba? sorun çıkartıyormu?
  • fotografları tekrar yükleyebilirmisiniz fotolar acılmıyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.