Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
31
Favori
161.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende bugün geldi servis izmirde TEST UYGULAMAMI söledi 2.5 bar basıncına kadar su bastık vanaları kapattık,kombiyi kapattık 24 saat sonra basınçta düşme olmazsa yada 0.5 gibi oranda düşme olursa TESİSATTA, ciddi bir düşme olursa KOMBİ de arıza oldugunu ayırt edebilcegimizi söledi ona göre tekrar servisi yada tesisatı yaptırdıgımız yeri aramamız gerektiğini söledi gitti.

    Ayırca bizimkiside 6 günde filan 1.5 bardan 1in altına iniyor bu kaçak tüm vanalara petekleri kontrol etmemiz gerektiğini küçücük bir damla bile basıncı düşürmeye neden olacağını söledi.

    Yarın filan yine elde ettiğim sonucu buraya yazacağım.

    @Biray Doğalgaz arkadaşımız radyatörleride çalıştırıp bir dene demişti ben tüm peteklerin havasını filanda almıştım. Ayrıca onunda bu konu hakkında fikri yardımcı olacağı bir bilgi paylaşırsa sevinirim.




  • VetHek_353 kullanıcısına yanıt
    Benzer sorunu bende yaşadım. 1.5 bara getiriyordum 4-5 günde 0.1 düşerek bir süre sonra 1 e düşüyordu. Tekrar su basıp 1.5 a çıkarıyordum yine aynı şey oluyordu. Peteklerde hava yok defalarca kontrol ettim. Kaçakta yok, peçeteyle her yerini kontrol ettim peteklerin. En son dedim su basmayacam nereye kadar düşecek bakim. Şimdi 1 - 1.1 de durdu. Kombiyi çalıştırınca 3-4 saniye içinde 1.4 - 1.5 e çıkıyor. Su ısınınca hemen genleşiyor ve olması gereken değere geliyor. Su soğuyunca tekrar 1 bara düşüyor. 1 aydır karışmıyorum kombiye heralde bunun huyu böyle dedim bıraktım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedoxs -- 18 Kasım 2013; 21:51:08 >
  • kedoxs K kullanıcısına yanıt
    Keşke 1 'de dursa 10 kasımda bastım 1.5 bar yaptım .. 16 kasımda ekranda 0.5 bar basınç gözüküyordu. Komşuların başka marka adamlar 6 ayda bir filan su basıyor. Ben 5-6 günde bir kontrol etmek koyuyor açıkcası :)
  • kombi ısıtma suyu sıcaklığı 45 0C de kullanıyorum
    modülasyon göstergesi hiç 2 modülden yukarı çıkmıyor
    acaba en az kaç derece olursa modülasyon göstergesi 3 modül olur
    hiç deneyen varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VetHek_353

    Keşke 1 'de dursa 10 kasımda bastım 1.5 bar yaptım .. 16 kasımda ekranda 0.5 bar basınç gözüküyordu. Komşuların başka marka adamlar 6 ayda bir filan su basıyor. Ben 5-6 günde bir kontrol etmek koyuyor açıkcası :)

    bunun kombiyle ne ilişkisini kurdunuz, tesisatınızda kaçak var yada yazdan kalma içi hava dolu kullanmadığınız kapalı petekleriniz var ve hava boşalınca su göstergesi azalıyor, yada su kaçırıyor tesisatınız vananız, kombi ile uzaktan yakından bağlantısı yok bu sorunun...
  • Mrblar

    Evimizde DD nitromix 924 kombi var.Ara kat kuzey cephe yalıtım yok.Son 1 aydır kombi 7/24 açık.Petek suyu sıcaklığı 45 derecede.Holdeki petek ve havlupan hariç tüm peteklerde termostatik vana var.Kombiye en uxak peteğin vanası devamlı kapalı duruyor.Gündüzleri odalardaki peteklerin vanalarını kapatıyoruz.Akşama doğru açıyoruz.Geçen ay fatura 105 tl geldi, bu ay ise 210 tl. Nerde yanlış yaptık bilmiyorum. Bu nitromixlerin yoğuşma yaptığı sıcaklık aralığı nedir?
  • ksk_tmy K kullanıcısına yanıt
    Aralık'ta kış oldu :)

    Dışarısı soğudukça sarfiyatın artması normal. Önceki ayda ortalama dış sıcaklık ile iç sıcaklık farkı son fatura döneminde yaklaşık 2 katına çıkmış demek ki. Ek olarak kazan sıcaklığı 45C olsa da kombi önceki döneme göre yüksek kapasitede (alev boyunda) yandığı için yoğuşma verimi bir miktar düşmüştür. Teknik tablolarda maksimum yoğuşma verimi için 50/30 işletme koşulunun yanında parantez içinde minimum yükte diye yazar...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    açıkcası fatura 150-160tl yi geçmez diye tahmin ediyordum.
    yani hava soğudukça yoğuşmanın azalmaması için kombi kalorifer sıcaklığını bir miktar artırmak gerekli. Eğer 50-55 derece olsaydı daha fazla yoğuşma yapardı.
    yanlış anlamadım umarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mystik

    kombi ısıtma suyu sıcaklığı 45 0C de kullanıyorum
    modülasyon göstergesi hiç 2 modülden yukarı çıkmıyor
    acaba en az kaç derece olursa modülasyon göstergesi 3 modül olur
    hiç deneyen varmı

    Modülasyon seviyesinin kazan sıcaklığından çok, anlık ısı ihtiyaç miktarı ile ilişkisi var. Yani dış sıcaklık 5-10C düştüğünde veya evinizde sadece 1-2 peteği açıp gerisini kapattığınızda (kapıları açık tutmak şartıyla) önce yanma süresi uzayıp bekleme kısalacak, bu şekilde kombi tesisat suyunu yazılımla belirlenen süreler dahilinde yeterli ısıtamazsa alev büyütecektir...
  • ksk_tmy K kullanıcısına yanıt
    Soğuklarda artan ısı ihtiyacını karşılayabilmek için 50-55C kazan sıcaklığı gerekir ama bu yoğuşma veriminin maksimum olacağı anlamına gelmez. Maksimum yoğuşma veriminin şartı; kombiye dönüş sıcaklığının 30C olduğu (gidiş sıcaklığı dış sıcaklığa göre 40-50 arası) ve alev boyunun minimum olduğu kombi çalışmasıdır. Yani mevsim geçişlerinin tamamı ile kış güneşli gündüzlerde maks. verim sağlanabilir. Bu günlerde 40C civarında kombi yanarken 1m3 gaz başına 1,4 litre kadar yoğuşma suyu oluşur. Diğer daha soğuk seyirlerde ise yoğuşma verimi %5-6 düşer. Yani uygun sistemlerde her halukarda yoğuşmalı işletmeden verim sağlanır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ksk_tmy

    Ara kat kuzey cephe yalıtım yok. Geçen ay fatura 105 tl geldi, bu ay ise 210 tl. Nerde yanlış yaptık bilmiyorum. Bu nitromixlerin yoğuşma yaptığı sıcaklık aralığı nedir?

    Sorunuzun cevabını bir nebze kendiniz veriyorsunuz. 210 TL yalıtımı olmayan ve kuzeye bakan ev için gayet güzel. Bende geçen yıl Aralık ayında 235 TL ödedim, bu yıl ise 165 TL aradaki fark sadece tek bir kelimede gizli "Yalıtım", geçen kış komşularım 400 - 500 TL'lik faturalı ödeyince mart ayında apartopar mantolama kararı aldılar.
  • oda termostatı kullanmayanlar bu cihazda ekonomiklik için kombiden kaç dereceye ayarlamalı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tvcal

    quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    yazınızda bazı tutarsızlıklar var, suyu 40 dereceye ayarlıyorum, normalde elimi yakması lazım demişsiniz, insan vücudu normalde 36.5 derece, hastalanınca 40 derece oluyor, ama kimsenin hastaya dokununca eli yanmıyor, banyo için 40 az, başka makinanı 35-40 yaptığında elin yanmışsa, demekki o kombinin derecesi bozukmuş, ,nsan eli belki 50 derecede o tepkiyi yapar..

    nitromix kullanıpta yazın sadece banyo yapanların banyo başına yakıtları 15-20 kuruş olarak gerçekleşiyor, aylık yakıtları 5-6 tl yı geçen hemen hemen yok gibi, bu rakkam pahalı mahalı değil, bence BEDAVA ...

    ÇOK GÜZEL YOĞUŞMA YAPIYOR AMA VERİM OLARAK FARK GÖREMEDİM.

    yazmışsınız, yoğuşma yapan makina extradan baca sıcaklığını kullanıyor demektir, yani verim artyor anlamına gelir.

    ancak gerçek verim 55 derece ve altında ısınmayı başaracak tesisat yaptırmakla olur,

    1-tesisatını sıradan adam veya mütahhit yapmamış olacak
    2-evin en berbat havada 55 derece ile ısınacak
    3-boruların bakır olacak
    4-termostatlı vana ve rad.dönüşüne dönüş vanası kullanılacak
    5-her rad.ün arkasında izopan olacak
    6-boruların plastik olsa bile alt vana ve filitre plastik OLMAYACAK, PRİNÇ ve daha önemlis, TAM GEÇİŞLİ olacak.
    7-balkonda kombi olmayacak, eğer olursa, 1 cm.boru bile dışarda olmayacak, dolabın her yeri kapalı olacak, panjurlu balkon bile olsa böyle dolap olacak, en az 130 cm. olacak, veya en iyisi kombi ev içinde olacak.

    bunlar yoksa, bunları yaptıktan sonra kombiye bakılır, kombi çin malıda olsa bursa işide önce tesisat, sonra makina...

    izmirde 24 saat tüketim 180 tl yı geçmez, ev çok çok yalıtımsız ise belki 250..

    ama uygun evlerde 24 saatte 60-70 tl bile gaz yanıyor şuan bu nitromix, le..

    oda termostatı , ter.vana varken tavsiye edilmemelidir, hatta yakıtı arttırdığı bile görülmüştür...

    saygılar...

    1-Öncelikle yazımı bir kez daha okumanızı tavsiye ederim.
    2-Konunun kombinin ustası değilim yanlış bildiğim hususlar olabilir. Lakin yazımda tutarsızlık olduğunu sanmıyorum Sonuçta ben bilimsel bir veri ortaya koymuyorum sadece kişisel görüşüme yer verdim Bu durumu yazımda belirttiğim gibi yazımı okuyan herhangi bir insan benim ne demek istediğimi gayet net anlayabilir.
    3-Amacım DD markasını kötülemek değil sadece kişisel görüşümü söylemekti ve tekrar söylüyorum şu anda DD nitromix kombim 39 derecede çalışıyor evimin ısısı 23-25 C civarında Aynı ayarlar kullanarak DD Atron ile evimin ısısı 25 derecenin üzerine çıkıyordu. Bu durum kullanım suyu içinde geçerli sanırım anlaşılmışımdır.

    kombi 39 derecede iken ev ısısının 23-25 derece olması yüksek değil mi? Yoksa en azından olması gereken bu mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel75 -- 5 Ocak 2014; 16:47:15 >




  • yüksel75 Y kullanıcısına yanıt
    demekki evinin yalıtımı çok iyi. illa şu derece de olacak diye şart yok. evin yalıtımına, konumuna, tesisatına göre değişir sıcaklık.
  • Bulunduğum bölgenin iklimi çok sert değil bina güneye bakıyor sanırım bununda etkisi var.
  • Biz de Nitromix kullanıcıları kervanına katıldık bakalım, hayırlısıyla. Merak ettiğim bir konu var. Yoğuşma işlemi sadece kalorifer devresindeki suyu ısıtırken mi oluyor, yoksa kullanım suyunu ısıtırken de yoğuşma avantajından faydalanabiliyor muyuz?
  • Yogusmadan gideri olmadan garantiyi baslatiyormu servis. Normal bir kaba dolma olmazmi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bursam B kullanıcısına yanıt
    Bazı servisler Vaillant ve Buderus galiba başlatmıyor, diğerleri pek sorun çıkartmıyor 20 litrelik bidonlara biriktirenler var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Bazı servisler Vaillant ve Buderus galiba başlatmıyor, diğerleri pek sorun çıkartmıyor 20 litrelik bidonlara biriktirenler var.

    demirdöküm sorun çıkartırmı acaba. servisemi sormalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bursam

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Bazı servisler Vaillant ve Buderus galiba başlatmıyor, diğerleri pek sorun çıkartmıyor 20 litrelik bidonlara biriktirenler var.

    demirdöküm sorun çıkartırmı acaba. servisemi sormalı

    Demirdöküm çıkarır mı bilmiyorum, Baymak bakmıyor bile. Servise danışabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.