Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
31
Favori
161.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ramazan743 R kullanıcısına yanıt
    hocam oda sicakligini siz neden 27 yapmak istiyorsunuzki..

    bu asiri sicak bir ortam ve asiri tuketim demektir.

    eger izolasyonlu evinizde 22 23 yada 24 oda isisinda konfor sagliyorsaniz hem konfor hemde ekonomik isinmis olursunuz.
    kendi evimde kazan sicakligini 80 yapsam dahi 25 26 ya anca ulasir..bu degerler evin isi kaybi cephe yapisi petek boylari iklim yapisi alt kat ust kat evin net m2 ,,gibi degerlerden dolayi degisir.
    iyi forumlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soruma galiba kimse yanıt vermeyecek
  • engin fikirlerinize ihtiyaçım var, forumdaki pek çok sayfayı okudum ama nedense aradığım cevaplara ulaşamadım...
    kombi takılalı 10 gün oldu ve gaz sayacından kontrol ettiğime göre bu sürede 76 m3 gaz tüketmişim. izmirde yaşadığımı ve evin yarı korunaklı olduğunu söylemek isterim. kombi DD nitromix tahmini 7 m petek var.
    şimdi esas sorulara gelirsek; kombi ne zaman devreye girse bacasından sürekli buhar atıyor ki öyle azımsanmıyacak kadar. bu normal mi? yoğuşma suyunu dışa atımını bir boruyla sokağa verdiler, sürekli ıslak ki tahminimce klima su atımdan fazla, (sanırım bu yoğuşma yaptığı anlamına gelir)
    kombi mutfakta ve hemen yanında (tahmini 70/80 cm kombiden cıktıktan sonra boru mesafesi) mutfak peteği var 80 cm lik. bunun dezavantajı olabilir mi?
    kablosuz OT kulllanmaktayım (şu +1, -1 olan) kesinlikle tavsiye etmiyorum, antreye koyduğum halde salon 24 , cocuk odası 21, antre 22 derecede oluyor, ki kapılar acık halde.
    yaptığım ölçümler sonucu kombinin kazan sıcaklığını 55 yatığımda veya 50 yaptığımda pek bi fark göremedim (yakıt tüketimi acısından 21 dereceden 23 dereceye cıkarmakta)
    ne zaman ki 45 derece yaptım evin ısınma süresi uzadı lakin cok ta iyi bi verim almadım...
    evet arkadaşlar yazdıklarımda sorun ve tecrübelerim var. kombiyi tasarruflu kullanmak ve konforlu ısınmak ile ilgili bilgilendirirseniz sevinirim...




  • kurbaga35 K kullanıcısına yanıt
    yogusmali kombilerde buhar cikisi olusu normaldir,
    yogusma giderinden su gelir bunu ulu orta yere akitmamakta fayda var..asidik sudur.
    gerci benimkide balkon giderinden sokaga akiyor..en dogrusu mutfak veya banyo giderlerinden kanalizasyona vermektir.

    ayrica konforlu isinmak icin daha dar aralikta hassas calisan termostatlar iyidir..bendeki 0,25 hassasiyetle calisiyor cok memnunum, en az bu sekilde calisan termostat alirsaniz daha konforlu isinirsiniz.

    odalar arasi isi farki termostatla alakali degildir, oda buyuklukleri, cephesi, petek boyu, kombiye uzakligi yakinligi vs gibi nedenlerden dolayi odalar arasi isi farki olusur..bunu engellemenin en iyi yolu termostatik vana almaktir.

    kombiniz yogusmali oldugu icin 55 derece kazan sicakligini gecmemeniz yogusma adina gereklidir..daha ust isitmalarda yogusma verimi azalir.

    su an bizim dis hava sicakligi 0 ila 15 derecelr arasinda alt katim bos, 50 derece termostatli 23 dereceye yetiyor..konforlu isiniyorum ekonomiklik olarakta bisey diyemicem ama su an ben menunum.

    termostatik vana alip takarsaniz tuketiminiz daha assagi iner.cunku odalar duzenli isinacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 9 Aralık 2015; 14:00:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    yoğuşma suyunun asitli olduğunu duymuştum, lakin firma gidere filtre gibi bir şey taktı sanırım içinde bulunan bi madde asitliği gideriyormuş, ki izmirgaz bu konuda çok titiz onay vermek için inceleme yaparken bu atık suyun nereye ve nasıl gittiğine de bakıyormuş, (hatta arkadaşlara sırf bu yüzden onay vermemişler, gider direk toprağa aktığı için)
    termostat konusunda haklısınız ama DD ile görüştüm başka marka OT takmak garantiyi bitirir dediler, o yüzden elim kolum bağlı, çok soğuklarda oda sıcaklığını 23 yaparım ve pek sıkıntı yaşamam umarım...
    ayrıca dün yakın peteği (kombiden 70 cm kadar) kıstım ve çıkan buharda bi azalma oldu. önce tamamen kapattım daha sonra 1 tur cevirdim, sanırım dönüş suyu yakın olduğu için 50 derceye yakın geliyordu ve buda buharı arttırıyordu.
    şimid ben bu 1 derecelik ısı farkına takıldım ya, acaba termostatik vanada bu derece kac yanı 23 de vanayı kapatıp kaçta acıyor? ayrıca peteğe yakın olması odanın homojen ısınması acısından doğru ısıyı verir mi?




  • kurbaga35 K kullanıcısına yanıt
    yogusma giderine takilan filtreyi bilmiyorum ..eger ise yararsa bende kullanabilirim,,cunku cevre hepimizin zarar vermek istemem elbette.

    termostat konusunda butun firmalar kendi termostatlarini kullanilmasi ister..digerleri garantiyi bozar der.

    termostatik vanalardada hassasiyet olayi vardir..forumda ustatlarin onerdigi danfoss ra2000 vana gaz sensorlu oldugu icin daha cabuk devreye girip daha cabuk devreden cikabiliyormus, buda hassas bir isitma ve iyi bir tasarruf saglatir, diger vanalar sivi sensorluymus, bunlarin tepki suresi 20 dakilardaymis. yani danfosa gore gec devreye girip gec devreden cikiyorlarmis..yani sivi sensorlulerde ise yarar, fakat iyisi olsun derseniz gaz sensorlu almalisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 10 Aralık 2015; 12:43:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    irmanın taktığı filtre resimdeki, sanırım içinde aktif karbon varmış, buda suyun ph ını düzenliyormuş... (firmanın dediğine göre) ayrıca aklıma gelen yeni bi sorunda (ve çözümü) binanın dışındaki yağuşma atık borusu soğuk gecelerde donma yaparsa ciddi bi sorun acar, kendimce onuda plastik boruyu izole ederek zözüm yolu arıycam.( hani şu güneş enerj boruları sardıkları madde ile)
     Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar...




  • kurbaga35 K kullanıcısına yanıt
    filtre guzelmis.
    don olayinada ben su sekilde care bulmustum, yogusma borusunu giderden cikartip tam dik pozisyonda damacanaya akittim..boylelikle hem boruda su beklemeden damacanaya damladi,,zaten yavas damalamalar oldugu icin donma borunun ucundan baslayio geriye dogru geliyor. bence cok soguk havalarda filtrenin oradan sokun damacananaya akitin.donma olunca su geri dogru gidiyor,,esanjor su ile dolabiliyor..kombi hata veriyo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benım kombide de acayip buhar çıkışı var anlayamadım gitti, ayrıca su basıncı çok değişken su çok ısınırsa artıyor havasını alıyorum bu seferde düşüyor falan anlayamadım yani.
  • 5erafett1n kullanıcısına yanıt
    Buhar çıkması normal özelikle 50°C üzerindeki sıcaklıkta. Basıncın oynaması genleşme tankı yüzünden ya havası bitik ya da delinmiş.
  • Nitromix Kombi çalışırken çatırtı şeklinde ses yapıyor, sanki bir sac parça genleşip tekrar eski haline dönüyor gibi, kombi balkonu arkada ve arka odada yatan birini çok rahatsız edecek düzeyde, sanırım kronik bir şey, kombi araştıranların aklında bulunsun.
    Diğer evimizde eski model yarı yoğuşmalı Bosch var, hem yakıttan hem de sessizliğinden çok çok memnunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam daha önce yazdıydım,abimgil de bu nitromixten var makina nezle olmuş adam gibi hırıltılı çalışıyor:/ abim bin pişman,kombi amerikan mutfaklı salonda oturuyor,evi sattım bosch condanse vardı 1000 defa daha sessizdi
  • yüksel75 Y kullanıcısına yanıt
    Servis vida yerlerine gres yağ benzer bir madde sürerek sorunu çözüyor konusu bir önceki sayfada geçmişti.

    http://forum.donanimhaber.com/m_54845805/mpage_4/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 26 Aralık 2015; 10:44:09 >
  • tuğs@n kullanıcısına yanıt
    Diğer cihazımız Bosch condens 2000 ü olan eski model, karar verirken çok çekinmiştik, şimdi bakıyorum da daha iyisi olmazdı diyorum, maşşallahı var, ses yok, sorunsuz, ısıtma gayet güzel, sarfiyat gayet iyi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yüksel75

    Diğer cihazımız Bosch condens 2000 ü olan eski model, karar verirken çok çekinmiştik, şimdi bakıyorum da daha iyisi olmazdı diyorum, maşşallahı var, ses yok, sorunsuz, ısıtma gayet güzel, sarfiyat gayet iyi.

    hocam aynı fikirdeyim,bosch condense nerde bu nitromix nerde,evi sattım ne arıza yaptı ne de ses,çalışırken varlığı yokluğu belli değil :/
    abimgil de var bu nitromixten,haftasonu lig tv maç izlemeye gidiyorum.makina mutfakta hırıltıdan televizyonun sesini açıyorum.montaj falan da süper,firmayı ustaya gel bak dedik,servis bile geldi makinada ve de montajda kusur bulmadılar,çalışması böyleymiş,çalışınca sanki hasta olmuş da hırlıyor,sesli tavsiye etmem




  • arkadaşlar demirdöküm nitromix kombimde '' reset --| |-- '' şeklinde bir sembol çıkıyor ve makina duruyor servis geldi kombinin içindeki filtre dolmuş dedi filtreyi çıkardı yenisini takmadı peteklerdeki pislik burada dolmuş filtre takarsak yine dolabilir ve sirkülasyon pompası bozulabilir bu yüzden pislik peteklerde dolsun orayı temizlemesi daha kolay dedi ve filtre takmadı. bir hafta sorunsuz çalışdı fakat bugün aynı sembolü yine yaptı bu sembol nedir bilen varmı? tesisatımda pislik hala varmıdır?
  • Arkadaşlar bu yıl bende demirdöküm nitromix p24 kombi kullanmaya başladım yalnız radyatörlerde sıcaklık bakımından istediğim verimi alamıyorum bu durumu eve gelen servis elemanları ile görüştüm. Şunu söylediler çekilen tesisatta yani doğalgaz borularında çok fazla dirsek kullanılmış bundan dolayı istenilen sıcaklığı vermiyor(bu arada 45-50 dereceleri arasında çalıştırıyorum kombiyi) ve istenilen sıcaklığı almak için sirkülasyon pompasının buna çözüm olabileceğini söylediler. Fiyatını sorduğumda 400 tl dediler ve bu fiyat biraz kabarık geldi bana. Sizcede bu fiyat uçuk bir rakam değil mi? Ayrıca bu sirkülasyon pompası gerçekten derdime derman olabilir mi ??
  • gams kullanıcısına yanıt
    en güzel çözüm kombiden itibaren tesisatın önemli bir kısmını 32mm ve 25mm pprc borularla değiştirip kalın borularla tesisat çekmek
    tesisatınız muhtemelen 20mm pprc,son 1-2radyatörde 20mm pprc kalabilir
    toplamda tesisat 32mm sonra 25mm olarak devam edecek,son birkaç radyatörde mevcut çekilmiş 20mm pprc ile birleştirilir
    kombinin altına tam geçişli vana ve filtreler de takılmalıdır,32 ve 25lik borularla sirkülasyonunuz kesinlikle artar
    ek pompa 200-300m2 lik evlerde büyük tesisatlara takılır sizin ev muhtemelen 100m2 civarında
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    öncelikle ilgilenip cvp verdiğiniz için teşekkür ederim. Evim 140 m2. Tüm bu bahsettiğiniz şeyler aynı maliyete gelmiyor mu? bunların yerine sirkülosyon pompasını taktırsam daha mantıklı olmaz mı acaba ve ihtiyacımı karşılar mı?
  • gams kullanıcısına yanıt
    maliyet açısından düşünüyorsanız evet aynı maliyete denk gelir,ek pompa taktırırsanız denge kabı da taktırmanız lazım sonuçta iki pompanın da frekansı farklı olacak ve kalorifer hattında ısıl gerilimler olacak,ayrıca ek pompa gürültü demektir,bunlar sizin için önemli değilse taktırabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.