Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.731
Cevap
50
Favori
202.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Grafik gorunmuyir. Egri sicakligibyetersiz geldigi icin oluyir. Egriyi yukseltmen lazim. Bu cihazla barisikbyasamak istiyorsan görmezden gelecrksin bu durumu. Bu cihaz icin normal bir durum fakat normalde on off termostat ta bile kazani duzgun ayarmalis olsan istenen sicakligin altinda kalmaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
  • djilkeruslu D kullanıcısına yanıt
    Sikintinvar sitede resimler gidip gelmiyir. Gorunecekte birsey yoktur. Tahminim sete ulasamiyor ve setin altinda az salinim yapiyirdur. Cihaz bu sekikde calisiyor yapacak birsey yok

Eğriyi 1.4 den 1.5 e çıkarttım bakalım yetişicekmi

Tahmin kapalı olunca gaz tüketimi düşermi tahmin açık durumuna göre

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Yakacagini yakar hocam, yakit konusunda yapabilecein birsey yok

Gayet guzel sete ulasmis , setin altinda seyretme gibi bir durjm yok. Bh girafik gayet guzel daha iyisi olmaz bu cihazda. 7/24 bu sekildeyse gayet guzel.

• Termostat daha önce tv sehpasının üstündeydi ev soğuyordu termostat sıcaklık yüksek gösteriyordu televizyonun ısısından dolayı.

Yerini değiştirdim bu sefer istenen sıcaklığa ulaşamıyordu. Ben de sıfırladım ve tahmin modunu açtım 7 günde ileri moda geçti.

Sorunsuz kullanıyorum. Eğri otomatik, tahmin kapalı ve kombi kazanı 60 dereceye ayarlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 26 Şubat 2023; 23:42:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon kullanıcısına yanıt
    Hocam Bu sene bende çok memnunum, herşey otomatikte eğri otomatik tahmin açık ne fazla seti geçiyor neden setin altında kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ani59 -- 27 Şubat 2023; 0:38:53 >
    Hocam yapilmayacak olani yapmisiniz siz. Hem kendi kitapciginda hemde buralarda defalarca yazildu. Isi kaynagindan uzak olacak. Tv isi yayar ortalama 150 wat gucunde isi yayar. Tv yi birak ben yillardir arkasinda buzdolabi olan duvara monte ediyordum dolabin isisi bile etkiliyor ki arada duvar var. Bunu grafiklerden anlayabiliyorum. Yerden 1.50 cm yukseklikte ile yerden 1.20 yukseklikteki sicaklik degisimi farklidir. 1.20 de sicaklik dalgalanmasi daha az olur. Duvara monte yerine sehpaya konulmasi daha iyi olur ama yerden en az 1.20 olacak ve gelip gecıs guzergahinda olmayacak. Bir onemli husus termostatin konumu petekle paralel olmayacak arasinda mesafe olsa bile. Sicaklik termostata dolayli ulasacak. Aslinda en iyi konum kolidor heleki petek yoksa cok daha iyi olur. Kolidora konulamiyorsa petekle paralel durmayacak sekilde mumkunse duvara monte etmeden uygun sehpaya. Eger ki yer duzgun secildiyse. Planlar arasinda veya set inis cikislarinda Sicaklik dusumleri ve cikislari esit oranlarda olur genellikle. Her seferi de Orantisiz inis cikis varsa yeri guzel degildir muhtemelen ve ogrenme gerceklessede duzgun grafik vermeyecektir.

Havalar iyi gittigi icin su siralar yakiti arturmayacagindan migoyu devreye aldim.Burdaki arkadaslarin paylasimlarini ve tecrubelerimi sentezleyerek Yukarida saydigim sartlari tam olarak saglayarak tekrar ogrenme surecine soktum migo yu.
    0.7 egri,kazan 36, tahmin kapali olarak. Migoyu duvardan ayirdim ve petekle paralel olmadan yerden 1.20 yukseklikte

Suan grafik tamda istedigim gibi sicaklik duşuyor ve cikiyor. Tahminim coh hizli ogrenecek. Egerki kendi rekorum olan 6 gunden once ogrenirse olay tamam.olay tamam derken yine ani sicaklik degisimlerinde evi isitamayacak veya asiri isitacak o olay devam edecektir. Ani hava sovursa eger 2-3 gun sonra Tahmin kapali oldugu icin evi isitamayacaktir Ama tahmin acik olmasininda dez avantajlari cok fazla. Dis sicakligi fuzgun olcemefigi icin set asimlari veya set dusumleri olacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 28 Şubat 2023; 8:37:45 >

Yer değiştirmeye degermi üstad ne önerirsin sıfırlayıp başlayayım mı

Değerli bilgileriniz için teşekkürler hocam. Televizyon sehpasından biraz uzaktı bir şey olmaz diyordum ama baktım üşüyoruz kapıdan ve ısı kaynağıdan uzak başka yere koyduğumda 18.8'e kadar düştü sıcaklık. Şimdilik 20 derece ile sorunsuz üşümeden konforlu bir şekilde ısınıyoruz.

Ayrıca benim Erelax'ın ileri moda geçmemesinin sebebi tv sehpasının önüne koymamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum fazla ısı dalganmasından dolayı öğrenemiyordu. Isı dalgalanması olmayan yerde 7 günde öğrendi.

Hocam bu cihaz havadan nem kapan bir cihaz. Cihaz in ogrenmesinin gecikmesinin tek sebebi. Stabl bir isinma soguma saglayamamasi. Bakiyorki disarisi 15 derece iken bir hizli isiniyor bir bakiyir gec isiniyir isi kaynaklarindan dolayi. Bunu cihazin tolere etmesi cok zor. Mesela benim evde aksam ustuolunca anlam veremedigim sekilde evin isisi artiyor. Oysa gune gormeyen oda da migo. Sebep fam arkasinda buzdilabi var ve mugfak aksam gunesi gordugu nicin motor daha fazla calisip duvari isitiyor. Bunu cok soguk havalarda etkisi olmayabilir ama bu havada etkisi buyuk. Bunu ta bastan beri biliyorum fakat migonun arkasina strafor koydum etkilemez diye dusjndum. Duvar sicakliklari cumunda 1 metre ilerisi ile migonjn oldugu yer arasi da 2 -3 derece fark var. Ve migonun paralellinde arada 3 metre olmasina ragmen 3 metre petek var. Suan duzgun calismasi icin her turlu ortam hazirlandi. Eskiden inis cikislar cok dengesizdi ve mjgoyada hak vermiyor degildim suan inis cikislar hic olmadigi kadar dengeli. Sadece 1.5 metre sol tarafa ve duvara koymadan sehpada peteye capraz pakacak sekilde konumlandi. Suan isiyi etkileyen tek sey icerdeki i san sayisi bunada yapacak birsey yok. Siemensin bir modelinde icerideki hareketi algiliyor ve ona gore algoritma gelistiriyor. Bu cihaz +-0.1 calissin yeter. Sizin grafik guzel daha iyisj olmaz ama devamli olmaz. En kotu seneryo tam egri degistir o sirada hava ani sogur veya isinirsa sikinti olur ve 10-15 gun beklersin,ama egrinin degismesinden 1 hafta sonra olyrsa en fazla 3-4 gun sikinti cekersin yenj egri ile yola girer. Ayrica erelax kaynaklimidir yoksa vaillant kaynaklimidir bilinmez migo ve nitromixten daha iyi. Sorun olanlarin hepsi migo. Suan egerki ogrenme hizli gerceklesirse muhtemelen duzgjn gfafik verecek

Migo nun yerini değiştirdim farklı bir kurulum yaptım ki deneyim olsun ben erelax kullacilari gibi kazan sinirladim 55 e tahmin açık eğri otomatik bakalım bir süre deneyelim

• 6 gunde ileri moda gecti. Tahmin kapali ve egri manuel gerceklesti. Ogrenmenin sonunda sabit 31-37 kazan seciyor. Tam sette 31 kazan yapiyor atesleyebilirse atesliyor etesleyemez 21.9 a dusunce 37 kazan yakiyor. Tahmin acinca gun icinde hava isindigi vakit sete ualsmakta gucluk cekiyor. Tahmin kapali vaziyette suann icin cok buyuk problem yok. Ileriki gunlerde hava isindigi vakit 37 kazan fazla gelecektir, gozlemlemek lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 6 Mart 2023; 23:31:0 >
    Tahmin kapalı
    D17=1
    Eğrii:1.5

Hiç ellemiyorum grafik baya güzel uzun süredir

Gayet güzel dostum artık cihazı dış hava ısısına göre eğri ayarlaman yeterli gibi cihazın yapamadığı tek sıkıntısı eğri ayarlaması

Ayrıca naçizane tavsiyem ısının sette veya 0.1 üste olması için eğriyi 1.6 veya 1.7 yapmanız kombi çalışma süresini kısalacaktır fazla etkisi olmaz ama yakıttan da bir miktar tasarruf sağlar diye düşünüyorum selamlarımla

• kadiremr kullanıcısına yanıt
    Eğri otomatikdemi oluyor manuel demi bu şekilde

Aynen bu şekilde

D09 degeri kac hocam 1.5 egride

• 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.