< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (212. sayfa)
-
-
Geçtimi hocam ileri seviyeye
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
29 kasimda sifirlamisi..bugun 21 aralik ileri moda gecmedi henüz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benimde fatura geldi 1290 tl konfor açısımdan iyi derecede ısındık 1 ay boyunca 193 m3 yakmış
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ilk aldigim zaman okadar kurcalama ma fagmen 2 haftada ogrenmisti. Bu sefer yanindan bile gecmiyoruz 3 haftayi gecti ogrenmedi henüz, ögrerensede bir halt olmayacakta bekliyiruz jste
Merhaba vaillant erelax kullanıyorum. Ev yerden ısıtma. E relax uygulaması ısıtma eğrisi ayarını otomatik olarak 2.6 yapıyor ama böyle olunca max sıcaklık 70 küsür derecelere kadar çıkıyor. Yerden ısıtma max 50 derece yapın diyorlar. Bunu max 50 yapabilmem için ısıtma eğrisini kaç ayarlamam gerekiyor? Yerden ısıtmayla erelax kullanan var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğri 1,0 yap dene bi.
Olmaz hocam egri dusurmekle. O an ic8n duser 15 gun sonra degisir tekrar veya hava isindiginda evi isitmaz. Normalde ayarlardan yerden isitmati sectiginde kazani sinirlamasi lazim fajat akli ona yetmiyor. Paramatreden yerden isitma icin ayar var diye biliyorum o ayaridegistirmesi lazim. Yhkarida teknik servis kitapcigi paylasildi ordan bakilabilir. 50 dereceyi gecmemesi lazim yerden isitma icin
ayarlardan yerden diye seçili. Ama kombi çalışırken ekrana bakıyorum sıcaklık 65 70 lete kadar çıkıyor. Servis yerdeni seç o kendi ayarlar çıkmaz 50 üstüne diyor. Ama durum öyle değil
Hocam sen yerden isitmayi sectin ise. Kombi ekraninda 70 dereceyi goruyorsan o kombinin gidis sicakligi 70 dereceye cikiyordur. O ejran de ne goruyorsan tesisatin giris kisminda o sicaklik vardir ve calidtigi surece o sicak du borularda iletler ve 70 cok yuksek bir sicaklik.
1 yaptım termostattan evi 26 yaptım yansın hızlıca diye sıcaklık 37 yi geçmedi. En son 1.4 yaptım 44 lerde şuan. Ben anlamadım bunun başınımı beklicem 50 yi geçme diye bi ayar yokmu.
ayrıca belki daha fazla ısıları görüyor onu takip edemiyorum o an ayarlananı okuyabiliyorum. Bu sorunu gerçekten yaşayan yok mu
Aynen öyle yerden seçiliydi. Ve "yerden" seçili olunca ısıtma eğrisi 2.6'ya otomatik ayarlanıyor. Baktığımda kombide 70 dereceleri görüyordum. Ancak servis yerden ısıtmada 50-55'i geçmeyin dedi. E ben buna müdahale edemiyorum ki. Termostata diyorum oda X derece olsun o gerisi hallediyor. Bu komibinin sıcaklığını 50 üzerine çıkarmamak için ısı eğrisini değiştirebileceğimi farkettim. Ancak onda da bir ayar yok. Deneme yanılma oluyor biraz. 1.0 ayarını denedim 37 lere çıktı. Şu an 1.4 deniyorum onda da 46 yazıyor.
Şu an özellikle maksimumda yansın diye ev ısısından 4 derece yüksek bi ısı ayarladım termostatı. 1.4 ısı eğrisi yaptığımda gördüğüm sıcaklık 46 şuan. Yani 1.4 ideal bi ayar mı olmuş oldu anlamadım. Ancak tabii ben kombiye bakmıyorken belki 50 dereceyi yine geçiyordur o muamma.
-
Emin olmadigim.icin baktim servis formuna alttan isitma icin ayar yok paramatrelerde. OAklimda kalan kullanim suyu icinmiş. Sizin parametre ayarlarina girip ordan d71 parametresini 50 ye dusurmeniz lazim. Ondan sonra migo isterse kazani 90 yapsin 50 kazani gecmez. Fakat bu sekilde zorlamalara gerek kalmadan migo direk 50 yi gecirmemesi lazim.ozama o ayari neden koydun oraya. Servisle ugrasma kendiniz yapin bu isi elin8zden geliyorsa
Ha bire egri degistirmek zorjnda kalacaksiniz bu sekilde yaparsaniz.
D71 paramtresi nedir öyle bir ayar bulamadım. Benimki Vaillant kombi ve Erelax vaillat termostat var.
-
Hocam kombinin ayarlarinda. Kombinin parametre ayarina gurmeniz lazim. Internetten bakin
Eğri şuan 1.4. Maksimum 52 derece gördüm. Sanırım oldu ama bilmiyorum. Yani hep bu muamma. Ben "YERDEN" diye ayar seçiyorum dereceyi 70'lere çıkarıyor. O zaman o ayarı neden koydunuz buraya. Sevisin bunu bildiğini düşünmüyorum yerden yap o ayarlar diye başlarından atıyorlar. Bir şey bildikleri yok muhtemelen. Deneme yanılma ile bulacağız sanırım ama benim anlamadığım yerden ısıtma ile e-relax termostat kullanan yok mu? Eğer varsa bu sorunu yaşayacaklar. Kimsenin bir şikayet bildirmemesi tuhaf. Ya da farkında değiller
-
Oldugunu saniyorsunuz fakat olmadi. Eninde sonunda bozulur. Sizin yapacaginiz tanmin kapali iken egri belirleyin. Daha da dokunmayin. Eni de sonunda yine bozulacak fakat tahmin acik iken ki kadar cok ugrasmazsiniz
E bu sırrı kim çözecek. Servis "he he" diyip geçiyor. Yerden ısıtma ile vaillant kombi ve erelax termostat kullanan yok mu. Adamlar uygulamaya "yerden" diye seçenek koymuş onu seçiyorum ayarlasın diye nafile. Sonra yerden ısıtma boruları patlıcak al başına bela.
Şuan 52 yi geçmiyor. Tahmin açık bir şekilde sadece yaptığım şu 2.6 olan ısıtma eğrisini 1.6'ya düşürdüm. Isıtma eğrisi açıklamasında da "parametrenin yükseltilmesi ısıtma gidiş suyu sıcaklığını artırır" yazıyor. Mantıken bunu 2.6'dan 1.6'ya düşürdüğüm için evet gidiş suyu sıcaklığı azalmış oldu. 70'leri görüyordum şimdi 50'yi geçmiyor.
Neden bozulacağını düşünüyorsunuz bir zaman sonra ayarları kendi değiştiriyor mu?
-
Biz 2019 dan beri cozemedik, 2019 dan beri nerdeysek suanda ordayiz. 1 arpa boyu yol kat edemedik. Biz kendi haline biraktik en azindan ben. Bircok arkadas satti baska termostat aldi. Bekle gor hocam o egrilerle oynaman ancak o gunu kurtarir. 15 gun sonra o sectigin egri ya isitmaz yada asiri isitir. 15 gunde o egrinin kazan degeri degisecek tekrardan. Fazla beklentiye girmeyin derim bu cihaz bu sekilde calisiyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X