Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.683
Cevap
47
Favori
196.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diğer sayfaların çoğunu okudum. Ciddi emek var bu sayfalarda. 1 yıllık uzun bir inceleme olmuş. Sonunu da merak ederek belgesel izler gibi okudum yazdıklarınızı. Migo sanırım herkesi tatmin edememiş. Bu yıl ki denemelerinizi de takip edeceğim. Tecrübelerinizden faydalanmak için bir kaç sorum olacak. Genelde petekli evlerdeki uygulamalar var. Benim ev yerden ısıtmalı. Biliyorsunuz yerden ısıtmalarda ev geç ısınıyor ve geç soğuyor. Petekli evlerde gidiş sıcaklığını arttırarak kısa zamanda ısınma sağlanabiliyor. Termostat sanki petekli evlerde daha avantajlı gibi.
    Yerden ısıtmada;
    1. OT'siz sürekli sabit ama düşük derecede hafif hafif yakmak mı,
    2. Migo ya da başka OT ile (tahmin modu kapalı) istediğimiz oda sıcaklığına gelince otomatik kapa-aç yaparak mı,
    3. Migo tahmin modu açarak mı,
    sizce daha tasarufflu olur?

    Ayrıca Migo da ısınma şekli olarak "radyatör" ve "yerden" seçenekleri var. Yerden seçildiğinde radyatöre göre ne değişiyor? Avantajı oluyor mu?
    Isıtma eğrisi "sıfır" yaparsak ne olur?
    Erelaxı olan arkadaşım, Isıtma eğrisi "sıfır", ısınma şekli "bilinmiyor" olarak uygulamayı 2 yıldır kullanıyormuş.




  • Bu aksam ilk kez kombiyi aciyorum. Havalar bugun oldukca sogudu. 22.5 a ayarladim. Bu exceldeki ilk sutun benim ayarladigim derece, peki 2.3.4 sutunler ne ifade ediyor?


    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.
    Anladim. Cok tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.
    Bende Vaillant var. Erelax da yeni kurdum. Migo ile aynı olduğu için bu konudan faydalanmak istedim. Erelax konusu pek aktif değil. Tahmin modunu yeni açtım. Ancak sizin yapmayın dediğiniz her şeyi yapmışım. Programı da değiştirdim. Elle sıcaklık da ayarladım. Programdaki saatlere gelmeden elle dereceyi düşürdüm, çıkardım. Isı eğrisine pek müdahale etmedim. 1,2 otomatik geliyor. Şu anda istenilen derecenin 0,1 altında yakıyor, 0,1 üstünde kapatıyor. Sıcak su zeminde olduğu için kapatsa bile sıcaklık ayarlanandan 0,4-0,5 fazla oluyor. 24 ayarlıysa, 24,1 de kapatıyor, kapattıktan sonra oda 24,4-24,5 dereceye kadar çıkıyor. Sonra 23,9 dereceye kadar soğumasını bekliyor. Bu da çok uzun sürüyor. Bu konu öğrenen OT ile ilgili çok faydalı. Siz, teknoline2002 ve BART SIMPSON sayesinde pek çok bilgi edindim. Bu sayfalarda pek çok sorunun cevabını da buldum aslında. Şu anda fazla müdahele etmeden sabit bir program belirleyip kendisinin o derecelere ulaşmasını bekleyeceğim. Tek sıkıntım yerden ısıtma olmasından dolayı 1,2 eğri de 0,1 derece artışı bile bazen uzun zamanda yapması. 0,5 derece artışı 2-2,30 saatte yaptığı oluyor. Belki de normaldir bu değerler. Bu yıl doğal gaza geçtim. Termostatsız kullanmak için fırsatım da olmadı. Termostatı takmadan kullansaydım şimdi kıyaslama yapabilirdim. Termosatı iptal edemiyoruz herhalde. İleride OT' siz deneyebilirim. Bunun için kombiden bağlantıları sökmek mi lazım? Bu bağlantıları sökmeden termostat üzerinden ya da kombi üzerinden OT' yi kapatabiliyor muyuz? Birde Erelax için web sayfası yok mu? Migonun raporlama sayfası gibi nereden raporlama alabilirim? Bilginiz var mı?




  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Hic bosuna deneme, ben denedim secmez dhs

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Kayiboyu hocam, erelax i iptal etmek icin kablolari cikarmak yeterli. Birbirine baglayarak kisa devre edersek( yazdiklarindan bunu anladim) kart arizalanmasi muhtemel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ghost42 G kullanıcısına yanıt
    Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için teşekkürler,

    Gördüğünüz gibi Akıllı Oda Termostatları ne kadar sahipsiz. Konu ile ilgili bırakın kullanıcıları, satışını yaptıkları firmalar bile sattıkları ürün konusunda tüketiciyi yanlız bırakıyorlar. Ne Vaillant'da e-Relax ile ilgili teknik bilgiye sahip 1 ekip, ne de DemirDöküm'de MiGo ile ilgili teknik bilgiye sahip 1 ekip bulunuyor. Ürünü satan servis bile 1 haber olunca iş sizler ve buradaki diğer arkadaşlar (@kayıboyu11-teknoline2002) gibi teknik bilgi ve donanıma sahip, neyin nasıl olması gerektiğini bilen bizlere düşüyor. Diğer kullanıcılar neyi nasıl kullandıklarını biliyorlar mı o da ayrı 1 konu... Yoksa MiGo'yu, E-relax'ı kullanan 5 kişi mi?

    Sorularınıza @kayıboyu11 arkadaş güzel cevap vermiş, bu arada ben bu sezon yerden ısıtma sistemini iptal edip yerine tesisata 5m. radyatör ilave ettim çünkü gördüm ki, karma sistemin aynı tesisat içerisinde olması için kollektörlerin de karma sisteme uygun olması gerekmekte yoksa radyatör sistemi için yapılan 1 kollektörlü mobil sisteme yerden ısıtmalı bir alanı ilave ettiğinizde ısı konforu açısından sorun oluyor.

    Benim de kendi şahsi düşüncemi söylemem gerekir ise MiGo'dan hem tasarruf, hem de ısı konforu açısından son derece memnunuz.




  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    Hocam kayiboyu arkadas ile bizim istedigimiz. İstenilen sicaklikta sabit kalmasi. Salinim yapmasini istemiyoruz +0.1 gecsin hadi arda 0.2 olur ama bunu butun kis yapsin. Yoksa isitmasina isitiyor(kis sonu haric). Kendim siemens rev24 te bunu girdugum icin migo tatmin etmiyor beni

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknoline2002

    Hocam kayiboyu arkadas ile bizim istedigimiz. İstenilen sicaklikta sabit kalmasi. Salinim yapmasini istemiyoruz +0.1 gecsin hadi arda 0.2 olur ama bunu butun kis yapsin. Yoksa isitmasina isitiyor(kis sonu haric). Kendim siemens rev24 te bunu girdugum icin migo tatmin etmiyor beni
    Selam kardeş,

    Sizi gayet net anlıyorum zaten geçen sezon 1 yığın test yapmamızın amacı da, hedefi de bahsettiğin gibi sapma derecesinin en az seviyede olmasıydı. Ancak ben, sizin yaşamış olduğunuz sapma derecesinin fazla olma sorununu en az seviyede yaşıyorum. Elbette bende de sapma olmakta ama en az seviyede kalmaktadır.

    Geçen sezon bende de sapma derecesi fazla olmakta idi ama bütün 1 kış sezonu Nitromix ve MiGo'nun parametrelerine çok müdahale ettik, rahat vermedik cihazlara.

    Bu sezon, ne Nitromix ne de MiGo'ya asla müdahale etmedim ve etmeyeceğim.

    Şimdilik, ılıman havalarda bile düşük kazan ısısında konforlu ısı verimi elde ettiğim gibi sapma derecesi de en az seviyeye inmiş durumda görülmektedir.
    Bunu 2 nedene bağlıyorum.

    I- Tesisata ilave 5m. radyatör. (Toplam Tesisat büyüklüğü, 3 Kollektörlü Bölge/13 Kollektör hattı/13m.radyatör)
    II-Nitromix & MiGo parametrelerine müdahale etmemek.

    Aşağıda son 1 haftalık ısı verisi görülmektedir.



    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX




  • Arkadaslar migo isiyi sabit tutmak icin en zor yolu seciyor kazan isisyla oynamak suretiyle. 15 gunde bir egride degisiklik yapiyor. Ve gelecek 15 gununde ogrendigi 15 gun ile ayni olmasi gerekiyor. Eyerki gelecek 15 gun ogrendigi 15 gunden sicak olursa ki izmirde bu oluyor ve sapitiyor. soguk olursa sikinti yok isitmada yuksek kazana cikabiliyor. Bu seferde seti geciyor. Yani benim kullandigim diyer pid algoritmasiyla alakasi yok. Erken kapama veya erken acma yapmadigi icin sabit tutamiyor. Suan benim bulundugum ortam 18 derecelerde dis sicaklik eyerki 13 e duserse geceleri dusuyor kazani 56 yapip allah ne verdiyse geciyor. Suan stabil calistigi dis sicaklik 16-20 arasi. Bundan sonraki gelecek 15 gun soguk olacagindan cok daha fazla sapitacak cunku ogrendigi sicaklik ta o dis sicakliklar olmayacak. Onun icin kisa giris ve cikislar beni tatmin etmiyor duzelmesinide beklemiyorum. Tek pismanligim dishava sensorunu ve siemensi satmis olmam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknoline2002

    Arkadaslar migo isiyi sabit tutmak icin en zor yolu seciyor kazan isisyla oynamak suretiyle. 15 gunde bir egride degisiklik yapiyor. Ve gelecek 15 gununde ogrendigi 15 gun ile ayni olmasi gerekiyor. Eyerki gelecek 15 gun ogrendigi 15 gunden sicak olursa ki izmirde bu oluyor ve sapitiyor. soguk olursa sikinti yok isitmada yuksek kazana cikabiliyor. Bu seferde seti geciyor. Yani benim kullandigim diyer pid algoritmasiyla alakasi yok. Erken kapama veya erken acma yapmadigi icin sabit tutamiyor. Suan benim bulundugum ortam 18 derecelerde dis sicaklik eyerki 13 e duserse geceleri dusuyor kazani 56 yapip allah ne verdiyse geciyor. Suan stabil calistigi dis sicaklik 16-20 arasi. Bundan sonraki gelecek 15 gun soguk olacagindan cok daha fazla sapitacak cunku ogrendigi sicaklik ta o dis sicakliklar olmayacak. Onun icin kisa giris ve cikislar beni tatmin etmiyor duzelmesinide beklemiyorum. Tek pismanligim dishava sensorunu ve siemensi satmis olmam.
    Selamlar,

    Abim kafam hepten karıştı....

    Ben şunu çıkartıyorum, ısıtma eğrisi son 15 günkü veriye göre değişen MiGo, gelecek günlerin, veriyi aldığı günlerden soğuk olması halinde sorun çıkartmıyor ama veriyi aldığı günlerden sıcak/ılıman olması halinde doğal olarak hatalı Isıtma Eğrisinde olduğundan sorun çıkartacaktır.

    Bu durumdan şunu da çıkartıyorum, Isıtma Eğrisi günlük değişse dahi, ertesi gün veriyi aldığı günden soğuk olursa sorun çıkartmayacak, sıcak/ılıman olursa sorun çıkartacak (İstanbul'da 1 gün, 1 günü tutmuyor)

    Eğer hatalı Isıtma Eğrisi ile çalışıyor ise sıcak/ılıman havalarda evi ısıtamadığı gibi, gelecek günlerin havası, veriyi aldığı havadan soğuk olması halinde de evi ısıtamaması gerekmiyor mu?

    Isıtma Eğrisi yanlış olan OT, Aç/Kapa modunda da kullanmak isteseniz dahi evi asla ısıtamayacak.

    Zaten adamlar açıkca yazmışlar,"Termostat istediğiniz gibi çalışmıyorsa, çalışmasını optimize etmek için bazı değerleri yapılandırmanız gerekebilir" diye... demek ki onlarda olayın farkındalar. Ama bu sefer ılıman



    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    Hal böyleyken, öğrenmek için soruyorum, Siemens Rev24 veya diğer Öğrenme Modlu OT çalışma mantığını nasıl? Sonuçta onlarında bir Isıtma Eğrisi var ve Netatmo kullanıcılarının da benzer sorunu yaşıyor olmaları gerek miyor mu?

    MiGo ve e-RELAX'ı da Netatmo ürettiğini göre ki görünen o. TR'de DemirDöküm ve Vaillant 1000lerce ürünü piyasaya tüketicilere satmışlardır ve 100lerce kullanıcı da Ege ve Akdeniz Bölgesinde bulunuyordur. Acaba hepsi son derece memnun mu? anlayamadım.

    Hakketen kafam karıştı…




  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    Siemens ve buna benzer pid algoritmali cihazlar netatmo dahil. Sabit kazan sicakliginda calismak sartiyla mesala 55. 2 hafta suresi ce evi elgilar. Kombiyi erken tam ayarlanan sete ulasmadan kapama yaparak petek te kalan sicaklikla evi set deyere ulastirir. Bu iki hafta ogrenmeden sonra eyer seti fazla gececek olursa bir sonraki ateslemede bir onceki sete ulasmasini baz alip hemen adepte olur. Bu yuzden sette kalma basarisi cok basarilidir. İcinde ayriyeten evin durumuna gore ayar yapilacak yerler vardir yani iki 3 cesit pid ayari mevcuttur. Evi kolay orta zor diye siniflandirir. Bu ayarlardan birini secerek daha sitabil calismasi saglanir. Pencere acilmasini anlayan sistem bile vardir. Ama migo bunu kazan sicakligini dis sicakliga gore degistirerek yapiyor ve cok zor bir olay. En basitinden dis sicaklik bir gunde 15 den 5 e dustu diyelim evin isinmasi kolaydir sebebi duvarlar sicak ama kazani 60 yapar seti gecer. Ayni sekilde uzun sure 5 derece gitti aniden 20 oldu buseferde evin duvarlar soguk oldugundan disarisi sicak dahi olsa ev isinmaz. Bunu bizzat yasadim. Ama bu saydiklarim siemens veya netatmoda olmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    İskenderunda yasiyorum. Dogalgaz ilk kez bu haziranda geldi. Oncesinde de hic kombi tecrübem yok. Tesisatci firma demirdokum nitromix al dediği icin aldim. Sonra internette denk gelince ot nin ne oldugunu filan ogrendim.

    Migoyu ve kombiyi ilk kez 2 gun once actim. Gunduzleri 20-24 derece, geceleri 12-15 derece arasinda hava sicakligi. Migoda gosterilen dis sıcaklık en fazla 1-2 derece farkli. Onun disinda sorun yok. İc mekan sicakligi net. Sapma yok. İcerisi 22 derece iken 22.5 da denedim hafif isitti ve sogugu kirdi. İstedigim gibi yapti yani. Gunduz olunca hic calismadi. Suan misal dis mekan sicaklik 23, icerisi 22.2 filan ama kombiyi calistirmadi. Ama ayni sekilde ic mekan 22.2 diyelim dis mekan 13 iken kombiyi 35-40 derecelerde calistiridi. 22.7 ye ksdar cikartip kapatti. 22.5 e dustugu anda tekrar calistirmis.
    Tahmin modu ilk kez kullandığım icin calismiyor tabi suan. Eger bu sekilde devam ederse benim icin mukemmel. Ama sonra saptir mi bilmiyorum. Dogalgaz tuketimi de gunduzleri hic calismamis. Gece 11 gibi acip sabah 8 gibi kapanmis. Onun disinda hic çalışmamis. Ocak ile toplam tuketim suan icin gunluk 2 m3. Ocakta asiri bir kullanim soz konusu olmadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada bu cihaz ve erelax netatmo nun zaten. Dd bu cihazin ne yaziliminda ne de donaniminda hicbir müdahalesi yoktur. Eger gercekten netatmo bu kadar basarili iken migonun boyle olmasi cok ilginc. Zaten appstoredaki uygulama gelistiricisi bile vaillant gozukuyor. Dd de bir tek adam dahi yoktur bununla ilgilenen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.
    Vaillant, demirdokumu satin aldiktan sonra ayni nerdeyse birebir cihaz uretmis ama bence vaillant da bu cihazlar hakkinda pek bir ilgisi yok. Benim anladigim, netatmo dan cihazi satin almis ve bizlere satiyor. Vaillant kendisi de gelistirmeyle filan ugrasmiyor. Zaten erelax da migonun herseyiyle aynisi. Netatmo da pek ilgilenmez. Sonucta kendisi vaillant gruba cihazlari toplu satıyor. Yazilimi gelistirip neden ugrassin. Kendi markasi ile satilani demek ki gelistirmis. Zaten netatmo nun cihazlari apple home kit i de destekliyor. İlk cikanlar desteklemiyordu. Kendisi bir gelistirme yapmis zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalniz ben netatmoyu gorseydim direk onu alirdim. 600 e migoyu almistim, netatmo 900 du apple store da. Onu alirdim ama bilemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.
    Bakalim artik :) acikcasi ben mükemmel birsey beklemiyorum. Dogalgaz bile ilceye yeni gelmis. Biz bu zamana kadar klima ile isindik. Bu bile bize fazla acikcasi :) en soguk yillarda dahi gece 1 olur ki sadece 1 hafta. Onun disinda 10 derecenin altina pek dusmuyor burasi. Biz asil parayi yazin sogutmaya harciyoruz :)

    Duvara sabitledim. Degismez yeri :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teqali -- 4 Kasım 2019; 23:7:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.
    Aynen hocam sizle tanışana kadar ben de MiGo üzerinde bu kadar durmuyordum. Saldım Çayıra Mevlam Kayıra modunda kullanıyordum ama sizlerden gelen fikirler ve düşünceleriniz ile Nitromix&MiGo'ya bakış açım değişti. Tamam Nitromix&Migo konusundaki beklentilerinizde haklısınız ama bence TR şartlarında fazla beklenti içerisine girdik hepimiz.

    Ne MiGo için DemirDöküm, ne de e-RELAX için Vaillant tam anlamı ile destek veremedi. Tüm Sosyal Medya araçlarını kullanarak DemirDöküm, Vaillant, Netatmo ve Saunier Duval'den destek istedim, tamam geri dönüşleri oldu ama maalesef konuya hakim, işini bilen teknik personele ulaşılamadı.

    Aslında yeri geldikçe bahsediyorum, OT, tamamen tercih ve bütçe meselesi. Sizin beklenti ve bütçeniz ile benim beklentim ve bütçem uyuşabilir, olmayabilir de, sizin tesisat ile benim tesisat, bina ısı yalıtım durumu, konumu, yönü hatta ve hatta konfor ısı anlayışımız ve beklentilerimiz de farklı olabilir. Dolayısı ile 1 tüketicinin memnun kaldığı OT'dan başka 1 tüketici memnun olmayabilir, gayet normal. Örnekleri işte bu konuda açık, net olarak ortaya çıktı.

    Ben evi 35C-40C kazan ısı derecesinde ısıtabilirken, başka tüketici ısıtamayabilir.
    Benim konfor ısı anlayışım 22C iken diğer 1 tüketicinin 24C olabilir.
    Benim MiGo, Nitromix'i 24 saat içerisinde 6 saat çalıştırırken, 1 diğer tüketici 24 saat içerisinde 16 saat çalıştırabilir.

    İşte forumlarda asla, ne kombi ne de OT için şu markanın bu modeli iyidir, işinizi görür şeklinde ne 1 öneride ne de 1 tavsiyede bulunuyorum, dua yerine bedDUA almak istemem. Sadece kendi deneyimimi paylaşıyor ve tercihi karşı tarafa bırakıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 5 Kasım 2019; 9:3:30 >




  • Bugün hava 20C üstü ve ben 1 deneme daha yaptım. Belki size 1 fikir verir.

    Dışarısı : 20,7C
    Ev içi : 21,7C
    Hedef Isı: 22,0C

    Toplam 32dk. içerisinde hedef ısı geçildi, tabi dış havanın etkisi de değerlendirilmelidir.

    Daha önce belirtmiştim. Demirdöküm Kalisto+DHS+OT kullandığım dönemde bu gibi havalarda kombiyi yakmak istediğimde Kaisto, sürekli Kapa/Aç yaptığından evi ısıtamıyorduk.



    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 5 Kasım 2019; 14:43:32 >




  • Merhaba arkadaşlar,

    Dün Facebook üzerinden DemirDöküm, Vaillant, Netatmo ve Saunier Duval'e bildirdiğim çağrıma Vaillant tarafından az önce geri dönüş sağlandı.
    Vaillant Teknik Servisten Çetin Bey, gerçekten MiGo ve e-RELAX konusunda tecrübeli ve deneyimli, en azından aynı dili konuşabildik.
    Aşağıdaki bilgiler Vaillant TR Teknik Servis Çetin Bey tarafından verilmiştir.

    İlkönce MiGo & e-RELAX kesinlikle ISI MODÜLASYONLU

    Birkere, MiGo ve e-RELAX'da "RESET" işlemi;
    Tüm kullanıcıları uygulamadan kaldırıyorsunuz.
    En az 12 saat bekliyorsunuz.
    Tekrar "0"dan kullanıcı oluşturarak ilerliyorsunuz.

    Buradaki 12 saatin özelliği, MiGo & e-RELAX her 12 saatte 1 topladığı verileri işlemesi.
    12 saat içerisinde veri almadığı ve kullanıcı olmadığı taktirde sistem tüm geçmiş verileri silerek yeni kurulummuş gibi algılayarak ilerliyor.
    12 saat içerisinde tekrar kullanıcı oluşturulması halinde geçmiş verileri tekrar toparlayıp uygulamaya kaldığı yerden devam ediyor.

    Vaillant TR, ISITMA EĞRİSİnin OTOMATİKTE kalmamasını ve TAHMİN Modunun da KAPALI kalmasını önermektedir.
    Vaillant TR tüm tüketicilere, bulundukları İLE göre Isıtma Eğrisinin sabitleyerek kurulum yapmaktadır.
    Otomatikte kaldığı sürece özellikle @teknoline2002 hocamın vurguladığı sorunun yaşanacağını Çetin Bey'de dile getirdi.
    Vaillant TR'ye göre Isıtma Eğrisi;
    İSTANBUL...1,5-1,6
    İZMİR......1,3-1,4
    ESKİŞEHİR..1,6-1,7 gibi olması gerektiğini bildirdi.

    DemirDöküm Nitromix'de SET+2 ve SET+5 parametrelerine yakalanmamak için, DemirDöküm Nitromix'deki d17 parametresinin de "Dönüş Tesisat Su Sıcaklığına" göre yani "1" olarak ayarlanması hedef ısıya erişmeden, MiGo & e-RELAX'in hedef ısıdan önce kapanıp, hedef ısıyı koruyacağını bildirdi.

    MiGo & e-RELAX "RESET" lenmesi halinde DemirDöküm Nitromix'in de "RESET"lenmesinde fayda olduğunu da bildirdi.

    Herşeyden önemlisi DemirDöküm Çağrı Merkezi (0850 222 1833) üzerinden arayarak Teknik Servis'ten Çetin Bey ile görüşmek istediğimizi bildirirsek kesinlikle boş bulunduğu ilk zaman geri dönüş de yapabileceğini bildirdi.

    Bilgilerinize,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 5 Kasım 2019; 18:36:3 >




  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.