Şimdi Ara

Dell XPS L502x Backlight Keyboard

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar Dell XPS L502x modelinde bir notebookum var. Özelliklerinin harika olmasının yanında büyük bir eksiği var benim için. O da klavye ışıklandırması. Garanti Kapsamında Bu notebookuma backlight keyboard yaptırma şansım var mı? Garanti kapsamı olmadan da bu işlemi yapabilen yerler var mı ?

Teşekkürler.

Ürün Özellikleri
    :

Model : DELL XPS L502X S45F65
    Renk : Metal/Alüminyum
    İşletim Sistemi : Free Dos
    Ekran : 15.6" HD WLED True-Life (1366x768)
    İşlemci : Intel Core i5-2450M(2.5GHz, 4Threads, 3MB cache)
    Ram : 6144MB (1x 4096MB + 1x 2048MB) 1333MHz DDR3 Dual Channel
    Bellek Slot Sayısı : 2
    Sabit Disk : 500GB Serial ATA (7200RPM)
    Ekran Kartı : 2GB NVIDIA GeForce GT 540M
    Optik Sürücü : 8x DVD+/-RW
    Ses Sistemi : JBL 2.1 Designed & Certified Speakers + Waves MaxxAudio® 3
    Kablosuz Bağlantı : Europe Intel Centrino Wireless-N 1030
    Bluetooth : b/g/n+ Bluetooth Combo Card
    Faks Modem : Yok
    Dahili Kamera : 2.0 Mp HD
    Yüz Tanıma Sistemi : Yok
    Parmak izi okuyucu : Yok
    Numerik Tuş Takımı : Yok
    USB : 2* USB 3.0, 1* USB 2.0 (eSATA/powershare combo)
    HDMI : Var
    Kart Okuyucu : 9 in 1
    Ethernet : Gigabit ethernet 10/100/1000
    Bağlantı Noktaları : Mini DisplayPort,2*USB 3.0, 1*USB 2.0 (eSATA/powershare combo),RJ45,HDMI,AC adapter connector, 2*hea
    Pil : 6-cell 56W/HR LI-ION
    Ağırlık : 2.70 Kg
    Kutu İçeriği : kitapçıklar - pil - şarj aleti
    Garanti Süresi : 2 Yıl Yerinde Servis

• Servis dışında yaptırmanı tavsiye etmem türkiyedeki bil. firmaları bir yeri yaparken diger tarafı bozmasıyla meshurdur. Servisinde yapacagından şüpheliyim ben 8 ay once ssd takmak için servisi aradıgımda bu cihaz yeni bunu acamayız kırarız gibi laflar ettiler şimdi ögrenmişlerdir umarım sormakda fayda var. Bende dell sitesinden klavye sokumu ile ilgili dokumanlar buldum onlara bakarak cok rahat degiştim. ilk sokum biraz ugrastırıyor ama sonrasında cocuk oyuncagı oluyor. Bu işlere elin yatkınsa kendin sokup yapmanı tavsiye ederim.
  • Merhabalar,

Biraz geç olmuş ama yine de umarım işinize yarar. Ben de de XPS L502X var. Ben de aydınlatmalı klavye istiyordum. Sonunda EBAY üzeridne çinli bir satıcıdan satın aldım. 37 USD gibi bir bedelle (posta dahil). Fiyatı dolayısıyla gümrüğe takılmıyor. Posta ile yolladı ve ortalama 10 gün içerisinde İmza karşılığı PTT teslim etti. Klavyeyi kendim taktım. Sistemi açmak zor değil.. Pili çıkarıyorsunuz soldaki tek küçük vidayı çıkarıp ön panele ait ili küçük dili itiyorsunuz ve klavye ve hard iski örten ve üzeridne touchpad bulunan ön paneli çıkarıyorsunuz. Panel çıktıktan sonra klavye zaten vidalı değil. onu çıkarıp arkasındanki ribon kablonun üzerindeki dili kaldırarak kabloyu çıkarıyorsunuz. Yeni ışıklı klavyede 2 adet Kablo var. Ana kart üzeriden bu ikinci kablo için de küçük bir soket var. Dili kladırıp yerlerine takıyorsunuz. Kapağı kapattığınızda işlem tamamlanmış oluyor. Klavye aydınlatmasının Fn + 6 ile ayarlayabildiğiniz gibi Windows Mobility Centerden ayarlayabiliyorsunuz.

Ancak burada sorun DELL Türkiye için aydınlatmalı klavye siparişi almadığı ve üretmediüş için Klavye dizilimi UK, US ve RU olarak var. Ben kendi klavyemdeki tuşları naklederek kullanmayı düşünmüştüm. Aydınlatmadaki klavyede tuşlar da yarı şeffaf ve koyu gri renkte Tam olarak eski klavyedeki siyah ve üzeri stickerli (ışık geçirmeyen siyah) tuşlar ile aynı değil. Ben iu anda UK dizlimli klavye ile kullanıyorum. Tabi dizilim derken tuşların üzerinde fiziksel olarak gçsterilen işaretleri kastediyorum. Yoksa Türkçe dizlim yine duruyor Windows içinde.

Klavyeyi çıkarmayı gösteren bir YouTube videosu şurada:http://www.youtube.com/watch?v=73PKoPii3kU (Aslında Hard Disk değiştirmeyi gösteriyor ama aynı şeklide çn plakayı çıkarmak gerekiyor. Aynı şekilde diskimi de 500 den 750 GB ye çıkarttım..

Umarım bilgiler işinize yarar.

Selamlar,
    KeremE

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell G2722HS Monitör
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.