Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 1645 KULLANICILAR KULÜBÜ (19 ÜYE) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
2
Favori
40.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş. hepsini aynı anda değiştirtme. önce soğutması nı değiştirt. sonra bi daha çağır bu kez klavye bozuk de. sonra birdaha çağır dokunmatık bozuk de . zaten aynı sene içerisinde 3 veya 5 farklı problem olması halınde bilgisayarı değiştirmek zorundalar. hepsini aynı anda değiştirtme. sana tavsiyemdir.

teknik servislerle çok uğraştığımdan ehli oldum artık. o yeniden taklan parçalar sana zaten pek olumlu izlenim vermeyecektir. orjınalı bozuluyor sonuçta..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbiceman

kardeş. hepsini aynı anda değiştirtme. önce soğutması nı değiştirt. sonra bi daha çağır bu kez klavye bozuk de. sonra birdaha çağır dokunmatık bozuk de . zaten aynı sene içerisinde 3 veya 5 farklı problem olması halınde bilgisayarı değiştirmek zorundalar. hepsini aynı anda değiştirtme. sana tavsiyemdir.

teknik servislerle çok uğraştığımdan ehli oldum artık. o yeniden taklan parçalar sana zaten pek olumlu izlenim vermeyecektir. orjınalı bozuluyor sonuçta..

ya şu an ana sorun, klavye de (6,7,y,u,h,j,n,m) çalışmıyor. ayrıca dokunmatik tuşlarda çalışmıyor. ve aşırı ısınma var alette, 3 ayrı sorun var. dokunmatik tuşları değiştirmek için geldiler, baktılar, bunun anakartta sorun var dediler atina ile tekrar görüşün bizde raporumuzu iletelim, tekrar aradım, test yaptık dvd.den yeniden win7 kurduk falan sorun çözülmedi, en son fan ve klavyenizi değiştirelim, sonra bizi tekrar arayın dokunmatik tuşları ddeğiştirelim dediler, bir seferde 2 den fazla parça girişi yapamıyoruz dedi atina.

ayın 11'inde bilg.ı alalı 30 gün oldu, bu sorunlar ayın 12 sinde çıktı, kafayı yicem, bu kadar gaspetlik olmaz, 1 gün önce bozulsa bilg.ı değiştircekler, 1 gün sonra olunca parça değişiyor, hemde 3 parça birden değişcek, eğer sorun çözülmez ise, anakart değişimi söz konusu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehennemli -- 23 Haziran 2010; 15:21:35 >

• bu arada, cihaz bütün testlerden geçiyor, hiçbir sorun yok görünüyor :S öle bir tezat durumda var :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: cehennemli

walla bnm ilk bir ay dolduğu için, bilg. değişimi yapılmıyor, öümüzdeki hafta klavye ve soğutma sistemi değişecek, ondan sonra da dokunmatik tuşların olduğu bölüm değişecek...

Anladım, Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda hallederler işlemlerinizi
  • Sorun yaşayan arkadşlara geçmiş olsun diyorum :(

bende 1 aydır bu ürünü kullanıyorum çok memnunum fakat dün aniden Ekranın tam ortasında bir adet ölü piksel belirdi siyah fon üzerinde benbe bir şekilde belirgin daha sonra elimle biraz bastırarak ekrana masaj yapayım dedim ve ölü piksel kayboldu anamadım gitti...

sizce neden olmuştur bu sorun????

ve Zalman kullananlar memnun mu_ çünkü bende alamak istiyorum...
  • Ben de bu laptopu alalı 2 gün oldu.Deneyimli arkadaşlara birkaç sorum var.

İlk olarak bilgisayarı vatandan aldım ve orda win7 yi kuran eleman 500gb harddiski sadece C: olacak şekilde bölmeden oluşturmuş.Format atmadan 4'e bölmek mümkün mü?
    Ayrıca laptopla birlikte 3 tane cd geldi birinde driverlar var galiba.Yine de back up almalımıyım?
    Son olarakta ekranı tutan sol kısım sağa göre biraz daha gevşek gibi ileride daha büyük bir sorun olur mu acaba?Bazı yazılarda okudum ekranı klavyenin tuşları çiziyor diye ben de laptopu açtıktan sonra ince çizgilerle karşılaşıyorum ama silince geçiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunder_ozi

quote:

Orijinalden alıntı: cehennemli

walla bnm ilk bir ay dolduğu için, bilg. değişimi yapılmıyor, öümüzdeki hafta klavye ve soğutma sistemi değişecek, ondan sonra da dokunmatik tuşların olduğu bölüm değişecek...

Anladım, Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda hallederler işlemlerinizi

eyw sağol dostum.

Ya arkadaşlar bişi sorcam, bu bilg. Fn tuşları yönünden çok fakir. ama keşfettim, Fn+F10 cd çıkartma işine yarıyor. tuşların üstünde yazmasada Fn basılı tutularak, j=1,k=2,l=3,u=4,ı=5,o=6,7=7,8=8,9=9 ç=, , .=+ , ş=-, p=*, 0=/ işevi görüyor.
    bunlar haricinde num lock vs için bildiğiniz Fn tuşları var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kyser Sozey

Sorun yaşayan arkadşlara geçmiş olsun diyorum :(

bende 1 aydır bu ürünü kullanıyorum çok memnunum fakat dün aniden Ekranın tam ortasında bir adet ölü piksel belirdi siyah fon üzerinde benbe bir şekilde belirgin daha sonra elimle biraz bastırarak ekrana masaj yapayım dedim ve ölü piksel kayboldu anamadım gitti...

kesinlikle tavsiye.. bendeki 15 inc lik NC 1000 modeli, eski bilg.ı alırken almıştım. yeni alacaksan 17 inc olan NC 2000 al, yada benmkini satam sana :D ben 17.lik alam :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Sparkling

Ben de bu laptopu alalı 2 gün oldu.Deneyimli arkadaşlara birkaç sorum var.

İlk olarak bilgisayarı vatandan aldım ve orda win7 yi kuran eleman 500gb harddiski sadece C: olacak şekilde bölmeden oluşturmuş.Format atmadan 4'e bölmek mümkün mü?
    Ayrıca laptopla birlikte 3 tane cd geldi birinde driverlar var galiba.Yine de back up almalımıyım?
    Son olarakta ekranı tutan sol kısım sağa göre biraz daha gevşek gibi ileride daha büyük bir sorun olur mu acaba?Bazı yazılarda okudum ekranı klavyenin tuşları çiziyor diye ben de laptopu açtıktan sonra ince çizgilerle karşılaşıyorum ama silince geçiyor...

paragon hdd manager ile böldüm ben ;) bilg. 500 gb bölünmemiş hdd ile gelio zaten, vatandakilerin olayı değil yani ;) bence al, ghost ile aldım ben dvd.leri kullanmana gerek yok, ayrıca dvd.lerde herşeyin driver.ı yok :S bence kullandığın ofis vs bütün programları kur, ghost ile yedek al ;)

• quote:

kardes o silince geçen çizikler gün geçtikçe silinmiyor. her kapatıp açtığında birazdaha çiziliyor.benim bilgisayar değişti bu yüzden. diski bölmeyide yönetimsel araçlardan disk yönetiminden yapabilirsin.

• ben DELL in bu modelini satın almak istiyorum. Ancak ısınma problemi, ekranda ki ölü pixel ve ekranın çizilme problemi açıkçası biraz tedirgin etti beni bu ürün hakkında.

Toshiba Qosmio da beğendiğim ->http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=89953&ad=TOSHiBA-QOSMiO-F60-11D-i7-620M-6GB-500GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar
    model var.

Ben Vmware Workstation ve web geliştirme, programlama ile uğraşıyorum.

ekran çözünütlüğü DELL de bariz daha üstün ancak kasada ki problemler var (çizilme). Ayrıca Blu-ray benim için şu anda pek birşey ifade olmuyor. F60-11c modelide olabilir.
    Hangisinin ekranı daha kaliteli.

Ekran kartı olarak Ati daha iyi galiba.. Gt330 M var toshiba da.
    İşlemci olarakta Toshiba önde görünüyor.

Bu iki bilgisayarı karşılatırdığımızda hangisinden daha iyi performans alabilirim.

Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: sannet87

ben DELL in bu modelini satın almak istiyorum. Ancak ısınma problemi, ekranda ki ölü pixel ve ekranın çizilme problemi açıkçası biraz tedirgin etti beni bu ürün hakkında.

Toshiba Qosmio da beğendiğim ->http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=89953&ad=TOSHiBA-QOSMiO-F60-11D-i7-620M-6GB-500GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar
    model var.

ekran çözünütlüğü DELL de bariz daha üstün ancak kasada ki problemler var (çizilme). Ayrıca Blu-ray benim için şu anda pek birşey ifade olmuyor. F60-11c modelide olabilir.

Bu iki bilgisayarı karşılatırdığımızda hangisinden daha iyi performans alabilirim.

XPS 1645 RGB ekran kullanıyor olması lazım yani renkleri daha canlı ve daha gerçekçi verir ayrıca senin de söylediğin gibi çözünürlüğü daha yüksek. Bu aynı ekranda daha fazla iş yapabilmeni sağlar.

Mesela belirttiğin Toshiba ürününün diski 5400 RPM, 1645 7200 RPM kullanıyor performansda fark olacaktır.

Qosmio modellerini incelemiştim, 1645 daha kaliteli bir malzeme kullanıyor, sağa sola laptop'ını götürüyorsun daha uzun ömülü bir kullanım olur.

Artı olarak yukarıda bahsedilen Bluray gibi avantajlar var, ben Dell almanı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wassermann

quote:

Orijinalden alıntı: sannet87

ben DELL in bu modelini satın almak istiyorum. Ancak ısınma problemi, ekranda ki ölü pixel ve ekranın çizilme problemi açıkçası biraz tedirgin etti beni bu ürün hakkında.

model var.

XPS 1645 RGB ekran kullanıyor olması lazım yani renkleri daha canlı ve daha gerçekçi verir ayrıca senin de söylediğin gibi çözünürlüğü daha yüksek. Bu aynı ekranda daha fazla iş yapabilmeni sağlar.

Mesela belirttiğin Toshiba ürününün diski 5400 RPM, 1645 7200 RPM kullanıyor performansda fark olacaktır.

Qosmio modellerini incelemiştim, 1645 daha kaliteli bir malzeme kullanıyor, sağa sola laptop'ını götürüyorsun daha uzun ömülü bir kullanım olur.

Artı olarak yukarıda bahsedilen Bluray gibi avantajlar var, ben Dell almanı tavsiye ederim.

dell in türkiyedeki modellerinde rgb ekran yok olsa çok farklı olurdu ama yinede ekranı iyi çizilme olayını ben yasamadım teknosadan temizleme ürünlerini alıyorum öyle temizliyorum bi sıkıntı yasamadım arada bir cıkan bir adet ölü pixelim var kafasına göre bazen gidiyo bazen geliyor.
    i7 işlemci coğu laptop zaten ısınma sorunu var sogutucu almak veya tr ye asusun bu modelinin gelmesini beklemek :http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220695

para biraz daha varsa sony almak mantıklı olacaktır tabi bu benim düşüncelerim. çünkü kullandıgım sonyler diger aynı özellikli modellere oranla çok daha az ısınıyorlar.

sony alamayacaksan dell'i almanı tavsiye ederim yakında ekran kartı modeli yükseltilmiş modeli de gelebilir tabi bunu pazarlama olarak düşünürsek en az 2 ayı bulur gibi geliyor bana.

• bende aldım bu pc yi cok memnunum ama gruba nasıl üye olacagımı bilmiyorum yardımcı olurmusunuz :$
  • Arkadaşlar windows 7 ultimate kuran varsa sistem derecelendirme olarak windows 7 kaç puan veriyor ?
  • quote:

Sorun yaşayan arkadşlara geçmiş olsun diyorum :(

Ölü piksel değilde çizik problemi yaşadım. Lcd çizilmişti değişim onayı aldım. Yeni gelen üründe kutudan çıkarttığımda klavye ile ekran arasında gelen beyaz yumuşak maddeyi kullanıyorum ve çizilme problemini çözdüm.

Zalman NC 2000 kullanıyorum , farklı ürünler denedim hiç biri NC 2000 kadar faydalı olmadı. Maliyetli biraz yüksek ama gerçekten verdiğin paraya değiyor.

• quote:

Format atmadan yapmak istiyorsan ;

Disk yönetiminde C bölmesine sağ tıkla ve birimi genişleti seç. C bölümüne en az 230 gb bırakıyor bilgin olsun.

Çizilme problemi için bu konu altında detaylı açıklama yapmıştım umarım yardımcı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: RafaelSchultz

bende aldım bu pc yi cok memnunum ama gruba nasıl üye olacagımı bilmiyorum yardımcı olurmusunuz :$

Hoşgeldin. Kulübe ekliyorum , imzamızı özel mesaj olarak gönderdim.
  • Herkese günaydın...

bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar. Zalman NC 2000 siparişini verdim Kadıköy Eksen_Bilgisayarda varmış fakat Siyahı bulunmuyor :( Gümüş olanından sipariş ettim inşallah güzeldir gelince 1-2 resim ekleyeceğim :)
  • quote:

Herkese günaydın...

bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar. Zalman NC 2000 siparişini verdim Kadıköy Eksen_Bilgisayarda varmış fakat Siyahı bulunmuyor :( Gümüş olanından sipariş ettim inşallah güzeldir gelince 1-2 resim ekleyeceğim :)

exa pc de hem ucuz hem aynı gün kargo hemde siyahı vardı...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.