Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: voodoo_xv

quote:

Orijinalden alıntı: Exodus09

Dün akşamdan beri ekranda beyaz bir nokta belirdi ve hiç kaybolmuyor (herhalde ölü piksel çıktı) B41F45 modeli alalı 20 gün oldu.Sabah servisi aradım akşam eve gidince fotoğraf çekip yollayacağım.Bakalım sonuç ne çıkacak.

geçmiş olsun. Servise nasıl ulaşıyorsunuz? Telefon numarası var mı? Ulaşmak zor mu?

dell servis nette sitesi mevcut jibo bilişim olması lazım şirketin adı.
    ben ssd taktırmak için yollamıştım bugün geri geldi bi açtım ekran kapkara. sanısam ekran film kablosunu oturtamadılar. bende aradım olduğu gibi geri yolladım bakalım cuma geri gelir herhalde. yaklaşımları konuşmaları oldukça olumlu ama bu ekran olayı canımı sıktı. olur bakalım insanlık hali dedim şimdilik.

• Beyler konu oldukça uzun olduğu için her sayfayı okuyamadım.Bikaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim;
    1) Buradaki aleti almayı düşünüyorum. Kurun yükseldiği günlerde world puan ile 100 lira geri dönüşümde olacağını düşünürsek,ne dersiniz? (aylar öncesinde 1500 lere alanlar oldu tabii,ama malum kur yükseldi.Şu an fiyat iyi gibi.)
    2)Windows 7 indexinden ram puanının 5.9 olması bana biraz şaşırtıcı geldi açıkcası.Sonuçta ramlerin hızı 1333 değil mi?(Şu an kullandığım vaio nw serisi laptopta da 4 gb ram var ancak hızı 800.Buna rağmen aldığı puan 5.8 .)
    3) Üründe hd 3000 ve gt525 ekran kartlarının bulundu yazılmış.Hepsiburada.com da sadece gt525 ekran kartının olduğu yazıyo.Bu konuda bilgisi olan var mı?
    4) Prize bağlı olmadan (ki zaten prize bağlamadan oyun oynamam da) oyun açanlarda,kasadan garip sesler geldiğini vs söyleyenler var.Doğru mudur? (Acaba sorun kullanıcıların ekran kartı geçiş vs ayarlarını doğru yapamadıklarından mı kaynaklanıyor.Prize bağlı değilken sistem kendisini otomatik powersave moduna alıyor olabilir vs.)Kısaca bu durumla karşılaşan ya da bunun gerçekten de önemli bir sorun olduğunu düşünen var mı?
    5)Son olarak bu bilgisayarı tercih etmemdeki ana neden tahmin edileceği üzere işlemci.Ancak şunu da söylemeliyim ki marka kalitesi bence laptopun özelliklerinden daha değerlidir .Bu dell sorunsuz bir alet mi?(Halen kullanmakta olduğum 2 yıllık vaio nw laptopum en ufak bir problem dahi çıkartmadı bana)O nedenle sizce yine sony tercih edip,benzer fiyata mal olacak i3 lü bir model mi alayım yoksa özellik olarak son derece cazip;bahsi geçen dell 5110 u mu?

• hangi modeli almayi dusunuyorsunuz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk

hangi modeli almayi dusunuyorsunuz hocam

dell 5110 B63F45; i7 2630 , 1 gb 525gt ,4 gb ram,500 gb hdd,freedos.Yardımcı olursanız sevinirim.Ustalar bir de bu aletin chipseti ile ilgili geri çağrıldı gibisinden bişeyler okudum.Doğruluk payı nedir veya gerçek olup olmadığını nasıl anlayabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuX Aeterna -- 13 Ekim 2011; 8:39:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: voodoo_xv

quote:

Orijinalden alıntı: Exodus09

Dün akşamdan beri ekranda beyaz bir nokta belirdi ve hiç kaybolmuyor (herhalde ölü piksel çıktı) B41F45 modeli alalı 20 gün oldu.Sabah servisi aradım akşam eve gidince fotoğraf çekip yollayacağım.Bakalım sonuç ne çıkacak.

geçmiş olsun. Servise nasıl ulaşıyorsunuz? Telefon numarası var mı? Ulaşmak zor mu?

Sağolasın servise 00 800 353 90 002'yi arayıp ulaşabilirsin.Fazla beklemedim 1-2 dakika içinde temsilciye bağlandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LuX Aeterna

quote:

hangi modeli almayi dusunuyorsunuz hocam

dell 5110 B63F45; i7 2630 , 1 gb 525gt ,4 gb ram,500 gb hdd,freedos.Yardımcı olursanız sevinirim.Ustalar bir de bu aletin chipseti ile ilgili geri çağrıldı gibisinden bişeyler okudum.Doğruluk payı nedir veya gerçek olup olmadığını nasıl anlayabiliriz.

i7 modellerinde kronik bir sorun var sanki çoğu kullanıcı şikayetçi fakat garanti ile hallettiklerinide söylüyorlar..elektronik şans işi birazda..sony garanti servisi nasıl bilmiyorum ama dell kesinlikle süper diyebilirm o konuda
  • Bilgisayarı alalı 1 ay oldu daha, ama ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum. PES2012'yi bile çalıştırmadı...

Model: Inspiron 5110-B41H43

2013'te filan sıkıntı çıkarmayacak bir kart alıcam, zaten oynadığım bir PES bir de FM var.
    Nasıl bir ekran kartı almalıyım ? Kaça patlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bl@ckh@wk

Bilgisayarı alalı 1 ay oldu daha, ama ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum. PES2012'yi bile çalıştırmadı...

2013'te filan sıkıntı çıkarmayacak bir kart alıcam, zaten oynadığım bir PES bir de FM var.

ben crysis 2 bile oynadım sorunsuz denilebilecek seviyede pes12 yi nasıl çalışırmaz kardeşim
  • quote:

Bilgisayarı alalı 1 ay oldu daha, ama ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum. PES2012'yi bile çalıştırmadı...

Sağ tık>Grafik işlemciyle çalıştır>Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi ile çalıştır demeyi denedin mi?Direk çift tıkla çalıştırdıysan dahili ekran kartında çalıştırmaya çalışmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S@ldırg@n

Sağ tık>Grafik işlemciyle çalıştır>Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi ile çalıştır demeyi denedin mi?Direk çift tıkla çalıştırdıysan dahili ekran kartında çalıştırmaya çalışmış olabilir.

Şimdi sen yazınca denedim hocam. Bu sefer oyunu açıp, oyundan attı 15-20 saniye sonra.

Açarken de şöyle bir uyarı veriyor.
     DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU)

Görüntü kalitesi en düşükte olmasına rağmen çalıştırmıyorsa, işe yaramaz bu ekran kartı. Keşke alırken dikkat etseydim...

• quote:

quote:

Şimdi sen yazınca denedim hocam. Bu sefer oyunu açıp, oyundan attı 15-20 saniye sonra.

Açarken de şöyle bir uyarı veriyor.

Görüntü kalitesi en düşükte olmasına rağmen çalıştırmıyorsa, işe yaramaz bu ekran kartı. Keşke alırken dikkat etseydim...

internetten bi araştır forumda da var hatta bu sorunun çözümü..bi ara okumuştum şimdi bulamadım kardeşim 525m iyi karttır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahkbjk -- 13 Ekim 2011; 21:28:10 >

• quote:

internetten bi araştır forumda da var hatta bu sorunun çözümü..bi ara okumuştum şimdi bulamadım kardeşim 525m iyi karttır

Araştırdım yeteri kadar. Daha fazla sinirimi bozmama gerek yok.

İyi kart ama PES2012'yi çalıştıramıyor. Bir tezat var burada ya neyse.

Yine de zaman ayırıp, ilgilendiğin için teşekkür ederim. Şimdi alacağım ekran kartını araştırmaya başlayabilirim.
  • quote:

quote:

Araştırdım yeteri kadar. Daha fazla sinirimi bozmama gerek yok.

İyi kart ama PES2012'yi çalıştıramıyor. Bir tezat var burada ya neyse.

Yine de zaman ayırıp, ilgilendiğin için teşekkür ederim. Şimdi alacağım ekran kartını araştırmaya başlayabilirim.

Çalışıtırıyor dostum hemde son ayarlarda ;)
    PES 12 Sağ Tıklayıp Grafik İşlemciyle Çalıştır/Yüksek Performanslı olarak çalıştırmalısın eğer liste çıkmıyor nvidia sürücünü güncelle ve nvidia denetim masasından yüksek performansla çalıştırılacak programları seçebiliyorsun pes12.exe'yi göster aynı şekilde setting.exe yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuntimeException -- 13 Ekim 2011; 22:26:13 >

• Arkadaşlar son günlerde yine touchpad problemi yaşıyorum.İmleç istediğim yere gitmiyor kendi kendine linklere tıklıyor,sayfayı kafasına göre aşağı yukarı yapıyor.En sonra Alps touchpad programını kaldırdım problemlerim çözüldü.Fakat o program olmadığı içinde touchpad in bazı özelliklerini kullanamıyorum.Sayfa aşağı/yukarı,sağa/sola kaydırma gibi.Bu Alps touchpad programı başka bi programla çakışıyor olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yspolat

Çalışıtırıyor dostum hemde son ayarlarda ;)
    PES 12 Sağ Tıklayıp Grafik İşlemciyle Çalıştır/Yüksek Performanslı olarak çalıştırmalısın eğer liste çıkmıyor nvidia sürücünü güncelle ve nvidia denetim masasından yüksek performansla çalıştırılacak programları seçebiliyorsun pes12.exe'yi göster aynı şekilde setting.exe yapabilirsin.

Herkese ayrı muamele çekiyor herhalde oyun ?

Dediklerini ben de yaptım ama oynatmıyor işte. Ayarları da yaptık, değişen bir şey yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coni85

Bios ta computrace diye bir seçenek var aktiv ettim benden admin şifresi oluşturmamı istedi oluşturdum. Şimdi deaktiv edemiyoru. Bir bilgisi olan var mı ve bu seçenek tam olarak bize ne sunuyor avantajları dez avantajları nelerdir ve nasıl kullanabiliriz bilen var mı acaba.

bahsettiğin admin veya system şifresi ise..

şifre oluştuduğun yerden şifreni tekrar girip onaylama şifrelerini boş bırakıp enter a basıp geçersen şifre sıfırlanır dostum..

Şifreyi sıfırlayabiliyorum o konuda bir sıkıntı yok.

Computrace denen şeyin ne olduğunu biliyor musunuz.

• quote:

quote:

quote:

Bios ta computrace diye bir seçenek var aktiv ettim benden admin şifresi oluşturmamı istedi oluşturdum. Şimdi deaktiv edemiyoru. Bir bilgisi olan var mı ve bu seçenek tam olarak bize ne sunuyor avantajları dez avantajları nelerdir ve nasıl kullanabiliriz bilen var mı acaba.

bahsettiğin admin veya system şifresi ise..

şifre oluştuduğun yerden şifreni tekrar girip onaylama şifrelerini boş bırakıp enter a basıp geçersen şifre sıfırlanır dostum..

Şifreyi sıfırlayabiliyorum o konuda bir sıkıntı yok.

Computrace denen şeyin ne olduğunu biliyor musunuz.

adindan da anlasilacsgi uzere izleme ozelligi bilgisayar calindiginda vb durumlarda calan kisi nereden internete girdiyse veya cihazda neler yaptiysa onun bilgisini gerekli yere gonderir..her cihazda bulunmayan guzel bi ozelliktir..sifrenin kirilmasi mumkun degil diye biliyorum(calan kisi tarafindan)...
    uyeligi falan nasil yapiliyor onun hakkinda bi bilgim yok ama siz aktiflestirmissiniz sanirim

• quote:

Arkadaşlar son günlerde yine touchpad problemi yaşıyorum.İmleç istediğim yere gitmiyor kendi kendine linklere tıklıyor,sayfayı kafasına göre aşağı yukarı yapıyor.En sonra Alps touchpad programını kaldırdım problemlerim çözüldü.Fakat o program olmadığı içinde touchpad in bazı özelliklerini kullanamıyorum.Sayfa aşağı/yukarı,sağa/sola kaydırma gibi.Bu Alps touchpad programı başka bi programla çakışıyor olabilir mi?
  • quote:

quote:

Arkadaşlar son günlerde yine touchpad problemi yaşıyorum.İmleç istediğim yere gitmiyor kendi kendine linklere tıklıyor,sayfayı kafasına göre aşağı yukarı yapıyor.En sonra Alps touchpad programını kaldırdım problemlerim çözüldü.Fakat o program olmadığı içinde touchpad in bazı özelliklerini kullanamıyorum.Sayfa aşağı/yukarı,sağa/sola kaydırma gibi.Bu Alps touchpad programı başka bi programla çakışıyor olabilir mi?

cakisma oldugunu sanmam virusten olabilir belki saga cektigimde sola asagi cektgimde yukari ciktigini bizzat gordum cunku
  • quote:

quote:

quote:

cakisma oldugunu sanmam virusten olabilir belki saga cektigimde sola asagi cektgimde yukari ciktigini bizzat gordum cunku

Nod32 ile tarattım birşey çıkmadı.Benimki o tarz bir sorun değil mesela yukarı çıkarmaya çalışıyorum takılarak gidiyor hızlı hareket etmiyor istediğim noktaya zorla götürüyom.Videodaki gibi.Bzen yapıyor bazen yapmıyor.1-2 haftadır çok iyi çalışıyordu fakat geçenlerde yine aynısını yaptı.Alps programını sildim 2 gündür olması gerektiği gibi çalışıyor touchpad.Biraz programsız deneyeceğim yine yaparsa servis çağırırım.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.