Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.146
Cevap
37
Favori
394.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .Mirliva. kullanıcısına yanıt
    Sebebini de yazsaydiniz keske.
    edit.
    sonraki mesajinizda yazmissiniz pardon, fakat performans icin soylediklerinize katilmiyorum. evet kasasi kalitesiz ama bununda sebebi var, ben aldigimda ayni konfigurasyonlu makinelerden 400-500 lira civari daha ucuzdu. Eh islemci vs. ayni olunca parayi kisacak tek yer ekran ve kasa kaliyor. İdare eder sekilde gta5 bile oynaniyor makinede, adaptorununde kablosunu kopartmasam saglamdi baya, tekrar baglayinca calismaya devam ediyor 3 senedir :)
    not: i5 modelinden 2 adet var elimde, 3 senedir cok aktif kullaniliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 9 Ocak 2016; 13:42:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suicide

    Sebebini de yazsaydiniz keske.

    Hocam, bu bilgisayar ben lisans öğrencisiyken 3 saatlik bir matlab analizini 4 defa 2. saatinde kapatan (bir lisans öğrencisi matlabda ne kadar komplike bir şey koşabilir onu düşünün) bir bilgisayardır, nerede ciddi bir iş yapacaksınız orada elbet troller. Bu ısınma sorununu ilk farkettiğimde dell yetkilisini çağırdım, kasayı bi açtı adam sinirimden gülmeye başladım ekran ve işlemci soğutmasını aynı sistemle halletmeye çalışmışlar bu kadar saçma bir şey olabilir mi? Yani bana bıraksanız çektirdiği çilelerle ben bu alete bir makale yazarım ama yazdıkça kendime sinirleniyorum ondan daha fazla üstüne düşmeyeceğim. Bu arada, bu laptopa sahip bir kişi %100 oranında soket-adaptör-şarj aleti üçlüsünden birinde arıza alıyor, sizce bu bir rastlantı mıdır yoksa öngörülebilir hata mı? Bütün bu sebepler, bu fiyata sorunsuz çalışabilen o kadar laptop varken üzerine defalarca ekstra para bayıldığım bu laptopu aldığımdan ötürü kendimi aptal gibi hissediyorum.

    hocam, editinizi gördüm bir edit de ben atıyorum

    Şimdi yukarıda bu bilgisayarı almayı düşünen arkadaşa bu sistemi gönül rahatlığıyla tavsiye edebilir misiniz? Sizin bilgisayarınız bende olsaydı ve dediğiniz gibi sorunsuz bir dell laptopuna sahip olsaydım bu threadde yazılanlardan dolayı ben yine o kişiye bu bilgisayarı tavsiye edemezdim çünkü ortada stabil bir bilgisayar üretilememesi durumu var. Siz ne güzel bir şans ki herhangi bir sorun yaşamamışsınız ancak bu laptop ile sorun yaşayan kişilerin sayıları azımsanabilir bir durumda mı sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Mirliva. -- 9 Ocak 2016; 13:56:15 >




  • .Mirliva. kullanıcısına yanıt
    Bu saatten sonra bu makine alinmaz. zaten ikinci el laptop hic alinmaz, adam sivi dokmustur, dusurmustur, isitmistir bugun calisir yarin calismaz...

    Sogutma meselesine gelirsek meslegim geregi cok cok fazla sayida bilgisayar sokup taktim tamirini yaptim sunu diyebilirim ki islemci ve ekran kartinin ayri sistemlerle sogutuldugu laptop sayisi oldukca azdir, hele ki boyle ucuz sistemlerde. sarj sorunu yasayan kisilere cevremde baktigimda (dell veya farkli markalar) genelde kivrik kivrik olan kablolarin kopmasi sorun oluyor, tipki bende oldugu gibi :) kabloyu keser kirilan yeri bypass ederseniz calisir buyuk ihtimalle.

    stabilite sorununu cok fazla yasayan oldugunu duymadim acikcasi, bir fikrim yok o konuda.

    son olarak dedigim gibi bu saatten sonra alinmaz ve kasa kalitesi son derece kotu bir model fakat ben aldigim esnada muadillerine gore baya baya ucuzdu ve fiyatina gore isini hakkiyla yapiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu nalet bilgisayarın boştayken bile sürekli fan dönmesini ve aşırı ısınmasını çözen varmı ? delirecem
  • veni60 kullanıcısına yanıt
    Isınma var mı makinenizde bakımlarını yaptınız yada yaptırdınız mı?
    Benim arkadaşlarda da vardı bu modellerden aynı şikayetler vardı temizlik ve bakımlarını yaptım bir sorun yoktu.
  • arkadaşlar bu cihazın 2. elini satın almayı düşünüyorum. Genel olarak batarya takılmadan direk prize takılarak kullanılmış. Klavye jelatini bile sökülmemiş, baya temiz kullanmış arkadaş yani. Bilgisayarı internette sörf ve dizi çok nadir office kullanıyorum. Fiyat 700 lira. Tavsiye eder misiniz ?
  • nexima00 N kullanıcısına yanıt
    hangi versiyon yazmamissiniz. i5 i7 vs...
    ben tavsiye etmem, 150-200 lira daha koyup puan vs. ile daha yeni nesil bir i3 alabilirsiniz. hem garantisi olur, hem pili gercekten sifir olur hem de yeni olur iste.

    ek: suan baktim fiyatlar biraz artmis, oysaki son 2 ayda 3 makine aldim 900lira bandinda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 19 Ocak 2016; 10:21:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 2430 Cpu hocam. 300-400 daha koyup i3 4000 serisi almak daha mı mantıklı diyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nexima00

    i5 2430 Cpu hocam. 300-400 daha koyup i3 4000 serisi almak daha mı mantıklı diyorsunuz ?

    ben olsam oyle yapardim. yalniz 1000lira ustu bence kazik fiyattir. aceleniz yoksa sitelerdeki kampanyalari takip edin. illaki birseyler cikiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ilgin için teşekkür ederim. 650 liraya aldım bilgisayarı; az önce test ettim, hızı performansı gayet iyi, şarjı yaklaşık 2 saat gidiyor. Doların düşeceği yok, i3 işlemcili en uygun 1100 lira gibi piyasada. Temiz kullanan arkadaşım olmasa almazdım ama...
  • nexima00 N kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun, bildiginiz ve kesin guvendiginiz biri ise sorun yok. Onun disinda laptop ve hdd de ikinci ele onyargiliyim, malum sorununu pek belli etmeyen birden pat diye giden cihazlar :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız, tanımasam ben de kesinlikle almazdım 👍🏼

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınma sorununu ben mermerle hallettim pc altına koyuyosunuz 5cm bi mermer bak bakalim ısınıyor mu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sizlere birşey danışmak istiyorum benim harddisk hata veriyor diagnostici çalıştırdım dell in sitesinden baktım değiştirmem gerekiyormuş sorunlarda var zaten bizim bu dell n5110 serisinde sata 3 desteği olduğunu duydum bu doğru mu?Birde şu harddiski aldım uyum sıkınstısı olurmu şimdiden teşekkürler...

    http://www.hepsiburada.com/wd-black-500gb-7200rpm-sata-3-32mb-2-5-notebook-disk-wd5000lplx-p-BD803154
  • mesela58 M kullanıcısına yanıt
    2. nesil ile birlikte sata 3 destegi var diye biliyorum bende. disk orijinalinden guzel 7200 rpm fakat bu hizdan dolayi isinirsa cabuk bozulabilir, ozellikle yazin falan bir programla isisini takip etmenizi oneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkdaşlar Dell İnspiron N5010 laptopa NVIDIA ekran kartı çalışır mı?
  • Windows 10 a yüksetlmek istediğimde Uyumluluk Sorunu olarak BIOS Desteklemiyor uyarısıyla karşılaştım araştırmalarım sonucunda BIOSun güncellenmesi gerektiğini yazanlar olmuş fakat güncelledim bir sonuç alamadım, farklı yöntemler deneyip yükseltebilenler var mı?
  • iyi akşamlar bilgisayarın ses için kullandığı programın adını atabilecek biri var mı bu müzik sinema vs seçim yapılıyordu kulaklığı mic girişine taktığımızda falan açılıyordu format attım gitti program adını hatırlamıyorum ama o program bana lazım
  • tektepegokalp T kullanıcısına yanıt
    Dell Auido by IDT' den bahsediyorsunuz sanırım?
  • 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.