Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tesseract

nasi güncelleyeceğim acaba biraz cahilimde birde bilgisayarım sürekli farkli nedenlerden mavi ekran atıyor en sonunda camdan aşşağı atacağım

Bu linkteki dosyayı indirip çalıştırman yeterli ;

Hiçbirşeye karışma ve bitirmesini bekle.

Bios güncellemesi bittikten sonra bilgisayarını kapat.

Kapalı durumda FN + Güç (Power) tuşuna bas ve diagnostic menüsünden sağlık taraması yaptır.Eğer bunu yapamıyorsan Dell Pc Check Up programını indirip bilgisayarını tarat.

Problemin ne olduğu ortaya çıkacaktır.

• maho23 kullanıcısına yanıt
    hocam şarjin %10 olması gerekmiş benim sarj dolmuyor diye %0 da şuan açamıyorum linkteki dosyayı napmam lazım acaba
  • İndirip çalıştırmak yeterli.

Kısa bir süre içerisinde mevcut biosu silip yerine yeni sürümü ekleyecektir.Ardından yeniden başlatarak işlemi tamamlayacaktır.

Normal bir program exesi gibi düşünün.Eğer uyarı falan verirse tamam ya da next gibi ileri diyerek devam edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maho23

İndirip çalıştırmak yeterli.

Kısa bir süre içerisinde mevcut biosu silip yerine yeni sürümü ekleyecektir.Ardından yeniden başlatarak işlemi tamamlayacaktır.

Normal bir program exesi gibi düşünün.Eğer uyarı falan verirse tamam ya da next gibi ileri diyerek devam edin.

hocam program için %10 şarj lazım açamıyorumki
  • Garantisi bitti mi cihazın ?

Teknik servise götürün.

Hem şarj cihazını hem de batarya değiştiriyorsunuz ve sorun devam ediyorsa ya yazılımda ya da anakartta problem vardır.

Bu şekilde birşey yapmak mümkün değil.
  • maho23 kullanıcısına yanıt
    garantisi bitti evet yapcak başka hiçbişi yokmu
  • Şarj olmadığı için birşey yapmak mümkün değil.

Hard diski söküp başka bir cihazda Windows kurmak da bayağı uğraştırır.Tam netice alınabilecek olsa uğraş derim.

Yetkili bir bayiye götürmek gerekir.Garantisi bitmiş olsa da müşteri hizmetlerinden yardım isteyebilirsiniz enazından.

Cihazı şarja bağladığınızda uyumsuz donanım vb şeklinde herhangi bir uyarı alıyor musunuz ?
  • yetkili bayiye götürmekden başka bir şansın yok : ) fiyat kaça patlar bilmiyorum ama yardımcı olucaksa Google den bak dell garanti dışı servis destekleri var İstanbul çevresindeysen daha rahat edersin ilk önce derdini anlat orda sana zaten fiyat söylüyorlar ona göre yaptırırsın.

http://www.dellservis.com/ ben burayı arayıp bilgi almıştım.

http://www.dellteknik.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SqooK -- 11 Temmuz 2013; 14:13:20 >

• bendede şarj %0 şarj olmama durumu var + aşırı ısınma durumu içinde servisi aramak istiyorum. bilgisayarı aldığımda yabancı ülke numarası verdiler ulaşamıyorum. eğer türkiye numarasını ararsam evde servise gelirlermi?
  • o yabancı dediğin numarayı aradın mı da servis bağlanıyor sıkıntı olmuyor artı ücretsizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sqook

o yabancı dediğin numarayı aradın mı da servis bağlanıyor sıkıntı olmuyor artı ücretsizdir.

hocam ev telefonu yok cepten arayıncada ulaşılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aztower -- 11 Temmuz 2013; 17:23:14 >
  • evet öyle de bir sıkıntı var ne yazikki mutlaka evden aramak gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tesseract

merhaba arkadaşlar burada 100 kişi varız rahat rahat elbet birinizin başına gelmiştir neyse benim laptopum sarj olmuyor %0 kullanılabilir (prize takılı,dolmuyor) yazıyor çözümünü bilen arkadaşlar yardım ederse çok mutlu olurum

edit: batarya + sarj aleti yeni aldım fayda yok

hocam bendede aynı sorun var çözümünü buldunmu?
  • Arkadaşlar Ben touchpad den ayrı mouse kullanıyorum bazen malumunuz oyunlarda bazende internette falan dolanırken ama bugün bir şey fark ettim internet sayfasından aşağı kaydırma çubuğunu harici mouse ile yapamıyorum tekrar başa çıkıyor sayfanın bunu normal bir masaüstü klasöründe de deneyim belki sorun interne explorer da dır dedim fakat sorun yine aynı harici mouse ile aşağı sayfayı indirmeye çalışıyorum fakat sanki birşey önünü tıkıyor indirme çubuğu aşağı kaydırılmıyor
    bu tür sorun yaşayan ve çözümünü bilen dostlar varsa yardımlarını bekliyorum.
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar

2 senedir dell kullanıcısıyım ve elimde n5110 var bugüne kadar 1 kez kapanma sorunu yaşadım ısıdan oda çok dandik bir oyunda :)

biliyorum saçma birşey uzun süredir donanım, yazılımsal bilgim var ve grafikerim bilginiz olsun diye söylüyorum.
    tabi render gibi bir sürü işimiz var bu yüzden ısınma sorunu yaşamaya başladım nerden baksan 2 sene oldu sonuçda bunlar ne oyun pcsi ne de grafikerler için bir pc.

işimiz kolay kısmına gelelim şimdi

ısınma sorununu çözmek için

bilgisayarımı yeniden başlatıp f2 basıyoruz hemen bios a girip.
    2 seçeneğe gelin menülerden ordan
    intelsteepspeed kapatıyoruz.

ve işlemcimiz o.c kapatıyor. ve emin olun ısıdan işlemciden çok farkediyor
    ekran kartımızada o.c yapabiliriz
    mod bios diye bir internette araştırısanız bios var delln5110 serisi için özel kişiler tarafından yapılan
    ordan biosu indirip ekran kartının sadece 1.000v yaptım.
    daha sonra graphics clock : 750mhz yapıp process hızıda :1500 oldu 2 katı değer alır her zaman
    memory(ram) clock ise 900 dir. her zaman buda sistemsel olarak 1800 gözükür.

anlıyıcağınız 600mhz >> 750mhz yaptım ve
    testlerimi açıklıyorum

crysis 3 600 mhz işlemci o.c açıkken ;

işlemci ısısı 99 :D
    gpu ısısı 89 : ; bunlar bir değer fazla alırsa otomatik olarak sistem kapanır.

işlemci o.c kapatıp
    gpu o.c yapıp

1366*768 çözünürlük low ayarda yani düşük ayarda

2 saat oynarak aralıksız;

işlemci ısısı 90-92 max
    gpu ısısı 81-83max
    ram ısısı 72
    hdd 48-50

ve hiç birşey emin olun

daha sonra çok sevdiğim bir uçak oyununu yükledim ve normalde onda hatırladığım kadarıyla

işlemci 90-95 gpu 80 çok rahat görürken bugun daha fazla özellik açarak o oyunda grafik olarak

işlemci ısısı max 80
    gpu ısısı max 72

testler böyle

passmark performance test ise;

gpu nunki %12-%15 artarken
    cpu nunki %-10 felan düştü
    ram de %-2 kadar düştü çok bir fark yok

aslında ısı açısından çok büyük bir yararımız var ve gpu acısından zaten çok fazla bir işlemciye gerek yok.
    [red]en önemli kısımlarından biri[/red] ise intel hd graphics ayarlarına gelip ordan 3d gelip application optimal modeyi kapatmanız.
    laptop özelliklerim;
    i5-2410m
    gt-525m o.c (750mhz)
    4*2 gb ram 1333mhz
    500 gb hdd

tabiki soğutucumda var ve kaliteli bir mal.

daha fazla detay için gerekli açıklamalar yapılıcaktır.

arkadaşımız teki crysis 3 de

bu şekilde low ayarda 1366*768 de 27-40 arası fps de çok rahat oynadım çok az aralıklarda böyle snlik bir donma yaşamışımdır ama 1 saat içinde 10 kere ya vardır ya yoktur o kadar az ki oda hiç birşey hiç bir sıkıntısız oynayadım.

ve yukarda arkadaşlarımızdan biri batarya ayarlarından gelişmiş seçeneklerden işlemci %100 değerini düşürmüş buda o.c kapatır işlemcinin onu %99 yapın o.c calışmaz işlemcinin ama 2 tane %100 var seçeneklerde bir alt menüde bir de üst menüde ikisininde değerini %99 yapmanız yeterli. fan kontrollerini dokunmayınız.

Hocam ekran kartına nasıl o.c yapıcaz.Bios'u indirip kurdum. Ama ekran karıtna nasıl oc yapılacak onu bulamadım

• i5 modelini 1000 liradan satıyorum uygun mu sizce ? ucuz mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: messi93

quote:

Merhaba Arkadaşlar

2 senedir dell kullanıcısıyım ve elimde n5110 var bugüne kadar 1 kez kapanma sorunu yaşadım ısıdan oda çok dandik bir oyunda :)

biliyorum saçma birşey uzun süredir donanım, yazılımsal bilgim var ve grafikerim bilginiz olsun diye söylüyorum.
    tabi render gibi bir sürü işimiz var bu yüzden ısınma sorunu yaşamaya başladım nerden baksan 2 sene oldu sonuçda bunlar ne oyun pcsi ne de grafikerler için bir pc.

mod bios diye bir internette araştırısanız bios var delln5110 serisi için özel kişiler tarafından yapılan
    daha sonra graphics clock : 750mhz yapıp process hızıda :1500 oldu 2 katı değer alır her zaman

testlerimi açıklıyorum

işlemci o.c kapatıp
    gpu o.c yapıp

işlemci ısısı 90-92 max
    gpu ısısı 81-83max
    ram ısısı 72
    hdd 48-50

ve hiç birşey emin olun

daha sonra çok sevdiğim bir uçak oyununu yükledim ve normalde onda hatırladığım kadarıyla

işlemci 90-95 gpu 80 çok rahat görürken bugun daha fazla özellik açarak o oyunda grafik olarak

işlemci ısısı max 80
    gpu ısısı max 72

testler böyle

aslında ısı açısından çok büyük bir yararımız var ve gpu acısından zaten çok fazla bir işlemciye gerek yok.
    [red]en önemli kısımlarından biri[/red] ise intel hd graphics ayarlarına gelip ordan 3d gelip application optimal modeyi kapatmanız.
    laptop özelliklerim;
    i5-2410m
    gt-525m o.c (750mhz)
    4*2 gb ram 1333mhz
    500 gb hdd

bu şekilde low ayarda 1366*768 de 27-40 arası fps de çok rahat oynadım çok az aralıklarda böyle snlik bir donma yaşamışımdır ama 1 saat içinde 10 kere ya vardır ya yoktur o kadar az ki oda hiç birşey hiç bir sıkıntısız oynayadım.

ve yukarda arkadaşlarımızdan biri batarya ayarlarından gelişmiş seçeneklerden işlemci %100 değerini düşürmüş buda o.c kapatır işlemcinin onu %99 yapın o.c calışmaz işlemcinin ama 2 tane %100 var seçeneklerde bir alt menüde bir de üst menüde ikisininde değerini %99 yapmanız yeterli. fan kontrollerini dokunmayınız.

Hocam ekran kartına nasıl o.c yapıcaz.Bios'u indirip kurdum. Ama ekran karıtna nasıl oc yapılacak onu bulamadım

merhaba hocam aslında bir çok program var ama ben genel de bir tanesini kullanıyorum orda zaten nvidianın kendi çıkardığı birde asus,evga,msi çıkardıkları var da pek kullanışlı değil : )

http://us.download.nvidia.com/Windows/nForce/system_tools/6.08/6.08-nvidia-system-tools.exe

bunu indirip kurun

daha sonra resimlerdeki adımları yapın : ) ve özellikle resim üzerindekilerini okuyunuz. kolay gelsin.

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU)

birşey daha arkadaş bin lira demiş 500 den fazla vermem kendi laptobum olduğu halde : ) 2011 yılı laptopla 2013 yılı laptop arasında %10 dan fazla bir performans farkı yok oyun pcleri hariç ama laptop acısından bakarsak her zaman problem demekdir garanti biter parçası bozulur problem bir yeri arıza verir problem 500 bile sağlam bir pc için arızası olan bir makineye 300-400 arası bile fazla : ) i7 olsa 750 derdim max oda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SqooK -- 15 Temmuz 2013; 19:03:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: messi93

quote:

Merhaba Arkadaşlar

testlerimi açıklıyorum

işlemci o.c kapatıp
    gpu o.c yapıp

işlemci ısısı 90-92 max
    gpu ısısı 81-83max
    ram ısısı 72
    hdd 48-50

ve hiç birşey emin olun

işlemci ısısı max 80
    gpu ısısı max 72

testler böyle

laptop özelliklerim;
    i5-2410m
    gt-525m o.c (750mhz)
    4*2 gb ram 1333mhz
    500 gb hdd

merhaba hocam aslında bir çok program var ama ben genel de bir tanesini kullanıyorum orda zaten nvidianın kendi çıkardığı birde asus,evga,msi çıkardıkları var da pek kullanışlı değil : )

http://us.download.nvidia.com/Windows/nForce/system_tools/6.08/6.08-nvidia-system-tools.exe

bunu indirip kurun

daha sonra resimlerdeki adımları yapın : ) ve özellikle resim üzerindekilerini okuyunuz. kolay gelsin.

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU)

resimler gözükmüyor

• düzelttim, iki tane menü var ikisindende değerleri değiştiriyoruz kaydedip pc mizi yeniden başlatıyoruz.
  • merhaba arkadaslar. yaklasık 1 sene 8 ay oldu dell ınspıron n 5110 moldeini alalı i 7li 6 gb ddr3 modelini. ınanırmısınız aldıgım gunden berı 1 kere keyıfle kullanamadım. harddısk degıstıler fanı degıstıler duzeltemedıler. heryeolu denedıler servıse yolladılar yok duzelmedı. kendılerınce sorun bulamıyolar parcada ben cıldırmak uzereyım bılgısı olan arkadaslar yardımcı olursa sevınırım yol gostermelerını ıstıyorum.

cihazımda taratmada parcalarda sorun bulunamıyor ama formatladıktan sonra bıle dusuk kalıtede 1 oyun yukluyorum ıntel celeronlu pc lern bıle rahatca oynadıgı oyun yukluyorum benım bu dell pc oyunu acıyor ama ınanılmaz 1 kasma yanı donuyor hıcbırsey yapamıyorum. bunu servıse 100 kere soledım. onalr genel 1 tarama yapıyor tamam parcalarda sorun yok pc saglam dıyıp yolluyolar.

cd surucuye 1 cd taktıgım zaman acılması 10 dk acılmayı bırak zaten cogu zaman pc yı kıtlıyor.

bu urunden kurtulmam ıcın ne yapmam gerekıyo arkadaslar. tuketıcı haklarına basvurdum uzun surer dıyolar. servis bakmıyor bu kadar pıslık bı sıstem gormedım. bılgı verebılcek arkadslar ne yapmamı onerırsınız acaba.

tskler sımdıden

• 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.