Şimdi Ara

DELL INSPIRON N5010 (15R) - Kullanıcıları Kulübü (175. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.888
Cevap
33
Favori
624.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu bilgisayarın işlemcisine nasıl overclock yapabilirim? overclock yapan kişi nasıl yapıldığını anlatmamış

hwbot
    AsadSAAD`s CPU Frequency score: 3466.79 mhz with a Core i3 370M
    http://hwbot.org/submission/2468776_asadsaad_cpu_frequency_core_i3_370m_3466.79_mhz

DELL INSPIRON N5010 (15R) - Kullanıcıları Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zargana100 -- 19 Ağustos 2015; 23:17:07 >

• w10 ilk gün cıktıgında yükledim hemen hemen aynı performans olarak cogu driverini tanıyor blutut tanımıyor. performans olrak bi artısı olmayacak aksıne biraz daha agır işletim sistemi ama onun yanında özelikler artıcak..
    ısınma işenine gelince acayip noktalı konusasım geliyor bu pc yi aldım alalı hiç sogumadi ki. 80 ila 120 arasında gezdi en az 10 kere headsnik sogutucu ve demiri degişti sürekli olarak kulandım gece de acıkdı gunduz de bi arizasi da olmadı. dell n5010 5650 ati 500 gb i460m 4gb ram 64 bit. 8 senelik pc artık degiştirme zamanı gelmiş ilk aldıgımda dx 11 destekli ilk ekran kartina sahipti 2650 fiyat şimdi msi alıcam 7500 lira civarlarında hunharca bi 6 sene de onu bekliyor
  • Selamlar 2. el olarak aldım i5 şeklinde açılırken 10 saniye sonra tık kapanıyor sebebi ne olabilir ? ısınmıyor gibi ama..
  • bu serilerin biosdan ısıya bakamıyor muyuz?
  • zargana100 Z kullanıcısına yanıt
    sakın aman
  • Styric kullanıcısına yanıt
    aida64 ile görebilirsiniz
  • Arkadaslar 320 gb samsung hdd laptop yere dusmesi sonucu bad sectorler olustu bi hdd almak farz oldu ne tavsiye edersiniz ssd mi almak lazim yoksa 7200 rpm saglam bir disk mi almak lazim bilemedim elimde 250 gb kadar resim ve video var onlari harici hdd de saklayip ssd mi almaliyim tavsiye lutfen acilen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar birkaç sorum var. Yardımcı olursanız makbule geçer.

1. Sorum: Bilgisayarı kapat dediğim zaman normal şekilde kapanma işlemleri uygulanıyor ekran da kapanıyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor. 1 hafta da açık kalsa kapanmıyor.

2. Sorum: Wifi ile bağlantı yaparken bilgisayarın yerini en ufak oynattığım zaman bağlantı kopuyor ve sorun giderme işlemleri esnasında da bilgisayar donuyor.

3. Sorum: SSD disk almak istiyorum. Harici harddiskim olduğundan bilgisayara birşey kaydetmiyorum. 128 gb yeterli olur mu? Hız konusunda değişme olur mu?

4. Sorum: Bilgisayardaki tek oyun olan PESi oynarken aşırı ısınmadan dolayı pc kapanıyor. Macun bitmiştir dediler. Garantisi dolduğu için açıp baktım dedikleri gibi bitmiş. Yeni macun sürdüğüm zaman bu sorun düzelir mi?

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cide0

Arkadaşlar birkaç sorum var. Yardımcı olursanız makbule geçer.

1. Sorum: Bilgisayarı kapat dediğim zaman normal şekilde kapanma işlemleri uygulanıyor ekran da kapanıyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor. 1 hafta da açık kalsa kapanmıyor.

2. Sorum: Wifi ile bağlantı yaparken bilgisayarın yerini en ufak oynattığım zaman bağlantı kopuyor ve sorun giderme işlemleri esnasında da bilgisayar donuyor.

3. Sorum: SSD disk almak istiyorum. Harici harddiskim olduğundan bilgisayara birşey kaydetmiyorum. 128 gb yeterli olur mu? Hız konusunda değişme olur mu?

4. Sorum: Bilgisayardaki tek oyun olan PESi oynarken aşırı ısınmadan dolayı pc kapanıyor. Macun bitmiştir dediler. Garantisi dolduğu için açıp baktım dedikleri gibi bitmiş. Yeni macun sürdüğüm zaman bu sorun düzelir mi?

Şimdiden teşekkürler.

3) Sen bilirsin 100gbdan az kullanıyorsan yeterli. Biz ne bilelim :)

4) Macun yenileyip, fan ve ızgara tozunu alırsan kesin çözülür.

Diğer sorunların için dell servisi arayıp telefonda sorabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Selamlar 2. el olarak aldım i5 şeklinde açılırken 10 saniye sonra tık kapanıyor sebebi ne olabilir ? ısınmıyor gibi ama..

Eğer bip sesi falan varsa anakart arızası. Sessiz bi şekilde kapanıyorsa klavyenin hemen altındaki, anakarta bağlanan güç kablosu temassızlık yapıyor olabilir. Eğer bunlar değilse diğer güç yollarında da arıza olabilir. Hdd arızası da olabilir, eğer elinde fazla hdd varsa test edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asadas74

w10 ilk gün cıktıgında yükledim hemen hemen aynı performans olarak cogu driverini tanıyor blutut tanımıyor. performans olrak bi artısı olmayacak aksıne biraz daha agır işletim sistemi ama onun yanında özelikler artıcak..
    ısınma işenine gelince acayip noktalı konusasım geliyor bu pc yi aldım alalı hiç sogumadi ki. 80 ila 120 arasında gezdi en az 10 kere headsnik sogutucu ve demiri degişti sürekli olarak kulandım gece de acıkdı gunduz de bi arizasi da olmadı. dell n5010 5650 ati 500 gb i460m 4gb ram 64 bit. 8 senelik pc artık degiştirme zamanı gelmiş ilk aldıgımda dx 11 destekli ilk ekran kartina sahipti 2650 fiyat şimdi msi alıcam 7500 lira civarlarında hunharca bi 6 sene de onu bekliyor

Heatsink değiştirmek pek etki etmez aslında ya Macun yenileyip toz temizlerseniz öyle sıcak çalışmıyor.Kasası soğumaya elverişli bi kasa zaten. Hava yolu temiz olur ve macun doğru sürülürse ısınma sorunu olmadan çalışır min 1 yıl. Sonra belki yine temizlik ister. Ayrıca 105C olunca kapanıyor o sıcaklıkları göremezsiniz hatalı bi ölçüm var.

@snnoslm
    Eğer ssd kapasitesi yeterli olacaksa daha performanslı olur, sessiz çalışır. Tamamen sizin kullanımınıza bağlı.

• arkadaşlar 2011 yılının mart ayından beri i5 480m işlemcili 4gb ram 1gb 5650 ekran kartı 320 gb hdd olan versiyonunu kullanıyorum. temizliğini yapmadığım zaman ısınma sorunu başlıyor. o yüzden en fazla yılda 1 fanını temizlemek gerekiyor. eğer bilgisayarı tozlanmaya müsait bir yerde kullanıyorsanız 6 ayda bir temizleseniz daha iyi olur. iki senede bir termal macun değişimi de yaparsanız bir sıkıntısı kalmıyor. biraz ilgi istiyor yani.

4 buçuk sene bitti. bu süre zarfında en az 4-5 kere şiddetli bir şekilde düştü. o yüzden sol usb nin orası ve sol köşe kırıldı. sol usb çalışmıyor.

bir ara eve hırsız girdi. pc yi de çaldı. 3 gün sonra çöplükten bulundu bilgisayar. bu olayda ufak tefek birkaç çizik oluştu, F1 tuşu kayboldu ve batarya bozuldu. başka bir hasar oluşmadı.

bu olaydan 3-5 ay sonra hoparlörler bozuldu.(muhtemelen vlc player yüzüden. sesi %200 lere getirdiğimden) garanti bittiği için hala o şekilde kullanıyorum.

normal zamanlarda zaten çok da özenli kullanmadım. öğrenciyken arkadaşlarla sık sık pes oynardık. masaya koyardık pc yi yanında çekirdek kabukları, çay, kahve vs olurdu. hatta masa küçük olduğu için çay bardağını falan touchpad in iki yanındaki boşluğa koyardık. ikinci öğretim olduğum için gece açardım sabah 5-6 lara kadar aralıksız açık kalırdı.

şimdi dönüp bakıyorumda bu pc gerçekten iyi dayanmış bana. baya bir hasarı olmasına rağmen hala çalışıyor. her işimi görüyor. inşallah daha kullanmaya devam ederim. bu kadar övdüm başına bir şey gelmese bari. duygusal bir bağ oluştu resmen.

• n5010 i3 işlemcili cihazımın diskini çıkartıp ssd ye geçmek istiyorum.

Aşağıdaki disklerden hangisini önerirsiniz.

Not: Mevcut diskim sata2 sanırım. bunlar uyar mı?

• canpolat_28 bana klavye si lazım ne kadar olur acaba
  • serkankad S kullanıcısına yanıt
    25 tl

• canpolat_28 kullanıcısına yanıt
    işlemci versiyonu nedir. ??? bana anakartta lazım
  • anakart ve bataryayı almayı düşünüyorum pm den yazarmısınız
  • dell n 5010cihazıma anakart ve bataryaihtiyacım varucubulursam işlemcide alabilirim yardımıcıolabilecek varmı yada elinde parça olan
  • bilgisayarı kullanıyorumusun parçalarını satıcakmısın
  • ilkerT06 kullanıcısına yanıt
    i3

• 
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.