Bildirim
Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (11. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü, 2 Mobil
Giriş
-
Hocam formatı da daha yeni atmıştım be :( -
ilk zamanında throttlestop kurmuştum sizin önerdiğiniz. Bios'la mı devam ediyorsunuz şu an ? veya program güncellemesi falan mevcut mudur ? :) -
quote:
Orijinalden alıntı: .Tolga
ilk zamanında throttlestop kurmuştum sizin önerdiğiniz. Bios'la mı devam ediyorsunuz şu an ? veya program güncellemesi falan mevcut mudur ? :)
BIOS ile mi devam ediyorsunuz derken BIOS güncellemesi ile çözülmedi sorun. Hala bu çözümü kullanıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bildiğin gibi ben silememiştim dptf'yi. daha doğrusu sildiğimde bile her restart'ta geri yükleniyordu. şu yöntemlerden biriyle silsem kökten çözüm olur mu?
http://www.uninstallhelps.com/how-to-uninstall-intel-dynamic-platform-amp-thermal-framework.html -
quote:
Orijinalden alıntı: donnarumma
Hocam bildiğin gibi ben silememiştim dptf'yi. daha doğrusu sildiğimde bile her restart'ta geri yükleniyordu. şu yöntemlerden biriyle silsem kökten çözüm olur mu?
http://www.uninstallhelps.com/how-to-uninstall-intel-dynamic-platform-amp-thermal-framework.html
İşe yaramaz hocam hiçbiri -
Hocam format attım, yine aynı yine aynı. DPTF denen lanet gitmiyor bir türlü. Anlayamadım gitti. -
Hocam bu işlemi nasıl yaptığını anlatabilir misin? ben de kaldırıyorum ama hiçbir faydası olmuyor. yeniden başlattığımda geri geliyorlar. -
arkadaşın verdiği throttlestop uygulamasını kurup pc yi açıp kapatıyoruz eğer aygıt yönetcisinden dptf ler gitmezse benim yaptığım şekile dönüyoruz dws lite tan güncellemeleri kapatıp sonra aygıt yöneticisinden DPTF sekmesine girip hepsine sağ tıklayıp cihazı kaldır diyoruz ondan sonra bilgisayarı açıp kapadığımızda sadece 2 tane dptf sürücüsü kalıyor bunlar: dptf Manager, dptf Processor Participant ve diğer aygıtlar sekmesinde 4 tane bilinmeyen aygıt çıkıyo bölece bırakıyoruz ben bu sorun olduğundan beri böle kullanıyorum format atmadan yaptım throttle sorunu olmadı. -
quote:
Orijinalden alıntı: donnarumma
Hocam format attım, yine aynı yine aynı. DPTF denen lanet gitmiyor bir türlü. Anlayamadım gitti.
Paketleri güncelledim hocam.
Yeni paketlerden önce uninstaller'i çalıştırın, ardından da kurulum paketini çalıştırın.
Kesin olarak çözülmesi lazım sorunun. -
Eski versiyonda sorunu olmayanlar tekrar yüklesinlermi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir1910 -- 16 Şubat 2018; 21:28:7 > -
quote:
Orijinalden alıntı: emir1910
Eski versiyonda sorunu olmayanlar tekrar yüklesinlermi?
Sorun yoksa gerek yok -
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: mavzers
Bu program gerçekten çok yarayışlı fakat ben pc'ye format attıktan sonra sanki eski performansını göremiyorum , dptf'ler kaldırılı ve arkadaşın güncellediği sürümü kurdum bugün, Pubg'de format öncesi yine bu program akabinde daha iyi bir performans alıyordum gibi hissediyordum ama şu an frame rateler format öncesine nazaran daha düşük gibi geliyor ve işlemci son gücünde çalışmıyor gibi hissediyorum.
Konu sahibi arkadaş bir bakabilir mi sıcaklıklar normal midir acaba ?
Sıcaklıklar normal gayet.
Son Windows güncellemeleri ile oyunlarda performans düşüşü olduğu yazılıyor bir kaç yerde. Bi araştırın isterseniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: -forumber-
quote:
Bu program gerçekten çok yarayışlı fakat ben pc'ye format attıktan sonra sanki eski performansını göremiyorum , dptf'ler kaldırılı ve arkadaşın güncellediği sürümü kurdum bugün, Pubg'de format öncesi yine bu program akabinde daha iyi bir performans alıyordum gibi hissediyordum ama şu an frame rateler format öncesine nazaran daha düşük gibi geliyor ve işlemci son gücünde çalışmıyor gibi hissediyorum.
Son Windows güncellemeleri ile oyunlarda performans düşüşü olduğu yazılıyor bir kaç yerde. Bi araştırın isterseniz.
Anladım hocam, işlemciye anlık verilen voltaj falan onların hepsi olması gerektiği gibi mi peki ? windows 10 1609 kullanıyorum, 2-3 saatlik pubg oyunlarımda sıcaklık genellikle maks 83-84'ü görüyor, bende programın bir etkisi olmadığını düşünmeye başlamıştım, yani bu program etkisiyle cpu'yu yüzde yüz kullandırıp sıcaklık 90-95 derece aralarında seker diye bekliyordum açıkcası
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: -forumber-
quote:
Anladım hocam, işlemciye anlık verilen voltaj falan onların hepsi olması gerektiği gibi mi peki ? windows 10 1609 kullanıyorum, 2-3 saatlik pubg oyunlarımda sıcaklık genellikle maks 83-84'ü görüyor, bende programın bir etkisi olmadığını düşünmeye başlamıştım, yani bu program etkisiyle cpu'yu yüzde yüz kullandırıp sıcaklık 90-95 derece aralarında seker diye bekliyordum açıkcası
Evet olması gerektiği gibi.
Aygıt yöneticisinde 6 adet bilinmeyen aygıt gördüğünüz sürece sorun yok demektir.
Sıcaklıklar oyundan oyuna değişir.
-
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X