Şimdi Ara

Dell Inspiron 7559 B70D128W81C (Işık Sızması Sorunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-inspiron-7559-b70d128w81c-i7-6700hq-8gb-1tb-128gb-ssd-P125251609

    Ebrar bilgisayardan bu ürünü satın aldım ancak bariz ışık sızması problemi yaşadım, sağolsun ebrar bilgisayardaki yetkili çok ilgiliydi ve yardımcı da oldu ürünü iade etmemi bu modelde ışık sızması sorununun kronik olduğunu söylediler.

    Ancak ben cihazı beğenerek almıştım, ihtiyaçlarımı da tam karşılıyor bütçeme göre.

    GTX 960M
    128 SSD
    Win 10 gibi..

    Sorum; bu üründe ışık sızması olmayan sağlam panel garantisi verebilen satın alabileceğim bir yer yok mu acaba? Bu bilgisayar sahipleri şans eseri veya kısmete göre mi sağlam ekran paneli olan ışık sızmasız ürünleri satın aldılar? Legend - Boe panel muhabbetlerini de araştırdım ama sonuç yine hüsran.

    Alternatif asus bir laptop buldum ama onun da fiyat 4000 civarlarında. Lütfen yardım!







  • Up ?
  • Ben de düşük fiyatlı bir oyun bilgisayarı arıyordum. Bunu çok beğendim. 8GB daha ram takviyesiyle çok iyi çalışır diye düşünmüştüm fiyatı da uygun geldi.

    Bu sorun tüm serilerde mi varmış peki? Acaba model sorunlu olduğu için mi fiyatı daha düşük? Zira Asus bilgisayarlar dediğin gibi 4000 civarı. Ancak freedos olanları 3000 seviyesine düşüyor. Uygun fiyata i7 6.HQ, Nvidia 950-960 ve ssdli bulmak zor gibi :(
  • Arkadaslar bu urunden bende aldim. Isik sizmasi var fakat kullanima aman aman bi etkisi yok. Hani ben arkadasima otur bak bakim bi gariplik varmi dedim anlamadi bile. Biz takinti yapiyoruz cok.ekran isigini %50 de falan kullaniyorum bu gune kadar rahatsiz olmadim bu durumdan. Tabi bendeki cok fazla degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözlemlediğim kadarıyla sadece simsiyah ekranda belli oluyormuş ışık sızması. Tabi ne kadar büyük boyutta olduğuna göre de değişir. youtube'da örnek videolara baktım. Çok takılacak bir konu değil gibi çünkü 128ssd'li bilgisayar için çok uygun bir fiyat bu. Böyle bir defo kabul edilebilir birşey. Yakın bir zamanda sipariş vermeyi düşünüyorum. Hiç ışık sızması olmadığını söyleyenler olmuş. İnşaallah sağlam bir modele denk gelirim. Olmazsa da iade kolaylığı vardır diye düşünüyorum.

    Peki oyun sırasında ısınma ve bass/tiz hoparlör sesi konusunda deneyimlerin neler? Isınma mevzusu benim için aşırı önemli @selcuk666
  • Işık sızması kabul edilebilir olduğu sürece sorun olmaktan çıkabilir evet ama 3400 lira fiyatı ödeyip ekranın sağlamlık hissi vermemesi, kapağı kapatıp açtığınızda, ekranın köşelerine dokunduğunuzda ışık sızması artıyor sanki montaj hatası varmış gibi görünüyordu benim iade ettiğim üründe.

    Beni en çok düşündüren kısım; ilerleyen zamanlarda mesela 1 yıllık kullanımda ışık sızmasının artması. (kapağı aç/kapat, çantada taşıma vs.)

    Paneli sorunsuz veya daha az sorunlu düzgün montaj edilmiş bir 7559 almanın derdindeyim.

    sadecenotebook
    ebrarbilgisayar
    laptopfırsatı
    hepsiburada
    gittigidiyor

    seçenekler bunlar ama yeterince bilgi yok. Satın alıp şansımızı denemek dışında bir yolu yok mu ? Takdir edersiniz ki 3400 lira az para değil bu dönemde ve iade, değişim , satıcı güvenilirliği gibi sorunlar oluşabilir.
  • ebrarbilgisayardan şansımı denemek istiyorum ben de. İade hakkıma güvenerekten tabi ki. Dediğin gibi içime sinmezse veya fazlaca sızma varsa iade ederim. İade konusunda ebrarbilgisayar'a güveniyorum.

    Montaj hatası olsaydı iade yerine bence teknik servise yönlendirirlerdi. Sorun daha farklı olabilir. Boe/legend panel konusunda Legend panel sorunsuz diyenler olmuş. İşin ilginci hiç bir sızması olmadığını söyleyen kullanıcılar da var.

    Alternatif bilgisayar ya da paneli düzgün olan bir dell yetkili satıcısı bulursanız paylaşın lütfen.
  • Ürünü deneme şansımız yok maalesef bu sefer de açılmış kutu vb. bi sürü problem olacak,

    Üründen şu ana kadar yaklaşık 120 adet sattık hala da satıyoruz.

    Bize şu ana kadar ışık sızması var diyerek muracaat eden olmadı,

    Eğer ki böyle bir problem varsa da zaten ürün servise gider serviste evet kardeşim arızalı der ve iade ya da değişim olur

    Her marka ve modelde alır almaz bir problem çıkma riski mevcut, Sonuçta problem varsa servis DOA raporu verir bu kadar sıkıntı yaratabilecek bir konu olmadığını düşünüyorum.

    Bu üründe kronik bir problem kim dediyse ya önceki bir seri ya başka bir model bilmiyorum ancak çok net konuşuyorum bu modeli en çok satan biziz bu ülkede bundan eminim

    ki biz bu ürünün

    DELL 7559-B70W81C i7-6700HQ 8GB 1TB WIN 10 15.6" modelinden de 100 den fazla sattık ondan da böyle bir problem gelmedi

    İnanın her gün 10 larca insan ışık sızması ışık sızması cidden yaşamadık bilginiz olsun

    Dediğim gibi aldınız eğer varsa problem DELL Türkiye ye gider evet kardeşim var der ayıplı ürün der ve iade ya da değişim olur,  Dell Inspiron 7559 B70D128W81C (Işık Sızması Sorunu)
     Dell Inspiron 7559 B70D128W81C (Işık Sızması Sorunu)


    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2060679/8bf52a7f-bcec-41be-b5e8-1be9a88a2724.JPGhttps://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2060679/22f1f1f5-80cf-41a5-9031-5ecda12f2965.JPG




  • Arkadaşlar ürünü satın aldım. Ve evet gerçekten ışık sızması mevcut.

    Odadaki tüm ışıkları kapattım. Ekran parlaklığını fulledim ve youtubedaki "ışık sızması testi" videosunu açtım tam ekranda.

    Bariz bir şekilde ekranın çerçeve kısımlarından sarımsı yeşil bir renk bulutu sis şeklinde görülebiliyor. Ancak çevrede biraz ışık olduğunda farkedilme azalıyor. Karanlıkta gözbebeği büyüdüğünden ve ekrana odaklanma olduğundan dolayı bu ışık sızmasının net görüldüğünü söylemeliyim. Ayrıca laptopun ekranını kaldırırken yan taraflardan zorlayınca bu bulut yer değiştiriyor. Yine ekranı açarken orta üst kısımdan nazikçe kaldırdığınızda bu sis bulutunun TAMAMEN yok olduğunu da gördüm.

    Ekranın menteşelenmesinde sorun olduğunu düşünüyorum. Zira çok ince ve esnek bir panel yapmışlar. Açıp kaparken tek elle ekranın kenarından hele hele ekranın monte olduğu kenarın alt taraflarından ASLA ekranı kaldırmayın. Zorlandığını ve ekstra güç sarfetmek gerektiğini de hissedebiliyorsunuz.

    Sızmayı ilk gördüğümde direk iade etmeyi düşündüm. 1 saat kadar durmadan ışık sızması testi videosunu izledim fakat aynı testi eski laptopuma da yapmak istedim. Sonuç: Işık sızması az da olsa onda da mevcuttu. O laptopu 6 senedir kullanıyorum ve hiçbir zaman farketmemiştim böyle bir sorun olduğunu.

    Yani uzun lafın kısası arkadaşlar; evet ışık sızması sorunu kesin bir şekilde var. Ancak fiyat çok uygun, çok hoş bir laptop ve normal hayatta kullanımda farketmenizin imkanı yok. İade etmeyi düşünmüyorum artık




  • aynı ürün nerdeyse 5000 lira oldu. artık bu saatten sonra zor laptop alınır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.