Şimdi Ara

Dell inspiron 6400 - Ekran sallanıyor (monitor kısmı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
8.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar monitor kısmına tam 90 derece yapınca 2 cm ileri-geri sallanıyor ekran, servise mi yollamalıyım onun dışında pil süresi 30dk model ad12 inanın pek memnun kaldığımı söyleyemem.

• Aynı sorun bendede var. Ayrıca monitörün arka kısmı şişti.Ama servisle uğraşmaya değmez.
  • o sorun bendede war
  • aynen bende de var kafaya takıcak bişey değil.
  • bende de ole bı sorun var da buyutucek bısey dıgıl bence
    bıde servıse yollarsan hem uzun sure pc sız kalırsın hemde servıste baska sorunlar da ortaya cıkarabılır dell ın servısı cok ıyı dıgıl tavsıye etmem
  • bende henüz birşey yok ama anne-babamın 6400 de ekranda bir boşluk var ve sallanıyor. Dell'e hiç yakışmıyor.
  • dellin özelliği bu ekran ergonomik olarak ayarlıyor galiba :D.. bendede var aynı özellik :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Leptop Ekran Kayması
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bu boşluk olayı giderek büyüyor. sol bağlantı noktasından arka kapak kısmı ile öndeki çerçeve kısmı birbirinden ayrılıyor. tamamen kapattığımda da yarım santimlik bir aralık oluşuyor ön ve arka arasında. umarım anlatabilmişimdir. bana bir fikir verebilecek olan birileri varmı?
  • alt kasada LCD ekranın hemen altında olan en sağ ve en sol vidaları sıkılaştırırsanız sorun büyük oranda çözülür
  • quote:

Orjinalden alıntı: okanbozkurts

alt kasada LCD ekranın hemen altında olan en sağ ve en sol vidaları sıkılaştırırsanız sorun büyük oranda çözülür

o vidalara ulaşmak için yumuşak plastik yuvarlakları mı çıkartmak gerekiyor? sonrasında o plastikler tekrar yapışıyor mu?
  • evet pastik kısmı hafifçe sökün tekrar yapıştırabilirsiniz birde kasanın altında bulunan en sağ ve en soldaki vidaları sıkılaştırın
  • açıp baktım. vidaları da sıktım ancak vidayla olacak bir iş değil. ekranı taşıyan kapaktaki menteşelerin bağlandığı metal parçalar var. Bu parçalar arka kapaktan bağımsız (özellikle sol taraf). Bu parçayı yan tarafından bir vida tutuyor ancak asıl sabit tutan şey parçanın altında. Bu parçayı buraya sağlam bir şekilde sabitlemek ve menteşenin daha rahat dönmesini sağlamak gerekiyor. Bu kouda bir fikri olan, yardımcı olabilecek olan varmıdır?
  • vidaları sıktığın halde sorun çözülmediyse menteşe vidaları gevşemiştir bu vidaları sıkılaştırmak için lcd ön çerçeveyi sökmek gerekli istersen cihazını sevise gönder onlar halletsin
  • cihazı açtıysa lcd çerçevesini de söksün menteşe vidalarını sıksın sorun ortadan kalkar
  • valla benimkide 2 yılı gçti sallanıyor ama şikayetçi değlim alıştım zira pil sürem hala çok iyi 2 saat e yaklaşır tabi kullanıma bağlı olarak şişme yapmadı ama benimki
  • Aynı sorun benim dizüstünde de var. Önce sallanma başladı ve giderek artmaya ve can sıkıcı olmaya başladı.2 gün önce ekranın sağ tarafta kasaya bağlanan ayağının olduğu yerde ön çerçeveyle arka kapak (serviste back panel dediler) arasında açılma oldu.Hatta sol tarafın da genişlemesine neden oldu.Servise götürdüm. Sorunun nedeni back panelin altında sağlı sollu küçük metal plaklardan (bu metal plaklar kasadaki menteşeye tutunuyormuş) birisinin altında onu sabit tutan parçanın kırılmasıymış. Yani o plakları sabit tutan kenardaki vida değil altta back panele bağlı bir parçaymış. Ben komple Back Panel i değiştiriyorum çünkü sadece o metal plakların değişmesi mümkün değilmiş. Fiyatını da 90 dolar olarak daha dün öğrendim.Eğer derseniz ki yok arkadaş ben vermem bu kadar para bazı notebook hastanelerinde :) eski 6000 lerin falan back panelleri olabiliyor ama 6000 lerle de 64000 lerin menteşe sistemleri farklı komple menteşeyi falan da değiştiriyorlar galiba.................

• Bahsettiğiniz problem, kullanımdan kaynaklanan bir problemdir. sorunla ilgili 2 ihtimal vardır. Bunların ilki, menteşelerin, lcd topcover' a bağlı olan perçinlerinin ayrılması, veya menteşe milinin deforme olmasıdır. Her iki problem içinde topcover değişimi gerekmektedir. Piyasadan sadece menteşeler bulunarakta değiştirilebilir.
  • Arkadaşlar gittim 120 YTL (yeni back panel artı işçilik) 'ye halloldu mesele........ menteşelerin bağlı olduğu küçük plaklardansa sorununuz başka da bir yolu da yok haberiniz ola....
  • quote:

Orjinalden alıntı: vecihi_tt

Aynı sorun benim dizüstünde de var. Önce sallanma başladı ve giderek artmaya ve can sıkıcı olmaya başladı.2 gün önce ekranın sağ tarafta kasaya bağlanan ayağının olduğu yerde ön çerçeveyle arka kapak (serviste back panel dediler) arasında açılma oldu.Hatta sol tarafın da genişlemesine neden oldu.Servise götürdüm. Sorunun nedeni back panelin altında sağlı sollu küçük metal plaklardan (bu metal plaklar kasadaki menteşeye tutunuyormuş) birisinin altında onu sabit tutan parçanın kırılmasıymış. Yani o plakları sabit tutan kenardaki vida değil altta back panele bağlı bir parçaymış. Ben komple Back Panel i değiştiriyorum çünkü sadece o metal plakların değişmesi mümkün değilmiş. Fiyatını da 90 dolar olarak daha dün öğrendim.Eğer derseniz ki yok arkadaş ben vermem bu kadar para bazı notebook hastanelerinde :) eski 6000 lerin falan back panelleri olabiliyor ama 6000 lerle de 64000 lerin menteşe sistemleri farklı komple menteşeyi falan da değiştiriyorlar galiba.................

açtığımda aynı şeyi bende farkettim. ancak onu oraya sabitlemenin bir yolu olmalı. misal japon
    neyse bilgisayar şimdi serviste, bakalım ne diyecekler.

• quote:

Orjinalden alıntı: DeLLmaster

Bahsettiğiniz problem, kullanımdan kaynaklanan bir problemdir. sorunla ilgili 2 ihtimal vardır. Bunların ilki, menteşelerin, lcd topcover' a bağlı olan perçinlerinin ayrılması, veya menteşe milinin deforme olmasıdır. Her iki problem içinde topcover değişimi gerekmektedir. Piyasadan sadece menteşeler bulunarakta değiştirilebilir.

bu sorunu yaşayan herkes yanlış mı kullanıyor yani? bu model kasalarda kronik hale gelmiş bir soruna kullanım hatası demek ilginç.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.