Şimdi Ara

Dell’in yeni Cinema özellikleri en iyi video deneyimi vadediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni yıl ile birlikte bilgisayar modellerini Coffee Lake işlemcilere terfi ettirmeye başlayan Dell, ayrıca yazılım tarafında da önemli optimizasyonlar yapıyor. Firma kullanıcılara en iyi video deneyimini yaşatacak.

     

    3 önemli Cinema teknolojisi

     

    Geniş bant internetin yaygınlaşması ile birlikte artık çevrim içi video oynatma ve içerik platformları çok popüler oldu. Bu içeriklerde de HDR, 4K gibi teknolojilerle kalite en üst seviyeye çıkarıldı. Dell de bu trendleri göz önüne alarak yeni Cinema özelliklerini geliştirdi.

     

    Cinema konsepti 3 sac ayağına oturuyor ve en iyi ses, en iyi görsel, en iyi yayın yeteneklerine odaklanıyor. Konsept firmanın bugüne kadar üzerinde çalıştığı OLED 4K, 8K, HDR gibi teknolojilerden izler taşıyor.

     

    Teknolojilerden ilki Cinema Color. İlgi çekici bir teknoloji olan Cinema Color, görüntü kalitesi ve kontrast seviyeleri açısından HDR teknolojisini taklit ediyor. Hatta Netflix gibi platformlardan HDR erişimi almayı bile başarıyor.

     

    Ayrıca Bkz.Dell XPS 13 yeni işlemci ve soğutma sistemi ile geliyor

    Firmanın Inspiron 13 7000 (2017) ve MacBook Pro ile yaptığı testlerde Cinema Color teknolojisinin görüntü açısından önemli avantajlar elde ettiği ifade ediliyor.

     

    İkinci teknoloji Cinema Sound. Round Rock firması ile birlikte geliştirilen bu teknoloji, cihazın hoparlörlerini ve dönüştürücülerini sürekli olarak takip ediyor. Makine öğrenme dili ile verileri analiz eden teknoloji, ses donanımının kapasitesine göre en iyi ses kalitesini vermeye çalışıyor.

     

    Cinema Streaming ise video akışlarında kablosuz sinyalleri optimize ederek en yüksek kaliteye ulaşmaya çalışıyor. Rivet Networks’un Dell için geliştirdiği SmartByte yazılımını veya doğrudan Killer yazılımını kullanan teknoloji, çalışan uygulamaları geri plana alarak sadece video akışının en iyi sinyalleri kullanmasını sağlıyor.

     

    Kötü haber her Dell ürünü bu teknolojileri kullanamayacak veya üçüncü bir arada kullanabilen bir cihaz da göremeyeceğiz. Ürünlerin donanımına göre ses, video veya bağlantı optimizasyonları kullanılacak. Firma yavaş yavaş bu teknolojilere yer vermeye başladığını belirtiyor. 

     







  • Cinema Color teknolojisi yerine HDR desteği versin o zaman, Mademki her ürününde bu teknolojileri kullanmayacak ise. Dalga Geçer gibi tanıtım yapılmış, ne diyim...

  • 2001 den beri grafikerlik yapan biri olarak, günümüzün neredeyse yarısı ekran başında geçiyor. Hala gözlük ihtiyaç duymuyorum fakat, kullandığımız monitör yüzünden göz kuruluğu yaşadım. Son 5 yıldır iyi sayılabilecek bir monitöre geçtikten sonra rahat ettim.. Çalışırken daha az yoruluyorum.. Monitör çok önemli..

  • Aynen ekran çom önemli. Dellin ekranlarindan memnunum. Ofiste kullandigim 3 makine dell, biri hp elitebook 840. Dellerde zerre problem yasamiyorum. (4-5 saat kullanimda) Fakat hp ye 3 dakika bakamiyorum. Dell ins 1500 aldim 7. nesil harika bir ekrani var. Tavsiyemdir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.