Şimdi Ara

DELL 6000 'FAN HATASI' KONTROL PROGRAMI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu forumda başka bir yerde bir arkadaşımız diğer arkadaşların istekleri doğrultusunda bir fan kontrol programı tanıtmış fakat bu gece yapmış olduğum kısa bir araştırma sonucu Dell USA sayfasında Dell Inspiron 6000 modelinde sürekli fan çalışmasının normal olduğuyla ilgili bir bilgiye ulaştım. Duyurulur.

Sitedeki bilgi:

Portable System fan is always on. [ Dell™ Latitude™, Inspiron™, Mobile XPS™ and Dell Precision™ Mobile Workstations ]
    (Taşınabilir sistem fanları sürekli çalışmakta. [ Dell™ Latitude™, Inspiron™, Mobile XPS™ and Dell Precision™ Mobile Workstations ])

STEP: The fans on the Inspiron™ 6000, 9200, 9300 and XPS™ Gen 2 are designed to run constantly.
    (Inspiron 6000,9200,9300 ve XPS Gen 2 üzerindeki fanlar sürekli çalışır şekilde dizayn edilmiştir)
    The Inspiron™ 6000, 9200, 9300 and XPS™ Gen 2 fans are designed to constantly run when the system is powered on. This is a normal design function on these systems and is not a defect.
    (Inspiron 6000,9200,9300 ve XPS Gen 2 üzerindeki fanlar sistem çalışmaya başladıktan sonra sürekli çalışırlar. Bu sistemin tasarım özelliğidir ve bir hata,kusur değildir.)
    NOTE: The fan's operation will not cause premature battery drain.
    (Not: Fanın sürekli çalışması bataryanın kısa sürede bitmesine yol açmaz.)
    konuyla ilgili link için burayı tıklayın.Açılan sayfada operating system sorusu var.6000 ile birlikte XP geldiği için XP seçin.

• dostum program bomba sağolasın.sana kullanımı ile ilgili bazı sorularım olacak.önce yamayı değilde programı , ardından yamayı kurmuştum.aradaki fark ne oluyor? bir de bu programı uninstall ettiğimizde sistem tekrardan eski fan hız ayarlarına dönüyor mu? son olarak programı kurduk fakat kullanmıyoruz diyelim.bunun sistem üzerinde herhangi bir etkisi var mıdır?
  • m kafkas sana bir sorum olacak cevaplarsan sevinirim bu değerlein en makulu hangisidir yani sıcaklık değerleri benimki 50-40 arasında.alet normalde sessiz ama bu programı yükleyince daha bir iyi çıkıyor Lap-Top ın keyfi..sana çok teşekkür ediyorum,herkes bu programı bilse gerçekten çok iyi olur..
  • bide kendisi otomatik olarak devreye girecek demi,makinayı sessizleştirilim derken fazla ısınmadan dolayı gitmesin
  • quote:

Orjinalden alıntı: altanB

m kafkas sana bir sorum olacak cevaplarsan sevinirim bu değerlein en makulu hangisidir yani sıcaklık değerleri benimki 50-40 arasında.alet normalde sessiz ama bu programı yükleyince daha bir iyi çıkıyor Lap-Top ın keyfi..sana çok teşekkür ediyorum,herkes bu programı bilse gerçekten çok iyi olur..

slow fan için 45 derece aç,42 derece kapa
    hızlı fan için 55 derece aç,45 derece kapa en makul degerler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: metomurti

dostum program bomba sağolasın.sana kullanımı ile ilgili bazı sorularım olacak.önce yamayı değilde programı , ardından yamayı kurmuştum.aradaki fark ne oluyor? bir de bu programı uninstall ettiğimizde sistem tekrardan eski fan hız ayarlarına dönüyor mu? son olarak programı kurduk fakat kullanmıyoruz diyelim.bunun sistem üzerinde herhangi bir etkisi var mıdır?

sitede once yamayı kurun diyordu,ben de sizlere oyle yazdım..aradaki farkı bilmiyorum..ayrıca, programı kaldırınca eski ayarlara otomatik doner...
  • quote:

Orjinalden alıntı: firstblade

Merhaba

Yabancı bir forumda okuduğunu söylemiştin. Acaba bu sitenin linkini bizlerle paylaşabilir misin ?

Bi de sen diyince farkettim. Hakkatten de fan sürekli çalışıyor ama düşük, yazmasan farketmezdim bile.

Hatırlatma: 6000'i alalı 6 gün oldu. Onun için farketmedim.:)

arkadasım en bastaki mesajımı okumamısın galiba..orada yazdım..ama gene yazayım

http://forums.us.dell.com/supportforums/board/message?board.id=insp_bios&message.id=34714

• bana okadar yardımcı oldun ki anlatamam sana,tekrar teşekkür ederim sana,böyle çok sessiz olunca insanın ayrılası gelmiyor.bu alet tabiki sessiz ama bu program sayesinde hiç ses çıkmıyor,herkes bi değerini anlasana sana çok teşekkür ederler.
  • ben ce fan ayarlarını oynamayın fanın çalıışmasının sebebi bilgisayar işlem yapması

hem işlem yapacak hem soğutulmayacak sizce mantıklı mı sonra işleminiz zarar görmesin....
    boşuboşuna koymamışlardır herhal de fanı zaten sessiz çalışıyor bırakın çalışsın niye daha da alçatmaya çalışıyorsunuz.....
  • keşke bide bu başlığı hiç açmasaydınız da dell 6000 topic i altında konuşsaydınız bunları ya.. lütfen biraz daha duyarlı olalım arkadaslar.. forumu kirletmeye gerek yok.. orda kocaman dell 6000 kullanıcı derneği başlığı var.. çiçek gibi konuşun işte ordan
  • quote:

Orjinalden alıntı: kutlualper

ben ce fan ayarlarını oynamayın fanın çalıışmasının sebebi bilgisayar işlem yapması

hem işlem yapacak hem soğutulmayacak sizce mantıklı mı sonra işleminiz zarar görmesin....
    boşuboşuna koymamışlardır herhal de fanı zaten sessiz çalışıyor bırakın çalışsın niye daha da alçatmaya çalışıyorsunuz.....

sevgili arkadasım..fan bir laptopta surekli calısmaz..tamam işlem yapıyor su bu ama dell'in forum sayfalarını okursan adamlar bunu bir sorun olarak gormus ve bu konuda ne yapılabilir derken bu program ortaya cıkmıs.yani kafaya takmıs adamlar ve cozumunu bulmuslar...sonucta isteyen yukler,bence harika bir program...kullanıpta laptopa bir zarar gelmez ama kullanmayan omur boyu en ufak bir işlemde bile calısan o fanı ceker...ha az devirde ve sessiz calısıyor zaten fakat benim gibi ince ayarcı biri için (ameriakn dell forumunda bu konuyu tartısanlar gibi) onemliydi...

• quote:

Orjinalden alıntı: Onur__

keşke bide bu başlığı hiç açmasaydınız da dell 6000 topic i altında konuşsaydınız bunları ya.. lütfen biraz daha duyarlı olalım arkadaslar.. forumu kirletmeye gerek yok.. orda kocaman dell 6000 kullanıcı derneği başlığı var.. çiçek gibi konuşun işte ordan

arkadasım, o kocaman dell 6000 topicigine gerektiginde yazan ve insanlara yardım edenlerden biriyim zaten..bu programı bulup da herkesle paylasmak ve o koca topicte arada eriyip gitmesin diye ayrı topic yapmıstım...benim bi yeri kirlettigim yok,ben her yeri temiz tutarım..

• tabiki uğraşmışsın, bişiler ortaya koymuşsun.. bu senin en doğal hakkın.. belki bende böyle yapardım.. ama sonucta dediğim gibi forumu fazla kirletmemek icin fazla başlık acmamak en doğrusudur... saygılar . . .
  • yaw niye forum kirlenipmuş onu anlamıom.
    adam arayıp bulmuş paylaşıo işte
    dediği gibi eğer dell forumuna yazsaydı çoğu kişi atlayacaktı eminim
    istemeyen başlığa bakar okumaz zaten
    insanlara sınırlama getirmeyin kirlenio gibi laflarla
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkafkas

quote:

ben ce fan ayarlarını oynamayın fanın çalıışmasının sebebi bilgisayar işlem yapması

sevgili arkadasım..fan bir laptopta surekli calısmaz..tamam işlem yapıyor su bu ama dell'in forum sayfalarını okursan adamlar bunu bir sorun olarak gormus ve bu konuda ne yapılabilir derken bu program ortaya cıkmıs.yani kafaya takmıs adamlar ve cozumunu bulmuslar...sonucta isteyen yukler,bence harika bir program...kullanıpta laptopa bir zarar gelmez ama kullanmayan omur boyu en ufak bir işlemde bile calısan o fanı ceker...ha az devirde ve sessiz calısıyor zaten fakat benim gibi ince ayarcı biri için (ameriakn dell forumunda bu konuyu tartısanlar gibi) onemliydi...

neyse madem öyle diyorsun sen fan ayarını tabiki düşürebilirsin bu senin zevkin.... ona bir şey demiyorum....
    ikinci amerikadaki bir forumdan bahsetmişsin dell i tartıştıklarını söylemişsin o formun linki verirmisin..... o kadar ingilizce öğrendik gidip ingilizce forumlara bakayım biraz da

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mkafkas

quote:

neyse madem öyle diyorsun sen fan ayarını tabiki düşürebilirsin bu senin zevkin.... ona bir şey demiyorum....
    ikinci amerikadaki bir forumdan bahsetmişsin dell i tartıştıklarını söylemişsin o formun linki verirmisin..... o kadar ingilizce öğrendik gidip ingilizce forumlara bakayım biraz da

biraz okuyun arkadaslar..ta en bastaki mesajımda verdim bu linki..al..
    http://forums.us.dell.com/supportforums/board/message?board.id=insp_bios&message.id=34714

• quote:

Orjinalden alıntı: tolgaaaaa

yaw niye forum kirlenipmuş onu anlamıom.

yau diyorum ya haklı olabilirsiniz tamam ama bana kalırsa dell forumuna yazmak daha mantıklı.. atlayan atlasın, zaten atlayanlar makinalarının fan hızından memnundur, böyle bir işe kalkışmak istemiyodur ki atlamıştır yani.. ihityacı olan asla atlamaz, bakıp gecmez...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Onur__

quote:

Orjinalden alıntı: tolgaaaaa

yaw niye forum kirlenipmuş onu anlamıom.

yau diyorum ya haklı olabilirsiniz tamam ama bana kalırsa dell forumuna yazmak daha mantıklı.. atlayan atlasın, zaten atlayanlar makinalarının fan hızından memnundur, böyle bir işe kalkışmak istemiyodur ki atlamıştır yani.. ihityacı olan asla atlamaz, bakıp gecmez...

bakarsan dell 6000 forumuna da yazdıgımı gorursun..ama ne oldu...arada gumledi ..ben de boyle bir programı arayan ve kurup da kullanan insanlara daha rahat yardımcı olmak adına bu topici actım...umarım acıklamam yeterlidir. bir de yazılı gondereyim adresine istersenkeske sana sorsaydım izin için..

• arkadaşlar saygısızlık etmek istemem ama bence fan ayarlarıyla oymamaya gerek yok yani dell in mühendisleri bunu atlayacak kadar salak mıdırlar sizce yani fan dewamlı çalısır durumda ama bu unutkanlıktan dolayı yapılan bir hata ve bu hatayı telafi için böyle bir program tasarlıyorlar sizce böyle bişiy olabilir mi;?bence orjinalligi bozmamak gerekir bence amerikanın en büyük bilgisayar markası boyle bi hata yapamaz.
  • buraya böyle bir topik açtığın iyi olmuş.ama ana sayfamız dernek olsun.birileri böyle alt konular açacağı zaman dernek sayfasına reklamını yapsın derim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.