Şimdi Ara

Dell 4050 i5 3gb Ram Ati Radeon HD 6470 320 gb hdd? 1000TL fiyat uygun mu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Dell 4050 i5 işlemci,3GB Ram,320gb Hard disk ve Ati HD 6470m 1 gb ekran kartı,14'' Ekran
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/dell-4050-b41b43-ins.-4050-core-i5-2410m-2.30ghz-4gb-320gb-14-dvdrw-1024mb-hd6470m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=57095
    bu ürünün sadece 3gb ramı olanı,diğer özellikler aynı.

Maksimum 1000tlye notebook düşünüyordum.Aradığım özellikler hızlı olması (genellikle internette),şuanki ve yakın gelecekteki orta seviye oyunları oynatması (pes,painkiller,GTA v.s),güvenilirlik,sağlamlık ve servis hizmetleri.

Bir kampanyayla şuan bu bilgisayarı 1000tlye alabiliyorum.Ama sormak istediğim daha da düşer mi,ve ya tekrar bu fiyatlara inebilir mi? (1-2 aylık bir zaman dilimim var almak için).

Yoksa ekran kartı gt540 v.s olan başka bir modelin mi kampanyaya girmesini beklemeliyim.
    Mesela;
    Packard Bell gibi
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031594&CS_Category=_SBA_63_1662_444_1787&CS_Catalog=_bilgisayar&T_Category=_notebook63

Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkür ederim.

• 2 ay önce bu fiyata mediamarkt'tan almıştım. Fiyat bu civarda olur sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eqqual

2 ay önce bu fiyata mediamarkt'tan almıştım. Fiyat bu civarda olur sanırım.

Demek mediamarkt paso tekrarlıyor bu kampanyayı.Memnun musun peki?Beğendiğin ve varsa beğenmediğin yanları nelerdir,yardımcı olursan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müteferric

quote:

Orijinalden alıntı: eqqual

2 ay önce bu fiyata mediamarkt'tan almıştım. Fiyat bu civarda olur sanırım.

Demek mediamarkt paso tekrarlıyor bu kampanyayı.Memnun musun peki?Beğendiğin ve varsa beğenmediğin yanları nelerdir,yardımcı olursan sevinirim

Isınma sorunu olmaması ve sarjı kullanıma göre gayet iyi. Dell, 14" ve bu özellikler 1000 tl olunca kaçırmamak gerekti.

Beğenmediğim yanı üst kapağında parmak izlerinin olması. Eh o kadar da olsun artık. :)
  • Ben geçen hafta TEKNOSA'dan i3 modelini aldım.

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125032017&CS_Category=_SBA_63_1662_444_1403&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

eqqual'in dediklerine katılıyorum.

Bunun yanı sıra 14" olması nedeniyle mobilite kalitesini yükseltiyor. Oyun için almadım. Masaüstü bilgisayarım zaten var. Bunu daha çok mobilite için aldım.

Ayrıca klavyesiyle yazmak masaüstü bilgisayarımın klavyesiyle yazmaktan daha keyifli.

Benim en büyük sıkıntım üzerinde gelen Windows 7'nin Home Basic olması nedeniyle çok sıkıntı verici olmasıydı. Yeni Windows 7 kurana kadar epey uğraştım. Ayrıca yanında Driver CD geldi, ancak Recovery CD gelmedi. Bu nedenle aldığım haline de getiremedim.

Ayrıca 2 GB DDR3 1333 Mhz Ram'inin yanına aynı özelliklerde 4 GB Ram daha ekledim. 6 GB Ram ile cihaz oldukça rahatladı.

Bu arada verdiğin linkteki Packard Bell i3 işlemcili ve 15.6" boyutunda. Örnek olarak verdiysen başka. Ancak almayı düşünüyorsan arada işlemci ve ekran farkı olduğunu unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 26 Ekim 2011; 23:30:08 >

• Teşekkür ederim eqqual ve pulstar;)
    Eqqual,internet ve az da olsa oyun performansı hakkında ne dersin?

Pulstar,ekran boyutu pek imrumda değil,hatta dell'in daha kompakt olması da işime gelir.Packard bell'i daha çok Ekran kartından dolayı koydum.Geçen gün o model de 1000liraya inmişti teknosada.

Ama dellin kullanıcıları tarafından güvenilir diye öne çıkarılması ve sizin tecrübeleriniz yarın bana o bilgisayarı aldıracak:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müteferric

Teşekkür ederim eqqual ve pulstar;)
    Eqqual,internet ve az da olsa oyun performansı hakkında ne dersin?

Pulstar,ekran boyutu pek imrumda değil,hatta dell'in daha kompakt olması da işime gelir.Packard bell'i daha çok Ekran kartından dolayı koydum.Geçen gün o model de 1000liraya inmişti teknosada.

Ama dellin kullanıcıları tarafından güvenilir diye öne çıkarılması ve sizin tecrübeleriniz yarın bana o bilgisayarı aldıracak:)

Rica ederim.

Ben oyun için bir şey diyemem. Yalnız eğer Windows 7'yi kendin kuracaksan Free Dos versiyonunu almanı öneririm.

Ben 13.3" TOSHIBA başta olmak üzere bu ebatta laptop bakmak için gitmiştim TEKNOSA'ya; ancak TOSHIBA, hem de 1. nesil i3 işlemcileri pahalı gelince reyon görevlisi bunu önerdi. Bana da uygun gelince aldım.

Ben tekerlekli sandalye kullandığım için taşınabilirliği kolay olsun diye genelde bu boyutlara yöneldim. Öyle olmasaydı 15.4" boyutundaki TOSHIBA A200-1M4 laptop'ımı ve çok küçük olduğu için de 10" boyutundaki SAMSUNG NC10 netbook'umu satmazdım.

Taşınabilirlik açısından 13.3" ve 14" laptoplar en güzelidir.

Yanında da şu çantayı aldım.

http://www.caselogic.com/14_laptop_attach_eacute/product_detail/index.cfm?modelid=147737&productid=10011382

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 27 Ekim 2011; 2:13:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 14" ile 15.6" arasındaki boyut farkına örnek vereyim.

Fotoğrafı ben çektim. 14" DELL N4050 benim laptop'ım, 15.6" olan da Abi'min Casper Nirvana laptop'ı.

• Ben de şuan zorlu maraton sonrası bilgisayarı almış bulunuyorum:)
    Dediğin gibi kolay taşınabilir boyutta olması tercih nedenlerinden biri.Üstelik ekran pikselleri aynı olduğu için küçük ekran benim için bir eksi degil:)
    Vermiş olduğun cantaya mediamarktta baktım.Malzemesi,sertliği iyi ve şıktı.Ama bizim modele uygun yoktu:\
    Neyse acelesi yok.Yardımların için çok teşekkür ederim.Aklıma takılan birşeyde yine danışacağım sana.Çok sağol:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

14" ile 15.6" arasındaki boyut farkına örnek vereyim.

Fotoğrafı ben çektim. 14" DELL N4050 benim laptop'ım, 15.6" olan da Abi'min Casper Nirvana laptop'ı.

Hemen bir soru,işletim sistemi win 7 .Ben uzun zamandır hazir pc almadığım icin bilmiyorum.içinden win cdsi çıkmadı.Artık vermiyorlar mı cdyi?

• Yeni laptop'ın hayırlı uğurlu olsun.
    Güle güle güzel günlerde kullanırsın inşallah.

Çantanın ölçüsü neydi? Birde içine cihazı koyup denediyse orta gözlere sığmıyor. En arka (USB Bellek koyma yuvası olan) göze sığıyor.

Windows CD meselesi karmaşık.
    Mesela;
    Aralık 2007'de aldığım TOSHIBA A200-1M4 laptop'ımda hem işletim sistemi hem de driverların birarada olduğu Recovery DVD vardı.
    Eylül 2009'da aldığım SAMSUNG NC10 netbook'umda her ikisi de ayrı ayrı DVD'lerdeydi.
    DELL N4050'de ise sadece Driver DVD var. İşletim sistemi hard diskin Recovery için ayrılmış bölümünde.

Bir durumda nasıl yüklenecek bilmiyorum.
    Kaldıki üzerinde gelen işletim sistemi Windows 7'nin en düşük işletim sistemi olduğundan hiç güzel değil.
    Home Premium, Professional veya Ultimate süsürmlerinden biri olmalı ki güzel olsun. Bu durumda onlardan birini yüklemen gerekiyor.

Yalnız önce DELL'in sitesinden driverlarını indirmen gerekiyor. Yanında gelen DVD'de gereksiz programlarda var ve klasör adlarından neyin ne olduğunu anlayamıyorsun. Ayrıca web sitesinden indireceğin driverlar güncel driverlar olduğu için onlardan yüklemen daha iyi olur.

Yüklemen gerekenlerde kararsızlık yaşarsan yardımcı olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

Yeni laptop'ın hayırlı uğurlu olsun.
    Güle güle güzel günlerde kullanırsın inşallah.

Çantanın ölçüsü neydi? Birde içine cihazı koyup denediyse orta gözlere sığmıyor. En arka (USB Bellek koyma yuvası olan) göze sığıyor.

Windows CD meselesi karmaşık.
    Mesela;
    Aralık 2007'de aldığım TOSHIBA A200-1M4 laptop'ımda hem işletim sistemi hem de driverların birarada olduğu Recovery DVD vardı.
    Eylül 2009'da aldığım SAMSUNG NC10 netbook'umda her ikisi de ayrı ayrı DVD'lerdeydi.
    DELL N4050'de ise sadece Driver DVD var. İşletim sistemi hard diskin Recovery için ayrılmış bölümünde.

Bir durumda nasıl yüklenecek bilmiyorum.
    Kaldıki üzerinde gelen işletim sistemi Windows 7'nin en düşük işletim sistemi olduğundan hiç güzel değil.
    Home Premium, Professional veya Ultimate süsürmlerinden biri olmalı ki güzel olsun. Bu durumda onlardan birini yüklemen gerekiyor.

Yalnız önce DELL'in sitesinden driverlarını indirmen gerekiyor. Yanında gelen DVD'de gereksiz programlarda var ve klasör adlarından neyin ne olduğunu anlayamıyorsun. Ayrıca web sitesinden indireceğin driverlar güncel driverlar olduğu için onlardan yüklemen daha iyi olur.

Yüklemen gerekenlerde kararsızlık yaşarsan yardımcı olurum.

Çok teşekkürlerŞuanda ondan bağlanıyorum.Şuan için çok memnunum.Kasa olarak boyutları,tuş takımı ve parmak izi tutmayan iç kaplaması çok hoşuma gitti.
    Ekranın renkleri güzel fakat düz siyah planlarda biraz fazla mı parlak oluyor ne.Hafif gri gibi,illa doğru açıyı tutturacaksın ki sim siyah olsun:D

Çanta 13'' olarak (macbook boyutları için) ve 15''-16'' olarak vardı.İçinde 14'' ibaresi olan yoktu hiç.(Tabi sadece caselogic olanlardan bahsediyorum).Zaten bu ürünün yanında bir tane kılıfı 25liraya veriyorlardı fakat Caselogic'den sonra tipi poşet gibiydi:D

Evet,Windowsun en basit versiyonuymuş,inşallah eksikliğini farketmem.Aslında freedos alıp,150 liraya windowsun gelişmiş versiyonunu almak da vardı ama hem fiyat artıyordu,hem de bu kampanya gibi bir kampanya yoktu görünürde.

O zaman ben şimdi Dell'in sitesine girip araştırıyorum,indirmem gereken şeyler varsa tek tek indiriyorum.Eğer ki yapamazsam senden yine yardım istiyorum:D Yine çok sağol:)

• Çanta ve kılıf konusunda ilk tercihim hep Case Logic'tir. Önceki ve şimdiki laptop'ların çantasının yanında navigasyon cihazı ve fotoğraf makinem için aldığım kılıflar da Case Logic marka.

Home Basic kısıtlı bir Windows 7 versiyonudur; ne Aero'yu kullanabilirsiniz, ne de duvar kağıdını değiştirebilirsiniz.

Yalnız geçen bir sitede bunların çözümünü görmüştüm.

Bu arada laptop için bir başlığımız var. Bundan sonra orada yazarsak herkes okur diye düşünüyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_52268646/tm.htm
  • Evet, bir taraftan da o konuyu takip ediyorum zaten,oranın da vesilesiyle daha iyi tanıyorum bilgisayarı.
    Soru mu oradan soruyorum o zaman;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.