Şimdi Ara

Dedicated Server Hakkında Sorum var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dedicated server kiralamak istiyorum , kullanım amacı online oyunlarda düşük gecikme süresi için kendi bilgisayarım özellikleri i7 4790k - 16 gb ram - Windows 10 home - gtx 1070 gpu...

    Kendi internet hızım türk telekom download 24mbps / upload 3mbps ... Speed test yaptıgım da istanbul server pingim 5 veya 6 cıkıyor...

    Ama online oyunlar oynadıgım için bunların sunucuları avrupada pingim oyunlarda batı avrupada 60-70 lerde :) dogu avrupada 40-50 ler de...

    Bu ping sürelerinin kısalmasını istiyorum 5 - 10 a düşmesini istiyorum...

    1-Dedicated server kiralasam, uzak bağlantı ile oluşturduğum bilgisayara oynadığım online oyunları indirsem dota 2 vs. fifa 18 , battlefield 1 oynaya bilirmiyim ....

    2-İşte serverın özelliklerinde kiminde 100mbps e internet hızı diyor gerçekten oluştudugum bilgisayarın internet hızı 100 mbps olur mu :) Hatta bazılarında 1 gigabit hız veriormuş , gerçekten bu hızları alabilirmiyim..
    3- Server ın kalitesi sayesinde pingim düşer mi 5-10 lara :) yurt dışı için...
    4- Server sayesinde ping im düşerse ise benim bilgisayarım ile server arasında ekstra gecikme yaşarmıyım uzak baglantı oldugu için ?..

    Şuan aklıma gelenler bunlar .... Serverların aylık fiyatları 300 tl ile 400 tl arasında gerçekten işime yarar mı ? , kaliteli baglantı ile ultra low latency gaming hazzı yaşarmıyım :)







  • Tam anlamıyla yaşayacağınızı söyleyemem. Kendi internet hızınızın da yüksek olması gerekiyor ve dediğiniz gibi aylık 300-400 tl biraz tuzlu. yani gerek var mı bu kadar masrafa ?
  • Dediklerinin hiç biri malesef olmaz



    Dedicated sunucularda ekran kartı olmaz o yüzden oyun oynayamazsın.





    Uzak masa üstü rdp aracılığı ile sunucuya bağlanırsın. Speedtest yaptığımda da hızın kaçta o hızı görürsün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba . Türkiyede bulunan sunucuların da yurt dışına pingi yüksektir.
    Sunucular sistemleri normal ev bilgisayarlarına pek benzemez. Genellikle yüksek işlemci bellek ve ağ kullanımı olan sistemlerdir. Ekran kartı yoktur (Render sistemleri hariç).
    Sunucu üzerinden oyun oynamaya kalkarsanız sunucu hem 3d görüntü oluşturacak sonra bunu h264 ile sıkıştıradcak daha sonra siz bu sıkıştırılmış veriyi açacak ve göreceksiniz. Bu çok fazla lag oluşturur ve oyun oynamaz hale gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 26 Ocak 2018; 23:34:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.