Şimdi Ara

Debriyaja basıldığında gelen ses (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sorun Debriyaj bilyesinden. Baskı balata set olarak değişecek, 1.2 benzinli olanının parçası 180 tl. civarı, işçilikle birlikte 250 tl civarına taktırdık 2 gün önce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celil4334

Merhabalar 2008 model Fiat palio 1.3 multijet araç kullanmaktayım 105 bin kmde 2 sene önce 95 binde almıştık aracı. Bakımları eksiksiz yapılmıştı aldığımız zaman.

Vites boştayken debriyaja tam basıldığı zaman sanki ufak çaplı demir parçalar birbirine sürtüyormuş gibi (vıjjjjjjjjj) ses geliyor ve benzer bir seste arabayı yüksek devirde yani 2000 devir civarında kaldırdığım zaman geliyor ve bu ses durduğu zamanki gelen sesten daha yüksek.

Arabayı aldığımız tarihten beri debriyajı bana biraz sert ve pütürlü geliyordu yani kaldırırken yumuşak bir şekilde değilde kademe kademe bırakmak zorunda kalıyorum.

Yani kısacası biraz sert. Herhangi bir performans düşüklüğü çok bağırıp az gitme her viteste kalkma durumu yok. Ama 1-2 haftadır gelen bu ses iyiden iyiye canımı sıkmaya başladı sebebini merak ediyorum. Bilrn arkadaşlardan yardımcı olmasını diliyorum. İyi forumlar.

2010 yılının Haziran ayında ailemle Mersin'de tatil yapıyorduk. Tatilimizin son günüydü. Ankara'ya gitmeden önce dayımları Gülek Yaylası'ndaki evlerinde ziyaret etmeye karar verdik.
    2000 model Renault R 19'un direksiyonuna geçtim. Aracı çalıştırmadan önce debriyaja bastım. Hoş olmayan bir ses geldi. Ankara'ya ulaşana kadar idare ederiz diye düşündüm. Kontağı çevirip yola koyuldum.
    Rampa çıkarken vitesi 3'ten 2'ye atayım dedim. Debriyaja bastım. Çat diye bir ses geldi. Debriyaj paspasa yapıştı. Aracı durdurdum. Dayımlara ulaşabilmek için aracı yokuş aşağı, debriyaja basmadan çalıştırdım. Neyse ki araç hararet yapmadan dayımlara ulaştık.
    Mersin'den bir tamirci geldi. Aracın debriyaj teli kopmuş, değiştirdi. 20 lira para ödedik.
    Çevremden ve o tamirciden edindiğim bilgiye göre debriyaj teli her zaman kopabilirmiş. Eğer değiştirmeyi biliyorsak aracın yedek debriyaj telinin aracın yakınında olması iyi olurmuş.
    Bilginize.

• Hocam set derken baskı balata selimi yoksa bilya set şeklinde satılıyor mu?
  • günbatımı123 G kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ayrıca teşekkür ederim inşallah öyle bir sorunla karşılaşmam
  • Eğer debriyaja bastigin zaman sürtmeyi hissediyorsan debriyaj telidir.Çekiste sorun varsa yani aracinda fazla devirlenme varsa baski balata.

• celil4334 kullanıcısına yanıt
    baskı balata seti

• SeLO_Tr kullanıcısına yanıt
    Sürtme ve demir parçaların birbirine sürtünme sesi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Sorun Debriyaj bilyesinden. Baskı balata set olarak değişecek, 1.2 benzinli olanının parçası 180 tl. civarı, işçilikle birlikte 250 tl civarına taktırdık 2 gün önce.

70 tl işçilikle mi nasıl olur

• quote:

Orijinalden alıntı: celil4334

Sürtme ve demir parçaların birbirine sürtünme sesi var

pedaldaki ses ise çoğu arabada var debriyaj hidrolik olması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Sorun Debriyaj bilyesinden. Baskı balata set olarak değişecek, 1.2 benzinli olanının parçası 180 tl. civarı, işçilikle birlikte 250 tl civarına taktırdık 2 gün önce.

70 tl işçilikle mi nasıl olur

Sanayide sıradan bir tamirci atölyesinde işçiliğinin kötü olmadığını bildiğimiz tanıdık bir usta diyeyim.

Yalnız bizdeki araç korkunç ses yapıyordu. Set değişti, araba kendine geldi..

• kahraman202 kullanıcısına yanıt
    bedavaya değiştirmişler bizim buralardamı pahalı anlamadım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.