Merhaba 240 hz 2k monitör ile bütünleştirmek istiyorum Asus tuf3080 ti oc ekran kartini aldım . Bu ekran kartı ile bütünleşecek ekran karti hariç 35-45k arası Diğer bileşenler hakkında öneride bulunabilir misiniz Toplama konusunda çok fikrim yok Hız asirtma veya wifi modeller çok gerekli değil Teşekkürler simdiden Düzenleme : oyun amacıyla topluyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byoqan -- 28 Ekim 2022; 15:20:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ddr5 sistem tavsiyesi
-
-
O paraya ne güzel Amd sistem toplanır ve 2-3 üst nesil işlemci desteği olur
başkanlar sistem toplamaya gelecektir.
-
Bu bütçede monitörde olacak mı.
-
Oyun ağırlıklı sistem olacak ise DDR5 platformu gereksiz, hız aşırtma vs. ile de işiniz yoksa B660 çipsetli anakart ile 12.nesil i5 sistem işinizi görür, DDR5 ramlere vereceğiniz parayı diğer bileşenlere yatırmak size daha fazla avantaj sağlar.
-
Anladım i5 k vs hangisi olmalı acaba
Evet sadece oyun için .
O zaman o yoldan gideyim
Öneri bileşenler nedir acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Monitör dahil veya değil henüz oturtamadigim için karar veremedim.
Şu an monitör olarak hp omen 6FN07AA 27 inch 240 hz gözüme kestirdim . Bilemiyorum
Son bilgisayarim AMD idi
Bir önceki ise Intel
Tercihim Intel olacak sanırım :))
intel fiyat pahalı olsa da bunu performansı ile destekliyordu.
Sonra bu denge bir önceki seride bozuldu. Şimdi ise amd hem geride kaldı hemde fiyatları yüksek..
Fakat intelin en büyük eksisi soket olayı her yeni jenerasyon da soket değiştiriyor.
Amd ise belirli bir süreyi garanti ediyor.
Mesela Am5 2025 yılına kadar devam edecek.
Söyle bir durumda var mesela eski serideki 560px ile yeni serideki 7600x arasinda neredeyse hiç fark yok.
Zaten 1440p çözünürlük içinde üst seviye bir işlemciye gerek te yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kabaca am4 de alınabilir am5 te. Fakat am5 yeni olduğu için fiyatlar halen yüksek seviyede.
Hızlı bir şekilde anlatmak gerekirse.
Asus ve gigabyte mobo b550 chipset olabilir.
Corsair veya Kingston 2x8gb ram
Yine corsair veya seasonic 850watt psu
Bütçeye göre 1tb m2 ssd
AM4 için ise 5600x halen yeterli.
3080ti ile iyi ikili olacaktır. Belki küçük bir darboğaz olabilir.
Monitör ise tabiki zevk meselesi ama 165hz hayli hayli yetecektir. Ne tarz oyunlar oynuyorsunuz onu bilmiyoruz ayrıca...
https://www.itopya.com/evga-clc-280mm-rgb-islemci-sivi-sogutucu_u16288 2630 TL.
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-pro-z690-a-intel-lga1700-ddr5-atx-fiyati,1524101898.html 5000 TL.
https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-intel-i5-13600k-on-dort-cekirdek-3-5-ghz-fiyati,65766.html 7400 TL.
Hp monitörü 11000 tl dersek bu parçalar ile birlikte toplam,
36000 TL. Siz 35-45 aralığı demiştiniz.
-
Değerli yorum ve önerilerin için teşekkür ederim
oyun olarak genelde cs go , warzone , pubg kısacası aksiyon tarzı oyunlar oynuyorum
240 hz yi özellikle csgo için istiyorum . warzonede 240 fps sanırım zaten alamam 2k da vs . ama
monitörü 1 tık ileri vade diye düşündüm açıkçası
-
ilginize teşekkür ederim .
peki ddr5 ' in gerekliliği&gereksizliği konusunda fikrinizi öğrenebilir miyim?
bu sistemi ddr 4 e düşürsek , diğer bileşenlerde üstüne ne katabilirim?
bu sistemin ddr 5 olması bana güncel veya uzun vadede ne avantaj katabilir?
-
-
çok teşekkürler .
önerdiğiniz sistemi parça parça bu ay toplarım .
monitör evet kişiye ve tercihe göre değişiyor ama ,
ben hem marka hem model olarak çok seçenek bulamadım
240 hz 2k 8-18 bin tl bandında
bir samsung odyssey var , onu da curved yüzünden eledim.
acaba monitör tavsiyenizde var mı ?
-
2K 240 HZ de en hesaplısı, almayı düşündüğünüz monitör. Diğerleri zaten aşırı yüksek.
Yani bi csgo için de,240 hz almak, bana,açıkçası pek doğru gelmedi. Tabi yine de fazla karışmam,zevk meselesi. Fakt fatlar yükseliyo haliyle.
Bi de ryzen 7000 seriside olabilir.Tabi o da DDR5. Onun bi getirisi var,şöyle ki, AMD ,3-4 sene bu sokette gidecek. İlerde işlemci upgradesi yapabilirisiniz. İntel,14. nesilde anakrtı değiştirecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 52 -- 29 Ekim 2022; 13:49:38 > -
çok teşekkürler tecrübelerinizi paylaştığınız için .
açıkçası cs:go üzerinde çok zaman geçiriyorum :)) cs:go ya göre çok yüksek sistem ama , arada çıkıp hikaye modlu görsel şölenli oyunlara da giriyorum.
sallıyorum 5090 serisi çıktığında 3080 ti ile değiştirip artık 240 hz her oyunda alınabilir hale geldiğinde , elde monitör kalsın bari mantığıyla haraket ettim ama .
gereksiz ileri detay mı bilemedim :))
bu zamana kadar hiç bilgisayarda upgrade yapmadım . yapar mıyım bilmiyorum önerdiğiniz intel sistemi toplarım teşekkür ederim
-
Upgrade düşünmediğinize göre ,13600K zaten muazzam bi işlemci. Bu sistemi alın kullanın.
-
-
Bu arada ileri vade bir monitör alacaksanız 4k 120hz olmalı... ayrıca 240hz çok yüksek bir değer. Hem gözün görme açısından hemde sistem için.
Düşük ayarlarda 3080ti ile o hz e bazı oyunlarda çıkılabilir. Yani warzone da 160 ile 240 arasını bir insan anlayabilir mi bilemedim. Zaten hikaye modlu oyunlarda 60 üzeri yeterli oluyor. 80-100 civarı yeterlidir.
Açıkçası 60 dan 140 a geçtim çok yüksek fark vardı .
240 deneyimleyemedim . Ama izlediğim onlarca video , baktığım çeşitli konular 140 ile 240 arası farkin
60-144 kadar olmasa da var olduğu kesin yönünde fikir uyandırdı.
240 hz yenileme&FPS beklediğim oyunda görüntü kalitesi arayışım zaten yok . Müdavimleri bilir efektleri kısmak sis bombasinin vs arkayı gostermesini veya çabuk sönmesini vs sağlar (afaki konuşuyorum)
70-90 arası hz alıp 2k oynayacağım oyunlar genelde bahsettiğiniz gibi hikaye vs oralarda zaten ultra ayar yapayım 240 alayım , bu sisteme uyan beklenti değil
Hatta şu anda o tarz bir sistem yok heralde . (Belki)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Oyun ağırlıklı sistem olacak ise DDR5 platformu gereksiz, hız aşırtma vs. ile de işiniz yoksa B660 çipsetli anakart ile 12.nesil i5 sistem işinizi görür, DDR5 ramlere vereceğiniz parayı diğer bileşenlere yatırmak size daha fazla avantaj sağlar. |
Benzer içerikler
- smaa nedir
- rx 6700 xt alınır mı
- yazılım için monitör
- işlemci ekran kartı uyumu
- biostar ekran kartı alınır mı
- snapdragon 8 gen 3
- vram nedir
- ryzen 3 7320u
- mx550 ekran kartı
- driving force gt
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X