Şimdi Ara

DDR3 RAM 1600Mhz ile 1866Mhz Arasındaki Fark..? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
11.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hımmm yani kısacası bana 8GB Ram fazla fazla yeterli diyorsun tşklr...

Yukarıdada sormuştum ama tam tatmin olmadım... Şimdi mesela ana kartım 2600Mhz destekliyor... ben 8GB 1600Mhz Ram mı alayım yoksa 8gb 1866 Ram mı alayım.... birde örnek 1600 rem alıp 1866 oc yapmak ile 1866 ram alıp kullanmak arasında fark varmıdır....Benim düşünceme göree 1600mhz ram alıp oc yaparak 1866 çıkardığımızda daha fazla ısınır 1866 ram alıp kullandığımızda normal çalışır diye düşünüyorum bu konuda ne diyorsunuz ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeFReTr69 -- 14 Şubat 2013; 14:55:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeFReTr69

Hımmm yani kısacası bana 8GB Ram fazla fazla yeterli diyorsun tşklr...

Yukarıdada sormuştum ama tam tatmin olmadım... Şimdi mesela ana kartım 2600Mhz destekliyor... ben 2x4=8GB 1600Mhz Ram mı alayım yoksa 8gb 1866 Ram mı alayım.... birde örnek 1600 rem alıp 1866 oc yapmak ile 1866 ram alıp kullanmak arasında fark varmıdır....Benim düşünceme göree 1600mhz ram alıp oc yaparak 1866 çıkardığımızda daha fazla ısınır 1866 ram alıp kullandığımızda normal çalışır diye düşünüyorum bu konuda ne diyorsunuz ???

2x4gb 1600 almak mantıklı.ram frekansını arttırdığın müddetçe cl değerleride artacak sıkıntı olacak.1866 dahi alsan anakart 1600 olarak görecek sen bidaha biostan xmp ye alacaksınki 1866 olsun.işin özü %5 fark dahi yokken macera aramaya gerek yok.bazı durumlarda ram stabil olmayabiliyor sürekli mavi ekran sürekli takılmalar vs oluşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kafa Hunter

quote:

Hımmm yani kısacası bana 8GB Ram fazla fazla yeterli diyorsun tşklr...

Yukarıdada sormuştum ama tam tatmin olmadım... Şimdi mesela ana kartım 2600Mhz destekliyor... ben 2x4=8GB 1600Mhz Ram mı alayım yoksa 8gb 1866 Ram mı alayım.... birde örnek 1600 rem alıp 1866 oc yapmak ile 1866 ram alıp kullanmak arasında fark varmıdır....Benim düşünceme göree 1600mhz ram alıp oc yaparak 1866 çıkardığımızda daha fazla ısınır 1866 ram alıp kullandığımızda normal çalışır diye düşünüyorum bu konuda ne diyorsunuz ???

2x4gb 1600 almak mantıklı.ram frekansını arttırdığın müddetçe cl değerleride artacak sıkıntı olacak.1866 dahi alsan anakart 1600 olarak görecek sen bidaha biostan xmp ye alacaksınki 1866 olsun.işin özü %5 fark dahi yokken macera aramaya gerek yok.bazı durumlarda ram stabil olmayabiliyor sürekli mavi ekran sürekli takılmalar vs oluşuyor.

Burası kafama takılıyor... şimdi 1600 CL9 olduğunu düşünelim oc yaparak 1866 yapıldığında CL değeri artarak CL10 olacağını düşünüyorum....
    Ama direk 1866 CL9 aldığımda CL9 Olarak kalacağını düşünüyorum ??

1600 oc yaparak 1866 yapmak ile 1866 alarak kullanmak arasında fark olmalı...mantıken 1600 ü 1866 oc yapmak ısıyı artıracagını düşünüyorum...

tamam haklı olabilirsiniz anakart 1866 ram ı 1600 görebilir ama.... 1600 rem oc ile 1866 ile 1866 rem arasında fark olması lazım mantıken...

mesela 1600 beygir lik bir motoru 1866 cıkarmak için nos kullanırken 1866 beygirlik motoru kullanmak çok farklıdır diye düşünüyorum...

• quote:

cl değerleri gecikme sürelerini belirtiyor.ne kadar düşük olsa okadar iyidir.hatta mhzden önce ck değerleri daha önem arz ediyor.1600 ile 1866 mhz arasında hiç bi fark yok sentetik testlerden başka..işinize yaramaz verdiğiniz paranın karşılığınıda hissetmezsiniz.cl9 1600mhz gskill veya corsairlere bakın..

Hocam bi sorum vardı.

Şimdi Mhz ve CL değerleri farklı 2 ram i aynı anda kullanmak mümkün dimi? Mesela 8 GB DDR3 1600 Mhz CL10 ile 8 GB DDR3 2133 MHZ CL9 bir rami aynı anda kullandığımızda
    Üstün özelliklerde olan ram 1600 Mhz hızında mı çalışır?

Ya da PC kullanımında uyumsuzluk, sorun vs ile bizi karşı karşıya getirir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arycanda66

quote:

cl değerleri gecikme sürelerini belirtiyor.ne kadar düşük olsa okadar iyidir.hatta mhzden önce ck değerleri daha önem arz ediyor.1600 ile 1866 mhz arasında hiç bi fark yok sentetik testlerden başka..işinize yaramaz verdiğiniz paranın karşılığınıda hissetmezsiniz.cl9 1600mhz gskill veya corsairlere bakın..

Hocam bi sorum vardı.

Şimdi Mhz ve CL değerleri farklı 2 ram i aynı anda kullanmak mümkün dimi? Mesela 8 GB DDR3 1600 Mhz CL10 ile 8 GB DDR3 2133 MHZ CL9 bir rami aynı anda kullandığımızda

Kusura bakma kardeşim biraz geç cevap veriyorum ama hoş gör.ram uyuşmasında sorun olmaz.ama bazı anakartlar bazı ram modellerini desteklemeyebiliyor.anakartının desteklediği ram listesinden takacağın ramin modeline bak önemli olan o.dediğin şeyi birebir deneme fırsatım olmuştu yanlış hatırlamıyorsam düşük olan ram frekansında çalışıyor sistem.gecikme değerleride öyle. sonrasında sorun olurmu o konuda ne söylesem yanlış olur :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arycanda66

quote:

Hocam bi sorum vardı.

Kusura bakma kardeşim biraz geç cevap veriyorum ama hoş gör.ram uyuşmasında sorun olmaz.ama bazı anakartlar bazı ram modellerini desteklemeyebiliyor.anakartının desteklediği ram listesinden takacağın ramin modeline bak önemli olan o.dediğin şeyi birebir deneme fırsatım olmuştu yanlış hatırlamıyorsam düşük olan ram frekansında çalışıyor sistem.gecikme değerleride öyle. sonrasında sorun olurmu o konuda ne söylesem yanlış olur :)

ok saolun. bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

• i5 2400 işlemci var. Gskill 4gb 1600 mhz ram aldım. Anakart destekliyor 1600 mhz. Ama işlemci desteği 1066-1333 olduğu için, 1600 olmuyor ram. 1333 de çalışıyor. Xmp moduda işe yaramıyor. Kasa açılmıyor. 3.nesil işlemci almak şart mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Peki bunun için herhangi bir soğutucuya falan gereksinim varmıı...Aslında ben Overclock tan anlamam uğraşıp sistemide yakmak istemem... Ram Overclock etmenin riski varmı

Var tabi ki asiri oc den gskill cl 6 ramlerim alev almisti. :) Dikkat etmek gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.