Şimdi Ara

☠ DAYS GONE ☠ | PS4 / PS5 ANA KONU | TÜRKÇE (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.190
Cevap
65
Favori
327.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupalıya oyunları 80 eurodan satacaz deyin ortalığı ayağa kaldırırlar firmaları pes ettirirler bizim Türklerde 400 500 veririz değer çünkü felan diyolar şaka gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrVader kullanıcısına yanıt
    Satıyolar şuanda avrupa da oyun deluxe olarak var sadece oda 80 € bakalım ortalığı ayağa kaldıracaklarmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deli gibi para kazananlar için 489TL hiç bir şey değil. Belki günde rahat 1000TL harcıyordur. Bu tamamen kişinin gelirine göre değişir. Misal birisi 20.000TL maaş alıyor 500TL oyuna para vermek koymaz. Ama gelip asgari ücretliye dar gelirliye koyar tabi.

    Burada adam 2000TL maaş alıyor diyor 4'de 1'ine oyun mu alınır sen konsolu alarak dünyanın hatasını yapmışsın zaten. 2000TL bu zamanda para mı allah aşkına o parayla karı boşar arkadaşım sen 2000TL diyorsun. Ben bekar halimle 2000TL maaş alsam hayattan soğurum bırak karıyı felan. Hadi evlendin diyelim 2000TL ile istediğin şeyleri alabilecek misin rahatlıkla yiyip içebilecek misin? çoçuğun illa teknoloji alet isticek kartlara borç mu yapacaksın karın çalışsa oda 2000TL alıcak 4000TL ile bu ülkede nasıl geçineceksin hele ki kirada felansan vay haline senin bırak o konsolu evlat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 21 Ocak 2019; 19:58:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrVader

    Avrupalıya oyunları 80 eurodan satacaz deyin ortalığı ayağa kaldırırlar firmaları pes ettirirler bizim Türklerde 400 500 veririz değer çünkü felan diyolar şaka gibi
    ☠ DAYS GONE ☠ | PS4 / PS5 ANA KONU | TÜRKÇE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fransa'da tanıdığım türk kökenli dostum bile oyunlara 60 euro ne ya verilmez diyen birisi aylık geliri bunun 3000 euro civarıdır. Ona birim bazlı burada 480 tl bu oyun deyince götüyle gülüp abi siz yaşamıyor ölüsün diyor. Hala gelip burada kur böyle ama orada 80 euro burada da normal yani firmalar ne yapsın para kazanmasın mı diyenler sayesinde en ufak değişim olmaz bu boktan ülkede. Ülkenin para birimi yerlerde dahi olsa en ufak bölgesel fiyatlandırma yapmayı dahi denemeyen psn tr'yi destekleyenler ya para babasıdır yada açık net maldır.

    Oyuna gelirsek sırf fiyatı yüzünden yerden yere vuracak değilim ama umarım en azından bekleneni verir. The Last of Us açık dünya havasını azda olsa anımsatsa güzel zaman geçirtmesi garanti, ama içinde feci tekrara saran bir oyun olacakmış gibi bir his var umarım yanılırım.
  • Nasılsınız gençler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yorumunuza aynen katiliyorum yanliz ufak bir düzeltme yapayim avrupada dijital oyunlara 5-6 ay kadar önce zam geldi 70€ oldu fiyatlari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ☠ DAYS GONE ☠ | PS4 / PS5 ANA KONU | TÜRKÇE


    Ben normal sürüm gelirse 399 Tl olur diyordum. Yok abi bu TR psn harbiden ayarı fazlasıyla kaçırdı. 60 € olan sürümün fiyatı nasıl 430 TL olur ya.
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    hocam 60€ diye bir fiyat yok dijital oyunlar aylardir 70€

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Hocam normal sürüm Avrupa da 70 euro. Eskisi gibi 60 euro değil artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70 euro şuan 423TL görünüyor.

    Yani adamlar TR'ye özel fiyatlandırma yapmamış. Yani 429TL olması gereken fiyat. 26 Nisan'a kadar kur kaç olucak bilemeyiz. Türkiye maalesef eskisi gibi değil, ekonomimiz çok oynak adamlar kestiremiyor. Ben artık bu fiyatları makul buluyorum linç yiyebilirim ama ülkede A'dan Z'ye kadar her şeye zam geldi.

    Playstation Türkiye tarafı ön sipariş için 299-349TL gibi bir fiyat isteyebilirlerdi sanki? kendi oyunları sonuçta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 21 Ocak 2019; 20:46:9 >
  • avrupa'lı oyuncu topluluğu da ayrı bir mal o zaman.
    amerika daki 60$ algısı değişmemişken Avrupa neden 70€ oldu? adamlara koymuyor demek ki, ne diyelim.
  • şuanki sisteme bakarsak dijital oyunlar euro kuru ile çarpılıp tr fiyati belirleniyor. 469 du önceden. ocak itibariyle kuru güncellemişler 429 olmuş standart sürum fiyatlari tabi çok yüksek. tek çözum ülke için özel fiyatlandirma gelmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byvolcan kullanıcısına yanıt
    Özel fiyatlandırma GOW, Detroit ve Spiderman için yapıldı. Sony kendi oyunlarını diğer çıkan başka firmaların oyunlarına göre uygun olurdu şimdi artık fark yok.

    Onun dışında Battlefield 5, COD BO4 ve RDR 2 için de ön siparişe özel fiyatlandırma yapılmıştı ama Ağustos'da euro 8 lere çıkınca adamlar napsın mecbur kur güncellemesi yaptılar ama ardından ekim ayında papaz gidince kur aşağa indi o zamanda kur güncellemesi yapılmadı çıkan ve zamlanan oyunlar öyle kala kaldı. Eğer ki bir daha kur böyle 7 leri görmezsek inşallah görmeyiz bu kıvamda kalır diyorum ama zor artık Türkiye'ye güven kalmadı. Seçime kadar oynak gidicek kur tabi ki her şey Trump'a bağlı yurt dışına bağımlı bir ülkeyiz adam tehdit ediyor kimse bir şey diyemiyor.

    Zaten burada kimse 70 euro 70tl den hesaplansın veya 100tl olsun demiyor he dese bile hayal kuruyor kendince Türkiye süper güç olsa dahi böyle bir şey olamaz çünkü oyunlar ithal yerli değil. Biz istiyoruz ki 70 eurodan çıkacağına 60 euro dan çıksın en azından 10 euro luk bir özel indirim yapılsın. 60 euro da şuan 363tl para yapıyor düz hesaplarsak hadi 350TL den çıksaydı standart sürüm kimsenin sesi çıkamazdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 21 Ocak 2019; 21:21:52 >




  • Detroitteki gibi 134 liraya düşünce alırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox’da 145 TL olan Dirt Rally 2, PSN’de 299 TL. Kısaca Avrupa’da 70€, Amerika’da 60 USD olması bahane değil, isteyen ucuz satabiliyor, isteyen daha da ucuz satabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyuna Sony bile güvenmiyor arkadaşlar Spider-Man gibi deli satış yapan oyun bile indirim gördü kısa sürede.
    En fazla 1-2 ay bekleyip indirim görünce alınır acelesi yokta.
    Sıkıntı fiyatlar o kadar uçtu ki indirimli oyunlar bile artık aşırı pahalı geliyor insana.
    Ayrıca Rus bölgesi ile TR bölgesinin CUSA kodları farklı oyun orada Türkçe olmayabilir daha ucuz diye yönelecek arkadaşlar dikkat etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yûnus -- 22 Ocak 2019; 1:4:23 >
  • Kankkunen kullanıcısına yanıt
    Rekabet şart. Xbox bu nesil geride kaldı, sony açık ara çok sattı. Hal böyle olunca azıttı sony, yüksek fiyatta yapsak mecbur alırlar düşüncesinde. Ps ciyim ama microsoft yeni nesilde tokatı çarpar umarım. O zaman belki aklı başına gelir sony ve ps tr nin.

    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gaara34

    avrupa'lı oyuncu topluluğu da ayrı bir mal o zaman.
    amerika daki 60$ algısı değişmemişken Avrupa neden 70€ oldu? adamlara koymuyor demek ki, ne diyelim.
    Adamlara niye koysun ki? 59 euro'dan 69 euro olmuş. Adamların kendi ana para birimi 1 euro 1 tl gibi onlar için. Mesela TR'de 59 TLye satılan bir oyunun 69TL olması sende nasıl etki bırakıyorsa adamlarda da aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurajutsu -- 22 Ocak 2019; 2:19:25 >
  • venge V kullanıcısına yanıt
    O vasıfsız ceo ile mi çarpıcaklar? güldürme beni. Phill boşspencer adamın mantığı konsol ile uyumlu bile değil gitsin pc master race sisteminle takılsın konsol mantığını bitiren kişlerden birisi. O Ceo durdukça Xbox batmaya mahkum.

    Konsol dediğin gamepad ile oynanır adam klavye mouse getirmeye çalışıyor. Konsol dediğin zaman oyun gelir akla o media player üzerine tanıttı cihazı iki oyun yaptılar baktı gördü olmuyor geriye uyumluluk sistemini kurdu adamlar oradan götürmeye çalıştılar ama o da sökmedi. Sony ne yaptı vurdu kırpacı bunlara vurdu kırpacı bir sürü özel oyun sağlam geliştiricileri topladı alt yapıyı kurdu 92 milyon sattı, xbox 45 milyon sattı söylemeye gerek yok hayal kurmayın.

    Oyunsuz konsol, konsol değildir.

    Xbox One X çıktı da noldu? her şey grafikten ötemi? satışta PRO'yu geçti mi?

    Xbox akıllı olsaydı Xbox One çıktığı zaman media player cihazı olarak tanıtmazdı yok film izliceksiniz de çart çurt konsolu ne hale getirdi rezil herifler.




  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.