Şimdi Ara

daxom hermatik şohben sizce nasıl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
6
Favori
48.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 aydır 12 vs.lik Plus modelini kullanıyorum ve şu an için gayet memnunum.
    İlk takıldığı gün çalıştı.Ertesi gün ateşleme yapmamaya başladı.Sanki cihazdan hiç su geçmiyor gibi algılama yapmıyor ve ekrandaki duş ve alev işareti çıkmıyordu.Servis çağırdık,soğuk su girişinde tribün pervanesi gibi küçük bir sensörle su akışını algılayan parça bozuk dediler.Yanlarında getirdikleri de bozuk çıktı.Yeni parça sipariş edildi ,2 gün sonra takıldı ve normale döndü.
    Servis parçayı beklerken cihazı tekrar açmak zorunda kalmamak için açık bırakıp gitmişti ve o ara ben de elektronikçilik merakıma yeni düşüp sağını solunu kurcaladım.
    E1 hatasını veren bacaya bağlanmış bir ısıl sensör.Normalde kapalı kontak bacada sorun olduğunda açık devre oluyor.Sensörün bacakları elektrikçilerin kullandığı iletken pabuçlar gibi pabuçlarla kabloya bağlanıyor ve kolayca yerinden çıkarılabiliyor.Kısa devre ederseniz ve cihazı biraz çalıştırıp baca ısısını elle kontrol eder ve anormal bir ısı hissetmezseniz sorun sensördedir,herhangi bir servis te değiştirebilir çünkü tüm üreticiler benzer ısıl değerler için belirlenmiş güvenlik önlemleri alıyorlardır.
    Cihazda hem girişte hem de çıkışta ısıyı ölçen termo sensörler var.Bu sayede yaptığı ayarlama ve alev modülasyonuyla su ısısını sabit tutuyor zaten.Cihaz hakikaten biraz sesli çalışıyor ama bizim balkonda olduğu için rahatsız edici bir yanı yok.Sağını solunu yokladım dış panelde sıcaklık da oluşmuyor.Tavsiye olunur bir cihaz.İtalyan malı olduğu söylense de kapağının içinde made in PRC yazıyor :)..SOn modellerinde de donma koruması için ısı sağlayan rezistanslar varmış ama benimkinde yoktu.Servis 50 TL ücretle bunu ilave edebiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    daxom un sitesinde şöyle bir yazıya rastladım..

    SADECE SICAK SU İHTİYACI İÇİN KOMBİ Mİ ? ŞOFBEN Mİ ?
    Kombi,ısınma amacıyla kullanılan cihazdır.Bünyesinde,3 yollu vana,sirkülasyon pompası ve imbisat tankı gibi kompanentler vardır.Sadece sıcak su ihtiyacı için kullanıldığında bu kompanenetlerin arıza yapma ihtimali yüksektir.Dolayısıyla tamir ve bakım masrafları yüksektir.

    ayrıca eve kombi bağlanınca doğalgaz firmasının aldığı teminat fiyatı ile şofbeninki de farklı.Bizim bölgede Kombili sistem+ ocak kullanımı için 350 küsür, şofben + ocak kullanımı içinse 75 tL alıyorlar.Denetlemeye gelen görevlileri "bu kombiyi sadece sıcak su için kullanacağım ,iki gözüm önüme aksın ki evin ısıtmasını buna bağlamayacağım" diye ikna etmek gerekir mi bilemem.




  • Geçen yıl evimize doğalgaz yaptırırken bu markayı biz de düşünmüştük ama Çin malı olmasından ötürü direkt eledik ve ECA aldık. Neredeyse 1 yıldır kullanıyoruz. Tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    750 tl süper kombiler var iyi araştırın limitsiz sıcak su alın yok 12 lt yok 5 lt uğtaşmayın boşuna

    HAKLISIN ÜSTAD SOFBEN FİYATINADA KOMBİ KARTLARI VAR POMPASIDA CABASI :)))) ANLAYANA......
  • quote:

    Orijinalden alıntı: servis58

    quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    750 tl süper kombiler var iyi araştırın limitsiz sıcak su alın yok 12 lt yok 5 lt uğtaşmayın boşuna

    HAKLISIN ÜSTAD SOFBEN FİYATINADA KOMBİ KARTLARI VAR POMPASIDA CABASI :)))) ANLAYANA......

    sanada bir pompa takalım istermisin
  • Hakkaten iyice kafam karisti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de 2 yıldır daxomu sorunsuz kullanıyorum. umarım da kullanmaya devam ederim.

    bu arada daxomun çinde üretildiğini yazanlar olmuş. doğru olabilir, içini açıp da bakmadım...dışında da bir şey yazmıyor... ama siz sanıyor musunuz ki demirdöküm ve ECA şofbenler made in Turkey? evet türk markaları ama, ben de şofben araştırırken, hem demirdökümün hem de eca'nın çinde ürettirildiğini söylediler bu firmaların yetkilileri ve servisleri...
  • aldığım eve daxom ukdax-10nt hermetik şofben takmışlar.
    Suyu ısıtması çok hızlı ancak, suyu kaynatıyor ve cihaz hata vermeye başlıyor.
    Servis ile görüştüğümde suyu daha dışarı atabilecek duş başlığı almam gerektiğini yada üst modeli alabileceğimi söyledi ??
    Bu modellerin sorunu varmış.

    Bu modeli kullanıp çözüm bulabilen varmıdır ?
    Yoksa dağılın...
  • benimde yeni adığım evde bu şofben takılı 12 litrelik.babamların evinde büyük kombilerden vardı ve banyoda arada soğuk su geliyordu. bu şofben kombinin çeyreği kadar ve çok şık bir görünüme sahip su her zaman aynı ısıda geliyor yer kaplamıyor.şu ana kadar bi sıkıntı yaşamadım umarım yaşamamda...
  • thall kullanıcısına yanıt
    Ben bu cihazı 2008'den beri kullanıyorum bir kere servis geldi devreye aldı gitti ondan sonra ne gelen oldu cihaza nede giden gayet memnunum cihazım sabit su sıcaklığını sağlıyor her musluktan da sıcak suyumu alıyorum ve gayette sessiz çalışıyor cihazım ama eşanjörü delinen kişiye de sormak lazım ne şekilde kullanılıyor eğer dondan delinmiş ise bu cihazın suçu değil bugün hangi firma dondan dolayı veya voltaj yüksekliğinden dolayı meydana gelen arızaları garantiden değiştiriyormuş ki uzun lafın kısası gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsin kardeşim ben tam bu sene 6 yıl olacak tık demedi kullanıyorum 20 gün önce de yeni aldığım eve de daxom 12 lt cihaz taktırdım şimdi onu kullanıyorum birde yorumlarda şunu okudun çin malı denmiş şimdi sorarım size bugün elinizde ki tlf nerede yapılıyor ariston,demirdöküm nerde üretiliyor,mersedes bile çin'de fabrika açmış çin dediğiniz devlet yakında uzaya insan gönderecek bizde bile o teknoloji yokken o ülkeyi küçümsemek komik biz teknoloji olarak çin'den çok mu ilerideyiz artık bu olgudan kurtulun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axii_16 -- 31 Ocak 2014; 13:11:04 >




  • Valla ne diyeyim kombi ustası kardeş ben yaşadıgımı bilirim çin'lşlerin ellerine sağlık o zaman senin kullandığın araba yerli malımı ya almandır ya fransız ya kullandığın telefon yerlimi ya samsung kore malı,nokıa finlandiya eee yerli sermaye nerede kardeş ben cebimden çıkan paraya bakarım ahmet,mehmet yapmış önemli değil ben 6 yıldır tık demeden kullanıyorum bir malı herkese de tavsiye ediyorum
  • Merhaba
    Bende 2 yıldır demirdöküm kullanıyorum
    Su sıcaklığı çok değişken sabit kalmıyor
    Bir kere delindi, bir kaç kere de başka sorunlar çıktı
    Evim merkezi ısıtmalı ve asla donma olmaz
    Bıkıp usandım
    Şofbeni aldığımdan çok tamir parası verdim
    Başka bir şey arıyorum
    Ferroli kullanan oldumu nasıldır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yashoo

    Arkadaşlar aman deyim, doğal gaza geçince 4 sene önce falan yöneticinin hamlesiyle bütün apartman bundan aldık. Duş yaparken soğuk su karıştıramıyorsunuz öyle lanet bir şofben hemen kesiyor. Yıkanıyorsunuz diyelim su sıcak geldi duştan çıkıp şofben üzerinden ayarlama yapmanız gerekiyor. Gittim masajlı duş başlığı aldım, duş başlığının modunu değiştirince dahi su hemen soğuyor, tekrar açılması için kapatıp açmanız gerekiyor. Sürekli yüksek debili ve sadece sıcak su kullanmanız gerekiyor.
    a hafta önce falan iyice bozuldu, servis çağırdım servis o eski model onlara biz bakmayız diyerek gelip bakmadılar bile, resmen atın onu dediler.
    Aman arkadaşlar almayın aldırtmayın.


    Dayanamayıp yazıyorum.
    9 yıldır kullanıyorum bu şofbeni.hiç problem yaşamadım.Bir ara çalışmadı meğer gaz vanası kapalıymış servis ücret bile almadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti110 -- 16 Nisan 2014; 12:02:28 >




  • neden şofben aldığını bilmiyorum.Merkezi ısıtmalı bir yerde oturuyorsan bu cok normal.Ama sofben alman ileride yine bir masraf yapacağını gösterir.Kombiye er yada geç dönersin.Hal böyleyken kombi almanı öneririm.Şofbene gelince de daxom çok sattığım ve tavsiye ettiğim bir üründür.
  • bende hermatik sofben alacagim.
    Tesisati cektirdigim firma Daxom satiyor dogal olarak yere gore koyamadi:)

    ama ben adini bile ilk defa duydum.

    Beko'da var 709TL onu alip gecsem mi?
    bu adamlarda Daxom12 denen seye 600TL yaziyorlar

    yillardir guvenle Daxom kullanan bir Allah'in kulu var mi?




  • bugun yarin hermatik sohben almam gerekiyor , bilen arkadaslar yonlendirebilirse sevinirim
  • Demirdokum c350f aldim bakalım ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumusr F kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, bir ara geri dönüş yaparsanız cihaz hakkında başkaları için referans olur.
  • 8 aydır kiracı olarak oturduğum evde bu şofben mevcut ve gayet memnunuz. Önceki kiracı ne süreyle kullandı bir bilgim yok açıkçası ama herhalde cihazın mazisi 2 yılın üzerindedir. Bu arada daxom'un web sitesinde garanti süresinin 5 yıla kadar uzatılabildiği yazıyor. Bende bir süre sonra kendi evime taşınacağım ve bu şofbenden almayı düşünüyorum. Kalınlığın 10.3 cm olması ciddi yer avantajı sağlıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.