Şimdi Ara

Dawn of Isles - MMORPG by NetEase

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dawn of Isles, NetEase tarafından yaratılıp yayımlanan Zelda grafiklerine sahip aşırı zevkli bir mmorpg oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunu diğer MMORPGlerden ayıran özellik bir nevi survival elementlerini de barındırmasından geliyor. Yani ağaç kesip, madem kazıyacaksınız ve bunlarla craftin yapacaksınız fakat MMO yönü daha baskın.

4 adet class (cinsiyetleri kilitli malesef)
    Element skill comboları (bu özellik inanılmaz yaratıcı ve zevkli)
    Pet ve mount tameleme sistemi
    Kendi adanız olacak ve istediğiniz gibi inşa edeceksiniz
    PvP sistemi
    ve daha fazlası.

Dawn of Isles, Android için 4 Haziranda açılacak iken, iOS için 30 mayıs saat 6.30 da açılacak.

Resimler;

Gameplay video;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 29 Mayıs 2019; 21:3:16 >

• Netease'in oyunlarını severim keza bu oyun da beğendiklerimden biri oldu ancak bir iki yönü rahatsız edici boyutta benim için. Oyun içi çeşitlilik bir hayli fazla dikkatinizi bir şeye odaklayamıyorsunuz çünkü sağdan soldan zırt pırt bir şeyler çıkıp "arif'in manchester'a attığı golü arıyordum nereye geldim" durumunu yaşıyorsunuz, materyal topla, npc ile konuş, bir şeyler inşa et, bir şeyler geliştir, ağaç kes, taş patlat, otları biç, balık tut bitmiyor bir sonu yok gibi geliyor uğraştığınız işlerin. Oyunun yönlendirici veya eğitici yönü çok da iyi değil, iki gündür bir bineğe nasıl sahip olunur veya nasıl binilir halen daha bilmiyorum ingilizcem de iyidir ama yok bineğe nasıl sahip olunur/binilir bilmiyorum, oyunda ki kimi binalar nasıl inşa edilir gereklilikleri nereden nasıl temin edilir bunları maalesef sorarak öğrenmek zorundasınız o da cevap yazan biri çıkarsa veya alt/üst ne kadar görev varsa yapmak zorundasınız ki görev sayısı da oldukça fazla yani bir görev "grind" koymuşlar 24 saat boyunca amiyane tabirle amele gibi oradan oraya koş-yanına git-konuş başka bir şey yok hep böyle gidecek zannediyorsunuz, bazı npc'ler size sırf muhabbet ettiğiniz için deneyim puanı veriyor o derece bir diyalog fazlalığı var

Netease'in mobil oyun konseptini az çok bildiğim içim çok şaşırmadım. Dawn of Isles'ta yaptıkları şey piyasada ki beğenilen tüm mmorpg'lerin iyi yönlerini alıp ortaya böyle bir oyun çıkartmışlar. Eğer görev yoğun ve hayatta kalma temalı oyunları seviyorsanız (yap/boz/topla/kur/yükselt rutini) bu oyun tam sizin için. Aslında bir tür "görev" oyunu da diyebiliriz, bugün ne yapayım boş vakti nasıl değerlendireyim diyorsanız girin oyuna ağaç kesin, ot biçin, balık tutun yaşatıyor o hissi

Pc için yapılmış bir oyun olsa "grind" üzerine yazdığım eleştirileri normal karşılarım da mobil için artık bu tarz oyunlar baymadı mı, adam iki büklüm oturduğu yerde gün boyu görev mi yapacak zaten ellerin kızarmaya başlıyor bir noktadan sonra

Oyunun sevdiğim yönleri, seslendirmeleri, grafikleri ve karakteri yönetme hissi ki netease bu işi gerçekten iyi yapıyor, onmyoji serisinde ki kaliteye eş değer bir görüntü/ses olayı mevcut oyunda. Optimizasyonu da gayet iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 13 Haziran 2019; 20:4:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Binek icin önce Ride kagidi gerekiyor. Hangi hayvan icin ride kagidin var ise o hayvani tamelemen gerekiyor. Eger evolved versiyonu ise onun kucugunu yakalayip evolve etmen lazim sonrasinda kagidi kullanacaksin.

Oyun basta karisik gelse de sonrasinda cok basit geliyor. Ben severek oynuyordum ama arkadaslarimin yarisi world of kingsde, yarisi mesgul oldugundan oynamiyor haliyle tek kalmistim s1k1ld1m. Yoksa güzel oyundu hardcore dahi oynayabiliyordun yapacak cok sey var evet ama pvpsi cok sacma. Bir suru pet var zaten target sistemi igrenc pete donuyo hedefin falan. Healerin revive skili pvp de calisiyo ayri bi sacmalik.@Yazmayı_Severim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 14 Haziran 2019; 7:51:25 >
  • Çok fazla şey var hangi birine odaklanacağını şaşırıyorsun ayrıca oyun içi para da tükeniyor 60 seviyeden itibaren yetmiyor yani. Bıraktım ben bir hafta oynayıp.

• Bir de PVP sistemi berbat öylesine koymuşlar.

• Ben de bir süre devam ettim sabırla da uzun vadede oynanacak bir oyun degil onu anladim, oyun başlangıçta kendini çok iyi/kaliteli olarak sunuyor ancak maalesef düşük ‘drop rate’ ve kimi önemli bölümlerde ki günlük tüketim limiti sizi iyiden iyiye oyunun marketine yönlendiriyor yani şöyle ki eğer 70 setini dizmek istiyorsanız mecburen oyuna para yatırmak zorundasınız çünkü bu setlerin ‘craft’ı için gerekli materyalleri toparlamanız -eger para yatirmayacaksaniz- nereden baksanız 3-4 haftanızı belki daha fazlasını alacaktır. Bunun yanı sıra oyunda ki tek derdiniz maalesef ekipman degil yığınla yükseltilmeyi bekleyen binektir(pet), binadır, yetenektir, ekipman ek ozellikleridir vs var bunlar icin para ve materyal gerekiyor ki onları da kisa vadede temin edemeyebiliyorsunuz, oyunda ki her şey ‘silver’ denilen para sistemine bağlı, bu parayı da toparlamak oyle kolay/normal yollarla gerceklesmiyor ciddi anlamda gunluk 12-13 saatinizi oyuna vererek ancak bir kismini toparlayabiliyorsunuz (balik tut sat, agac kes sat, ot bic sat, yaratik oldur sat, craft yap sat vs)

Oyun ici etkinlikler sadece deneyim puani kazandirmada etkili onun disinda hicbir getirisi yok diyebilirim gerci oyun ici deneyim puaninin da kazanma limiti var oyle dilediginiz kadar kasamiyorsunuz karakteri, vaad ettigi odulleri bir kere ya kazandim ya da kazanamadim onca kere birinci olmama ragmen, dedim ya dertleri oyuncuyu markete yonlendirmek gerisi hikaye

Özetle cogu kere sanki ucuz web-browser mmorpg’si oynuyor gibi hissettirdi bana oyun kendini, p2w olayi maalesef agir. Dün klan savasi vardı rakipten neredeyse kimse yoktu diyebilirim, muhtemelen oyunun baslangicinda ki cazibeye kapilip bir heves devam ettiler sonrasinda da kendilerini gelistirdikce buz dağının gorunmeyen kismini fark edip oyunu oynamayi biraktilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 1 Temmuz 2019; 14:29:34 >

• Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle o buz dağının görünmeyen kısmını fark edince bırakıyor herkes :D NetEase oyunları hep böyle oluyor. Markete mahkum ediyor oyuncuyu. Zaten oyuna acaba diyerek başlamıştım ki netease beni yine yanıltmadı. Bi daha netease mmorpg oynamam :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.