Şimdi Ara

Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
6
Favori
208.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sitede DATRON MOBEE N011-8FVS INTEL ATOM N270 alıp 1 gb rem koyup almayı düşünüyorum.

size bir soru sormak istiyorum

XP yüklediğinde aynı anda 3 program kullanıcağım genelde

spss 9.0 (istatistik prog) windows powerpoint 2007, excel office 2007

hızı ne olur bilgisayar çok yavaşlarmı

lütfen kullananlar varsa beni yönlendirebilir mi

kullanıcıların bilgilerine dayanıp alacağım.

birde 1 gb den fazla rm takabilir miyim mümkünmüdür ?

şimdiden çooooooook teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: gjuetar

Merhabalar
    Sitede DATRON MOBEE N011-8FVS INTEL ATOM N270 alıp 1 gb rem koyup almayı düşünüyorum.

size bir soru sormak istiyorum

XP yüklediğinde aynı anda 3 program kullanıcağım genelde

spss 9.0 (istatistik prog) windows powerpoint 2007, excel office 2007

hızı ne olur bilgisayar çok yavaşlarmı

lütfen kullananlar varsa beni yönlendirebilir mi

kullanıcıların bilgilerine dayanıp alacağım.

birde 1 gb den fazla rm takabilir miyim mümkünmüdür ?

şimdiden çooooooook teşekkür ederim

İstatistik programını bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim. Media player ile film izlerken aynı anda hem excel hemde point açıp dönüşümlü olarak her ikisindede işlem yapabilirsin. Hatta bu esnada iatersen Winrar ile dosya bile sıkıştırıp İnternette sörf yapabilirsin.
    Normal bir PC Ne yapıyorsa bununlada yapabilirsin.
    1 Gb Rem tıptı onboard vga ve ses kartı gibi anakartta bütünleşik olarak mevcut. Makine 2 Gb rem desteklediği içinde boş olan 1 ader rem slotuna 1 Gb DDR2 667 SODİMM takıp makineyi 2 Gb olarak ve Yeni Bios ile Ekran kartını 224 Mb olarakj kullanabilirsiniz.

Makineniz Şimdiden hayırlı olsun. İyi günlerde kullanınız.

• sayın ufocu bey ;

Çok teşekkür ederim

aldığım zaman size yeni sorularımla rahatsız ederim

Bu inceleme ve bilgilendirmeler için çok teşekkürler
  • merhabalar

biraz önce datron için gittiğimde beni MSI yönlendirmeye çalıştı.MSI daha iyi olduğunu söyledi

sizler daha bilgili ve sayısal verilere dayalı yorum yapıyorsun.

MSI datrondan daha üstün olduğu doğrumudur ?

yoksda elindeki ürünü satmak için pazarlama mı yapıyor

UFO bey sizden haber bekliyorum

inşallah yarın yönlendirmenizle aranıza katılacağım :=)
  • Hocam gittiğin kişi kimse msi wind ile datron mobee nin aynı makineler olduğundan bihaber sanırım. Ben şu anda mobee 10" alacak olsam vatanı tercih ederdim
    world axess ve maximum a %8 indirim ve 5 taksit yapıyorlar. sanırım şu an en avantajlı burası. Vatan çalışanı falan değilim lakin piyasaya baktım bu sonuca vardım.

Mesela şu dakika itibarıyla
    Hepsiburada da
    quote:

Bizde 549,00 USD + KDV
    KDV Dahil 1.036,51 YTL
    Havale ile 984,68 YTL (%5 Havale İndirimi)

Vatan da
    quote:

World maximum ve axess e 5taksit + %8 indirim ile
    956,57 YTL
  • @gjuetar

Datron Mobee 10",MSI wind ve Casper minibook tamamen aynı cihazlar,kasa ve içindeki işlemci anakartta dahil,sadece donanımlar farklı

Casper da 6 hücre pil yok ve bluetooth yok

MSI da ise 160 GB hdd yerine 80 GB hdd var ve pil 6 hücre yok

Ama tüm bunların hepsi Datron mobee 10" var,yani bluetooth,160 gb hdd ve 6 hücre pil

Dolayısı ileCasper alırsan bluetooth ve 6 hücre pilin sunduğu 5 saat batarya süresinden mahrum kalırsın,MSI wind alırsan da,bluetooth olur ama 160 GB hdd yerine 80 GB hdd sahip olursun ve yine 6 hücre pilin sunduğu 5 saat batarya süresinden mahrum kalırsın

dolayısı ile Datron her açıdan cazip

Datronun yerine tek bir ürün alabilirsin oda Asus 1000H 160 gb modeli,ama onda da duyduğum kadarı ile tek dezavantaj tek ram slotunun olması,ilerde ram değiştirecek olursan üzerindeki 1 GB rami söküp tek 2 gb ram takabilirsin.Datron da ise 1 slot boş ram yuvası var,yani ilerde sadece 1 gb ram alarak 2 gb ram e yükseltebilirsin

satıcı elinde olan malı satmaya çalışır,sakın olaki kanıpta MSI wind yada Casper minibook alma,dediğim gibi Datron yoksa eğer diğer alternatifi Asus 1000H 160 GB HDD li modeli

Not : MSI yada Casper ı kötülemiyorum,ama aynı paraya elinde daha az özellikli cihazın olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer Teknik Servis -- 29 Ekim 2008; 17:23:21 >

• ÇOk teşekkür ederim

bilgilendirme çok işime yaradı. Kafamda durum netleşti sağolun
  • Şunu da söylemeden geçemeyeceğim ; Yüklü mikatrda sermayem olsa,bu işin ticaretini yapıyor olsam ve çin ile ticari bağlantılarım olsa,bu cihazların aynısının 320 Gb hdd li,bluetoothlu ve 2 GB ram li eksiksiz modelini yaptırır getirir burda istediğim adı bastırır (örneğin Zatron ) satardım.

burdaki tek fark cihazların çinden hazır alınıp yada parça olarak alınıp toplanıp satılması,tr de garanti hizmeti verilmesi ve etiket marka basılması olayıdır.Yani Ne Datron ne Casper AR-GE bölümünde bu cihazları geliştirip üretmiyor.zaten aksi olsaydı bu 3 cihaz kasa ve donanımda dahil birbirine benzemezdi.Ki aynı cihazın aslında 2 markası daha var,biri Medion diğeri aklıma gelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer Teknik Servis -- 29 Ekim 2008; 17:31:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gjuetar

sayın ufocu bey ;

Çok teşekkür ederim

aldığım zaman size yeni sorularımla rahatsız ederim

Bu inceleme ve bilgilendirmeler için çok teşekkürler

Arkadaşlarında belirttiği gibi her ikiside aynı makine olmasına rağmen DATRON 6 hücreli pili ile 1 adım öne çıkıyor. Tercihiniz Kesinlikle DATRON dan yana olmalıdır. Çünkü MSİ alanlar 6 hücreli pil peşinde koşup duruyor ama henüz yeni bir makine olduğundan 6 Cell pil yedek olarak bulunamamaktadır.

DATRON MOBEE bulamazsanız tercihinizi ASUS EEEPC 1000H den yana kullanabilirsiniz. ASUS Update için 1 değil 2 Gb Rem alımasını gerektirsede ve 224 Mb VGA Sunamasada Boyut ağırlık ve pil ömrü gibi konularda biraz geri kalsada bu durum reel uygulamalarda bir dezavantaj oluşturmuyor.

DATRON MOBEE niz hayırlı olsun . İyi günlerde kullanınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 29 Ekim 2008; 20:17:36 >

• arkadaşlar herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim
    çok uzun zamandan beri burada yazılanları takip etmekteyim ve öylesine bir netbook alacakken datron mobee bir netbook alacagım icin de biraz heyecanlıyım
    ayın ilk gunu siparişi veriyorum. bir gun icinde de elimde olacagı kanısındayım
    ayrı olarak 1gb ram alıyorum ve sanırım harici cd-rom da almayı dusunuyorum
    cihazı aldıktan sonra sıralama su sekilde mi olmalı
    1- xp ye gec
    2- driverları yükle
    3- ram taktır
    4- bios update
    başka birşey var mı ya da sıra dogru mu?
    hepinize yeniden cok tesekkur ederim
  • />

quote:

Orjinalden alıntı: thehadi
    1- xp ye gec
    2- driverları yükle
    3- ram taktır
    4- bios update

başka birşey var mı ya da sıra dogru mu?
    hepinize yeniden cok tesekkur ederim

AKLIN YOLU BİRDİR

Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 29 Ekim 2008; 21:01:47 >

• yani sıra dogru ufocu oyle anlıyorum :)
    peki ilk aldigimda dikkat etmem gereken birsey var mı tecrubelerinize dayanarak soruyorum
    yani batarya kullanımında ya da driver yukleken veya bios uptake'inde.
    aslında yuvarlak sorular farkındayım alınca birseyle karsılasırsam daha net bir soru belirtebilirim sizlere ama ne bileyim su onemli denecek seyler var mıdır? bir de kafam biraz karıstı ufocu mesela sen 2 gb ram kullanıyorsun batarya suren ne kadar ortalama? bir de underclock diye birseyden bahsediyorlar nedir acaba pek anlayamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: thehadi

yani sıra dogru ufocu oyle anlıyorum :)
    peki ilk aldigimda dikkat etmem gereken birsey var mı tecrubelerinize dayanarak soruyorum
    yani batarya kullanımında ya da driver yukleken veya bios uptake'inde.
    aslında yuvarlak sorular farkındayım alınca birseyle karsılasırsam daha net bir soru belirtebilirim sizlere ama ne bileyim su onemli denecek seyler var mıdır? bir de kafam biraz karıstı ufocu mesela sen 2 gb ram kullanıyorsun batarya suren ne kadar ortalama? bir de underclock diye birseyden bahsediyorlar nedir acaba pek anlayamadım

Dostum Makinen gelsin aradığın tüm soruların cevapları bu Topicte fazlasıyla var. Gerekli driverslardan tut ram yüklemesine bios update ine kadar. Anlamadığınız veya tereddüt ettiğiniz yerlerde bizler size bire bir yardımcı oluruz . Şüpheniz olmasın.
    Batarya devamlı kullanım testinde bende 5.30 saat dır.
    Rem i kendin alma . Makineyi alınca UFOTEK sevidinde taktır. Garantin bozulmasın. Fazladan 15 ytl ödersin. Hatta telefon ettiğinde evinden alıp evine teslim ediyorlar. Bunlar Topicin ilk sayfalarında ayrıntılı olarak konuşuldu. Tekrar bir DATRON Sahibi olarak artık alıcı gözüyle gezebilirsin.

Hayırlı olsun

• Mobee bir yerde 888YTL/5,artık alaım mı,bekleyelim mi?
  • Hocam bilmiyorum dolar noolur düşermi yükselirmi ama, ben sizin yerinizde olsam şu linki takip ederdim sürekli
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=34025
    Sanırım aynı yerden bahsediyoruz. şu dakika itibarıyla 5 taksitle 888,03 YTL (KDV Dahil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noqturno -- 30 Ekim 2008; 11:26:16 >
  • selam arkadaşlar touchped işinden vazgeçtim önce biosu update edicem birde öyle deneyeceğim sevgii ufocu nasıl yapacam en son yeni biosu update yardımccı olurmuusn link vs gibii en son update olsun birde fn tuşlarının yeri değşecekmi yoksa herşey eskisi gibimi olacak tehhlikesi varmıdır biosun
  • quote:

Orjinalden alıntı: neyler

selam arkadaşlar touchped işinden vazgeçtim önce biosu update edicem birde öyle deneyeceğim sevgii ufocu nasıl yapacam en son yeni biosu update yardımccı olurmuusn link vs gibii en son update olsun birde fn tuşlarının yeri değşecekmi yoksa herşey eskisi gibimi olacak tehhlikesi varmıdır biosun

dostum bios update edersen ve sorun çözülmezse,eski biosada geri dönemezsen makinan garanti dışı kalabilir,sorunlu ve garantili makinayla neden sen çabalıyorsun,ver aldığın yere yada servisine gerekeni yapsınlar
  • Bios update in tek tehlikesi update sırasında elektrik kesilmesidir. Bunun için mümkünse update işini bir UPS kullanarak yapınız. Bios update ini nasıl yapacağınız ve nerden indireceğiniz konuları alt sayfalarda detaylı olarak mevcut. Bios update inden doğacak sorun ve neticeler update i uygulayana aittir.
    Size tavsiyem Makinenizin sorununu çözmeden update işlemi papmayınız.

selam arkadaşlar touchped işinden vazgeçtim önce biosu update edicem birde öyle deneyeceğim sevgii ufocu nasıl yapacam en son yeni biosu update yardımccı olurmuusn link vs gibii en son update olsun birde fn tuşlarının yeri değşecekmi yoksa herşey eskisi gibimi olacak tehhlikesi varmıdır biosun

BİOS UPDATE UYGULAMASI

1.Mobee'nizi / Casper ınızı / MSİ WİND inizi kapatın ve bataryayı çıkartarak sadece adaptörü kullanarak bataryasız bir halde Mobee'nizi / Casper ınızı / MSİ WİND inizi açın. (Eğer elektrik şebekenize güvenmiyorsanız UPS ile deneyin)

2.Buradan 1.09 offical bios'u indirinhttp://electricvagabond.com/downloads/msiwindbios109.zip

3.Wi-Fi, Bluetooth ve virüs programlarını kapatın (varsa firewall'uda) Usb portlarından, başka hiçbir cihaz Mobee'nize / Casper ınıza / MSİ WİND inize bağlı olmasın.

4.C: ana sürücüsünün içinde FLASH isimli bir klasör oluşturarak indirdiğimiz paketin içindekileri Rar'dan çıkartarak bu klasöre koyun.

5.Başlat'a basarak Çalıştır diyin ve CMD komutunu yazarak Dos ekranını görüntüleyin. CD\ komutunu kullanarak C: ana dizine gelin, CD FLASH yazarak ekrana C:\FLASH dizininin gelmesini sağlayın, dizin geldikten sonra RUNFLASH yazın ve Bios'unuzun Update edilmesini izleyin. İşlem bitince EXIT yazarak ekrandan çıkın. Yazmaya çalışırken klavyeniz mi çalışmadı sakın paniklemeyin ve Mouse ile Mobee'nizi / Casper ınızı / MSİ WİND inizi kapatın.

6.Kapalı olan Mobee'nizin / Casper ınızın / MSİ WİND inizin adaptör bağlantısını söküp 20 sn bekleyin.
    Bataryayı takın ve Mobee'nizi / Casper ınızı / MSİ WİND inizi açın. Del'e basarak Bios'a girin ve Advanced sekmesine gelin (Speedstep'in enable olup olmadığını kont. edin değilse enable yapın) orada %8 ile %24 arasında ki DOC değerlerini göreceksiniz. Seçeceğiniz değer Overclock değerleridir örn %24'ü seçerseniz Turbo mod'da 1.984 Mhz göreceksiniz. İlk başlatma DOC değerini %8 seçmenizi öneriyorum. Seçimi yaptıktan sonra F10 tuşu ile kaydedip Bios'tan çıkın.

Turbo mod'u aktif etmek içim Fn-F10 tuşunu kullanacaksınız. Mod aktif olduğu zaman ekranda Turbo On Osd'sini görürsünüz ve Power Led'i Turucuya dönüşür. (Mavi normal mod, Turuncu turbo mod, Yeşil underclock enerji tasarruf mod)
    Ayrıca ekran kartınızın değerine bakın eğer ram'iniz 1GB ise 128MB, 2GB ise 224MB paylaşımlı olarak göreceksiniz.

Dikkat: Turbo mod sadece cihaz şebeke elektriğine bağlıyken çalışacaktır!

Cihaz açılmadığı zaman yapılacaklar;

-Eğer Mobee'niz / Casper ınız / MSİ WİND iniz Flash'landıktan sonra açılmadıysa bütün güç kaynaklarını 20sn devredışı bırakın veya Power düğmesine şebeke elektriği bağlıyken 10sn basılı tutun.

-Eğer extra bir Ram taktıysanız onu sökün ve o şekilde açın sonra kapatıp tekrar Ram'i takın ve Bios ayarlarını yapın.

-Bios'tan AHCI mod'u enable ise disable yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 30 Ekim 2008; 13:15:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: uzay_üssü_alfa

quote:

dostum bios update edersen ve sorun çözülmezse,eski biosada geri dönemezsen makinan garanti dışı kalabilir,sorunlu ve garantili makinayla neden sen çabalıyorsun,ver aldığın yere yada servisine gerekeni yapsınlar

Servise versin, sonra orası burası çizik şekilde teslim alsın dimi?

• quote:

Orjinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

quote:

Orjinalden alıntı: uzay_üssü_alfa

quote:

Servise versin, sonra orası burası çizik şekilde teslim alsın dimi?

Ne ALAKASI VAR ?
    Heryeri ASUS servisimi sanıyorsunuz ?

AŞAĞIDAKİ METİN ALINTIDIR. DATRON İÇİN GEÇERLİDİR. CASPER İÇİN KENDİ SERVİSİ İLE GÖRÜŞMEK GEREKLİ.

DATRON NOTEBOOKLARDA "EVLERE SERVİS" HİZMETİ

Datron notebooklarda ücretsiz "Evlere Servis" hizmetimiz başlamıştır. Hizmetimizden nasıl yararlanılacağı aşağıda anlatılmıştır.

Çağrı merkezimize (0212) 444 0 478 nolu telefon ile ulaşıldığında konusunda uzman personelimizin desteği ile üründeki sorun çözülmeye çalışılır. Sorun çözülemezse ürün sahibinin iletişim bilgileri alınıp sisteme kayıt edilir ve notebook için tasarlanmış olan boş kutu kargo ile verilen adrese gönderilir. Kargo firmasının yetkilisi ürünü bu kutuya yerleştirir ve merkez teknik servisimize ulaştırılmasını sağlar. Bu işlemler için ürün sahibinden ücret talep edilmez.. Teknik servisimizde sorun giderildikten sonra ürün sahibine kargo ile yollanır. Ürün sahibi dilerse kayıt sırasında kendisine verilen takip numarası ile ürünün durumunu takip edebilir. Ayrıca ürün sahibi cep telefonunu bildirmiş ise ürünün durumu cep telefonuna kısa mesaj olarak gönderilir.

Konu ile ilgili soru ve görüşlerinizi için (0212) 444 0 478 nolu telefonumuzu arayabilir veya destek@datron.com.tr adresimize e-posta gönderebilirsiniz.

KAYNAK : http://www.datron.com.tr/datron/evlereservis.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 30 Ekim 2008; 13:54:19 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.