Şimdi Ara

Dark Souls III (2016) [ANA KONU] (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.541
Cevap
35
Favori
51.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    senaryo hakkında tamamen yanlış bilgi vermişssin Scholar of the first sin dlc sinde Aldia'nın söylediklerini araştır bence:)

hatta şunu izle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nepennthe -- 19 Mart 2016; 12:50:33 >
  • Nepennthe kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam izledim videoyu malum oyunun senaryosu farklı yerlere çekilmeye çok müsait hatta yanlış anlamalara. Zaten yapımcıların istediği de bu herkes kendi anladığı gibi algılasın istiyorlar. Benim anlamadığım şey ilk oyunda Tomb of Giants'a gittiğimiz zaman bütün devler ölü vaziyette yani hiç canlı dev yok. İkinci oyunda ise The Last Giant diye hala hayatta olan son devi görüyoruz. Burdan mantık yürütürsek ilk oyun ikinciden sonra geçiyor ama ikinci oyundaki cüce blacksmith ember'ların çok eskide kaldığını söylüyor ve ember'ler ile silah yapamam diyor. İlk oyunda emberler ile silah yapabiliyoruz. Yani bir nevi zaman iç içe geçmiş vaziyette Üçüncü oyunda ise Firelink Shrine'ı sağlam vaziyette görebiliyoruz ve orası büyük ihtimalle Kiln of the First Flame olarak geçen yerin aynısı olacak çünkü mekan tasarımı aynısı. Aslında benim dediğim mantıklı geliyor sondan başa gitmesi ama bilmiyorum tabi yanlış olabilir

• xcosworthx kullanıcısına yanıt
    İLK İKİ OYUNDAN SPOILER AMAN DİKKAT.

Ama siz sadece Tomb of Giants' ta devler olduğunu varsayıyorsunuz. İlk oyunun ikinci oyundan önce geçtiğini en basit şekilde şöyle ispatlayabiliriz.

Manus'u bilirsiniz.Oolacile'in aşağılarında karşılaştığımız arkadaş.Bu dev ve karanlık tip aslında ilk oyunun başındaki videoda anlatılan Furtive Pygmy.Biliyorsunuz ilk ateşten sonra 4 hollow, lord soullarını buluyor.Gwyn, Izalith, Nito.Ve dark soul'u bulan furtive pygmy.İnsanların atası olur bu kişi aynı zamanda.Neyse bunun mezarı Oolacile'de bulunuyor.

İlk oyundaki serpentlardan biri olan Kaathe, bazı amaçları uğruna Oolacile'e gidip ordaki insanlara furtive pygmy'nin mezarını açmalarını söylüyor.(FP diyorum bundan sonra) Ve FP uyandırıldıktan sonra işkence falan ediliyor neyse oraları wiki'lersiniz.Bir süre sonra FP insanların atası olduğu için Oolacile şehrinde insanları etkilemeye, onları delirtmeye başlıyor.Ve Abyss denen karanlıkta artık ne kadar kaldıysa, bizim Manus-Father of the Abyss olarak gördüğümüz tipe dönüşüyor.

Şimdi bizim chosen undead Manus'u ilk oyunda öldürdükten sonra, bu dark soul parçalara ayrılıyor ve dağılıyor.

İkinci oyunda gördüğümüz, kral Vendrick'in eşi olan Nashandra, eşini manipüle etmeye başlıyor.Kralın uzak diyarlara gidip giantları öldürmesinin sebebide bu zaten.Gene ayrıntılarına çok fazla girmiyorum ama Nashandra'nın aslında Throne of Want'a ulaşmaya çalıştığını ama Vendrick'in bir süre sonra bunu fark edip Throne of Want'ı korumaya almasıyla birlikte, Nashandra'nın birini kullanması gerektiğini anlıyoruz.Bu kişide bizim chosen undead.Nashandra'dan düşen soul'un açıklamasını okuduğumuzda;

''Nashandra was born of the Dark with an insatiable lust for strength''

ve SOTF sürümü ile birlikte şu açıklamayı görüyoruz;

''The fragments of the abyss, of untold origin, nourished their beings by the sides of would-be monarchs. Perhaps they were simply ordeals on the way to kinghood.
    One day, the flames will fade, and only darkness will remain. Unless, of course, an heir arrives.''

Bizim burda dikkat etmemiz gereken kısım, Nashandra'nın ruhunun, Manus'un ölmesi ile birlikte parçalanan Dark Soul'un küçük parçalarından biri olduğu.(Bu parçalardan oluşan diğer kişilerde DLC lerde gördüğümüz; Elana, Nadalia, Alsanna)

Biraz uzun oldu ama birkaç ekstra bilgide eklemek istedim, gerçi uzun zaman oldu bunları göreli yanlış hatırladığım veya atladığım yerler olabilir.

Kısaca ilk oyun kesinlikle ikinci oyundan önce geçiyor zaman aralığı olarak.

Edit: Şöyle ekstra birkaç bilgi daha ekleyim, tabi bunların bazıları kesin kanıtlanmış bilgiler değil ama elimizdeki bilgilerden ulaşabileceğimiz bazı teoriler.

Sizin söylediğiniz gibi üçüncü oyunun hikayenin başını anlatması gibi bir durum yok.Zaten hikayenin başını biliyoruz, 4 tane lord soul Gwyn ve diğerleri falan, ilk oyunda gördüğümüz ve elimize ulaşan bilgiler.Şimdi burda olay aslında bir döngü.Herşeyin bir başlangıcı ve bir bitişi vardır.İlk başta Age of Grey dediğimiz, ejderhaların hüküm sürdüğü bir zaman vardı.Daha sonra ilk ateş ve hollowların ortaya çıkması üzerine lordların çağı başladı (Age of Fire) Ama bir süre sonra bu ateş sönmeye, gücünü yitirmeye başlayınca bir huzursuzluk durumu baş gösterdi.Witch of Izalith ilk ateşi kopyalamaya çalıştı ve başarısız oldu, hatta kötü bir şekilde geri tepti ve dünyadaki demonların ortaya çıkmasına sebep olan Bed of Chaos'u yarattı.Gwyn ise ateşin sönmesi ile birlikte insanların güçleneceğini, Age of Dark'ın başlaması ile beraber lordların hükümdarlığının biteceğini öngörerek kendi ruhunu, ilk ateşe bağlayarak ateşin biraz daha yanmasını sağladı.

Ekstra bir not: İkinci oyunda First Sin olarak bahsedilen olay zaten ya Izalith'ın ilk ateşi kopyalamaya çalışması ya da Gwyn'in bu doğal döngüye karşı çıkıp, kendisinin güçlü olduğu çağı uzatmaya çalışmasıdır.

Bu sırada ateşin sönmeye başlaması ile birlikte insanlarda bir lanet ortaya çıkmaya başladı.Ölseler bile hala hayata devam edip, bir süre sonra hollow formuna dönüşüp akıl ve düşünme yeteneklerini yavaş yavaş yitirmelerine sebep oldu bu lanet.Gerçi bu bir lanet mi yoksa doğal bir döngü mü orası tartışılır.Sonuçta ilk başta sadece hollowlar vardı, ruhsuz, akıl sahibi olmayan bedenler.

Biz ilk oyunun sonunda, chosen undead olarak ya kendi ruhumuzu ateşe bağlayarak Age of Fire'ın uzamasını ya da oradan uzaklaşarak Age of Dark'ın başlamasını sağlıyorduk.Tabi ikinci oyunda (Ve tabi üçüncü oyunun gelişiyle) anladığımız üzere bu bir döngü.Yani Age of Fire-Age of Dark doğal yaşamın bir parçası.Karanlık çağa geçildiğinde gene bir süre sonra biri güçlü ruhlardan birini bulup ateş tekrar alevlendiriyor ve ateş çağı bir süre devam edip tekrar sönmeye başlıyor ve insanlarda gene hollow laneti başlıyor.

3 oyun arasında kaç tane döngü olmuştur bilemeyiz ama bu döngü hayatın bir parçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem3463 -- 19 Mart 2016; 15:13:32 >

• erdem3463 kullanıcısına yanıt
    Hocam elinize sağlık çok güzel bir yazıyla açıklamışsınız şimdi tam olarak anladım mevzuyu. 3. oyunla beraber epik bir hikayeye gireceğimiz kesin
  • erdem3463 kullanıcısına yanıt
    ayrıca şöyle bir durum var hollow hali insanların zaten normal doğal hali. ilk ateş ortaya çıktığında ilk oyunun açılışında gördüğümüz üzere lord soullarını bulmadan önce hepsi hollow halindeydi normal insan değillerdi.
  • eric cartman6167 E kullanıcısına yanıt
    Aynen onu belirttim zaten yazı boyunca
  • beyinden tutun ayak parmak uçlarına kadar kanser edicek olması dileğiyle mesajım bulunsun diyorum inşallah para diye zorluk seviyesinin içine sı*mazlar.
  • oyunun içinden yeni görseller. mekan forrest of the fallen giants'ı andırıyor
    Bu mesaja eklenen görseller:

Dark Souls III (2016) [ANA KONU]Dark Souls III (2016) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric cartman6167 -- 20 Mart 2016; 1:04:14 >

• Hocam spoiler içine alın bence, açıkçası oyunla ilgili herhangi bir mekan, boss vs. görmek istemeyenler var benim gibi (Tabi trailerda gösterilenler dışında)

Zaten reddit falan spoiler kaynıyor şu sıralar, herhangi bir spoiler yememek için açılan konuların %90'ına girmemek gerekiyor.Siz burda yapmayın bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem3463 -- 20 Mart 2016; 1:02:43 >
  • japonya versiyonu 24 martta çıkacak olan oyun . worldwide versiyonu neden 12 nisan anlamak mümkün değil.
  • speedymaster S kullanıcısına yanıt
    Kendi halkına önem vermelerinden kaynaklı. Daha bunun çok örneği gösterilebilir ama arada fazla bir gün farkı yok.

Ayrıca oyunu almak isteyenler bu adresten ön sipariş yapabilir.

%5 İndirim kodu ile
    Allkeyshop
    oyunu 110 tl ye almak mümkün.
  • beyler oyunun bilgisayar grafik karşılaştırması yapıldı videosu aşağıda ve ayrıca dört çekirdekli bir işlemci ve gtx 760-r9 270x oyunu max ayarlarda ortalama 40-45 fps de oynatabiliyormuş. ama bazı fps dropları yaşanıyormuş her sistemde özellikle boss savaşlarında. mouse ve klayve ile oynadığınızda yine dark souls 2 deki gibi gamepad simgeleri ile oynayacağız. değişiklik yapmamışlar

• eric cartman6167 E kullanıcısına yanıt
    medium ile ultra arasında bir fark göremedim. sadece low ayarlarda düşüş var
  • Malum yerlere filan düşmedi değilmi bu henüz ?
  • Japonca denesek acaba oynayabilirmiyiz?

• Launch Trailer yayınlandı, bol bol spoiler var özellikle daha önce gösterilmemiş birkaç boss ve karakterler görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem3463 -- 23 Mart 2016; 17:18:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem3463

Launch Trailer yayınlandı, bol bol spoiler var özellikle daha önce gösterilmemiş birkaç boss ve karakterler görünüyor.

spoiler olur diye paylaşmak istemedim hatta izlemedim bile kendim. bundan sonraki oyuna dair hiçbir videoyu izlememeyi düşünüyorum. zaten o kadar spoiler yüzünden yeterince pişmanım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Malum yerlere filan düşmedi değilmi bu henüz ?

walkthrough'lar internete düşmeye başlamış bugün. oyunu satın alın orjinal oynayın diyeceğim ama 180 tl'yede orjinal alınmaz aslında. şu ana kadar oynadığım en güzel oyun olduğu için. başka bir oyunada 180 tl vereceğimi zannetmiyorum. zamanında gta 5 e vermiştim sonra deli gibi pişman oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric cartman6167

quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Malum yerlere filan düşmedi değilmi bu henüz ?

walkthrough'lar internete düşmeye başlamış bugün. oyunu satın alın orjinal oynayın diyeceğim ama 180 tl'yede orjinal alınmaz aslında. şu ana kadar oynadığım en güzel oyun olduğu için. başka bir oyunada 180 tl vereceğimi zannetmiyorum. zamanında gta 5 e vermiştim sonra deli gibi pişman oldum.

Ben tüm serilerini bitirdim oyunun. Ama 180 de çok hakikaten PC de. O kadar vereceksem konsolara alırım açıkcası, bekleyip görelim bakalım. Torrent yapıp indirime girince orjinal düşünüyorum şahsen
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.