Şimdi Ara

Darboğaz mı VAR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar işlemcim amd a8 6600k yalnız fps gariplikleri yaşıyorum. yani küçük oyunlarda ayarları ne kadar fullesemde gpu kullanımı çok az oluyor buda fps düşüklüğüne yol açıyor mesela shadow of mordor oyununda tamını kullanıyor hiç bir sıkıntı çıkmıyor.
    far cry4 te bazen 99 kullanıyor bazne bu rakam 80 lere inebiliyor benim anlamadığım gtx 960 bile beni far cry4 ultra ayarlarda zorluyor. resimlerde gördüğünüz gibi vatandan aldım r9 280x ne yapmam geriyor
     Darboğaz mı VAR ?
     Darboğaz mı VAR ?
     Darboğaz mı VAR ?
     Darboğaz mı VAR ?
     Darboğaz mı VAR ?

NOT: SHADOF OF MORDOR : 1080P %99 70-90 FPS 2K %99 40 - 50 FPS 4K %99 KULLANIM 30 FPS DİR RESİMDE ÇÖZÜNÜRLÜKLER KÖTÜ ÇIKARSA KANMAYIN GÖRÜNTÜ KALİTESİ BOZULUYOR OYUNLARIN HEPSİ ULTRA YANİ FARCRY4 ULTRA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersevinn -- 18 Mayıs 2015; 16:06:40 >

• peki darboğaz ize yüksek grafikli oyunlar yeni nesil olarak niye bir şey etkilenmiyor fps drop bile olmuyor. benim anlamadığım anakartr FM2 ''+'' Yok. yani işlemciyi 4.5e oc mu yapsam stok fanı var. başka cevap yokmu
  • ersevinn kullanıcısına yanıt
    Nfs rivals'te 30 fps kilidi vardır büyük ihtimal ondan oluyordur.Diğer oyunlara bakılırsa gpu kullanımı düşük işlemcinin besleyememe durumu var.Düşük fps alsanız bile oyunu akıcı bir şekilde oynayabiliyormusunuz ?

Not olarak çok etkisi olurmu bilmiyorum ama işlemciyi 4.2-4.4 ghz civarına oclerseniz biraz daha rahatlar
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim. Öncelikle Far Cry4'te Sadece geceleri fps drop oluyor. Bende anlamış değilim gece olunca etraftaki nesneler belli olmaz fps çogalır diye umut ediyorum. bunun haricinde 50 fps 45 55 fps arasında. DONMADAN KASMADAN kesintsizi oynayabiliyorum. ve bazı zamanlar %99 gpu oluyor gördüğünüzgibi +60fps üzerine cıkmış resimde ve dikkat ederseniz %71 lik gpu kullanım söz konusu oldugunda fps 35düşmüştür. Bunun akabinde shadof or mordor oyununda hiç bir sıkıntısı yok. %99 da resimde gördüğünüz 4k çözünürükte ve ful artı ful ayarlar bitane ayar var o gb vram yüzünden hige almıtşım. ben başka cevaplarda beklerim değerli okurlar teşekkür ederim.
  • Multi oyunlarda darboğaz olur ama single oyunlarda sorun çıkacağını zannetmiyorum . NFS oyunları 30fps kitli olarak çıkıyor mod yüklemek dışında o fpsyi değiştiremezsiniz e 30 fpsyi kolayca verebildiği için kart hepsini kullanmaz %40-50 yi geçmez . Oyunlarda kasma donma olmuyorsa problem yok . Far cry'a gelince oyununuz orjinal mi değilse oyuna birsürü performans patch'i çıktı belki onlar olmadığı için fps düşüşü yaşıyor olabilirsiniz . Son zamanlarda çıkan açık dünya oyunlarda gördüğümüz gibi artık iyi işlemci istiyor oyunlar yapacak birşey yok .
  • burcumlop2 B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Bende sizin sorduklarınıza şöyle cevap vermekten hiç çekinmiyorum

1-FPS DÜŞÜK OLSADA KASMIYOR. NFS DE KASMAMIŞTI GAYET AKICI OYNAMIŞTIM.
    2-OYUNLARIMDA KASMA DONMA PROBLEMİ YOK.
    3-FAR CRY4 KORSAN ORJİNAL DEĞİL.
    4-SHADOW OF MORDOR İSE KORSAN.

Birde benim sorum olarak. ben h1z1 olmak istiyorum bi sıkıntı çıkartır mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersevinn

Çok teşekkür ederim hocam. Bende sizin sorduklarınıza şöyle cevap vermekten hiç çekinmiyorum

1-FPS DÜŞÜK OLSADA KASMIYOR. NFS DE KASMAMIŞTI GAYET AKICI OYNAMIŞTIM.
    2-OYUNLARIMDA KASMA DONMA PROBLEMİ YOK.
    3-FAR CRY4 KORSAN ORJİNAL DEĞİL.
    4-SHADOW OF MORDOR İSE KORSAN.

Birde benim sorum olarak. ben h1z1 olmak istiyorum bi sıkıntı çıkartır mı

Malesef o oyunu hiç indirip denemedim .
  • burcumlop2 B kullanıcısına yanıt
    senin işlemcin benden daha düşük mü ? ama ekran kartlarımız aynı senin yaşadagın değerler nasıl darboğaz yapıyormu
  • quote:

senin işlemcin benden daha düşük mü ? ama ekran kartlarımız aynı senin yaşadagın değerler nasıl darboğaz yapıyormu

Crysis 3 ve GTA 5'ten verim alamadım sadece diğer oyunlarda problem yok
  • quote:

Merhaba arkadaşlar işlemcim amd a8 6600k yalnız fps gariplikleri yaşıyorum. yani küçük oyunlarda ayarları ne kadar fullesemde gpu kullanımı çok az oluyor buda fps düşüklüğüne yol açıyor mesela shadow of mordor oyununda tamını kullanıyor hiç bir sıkıntı çıkmıyor.
    far cry4 te bazen 99 kullanıyor bazne bu rakam 80 lere inebiliyor benim anlamadığım gtx 960 bile beni far cry4 ultra ayarlarda zorluyor. resimlerde gördüğünüz gibi vatandan aldım r9 280x ne yapmam geriyor
     Darboğaz mı VAR ?
     Darboğaz mı VAR ?
     Darboğaz mı VAR ?
     Darboğaz mı VAR ?
     Darboğaz mı VAR ?

NOT: SHADOF OF MORDOR : 1080P %99 70-90 FPS 2K %99 40 - 50 FPS 4K %99 KULLANIM 30 FPS DİR RESİMDE ÇÖZÜNÜRLÜKLER KÖTÜ ÇIKARSA KANMAYIN GÖRÜNTÜ KALİTESİ BOZULUYOR OYUNLARIN HEPSİ ULTRA YANİ FARCRY4 ULTRA

Fiziğe dayalı oyunlarda işlemciye çok yük biniyor o yüzden darboğaz yapabilir mesela gta 5 unit gibi işlemci %100 ekran kartı 80-90 ladar çalışıyorsa darboğaz var zaten vsync açık değilse ekran kartı sürekli %99 çalışması

gerekir. Ara ara gpu kullanımının düşmesinin sebebi işlemcinin yetmemesi.Ayrıca amd nin yazılım desteği kötü oyun çıkıyor amcak 2 ay sonra kendine geliyor sürücülerle birde çoğu oyun nvidia destekli.

• quote:

peki darboğaz ize yüksek grafikli oyunlar yeni nesil olarak niye bir şey etkilenmiyor fps drop bile olmuyor. benim anlamadığım anakartr FM2 ''+'' Yok. yani işlemciyi 4.5e oc mu yapsam stok fanı var. başka cevap yokmu

Sorunbu ben cevaplayım yeni eski fark etmez olay fiziğe dayalı oyunlar sen dene gya 5 aç şehişr içine gir ve gör ekran kartın %99 olmycak işlemcin darboğaz yapacak ayrıca oyun nvidia destekli ayrıca oyun çıkalı 2 ay oldu amd daha düzelmedi gta 5 te amd kartlar düşük fps alıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.