Arkadaşlar dedem Danimarka vatandaşı, resmi evlilikleri türkiye'de olduğu için danimarka babamı tanımıyor, dedemin çocuğu yok olarak görüyor. O yüzden bizim vatandaşlığımız yok. Ben de bu konu üzerine son zamanlarda çok durdum, araştırıyorum dilekçe falan yazacam vatandaşlık hakkı için. Bu sırada danimarka'da yaşam nasıl onu araştırdım. Bizzat Danimarka'da yaşayan biriyle görüştüm, adam McDonald's ta çalışıyor saatlik 25 euro alıyormuş. Mesaiye falan kaldığında günlük 2500 tl'den fazla kazandığı oluyormuş. Bizim 1 aylık kazancımızı adam 1 günde kazanıyor. Kira yüksek değil hatta 5-6 ay çalışıp ev satın alabiliyorsunuz. Arabayı almanya'dan al zaten dibinde hemen. Market fiyatları çok ucuz. Kafayı yedim ordaki yaşama bakınca. 1 yıl bi mcdonald'sta bulaşıkçı temizlikçi olarak çalışığ türkiye'ye dönsem milyoner olarak dönüyorum. Bu işin peşini bırakmıcam aha buraya yazıyorum danimarka'ya gidersem bu konuyu güncelleyeceğim. |
Danimarka'da yaşam (vatandaşlık için uğraşıyorum)

-
-
dünyada 5-6 ay çalışıp ev alabileceğiniz bir yer yok. hele danimarka gibi küçük ve zengin bir ülkede kolay kolay ev alamazsınız. hollanda'da ev fiyatları 300-400k eurodan başlıyordu, danimarka'da da aşağı yukarı aynıdır diye tahmin ediyorum. ama araba ve son model teknolojik ürünleri bakkaldan sakız alır gibi alırsınız, o ayrı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Smite-dünyada 5-6 ay çalışıp ev alabileceğiniz bir yer yok. hele danimarka gibi küçük ve zengin bir ülkede kolay kolay ev alamazsınız. hollanda'da ev fiyatları 300-400k eurodan başlıyordu, danimarka'da da aşağı yukarı aynıdır diye tahmin ediyorum. ama araba ve son model teknolojik ürünleri bakkaldan sakız alır gibi alırsınız, o ayrı.
35-40 bin euroya gördüm ama ne kadar doğru bilmiyorum. Ben gidersem kardeşim ve kuzenimle gideceğiz kenara para koyarak 1 yılda alırız en kötü diye düşünüyordum.
-
5-6 ayda ev mi ?
danimarkada yaşayan tanıdığımız olmasa yiyecek bizi. kulübe gibi evlere kaç milyon kron veriyorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X