Geçtiğimiz günlerde ülkemizde de satışa sunulan Dan Brown'ın yeni romanı "The Lost Symbol", sinema filmi oluyor.
Dünyanın en başarılı bilim/kurgu romanı yazarlarından Dan Brown'un romanlarından "Da Vinci Code", 2006 senesinde "Da Vinci Code" (Da Vinci Şifresi) adıyla beyazperdeye uyarlanmıştı. Ardından, Brown'un 2000 senesinde piyasaya çıkan "Angels & Demons" adlı romanı, 2009 senesi içinde "Angels & Demons" (Melekler ve Şeytanlar) adıyla sinemaya uyarlandı. Büyük ilgi gören romanlari beyazperdede de yoğun ilgiyle karşılandı. Her iki filmde de 'Robert Langdon' karakterini canlandıran Tom Hanks, bir romanın sinemaya uyarlanmasının zorluklarına karşın, 'Robert Langdon' karakteriyle bütünlemiş, filmlerin başarısını katlamıştı.
Brown'ın 2009, Ekim ayında piyasaya çıkan romanı (Kasım ayında Türkçe çevirisi piyasaya çıkacak) "The Lost Symbol"ün sinema uyarlaması 2012 sonunda gösterime gireceği duyuruldu. 'Robert Langdon' karakteri için yine Hanks ile anlaşma sağlanırken, filmin yönetmeni hakkında henüz bilgi verilmedi.
Bence Da Vinci'nin Şifresi de Melekler ve Şeytanlar da güzeldi.Kitaplarını okudum ki kitabın aynısını uyarlamak zordur heralde.Başarılı bulmuştum ben
Ölme eşeğim ölme
Da Vinci'yi okumamış ve izlememiş, Angels & Demons'ı okumuş ve izlemiş biri olarak söylüyorum bunu: Çekmesinler. Bir film kitabın her cümlesini, her ayrıntısını yansıtmak zorunda değildir, yansıtamaz ama yanlış olarak da aktarmamalıdır. Eğer aynı şekilde olacaksa çekmesinler.
Ha Da Vinci nasıl uyarlanmıştır bilemem fakat Angels & Demons rezaletti ve The Lost Symbol'dan önce The Deception Point'i görmek isterdim açıkçası.
quote:
Orijinalden alıntı: Gushi
quote:
Orijinalden alıntı: Crabeinmorn
dandik bir film daha geliyor holley.
Bence Da Vinci'nin Şifresi de Melekler ve Şeytanlar da güzeldi.Kitaplarını okudum ki kitabın aynısını uyarlamak zordur heralde.Başarılı bulmuştum ben
da vinci şifresi ve melekler şeytanlar filmlerini çekilmesi kitapların kaymağını yemektir başka hiçbir amacı yok.
Filmi Angels & Demons kitabını okumadan izledim ve çok beğendim , Kitabı sonra okuyun benim tavsiyem.
Melekler ve Şeytanlar gerek oyunculuk olsun gerek uyarlama ( hikaye gerçek olmayabilir ama romandan uyarlama olarak ) çok iyiydi. Hatta Da Vinci Saçmalığı`ndan sonra şüpheliydim ve açıkcası kız arkadaşım istedi diye gittim ama beklediğimden çok daha iyi çıktı. Kitabı okuduğum için kim iyi kim kötü bilmek biraz zevkini azaltsa da okumayanlardan edindiğim izlenim gerçekten etkileyici olduğuydu.
Valla ben bu adamın Angel and Demons'u sevmiştim ama film uyarlaması bence ortalama idi bence.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme