Şimdi Ara

Daikin ATXN25NB7 Inverter Klima ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Antalya'da yaşıyorum ve salonumda Daikin FTXS42K Inverter klima var 3 senedir ve oldukça memnunum. Çocuk odasına da 9000btu civarı klima ihtiyacı hasıl oldu. Başlıkta belirttiğim klimanın daikin fabrikasında üretilmediğini ve bir nevi fason üretim olduğunu biliyorum. Beyaz eşya alırken ilk dikkat ettiğim konu servis hizmetini taşeron firmaların vermemesi. Çok canım yandı çünkü.
    Hal böyleyken daikin dışında bu kritere uyan bosh ve siemens kalıyor. Mitsibushi GE fiyat/performans olarak direkt elendi tarafımdan.
    Söz konusu model işimi görür mü? Ses konusunda içeride olana ve komşulara bir rahatsızlık verir mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • İşinizi görür görmesine de, o fiyatı hak eder mi tartışılır. Bu klimayı satanın Daikin ismi olduğunu düşünüyorum. Öte yandan Daikin de kendi marka algısını incitmek ister mi, tartışılır.
    En son, Daikin kendi güvencesindeki tüm ürünlere kendi yetkili servisi yönlendiriyordu ancak bu yoğun yaz dönemlerinde taşeron ekiplere başvurur mu başvurmaz mı bilemiyorum.
    Bosch/Siemens'e üretim yapan Midea'yı, ya da yine Midea üretimi olup Daikin güvencesinde olan Airfel-Kumtel Daylux-Vessen vs tercih edebilirsiniz. (Hepsini Midea üretiyor diye aynı kalitedir demiyorum.)
     Daikin ATXN25NB7 Inverter Klima ??? Daikin ATXN25NB7 Inverter Klima ???




  • İlginize ve cevabınıza teşekkür ederim. Midea da teknik servis hizmetini kendi vermiyor diye biliyorum.
    İklimsa'da ki Sigmalar nasıldır acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • xass kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şimdi size iyi desem beğenmezsiniz, kötü desem memnun kalırsınız. Beklentiye göre değişiyor elbetteki.

    Kendi deneyimim olarak Gree üretimi Sigma Plus'ı okulda ısıtma öncelikli olarak öğretmenler odasında ve kütüphanede kullanıp, şu ana kadar da bizi üzmediğini söyleyebilirim.

    Daikin N serisi yerine biraz daha verip MHI'nin giriş seviyesi alınır, daha iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    Hocam ben şimdi size iyi desem beğenmezsiniz, kötü desem memnun kalırsınız. Beklentiye göre değişiyor elbetteki.

    Kendi deneyimim olarak Gree üretimi Sigma Plus'ı okulda ısıtma öncelikli olarak öğretmenler odasında ve kütüphanede kullanıp, şu ana kadar da bizi üzmediğini söyleyebilirim.

    Daikin N serisi yerine biraz daha verip MHI'nin giriş seviyesi alınır, daha iyi.

    Teşekkür ederim. MHI'ye yöneldim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MHI'ye yöneldim derken gittim Siemens S1ZMI09809 aldım. İklimsa'nın servisine güvenemedim. Siemens'in üretimini midea'nın yaptığını biliyorum. Belli bir segmentte klimaların aralarında çok büyük fark olmadığının da farkındayım. Seçimdeki önceliğim beni üzmeyecek bir marka ve taşeron olmayan bir servisti.
    Amma ve lakin montaja taşeron servis geldi. Zaten randevu sürecinden belliydi. Bayinin listeledeği ve %100 yapılır dediği günden 6 gün sonra montajı yaptılar. Söylenen günde gelmedikleri gibi aramadılar. Evde kimse yokken randevu almadan montaja geliyoruz diye aradılar.
    Montaja geldiklerinde elleri çok dolu olmamasına rağmen gözlerim vakum köpresörünü aradı. Belki arada gider alırlar diye bekledim.
    -Vakumlama yapacaksınız değilmi dedikten sonra "tabiki yapacağız dedikten" sonra birisi gidip aldı kompresörü.
    Duvarı o tek parça halinde delen araçla değil de parça parça deldiler.
    Alçıyı gelişigüzel yaptılar, ben düzelttim.
    Etrafı fazlasıyla kirlettiler.
    Klimanın özelliklerini ve kumandayı tam çıklayamadılar.
    Boruyu kanalla kapatacığımı söylememe rağmen boru ile duvar arasında 4 parmak mesafe bıraktılar. Uyardım ve kısmen düzelttiler.
    Dış ünite sağlam olmadı sallanıyor, özellikle böyle olması gerek dediler. Somunları sonradan ben sıktım hala salondaki daikin'ın dış ünitesi gibi sağlam değil.
    Bir sonraki işe yetişmek için koştura koştura iş yaptılar.

    Müşteri ilişkilerine bu şikayetlerimi ilettiğimde firmanın taşeron olmadığını eğitim vererek dönemsel çalıştırdıkları elemanlar olduklarını söylediler. Ben de firmanın adını verebileceğimi söyleyince sustular.
    Neden taşeron servisleri sevmediğimi tekrar kafama kafama kaktılar.
    Ürün iyidir hoştur bilemem ama bir sorunda tekrar bu servisle muhattap olacak olmam beni geriyor. Oysa beyaz eşya servisleri böylemi. Galoşlarını giyerler, ürüne ve teknik bilgilerine hakimdirler, ürün ve arızası ve çözümü hakkında detaylı bilgi verirler. Ortamı tertemiz bırakarak ayrılırlar.
    Şimdiki aklım olsa almazdım.
    Not- Teknik detaya hakim olanlara bir soru: Vakumlama esnasında dalarak elektiriği kapattılar. 5 dakika sonra elektrik açılarak vakumlama tamamlandı. Bunun bir sakıncası olur mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • xass kullanıcısına yanıt
    Her şeye rağmen hayırlısı olsun, güle güle kullanın.

    Vakum esnasında elektrik kesilmesi bir sorun değil ancak o ana dek yapılan vakum tamamen boşa gitmiş, borular tekrar havayla dolmuş oluyor. Elektrik tekrar açıldığında vakuma devam etmiş değil, vakuma yeniden baştan başlamış oldular yani. Yeterince yapıldıysa ikinci seferde sıkıntı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığındaki Daıkın ATXN SİESTA serisi konusunda yanlış bilgi sahibisiniz DAIKIN 86 ülkede üretim yapan dünyadaki tek firmadır fason alıp sattığı hiçbir ürünü yoktur. Kim ve ne şekilde sizi yönlendirdi ise yanlış yönde bilgi vermiş. ( DAIKIN - Mitsubishi - PANASONIC - TOSHİBA - FUJİ ELEKTİRİK JAPON TEKNOLOJİSİNE SAHİP CIHAZLARDIR ) ( LG KORE ÜRETİMİ OLUP BİRÇOK MARKA İÇİN ÜRETİM YAPMAKTA ÖRNEK ( LG BEKO ARÇELİK GİBİ FİRMALAR ) BUNUN DIŞINDAKİ TAMAMI Çin,de çok ünlü 11 adet firma vardır örenk ( Midea Juju Grea ) gibi fasan üretim yapan fabrikalardır ( yapı marketlerde satılan en düşük fiyatlı klimanın satışı 1900 tl başlar maliyeti yazayımda kalitesini siz anlayın. :) nakliye dahil 350.00 tl dir. alanada saatanada hayırlı olsun.
  • xass kullanıcısına yanıt
    Klimadan tam performans almak için en az 20 dk vakum yapılması gerekir bilginiz olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.