Şimdi Ara

DAĞ VE KOMD.TUG.K.LIĞI HAKKARİ OTLUCA (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.057
Cevap
6
Favori
170.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende 15 aralık'ta hakkari otluca dağ ve komando tugayındayım inşallah, topçu taburu kısa dönemim
    biraz anlatırmısın ?

noxi1907 ve cabbas merhabalar, inşallah orda karşılaşıp tanışırız, ben Kerim Kuyucaklıoğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leicageo -- 10 Aralık 2009; 12:10:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesur yürek_1

ve son gün vay be lanet hakkari'den kurtuldum umarım diğer ark larında günleri de geçer.

Slm ark lar bakıyorum eskiler kalmamış.yeni gelenler var allah hepinizi o uğursuz hakkariden kurtarsın
    ben otlucadaydım çok büyük bir tabur.postanesi var sineması var lig tv bile var maç seyredebilirsiniz
    allah hepinize kolaylık versin.13 ayım geçti lanet hakkaride orda size tafsiyem herşeyi çok bilmeyin çokta masum olmayın.aeo.
  • Arkadaslar yaklasık 8 sene önce bu zamanlarda hakkarideydim...Benım askerlık bıraz sürüncemeli gectı...Cok yer dolastım ve hakkariyi iyi bılırım...
    En basta Hakkari'ye düştüm diye kımse uzulmesın:) unutmayın kı beterın beterı vardır...Bu lafın tillahını yaşamış biri olarak bı kac anımı anlatayım:)
    İlk Ktm(kabul toplama merkezi) Elazıg: O meshur harput'un dibinde olacaksınız...çile burda baslıyor..Ktm askerlerının HARPUT acılımı vardır..Halime Acı Rabbim Pişmanım Umudum Teskere..:)

Burda bı kac gun gecırdıkten sonra Van ktm ye yönlendırıleceksınız...ve sonra hakkari'ye... bu zamana kadar görmedıgınız Sarp kayaların arasından gecerek hakkariye varacaksınız...Gerçi ben ktm'lere takılmadan direkt hakkariye gıtmıstım...
    Unutmadan 18 aylıklardanım ben...8 ayım hakkari il jandarmada gectı...hakkarı guzel yerdır sivil cıkarsınız carsıya... carsısında ınternet cafe felan hersey mevcuttur..İl jandarmanın yanında benım zamanımda hakkarispor kompleksi vardı...onun yanında askerı hastane ve askerı lojmanlar ve lojmanların karsısındada kız yurdu :)Bu bızlerın en buyuk şansıydı tabi o zamanlar...
    hakkarıspor kompleksıyle bitişiktir tel örgüleri dısardan bir tekel bayiinin telefonunu alın sıkıldıgınız zman özlem duydugunuzda, aksam herkes kösesıne cekıldıgı zaman cakın telefonu gelsın votka hıc sorun degıl..tabi tel örgulerın orda nöbet tutan nöbetcıyı ayarlamanız lazım...
    İl jandarmanın tam karsısında Sümbül dağı vardır..onun zırvesınde hıc kar erımez...Sıcagı cok sıcak..Soğuğu adamı dondurur..Kendımden bılıyorum bı kere donma tehlıkesı atlatmıstım sabit nöbet tutarken..
    Arka tarafında cezaevi vardır ve ıkısının araındanda yanılmıyorsam zap akar gıder...

Yaklasık 30 dk-1 saat uzaklıkta Fatihler vardır..Özel harekat taburu buraya 118 de derler...O zamanlar Ramazan yüzbası vardı...Yaşayan bır efsanedır...Dahada yukarıda yaklasık 1-1.5 saat ötesınde Dag komando Tugayı bulunur...Akıllara zarar bı yer...Nizamıye kapısında cıft silah catılmıstır ve altından gecersınız...ilerisinde devasa komando heykelı ve tabiiki osman paşamın eseri olan şehitlere adanmış anıtta burdadır...sagınızda solunuzda skorskyler görüürsünüz..ve ıcınızden dersınızkı hadi ne zaman savaşıyoruz...burası başlı başına bir şehirdir içerisinde aklınıza gelecek hersey mevcuttur...

Şemdinli...
    İlçe jandarma karakolu ve yaklasık 30 metre aşagısındada taktik jandarma sınır alay komutanlıgı vardır...Ben teskere aldıktan 3-4 ay sonra burası şerefsizler tarafından bombalanmıstı...
    Tek bir caddesi vardır çarşı olarak ve askeri elbıselerle cıkarsınız dısarı...Derecık nokta ve semdınlı K1 tipi cezaevine nöbet tutmaya gıdersınız...Burda kışın sular donar..Banyo yapamazsınız...Şapatan ve Haruna gecıtlerı vardır...20 dakıka kar yağsa bu rakımı yuksek olan gecıtlerde yollar kapanır...Semdınlının bı kac köy karakolu vardır...Güzelkonak, ortaklar ve benım teskere aldıgım Beyyurdu Güçlendirilmiş Jandarma Karakol komutanlıgı...Buraya düşmemeye gayret gösterın...Burda insan görmek ıcın karşı dağın eteklerıne dürbünle bakardık lakin anlayamazdık kadın mı erkek mı cunku hepsı salvar ve poşu takardı..Burda yıldızlar yavaş yavaş kayar...Kale 1 ve Kale 2 adı verılen ıkı adet üst bölgesı vardır...Gözunuzun alabıldıgıne her yer dağdır...Nizara, Sitru, Mor Dağlar, Su gediği kayalıkları bu bölgede bulunur...

Yüksekova..

Yüksekova Hakkari ve semdınlı hatta cukurcadan bile daha gelısmıs bır yerdır...adı gıbı düzlükte kurulmus bır sehır...İçlerinde en ıyı çarsı burdadır ...ve caddelerınde benım bagdat caddesınde görmedıgım lüks arabaları orda görursunuz...cafelerinden tutunda pier cardin satan magzalarına kadar hersey vardır...Burada benım zamanımda 21. jandarma sınır tümen komutanlıgı vardı..ve son demlerımde tugay oldu...hakkarının Fatıhleri, Şemdınlının taktık jandarması gibi yüksekovanında Efeler'i vardır Özel harekat...Tehlikelidirler hemde çok fazla tehlikeli..Aynen Fatihler gibi...

Askere gıdecek olan kardeşlerım şunu unutmayın..Askerlık gelıp gecıcı her anından ders alın zevk duyun...Ben bıraz asiydim galıba 3 sürgün, 4 bırlık degıstırdım..o yuzden bu kadar dolastım.. Şahsen, bizaat kendım dolap kullanmadım...:)tam boş dolap buldum derken baska bır yere sürüldüm..:)
    Ama askerlıgınde en babasını en katmerlısını yaptım..Benım devrelerım batıda şafak dogan güneşe osura osura uyurken girdiler yada ayagında takunyalarla devrecılık yaparken gırdıler..bende dogan güneşi üst bölgesınde dondurucu ayazda, elimde cigaramla izleyerek gırdım..Bunu askerlıgını yapanlar cok ıyı anlamıstır..:)

Gidecek olanlara Allahtan Sabır ve bol Şans diliyorum...
    A.E.O

• Becami ve gümüş_süvari anılarınız için teşekkürler :)

gümüş_süvari sizin yaptığınız bu anıtta oturup şehitlerimizin yanında ayazda, sümbül dağını çok seyrettik ellerinize sağlık...

ben 301. dönem olarak buraya giderken 2004 aralıkta bu konu burda yoktu 2007de açıldı :)
    msunlu'ya burası kısa dönem çıktığında konuşmuştuk :)
    hepsi geliyo geçiyo arkadaşlar öncelikle bulunduğunuz yeri kabullenin sindirin, ve oraya ait olduğunuzu düşünün, yoksa her gün bir ceza gibi geçer...
    Bu şekilde gidip döndüğünüzde daha güçlü bir birey olduğunuzu farkedeceksiniz, herkese hayırlı teskereler.
  • ŞAFAK 2 !!! bitiyor sonun da cuma günü aşkımla kavuşucaz allahın izniyle...
  • slm uzun zamandır giremiorum netim yoktu aşkım izine geldi 27 kasımda 14 aralıkta yolladım yüzünü tam 6 aydır görmemştim inanın yanımdan geçmiş tanımadım karşıma geldi yüzüme baktı yine tanımadım hakkarı onu çok deyiştirmiş ... bana aşkım dedi sarıldı çok şaşırdım ama çok sevindim cokkk özlemiştim onu 25 gün su gibi geldi geçti inşallah bu günlerde biticek şafak 118 başka yok allah asker yolu bekleyenler sabır versin
    selin...
  • şafak....108..
  • bitirmişsin selin. senin 200-250 lerden bahsettiğini hatırlıyorum. ;)
  • evet musunlu bu gün 99 alaha şükür 2 rakamlı sayılıara da geçtik inşallah göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçer ama eski arkadaşlar yok nerelerdesınız ya
  • şafak 97 bu sevgililer günüde yanlızım
  • kutlu mutlu olsun.. birdahakine artık beraber olursunuz inşallah...

hayırlı teskereler
  • Slm yarenler. asker yolu bekleyenler hepinize slm.
  • ses 1-2.. sessss....
  • arkadaşlar benimde nişanlım hakkari dağ ve komando tugayında askerlik yapıyor orası nasıl bi yer?
    operasyonları nasıl oluyor ALLAH rızası için cevap verin...
  • cesur yürek_1 bana orayla ilgili bilgi verir misin?
  • nişanlınızın hangi bölümde olduğunu söylerseniz daha faydalı bilgi verebilirim, verilebilir.
    nişanlnız kısa dönem mi, uzun dönem mi?
  • açıkcası hangi bölümde bilmiyorum ama uzun dönem daha gideli 2 ay oldu :( bilgi verirseniz çok sevinirim... açıkcası çok korkuyorum
  • isminiz sultan sanırım.
    orada farklı farklı bölükler var. mesela benim bulunduğum bölük sadece nöbet bölüğüydü. başka bir iş yapmazlardı. günde 4 ile 8 saat arasında değişen nöbetler gelirdi.
    ya da bir başka bölümde tezgahtar olabilir nişanlın. belki de operasyonlara gidiyordur. birşey diyebilmemiz için bölüğünü bilmemiz lazım. ama şunu söyleyim ki için rahat olsun. benim orada olduğum süre boyunca o tugaya, o tugaydan olan sadece 1 cenaze geldi(şehit değil yani).

ayrıca şunu da söyleyeyim, tekrar askere gidecek olsam orada yapmayı isterim. bu kadar rahat edeceğim başka biryer olduğunu sanmıyorum.
  • çok sağol msunlu... şuan zaten operasyonda gitmeden önce aramıştı, tekrar ne zaman arar bilmiyorum... o yüzden korkuyorum ama içimi rahatlattın...teşekkür ederim
  • ayrıca ilk aradığında soracağım sey bölüğü olacak :) :D
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.