Şimdi Ara

Dabbe 5: Zehr-i Cin (2014) | Hasan Karacadağ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
6
Favori
22.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boş beleş filmlerden biri daha.
  • Korkudan çok komedi filmi gibiydi dün izledim de Ömer'e yarıldım baya ayrıca yönetmenin korkmayacak kişiye 10 bin tl vericem demesi de reklam kokan hareket adamı tek başına koca salonda izletirsen aniden gelen seslere korkar tabi insan başka korkunç bir yanı yoktu
  • Korktum ciddi anlamda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi dün izledim bence gayet güzeldi. Özellikle son 10 dakikası çok iyidi, şaşırttı. Filmin sonunda çalan şarkı çok güzeldi bilen varsa yazabilir mi ?
  • filmde ömerin tepkileri güzeldi,salonda gülmeyen kalmadı verdiği tepkilere.filmde ara verilene kadar irkilp,korktuğum yerler oldu fakat aradan sonra iş sarpa sardı daha çok klasik türk yapımı korku filmlerine sardı.ayrıca son 15 dakikadan sonra islamiyete karşı olumsuzca davranışı beni benden aldı ve gittiğime gideceğime pişman oldum.izlemeyin izlettirmeyin hasan karacadağa düşman oldum resmen.
  • sys3434 kullanıcısına yanıt
    Ne olduki

Film güzele benziyor.
  • Aşırı ses efektleri kullanmışlar filmde. Genel olarak film fena degildi ama sonunu iyi baglayamamıslar
  • Ses efektleri olmasa film tamamiyle çöptü bence. Hele o sonu o hikayeye hiç uymadi. Gerildim, korktum ama film olmamiş. Gidilmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sefer olmamıştı bence entrikaları çözmeye çalışmaktan korkmaya fırsat kalmadı,bazı ses efektleri rahatsız edici derecede anlamsız ve uzundu.
    Salondan çıktıktan beş dakika sonra unuttum filmi .
  • (YAZI SPOİLER İÇERİR ) (YAZI SPOİLER İÇERİR )

Az önce çıktım filmden. Genel izlerimlerimi şöyle aktarayım ;

Zaten girerken filmden çok fazla bir şey beklemiyordum,ne tatmin edici ne kötü diyebilirim,vasat bir filmdi. Farkedenler olmuş mudur bilmiyorum Semum ve Dabbe 4 filmlerinin birleştirilerek tekrar edilmişiydi resmen.Senaryo ve karakterler bu iki filmle nerdeyse aynıydı.Dabbe 4'ü izleyen herkes içine cin kaçan kızın anasında olduğu gibi Belkıs karakterinde de bir kelek çıkacağını anında tahmin etti.Yine Dabbe 4'ün sonunda Hoca'nın ve Psikologun gittiği gibi ıssız bir köye gidilmesi, köyde cinlerle iletişime geçen athırsızı gibi bir tip bulunması, iletişime geçmeleri sonrasında mezar açılması ,psikoloğun uğradığı kötü son gibi Dilek'in de kötü bir sona uğraması v.b her şey aynıydı.

İlk sahnelerde korktuğum ve gerildiğim oldu,ses efektleri başarılıydı.Ancak senaryo Dabbe 4'le adeta aynı gittiğinden,sonlarına doğru pek bir tepki göstermeden izledim filmi. Dabbe 4'ü izlediyseniz sizde de aynı durum oluşabilir.Filmi kopya edildiği Dabbe 4 ile kıyaslayacak olursam oyunculuklar daha kötüydü.Dabbe 4'te hoca rolünü oynayan eleman baya sağlamdı,filmi götürüyordu.Bu filmde böyle bir karakterin eksikliği hissedildi. Az oyuncuyla çekilen bu tür filmlerde oyuncuların mimik ve performansları çok önemli oluyor.Dilek karakteri vasat,diğerleri ise faciaydı. Hatta Ömer'in cinler karşısındakı tepkisinde salon gülmekten yıkıldı.

Bu Fİlmle sanırım Türk sineması Cin kaynaklı korku filmi kotasını doldurdu. Artık farklı senaryolar denenmesi gerektiğini düşünüyorum. 10/5 diyelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewAqePrince -- 15 Eylül 2014; 18:38:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sys3434

filmde ömerin tepkileri güzeldi,salonda gülmeyen kalmadı verdiği tepkilere.filmde ara verilene kadar irkilp,korktuğum yerler oldu fakat aradan sonra iş sarpa sardı daha çok klasik türk yapımı korku filmlerine sardı.ayrıca son 15 dakikadan sonra islamiyete karşı olumsuzca davranışı beni benden aldı ve gittiğime gideceğime pişman oldum.izlemeyin izlettirmeyin hasan karacadağa düşman oldum resmen.

benmi kaçırdım acaba çünkü 2. yarıda inanılmaz şekilde tuvaletim gelmişti filmin sonunu zor getirdim islama karşı ne olumsuz durum vardı ben göremedim ?
  • Daha gitmedim, gitmeyi dü?ünüyorum ama bu adam bu senaryolary ne ara yazyyor ne ara çekiyor anlamyyorum bir-bir buçuk sene önce dabbe cin vakasyna gitmi?tim ardyndan iki film daha çykarmy? sizce gidiyimmi beyler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cardiff

Daha gitmedim, gitmeyi dü?ünüyorum ama bu adam bu senaryolary ne ara yazyyor ne ara çekiyor anlamyyorum bir-bir buçuk sene önce dabbe cin vakasyna gitmi?tim ardyndan iki film daha çykarmy? sizce gidiyimmi beyler?

cin ve şeytan konseptini seviyorsan seyret. Bence çok kötü bir film değil bu adam her filminde biraz daha üzerine koymayı başarıyor.
  • ylönen kullanıcısına yanıt
    Cin ve şeytan konseptini pek sevdiğimi soyluyemem dabbeyi ilk serisinden beri takip ediyoruz gelenek olmus heralde ama son iki serisine vakit bulamadim bu aralar bosum yorumların yarisi olumlu yarisi olumsuz ama ben gidip bunuda görmek istiyorum tesekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cardiff

Cin ve şeytan konseptini pek sevdiğimi soyluyemem dabbeyi ilk serisinden beri takip ediyoruz gelenek olmus heralde ama son iki serisine vakit bulamadim bu aralar bosum yorumların yarisi olumlu yarisi olumsuz ama ben gidip bunuda görmek istiyorum tesekkürler

insanların ikiye bölünmesi şu sebepten aslında filmde bir standart bir devamlılık yok yani bazen çok sıkıyor bazende havaya sokuyor yer yer güzel sahnelerde var abuk sahnelerde var ama bu film sinemada seyredilir sonradan evde seyredilmez ekran büyüklüğü ve ses sistemi ile de doğru orantılı filmin etkisi sese çok abanmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylönen -- 18 Eylül 2014; 15:46:52 >

Genellikle korku filmlerinin adresi sinemadır zaten hocam o ses sistemi korkutuyor insanı normalde ben pek korkmam ama birden ekrana bişey yapışıyor felan bi de son ses veriyolar insan ister istemez korkuyor 10 bin tl olayıda zaten burada devreye giriyor.
  • Cardiff kullanıcısına yanıt
    Normal korku filmlerinin dışında bu film ekstradan abanmış seslere sana öyle söyliyeyim normalin üstünde yani
    Para vermemek için ellerinden geleni yaparlar taii abanacaklar hasan karacadağın 3. filmine gitmiştim tam bir paranormal activity havası vardı bu da mı öyle yoksa :D
  • Bir önceki filmden sonra beklentileri karşılayamıyor. Hikaye ve kurgu olarak çok geride. Güzel sahneler vardı ama yetmiyor filmi kurtarmaya.

Kötü demem yine de.

Ses rahatsız edici boyutta. Kulaklara zarar veriyor resmen.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.