Şimdi Ara

D'ye Ubuntu kurmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • C'de Windows 7 var. D'ye ubuntu kurmak istiyorum. Nasıl yaparım?

• quote:

Orijinalden alıntı: berlinkaplanı

C'de Windows 7 var. D'ye ubuntu kurmak istiyorum. Nasıl yaparım?

Aşağıdaki bağlantıdan Türkçe Resimli kurulum reheberine erişebilirsiniz. Takıldığınız durumlarda bağlantıdaki konuya mesaj yazıp yardım isteyebilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29698.0
  • wubi indir istediğin yere 2. işletim sistemi olarak kur.
  • Win7 ye ve win 8 e linux kurulmuyor. Bahsi geçen şekilde kurarsanız windows çöker.

Win7 ye kurmak için Bios'ta özel işlemler yapmak gerekiyor. O işlemleri öğrenip uygulamadan kurmayın.

Win 8 e ise kurmak mümkün değil.
  • xp - win 7 - linux mint kullandım aynı makinede.

C: üzerine kurulum oluyor,

daha önce de win 7 li laptop ta linux mint kullandım ( c: üzerine ) hd film / web sörf için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Win7 ye ve win 8 e linux kurulmuyor. Bahsi geçen şekilde kurarsanız windows çöker.

Win7 ye kurmak için Bios'ta özel işlemler yapmak gerekiyor. O işlemleri öğrenip uygulamadan kurmayın.

BEn kurdum win7'ye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professional Geek -- 5 Mayıs 2013; 19:43:24 >
  • Bios UEFI ise kurulmuyor, normal bios ise sorun yok. Yanlız UEFI biosta ayarlardan kaptılıp legacy bios'a geçebiliyor, dolayısı ile kurulum yapılabiliyor. Kurulmuyor diye bişey yok.

Arkadaş bunu demek istemiş herhalde bios ayarı derken. UEFI PC için henüz çok yeni. Anacak yeni çıkan cihazlarda yavaş yavaş var. Cihazınız 1-2 senelikse zaten kurulumda problem olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunları C veya D ye Kurmak
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Win7 ye ve win 8 e linux kurulmuyor. Bahsi geçen şekilde kurarsanız windows çöker.

Windowsun bulunduğu bilgisayara rahatlıkla linux kurulabilir. Tek sorun, kurduğunuz zaman ekstradan boot-repair yapmak gerekir ki işletim sistemi seçim ekranı, bilgisayarın açılışında gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XGregorianX

quote:

Windowsun bulunduğu bilgisayara rahatlıkla linux kurulabilir. Tek sorun, kurduğunuz zaman ekstradan boot-repair yapmak gerekir ki işletim sistemi seçim ekranı, bilgisayarın açılışında gelsin.

Resimli anlatımı olan bir konu hazırlarsan memnun oluruz. Bizde öğrenmiş oluruz çünkü ben bu konuda bir kaynak bulamadım.

• Daha iyisi var UEFI disklere kurulum da mümkün, kurulum rehberine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=37983.0

Linux Mint Debian Sürüm kurucusuna da EFI kurulum özelliği ekleniyor. Artık Debian tabanlı diğer dağıtımlarda EFI özellikli sistemlere kurulabilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XGregorianX

quote:

Resimli anlatımı olan bir konu hazırlarsan memnun oluruz. Bizde öğrenmiş oluruz çünkü ben bu konuda bir kaynak bulamadım.

dostum uefi konusunda KelebekX zaten nasıl yapılacağını anlatmış. Eğer boot repair kullanmayı bilmiyorsan da şöyle kısaca anlatayım:

1- Linux dağıtımını bilgisayarına kur.
    2- live cd ile arayüze eriş ve terminali aç. şunları yaz:

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update && sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair

3- Alttaki resimde "Recommended repair" butonuna bas ve gerisini o halleder.
     D'ye Ubuntu kurmak?

4- Bir dahaki pc açılışında işletim sistemi seçim ekranı karşına gelecektir.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.