Şimdi Ara

D-Smart yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • F1, Şampiyonlar Ligi, NBA falan derken zorunlu olarak D-Smart'a geçmek zorunda kaldım. Önceden Digiturk, son 1 yıldır ise uydudan (Turksat 1C) izliyorum yayınları. Bugün gelip kurdular ama NTV, TRT HD, NTV Spor vs. çıkmıyor. Birkaç ayarlama yaptılar ama olmadı, "cihazınız güncelleme yapmasın yoksa kilitlenir o yüzden kapalı tutun" diyip gittiler.

Yanlış bilmiyorsam D-Smart yayınları Turksat 2A/3A'dan alıyor. Şimdi çanağın yönünün mü değişmesi gerekiyor, D-Smart'ın frekansları nedir? Ben bunu yapabilir miyim yoksa uyducu çağırmam şart mı? Ayrıca D-Smart için çanak ayarlanırsa (merkezi sistem kullanıyoruz) diğer dairelerdeki Digiturk kullananlar etkilenir mi?

Not: Alıntı yaparak cevaplarsanız iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A415FEC-8 -- 14 Temmuz 2012; 1:27:40 >

• öncelikle hayırlı olsun
    çanağınızın yönünü değiştirmenize gerek yok 1c ve 2b buların hepsi 42 derecede
    ayrıca güncelleme yapması cihazı kilitler gibi bilgiyi kimden aldıysanız yanlış vermiştir aksine arada bir güncelleme yapmanızda yarar var.
    cihazınızın fişini çekip takın ekrandaki kırmızı ışık yandıktan sonra 2 defa geri geri tuşuna basıp 2485 tuşuna basın cihaz otomatik olarak güncellemelerini ve kanallarınını alacaktır...

Orijinalden alıntı: ölüm_oyuncağı

öncelikle hayırlı olsun
    çanağınızın yönünü değiştirmenize gerek yok 1c ve 2b buların hepsi 42 derecede
    ayrıca güncelleme yapması cihazı kilitler gibi bilgiyi kimden aldıysanız yanlış vermiştir aksine arada bir güncelleme yapmanızda yarar var.
    cihazınızın fişini çekip takın ekrandaki kırmızı ışık yandıktan sonra 2 defa geri geri tuşuna basıp 2485 tuşuna basın cihaz otomatik olarak güncellemelerini ve kanallarınını alacaktır...

Kanallar görünüyor zaten fakat sinyal gelmiyor bazılarında. Şimdi kutuyu tekrar bağladım. ATV HD gayet güzel şekilde izlenirken STAR HD'de hiç sinyal yok. Ayrıca D-Smart Promo, spor ve sinema kanallarının hiçbiri de açılmıyor.

Bu STAR'da gördüğü sinyal:

D-Smart yardım

Bu da ATV'de gördüğü sinyal:

D-Smart yardım

• quote:

merkezi sistem varsa sadece daireye gelen kabloyu takmanız yeterli türksat 42 derece üzereinden alıyor sinyallerii

ok anladım ilk olarak güncellmeleri yapın frekanslar eski olabilir.dahasonra yine eksik kanal çıkar ise çanak ayarınızı kontrol ettirin sinyaller düşük geliyorsa yine bu şekilde sorun çıkabiliyor...

quote:

merkezi sistem varsa sadece daireye gelen kabloyu takmanız yeterli türksat 42 derece üzereinden alıyor sinyallerii

ok anladım ilk olarak güncellmeleri yapın frekanslar eski olabilir.dahasonra yine eksik kanal çıkar ise çanak ayarınızı kontrol ettirin sinyaller düşük geliyorsa yine bu şekilde sorun çıkabiliyor...

Kontrol ettim frekanslar güncel. Zaten güncelleme yapmaya çalıştığımda ilerlemiyor hiç, yarım saat bekledim aynı ekran hiçbir değişme olmadan durdu. Yukarıda görünen ve sinyal alamadığım STAR HD ile (ilk fotoğrafta yazıyor) internetten kontrol ettiğim frekanslar aynı.

Frekans: 11054 MHz
    Polarizasyon: YATAY (H)
    Symbol Rate: 30.000 Ksym/s

Sanırım zorunlu olarak çanak ayarlanacak.

• evet çanak ayarı gibi görünüyor...
    Tv box seçiminde acil yardım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lnb ni hafif doğu ya doğru yatır çanağın ayarlıysa onlarda çıkar ntv ntvspor vs.. malesef böyle yapmayınca ya çok düşük sinyalle çekiyo yada hiç çekmiyo dediğim gibi benim lnb %80 de sinyalleri düz yaptığımda %16 ya kadar düşüyo malesef...

Orijinalden alıntı: neskali

Lnb ni hafif doğu ya doğru yatır çanağın ayarlıysa onlarda çıkar ntv ntvspor vs.. malesef böyle yapmayınca ya çok düşük sinyalle çekiyo yada hiç çekmiyo dediğim gibi benim lnb %80 de sinyalleri düz yaptığımda %16 ya kadar düşüyo malesef...

normalde türksat çanağının lnb si düz olarak aşağı bakması gerekiyor. ama çanak ayağı eğri ise lnb duğu ve ya batı yonune çevirilmesi lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımlar için teşekkürler. Az önce çağırdım yetkili bi abiyi; LNB değişti ve bizim binanın switch'te problem varmış, D-Smart'ın yayınının geldiği band bozulmuş. Karasal yayının olduğu band ile D-Smart yayınlarının olduğu band'ı değiştirdik, düzeldi
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.