Şimdi Ara

D segment araç seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
4.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Almışsınız, hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 21 Temmuz 2012; 9:27:25 >
  • Tesekkürler arkadaslar.

    aldigim arac 160 bg versiyonu. Evet arac bayagi donanimli arac hosuma gitti. Kullandikca arac ile ilgili yorumlar ekleyebilirim. Bende accorda göre nasil oldugunu merak ediyorum.

    Kullandigim accordum 2.4L 177bg benzilni motoru var, insignia da 2.0L 160bg turbo dizel motor var, tahminimce accord bi miktar daha iyi performansi olabilir ama insignia yi kullanmadan kesin bir sey söyleyemem. insignia da kokpite oturunca accorda göre daha elit bir ambiansi var. insignia tasarim olarak accorda göre daha spor duruyor, accord birac daha clasic, bu arada amerikadaki accord ile türkiye deki accord tasarim olakar farkli amerikadaki accord tasarimi daha clasic.

    Bu arada amerikadaki accordum 2010 model onuda 2. el almistim 18.000 dolara, düsünün türkiyede bu fiyata honda jazz bile alamiyorsunuz. Bide burda 75.000 tl ye araba almaya gidiyosunuz saticidan bi dayak yemediginiz kaliyor.
  • hayirli olsun, izlenimlerinizi bekliyoruz
  • Kiralamakla ilgili passat icin 1 yillik 34.000 tl istediler. Acikcasi rakami duyunca hic arastirmadim araba alip 1 sene kullanip vergisi+kaskosu+bakim maliyeti+deger kaybi en fazla 10.000 TL. Bence aradaki 24.000 tl cok büyük bir para alim satim ile ugrasmaya kesinlikle degecek bir rakam :))

    Passat cok iyi ve tutulan bir arac olabilir degeride artabilir zaten bende passat almaya kara vermistim ama benle hakaret eder gibi konusan saticilari olan bir firmadan degil araba çöp bile almam. Passati sevenler lütfen yanlis anlamasin araba ile ilgili negatif bir düsüncem yok sadece pazarlama seklinden dolayi almam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darthwider

    Merhaba Arkadaslar,

    Aracimi aldim, insignia 2.0 cdti cosmo donanımı tercih ettim. Haftaya persembe yada cuma günü teslim alacagim.

    Gelen yorumlar ve internetteki arastirmama göre passat almak wv bayisi ile görüsmeye gittim (basin ekspes yolu uzerinde). Ama arkadaslar bu kadar berbat ve ukala satıs temsilcilerini hayatimda görmedim vw sattiklari icin kendilerini dahi felan zanediyorlar galiba, yanlislikla bir gun ferrari satarlarsa nasaya basvurup uzaya giden roketlere kendi isimlerinin verilmesi isterler herhalde. Neyse tavirlarindan ve hakaret eder gibi konusmalarindan dolayi kesinlikle passat almaktan vazgecti.

    500m ilerilerinde Opel ve chevrolet bayi vardı biraz sinirli olarak oraya gittim. Neyse orda olmasi gerektigi gibi davrandılar durumumu anlattim ellerinede 1 adet beyaz insigina cdti oldugunu sölediler 67.000 km de cosmo serisi, garantisinin bittigini ve bitmis garantiyi uzatmadiklarini soglediler ama biraz konusup ciddi olduumu anlayınca biraz fark karsiligi 2 yil garanti ekleyeceklerini söylediler ve amerikaya dönerken aracın o günkü durumu ve piyasadaki degerinin bi miktar assagisina benden geri alacaklarinin garantisini verdiler.

    Bu sekilde arac alma maceram sonuclandi umarim iyi aractir kullaninca anlayacagim.

    Hayırlı olsun ama bu aracı accorddan daha kolay satamazsınız.




  • Merhaba Arkadaşlar,

    Opel insignia arabami dün teslim aldim,
    Araci biraz taniyabilmem ve yurtdisinda kullandigim Honda Accord aracim ile sürüs ve performansini karsilastirabilmek icin istanbul-tekirdag arasi otobanda kullandim, henüz araci 1 gündür kullaniyorum ama genel olarak bir karsilastirma yapabilirim.

    Yurtisindaki aracim: 2010 Honda Accord LX premium - 2.4L benzin motor 177hp otomatik vites
    Burda satin aldigim arac : 2010 Opel insigina cosmo - 2.0L dizel motor 160hp otomatik vites

    Burda yazacagim insignia ile izlenimlerim Honda accord ile karsilastirarak yazacagim, bu sebepten farklı marka ve model arac kullananlarin insignia ile ilgili izlenimleri benden farklı olabilir.

    Tasarim:
    Honda Accord genel tasarim olarak daha clasic hatlara sahip fakat aracin ön yüzü daha agrasif görünecek sekilde tasarlanmis (Türkiyedeki accord ile amerikadaki accordun tasarimlari farklı ben amerikadaki aracimi baz alacagim).
    İnsigina ise daha yuvarlak ve spor hatlara sahip, daha genc kullanicilar aracin tasarimini accord a göre daha cok beyenebilir.

    İnsignia nin ic tasarimi ise accorda göre biraz daha spor hatlari var ama genel olarak iki aracin ic tasarimida basarili ve ergonomik sadece insignianin dügmelerine biraz alismak lazim biraz fazla dügme var.

    Konfor ve sürüs dinamikleri:
    Konfor acisinden iki aracta birbirie yakin, iki aracta konforlu ve rahat bir sürüs karakteri var. Ancak insignia sanirim biraz daha spor tasarlandigi icin görüs açilarinda biraz sikinti var accord taki kadar etrafinizi net göremiyorsunuz kör noktalar insigniada accorda göre daha fazla, belki bu sebeptendir bilemiyorum ama accord un içi sizi daha ferah hissettiriyor. Müzik sistemi olarakta insignia yi daha basarili buldum sesin sizi sardigini hisediyorsunuz bence cok iyiydi.

    insignianin motoru dizel olusundan ötürü daha gürültülü çalisiyor, accord un motoru cok sessiz hatta çalistigini bile anlamiyorsunuz. Ama bu durum sanirim tüm dizel motorlar icin gecirli. Yalitim olarak iki aracta (insignia nin motor sesi haric) bence basarili, iki aractata 140-150 km hizdan sonra iceriye daha fazla ses almaya basliyorlar ama insignida daki motorla beraber insigina biraz daha gürültülü diyebilirim ama insani rahatsiz edicek bi seviyede kesinlikle degil, en azindan ben rahatsiz olmadim.

    Performans ve Yol tutusu:

    Performans olarak accord bence biraz daha canli diyebilirim, ama insignia ninda perfermansi cok agresif bir beklentiniz yoksa gayet yeterli ve seri. Ancak insignia da söyle birsey farkettim, aracta sabit bir süratte giderken gaza bastiginizda sanki gücü biriktirip birden yola aktariyormus gibi bir his uyandirdi cok net hissedilebilir bir durum degil ama ben bu sekilde hissettim, accord gücü yola daha net ve pürüzsüz aktariyor diyebilirim.

    Yol tutusu olarak insignia yi çok virajli yollarda kulanmadim ama bana güven verdi, 200 km hiza kadar ciktim ve aracta tedirgin edici bir durum yasamadim, asilnda gaza bassam dahada gidebilirdi ama ben cesaret edemedim. Yol tutusu ve güven hissi olarak bence iki aracta basarili.

    İnsignia nin bilgisayarinda ortalama yakit tüketimi 8.2L gösteriyordu, acikcasi dizel bir arac icin yüksekmi yada düsük bi degermi bilemiyorum. Accordun yakit tüketimi ise ortalama 9-10L civarinda, ama amerikada yasadigim eyalette ne böyle bir trafik yogunlugu var nede yolu bos bulunca 200km hiz yapabileceginiz bir ortam var ( 120-130km hizi gectiginizde aninda cezayi kesiyorlar eyaletine göre 2-3 sefer ceza yerseniz hemen ehliyet iptal kamu cezasi vs, Türkiye'nin gözünü seveyim araba kulandiginizi hisediyorsunuz burda:))) bu sebepten yakit tüketimi olarak kullandigim accorda göre istanbul trafigini ve hiz limitlerini baz alarak bi karsilastirma yapmam mümkün degil.

    insignia için genel olarak D segmen bir aractaki tüm beklentileri (konfor, yol tutusu, güven, performans) karsiladigini söyleyebilirim. Ama bakim maliyetleri, sorun çikartma durumu, paraça maliyeti ve parcalarin uzun ömürlü olusu gibi konularda bir yorum yapamayacagim.

    Ama bir araci en az 5-6 sene kullanmayi düsünüyorsaniz Accord benim tek tercihim olur. Çünki amerikada ki bundan önceki aracimda accordu ve 7 sene kullandim yaklasik 350.000 km de sattim. Sattim güne kadar sadece standart bakimlerini ve degismesi gereken parcalari dgistirdim o kadar, hem bakim ve parca maliyetleri cok uygun hemde hemde hiçbir sorun çikartmayan bir araba diyebilirim. (Türkiyede ki bakim ve parca maliyetleri konusunda fikrim yok). Satin alan kiside bizim orda oturan Türk bir ögrenciydi, en son karsilastigimizda aracin 430.000 km civarinda oldugunu hic bir problem yasamadigini söyledi.

    Kisacasi aracin uzun ömür ve parca maliyeti konusunu karistirmassak insigina bence kesinlikle basarili bir araba, sürüs karakteri, konfor ve performans olarak bir cok kisinin beklentisini rahatlikla karsiliyabilecegini düsünüyorum. Ama daha uzun süre kullandikca daha detayli yorumlar yapabilirim.

    Saygilarimla




  • hayırlı olsun. başarılı bir tercih yapmışsınız.
    kazasız gunlerde kullanmanız dileğiyle.
  • hayırlı olsun ,
  • Türkiye'de sorun Accord'un dizelinin olmaması.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.