2008 in ikinci yarisinda yeni logan modeli ( Hb ) piyasaya sunulacakmis
işte model : renault sandero sanırsam bu araç ikinci yarıda türkiyede dacia logan hb olarak çıkacak türkiyede 1.5 dci ve 1.6 mpı motorlarla çıkması planlanıyormuş 320 litre bagaj hacmi varmış
mayısta logan hb geliyor arkadaşlar. sedan ile mcv den ön görünüş olarak hiç bi fark yok. sadece arkası hb. renault sandero dan logan hb olmaz bence. başka bişi olur.
Alıntıları Göster
Bu kasayla satısa cıkacaksa hiç hos değil,hiç güzel durmuyo Arka kesilmiş gibi
quote:
Orjinalden alıntı: yasaluyari
quote:
Orjinalden alıntı: hakan_gs06
quote:
Orjinalden alıntı: nebituran
işte model : renault sandero sanırsam bu araç ikinci yarıda türkiyede dacia logan hb olarak çıkacak türkiyede 1.5 dci ve 1.6 mpı motorlarla çıkması planlanıyormuş 320 litre bagaj hacmi varmış
mayısta logan hb geliyor arkadaşlar. sedan ile mcv den ön görünüş olarak hiç bi fark yok. sadece arkası hb. renault sandero dan logan hb olmaz bence. başka bişi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: NİTROUS666
benimde cok hoşuma gitti nasıl oluoyor o kırmızı arkadaşlar bant boya benzeri birşeymi cok güzel duruyor
Alıntıları Göster
Kırtasiyelerde satılıyo,kabartma şeklinde ve kağıt gibi ince olanı var,etiket gibi ayırarak yapıştırılıyo
quote:
Orjinalden alıntı: NİTROUS666
benimde cok hoşuma gitti nasıl oluoyor o kırmızı arkadaşlar bant boya benzeri birşeymi cok güzel duruyor
quote:
Orijinalden alıntı: KARA ELMAS
Kırtasiyelerde satılıyo,kabartma şeklinde ve kağıt gibi ince olanı var,etiket gibi ayırarak yapıştırılıyo
quote:
Alıntıları Göster
ARKADAŞLAR MERHABA, Daha önceki yazılarımda aracımın triger değişiminin geldiğini ve tecrübelerimi sizlerle paylaşacağımı belirtmiştim. İzmirdeki bazı servislerde fiyat sordum, normalde indirimsiz 650-700 lerden bahsediyorlar biraz bastırınca ve başka servislerede sorunca en indirimli fiyat 436 ytl lik bir paket olarak oluşuyor bu pakette;60 bin bakımı olarak,yağ,yağ filt,hava filt,benzin filt,bujiler ve triger seti (TRİGER KAYIŞI,TRİGER GERGİ RULMANI,ALTERNATÖR KAYIŞI,ALTERNATÖR GERGİ RULMANI)ama sadece triger seti değiştirmek isterseniz indirimli 336 ytl civarında fiyat veriyorlar.Gelelim benim ne yaptığıma;servisler 10 binde bakıma gitmemden memnun olyorlar ama ben yağ bakımlarımı 15 binde en son 55 binde yaptığımdan sadece triger olayını halletme yoluna gittim.Sadece tiger kayışı ve rulmanı orjinal indirimli 65 ytl den alternatör kayışını 15 ytl den alıp 50 ytl de işçilik verip renault servisinden 130 ytl lik faturayla çıktım.Alternatör gergi rulmanını değiştirmedim çünkü;servis 5 yıl önceye kadar bu rulmanı pakete koymazken (130 ytl)bu rulman yüzünden 60 bin km garanti verdiği 100 araçtan 2 sinde sorun yaşayıp başı ağrıyınca başına dert almamak için triger rulmanından çok pahalı olan bu rulmanıda pakete sokuvermiş,bu rulmanın araçtaki önemi triger rulmanının 10 da 1 i kadar bu rulman değişmese bile 100-150 bin km sorun olmuyormuş ve de bozulmaya başlayınca ses şeklinde kendini belli ediyormuş ben araba kullanma işini profesyonel olarak yaptığımdan bu rulmanın değişimini tecrübelerime bıraktım.Bütün bu bilgileri İzmirdeki üst düzey bir görevliden aldım olayın hangi serviste gerçekleştiğini belirtemeyeceğim ayrıca aracımın 2005 model ve garantisinin olmadığını da belirtmek istiyorum.SAYGILARIMLA...
quote:
Orijinalden alıntı: yasaluyari
quote:
quote:
Alıntıları Göster
quote:
quote:
quote:
valla bilmiyorum ancak bende duydugumu yazdım bu resimde biraz photo shop kokusu var gibi nerden buldun hocam?? en iyisi bekleyip görmek belliki renault daha bu dacia markasından çok para kıracaga benziyo eeee nede olsa ***AKIL VAR LOGAN VAR***
quote:
Orijinalden alıntı: hakan_gs06
quote:
quote:
quote:
valla bilmiyorum ancak bende duydugumu yazdım bu resimde biraz photo shop kokusu var gibi nerden buldun hocam?? en iyisi bekleyip görmek belliki renault daha bu dacia markasından çok para kıracaga benziyo eeee nede olsa ***AKIL VAR LOGAN VAR***
Alıntıları Göster
normal sedanin photo shop lu hali
hemen anlasiliyor
quote:
Orijinalden alıntı: KARA ELMAS
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: KARA ELMAS
quote:
bilgi için tşk. ederim
quote:
Orijinalden alıntı: yasaluyari
quote:
quote:
Alıntıları Göster
quote:
quote:
quote:
böyle çıkacaksa hiç çıkmasın millette akıl var mantık var aynı arabaysa neden arkası olmayanı alsın ki,hem çirkin duruyor,fiyatta da bi ucuzluk yapacaklarını sanmıyorum yeterince ucuz zaten, eğer bu şekil çıkarırsa emin olun satamaz
ama bi önceki sayfada steeppe modeli resmi vermişti bi arkadaş o şekilde cıkarsa eminim peynir ekmek gibi gider,tam bir jip
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: KARA ELMAS
quote:
bilgi için tşk. ederim
Alıntıları Göster
dolveno arkadaşım çok çok teşekkürler ..bence bu tür servis bilgilerini yazmak ,diğer bilgilere göre çok daha fazla işimize yarıyor..diğer arkadaşlara tavsiyem bu tür bilgilerinizi mutlaka paylaşıma sunun bizler daha yeni aldık yardımcı olun çünkü yavaş yavaş servis günleri yaklaşıyor...
quote:
Orijinalden alıntı: MAŞ71
dolveno arkadaşım çok çok teşekkürler ..bence bu tür servis bilgilerini yazmak ,diğer bilgilere göre çok daha fazla işimize yarıyor..diğer arkadaşlara tavsiyem bu tür bilgilerinizi mutlaka paylaşıma sunun bizler daha yeni aldık yardımcı olun çünkü yavaş yavaş servis günleri yaklaşıyor...
Alıntıları Göster
arkadaslar adamlar acikladi hemde tum dunyaya
gecen yil guney amerikada lansmani yapilan renault sandero nun avrupada 2008 yilinin ikinci yarisinda cikacaginin dacia tarafindan uretilecegi heryerde demec verdiler
o gordugunuz logan sedan photoshoplu hali
quote:
Orijinalden alıntı: nebituran
gecen yil guney amerikada lansmani yapilan renault sandero nun avrupada 2008 yilinin ikinci yarisinda cikacaginin dacia tarafindan uretilecegi heryerde demec verdiler
Alıntıları Göster
quote:
nebi hocam katılıyorum sana renault sandero türkiyede dacia logan hb dir
SERVİSTEN HEMEN SONRA ÇALIŞMADI.NEYSE ÇAĞIRDIM GELDİLER. BENİM DE İŞİN AKSİ TARAFI HEMEN
GAZİANTEP'E GİTMEM LAZIMDI. YOLDA GİDERKEN BİR ARA DURDUM ARABANIN ALTINA BAKTIM. BİR DE
NE GÖREYİM (ALTTAKİ YAĞ TAPASINI İYİ SIKMAMIŞLAR)ARABANIN ALTI, TA ARKA TEKERLEK DİNGİLİNE
KADAR ALT ŞASEYE SANKİ YAĞ PÜSKÜRTMÜŞSÜN GİBİ BİR HAL ALMIŞ. ARABANIN ALT KISMI KAPAK VE
TAMPON ALTLARI MAZOT VE YAĞ OLDU.NEYSE BİR TAMİRCİ BULDUM. İNANIR MISINIZ İKİ TUR ÇEVİRDİ
TAPAYI SIKMAK İÇİN. GARİ SİZE BIRAKIYORUM; BU KADAR DA OLUR MU,DEMEYECEKSENİZ. BU YAĞ
BİRAZ DAHA FARKINA VARMASAM, EKSİLİP MOTORA ZARAR VERECEK DURUMA GELEBİLİRDİ.YA ACABA
ÇOK TİTİZ BİRİYİM DE ONDAN MI OLUYOR BÜTÜN BUNLAR. AMA İYİ HATIRLIYORUM MUĞLA'DA İKİ
SERVİSE GİDİYORDUM HİÇBİRİNDE ARABAMA KÜÇÜCÜK BİR DAMLA YAĞ BİLE DAMLATMAMIŞLARDI.
SİZCE YARIN NE YAPMALIYIM? ARTIK SABRIM İYİCE TAŞTI ÇÜNKÜ. KİME ŞİKAYET ETMELİYİM. RENAULT
VEYA DACİA DIŞINDA. ZİRA ONLAR BİZİ ÜVEY EVLAT OLARAK GÖRÜYOR.
BU ARADA
400 KM YOL YAPTIM. İÇİNDE ŞEHİRİÇİ DE VAR 50 KM KADAR ORTALAMA 1LİTREYE= 22.6 KM YAPMIŞIM.
YAHU BİRAZ DAHA ZORLAMASAM VE ŞEHİRİÇİ OLMASAYDI BENİM VERİ; 100KM=4.3 LİTRE OLACAK.
HALBU Kİ BİZİM KULLANIM KLAVUZUNDA YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM; 4.5 YAZIYOR. BUNU DA
ANLAMADIM, BU MÜMKÜN OLABİLİR Mİ? BU VERİLERE ULAŞAN VAR MI? YA DA BU VERİLERİ GEÇEN?
MEYDAN OKUMAK İÇİN DEMİYORUM. SADECE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.
yaw buna denir bilinmes yaw nası servis bu yaw bide derlerki servise git en iyi o bilir gerçekten bildirmek lasım renaulta bildirdinizmi hiç
Alıntıları Göster
istanbuldada ayni servisler vallaği ben ilk bakımı mais te yaptırdım taşımdı zaten oda 4.leventten daha sonra gayyettepe mais e gittim 20.000 bakımı için aracı aldım ilk calışmadı dediğin olayyı yaşadım aracın öbürsü gün akşam almıştım sabah baktım motora ne göreyim gerizekalılar yağ cubuğunu yerine takmamış yine alt muhafaza yağydı hep demek sökmeden yaptılar ayni durum
yani kalitesiz bilgisiz insanları işe alıyorlar özellikle renault bunu cok yapıyor eş dost hatırına adam alıyorlar
ve hizmetin kalitesi yerlerde tekrarlıyorum gayrettepe mais e gitmeyin şöyle anlatayim gs sataına gelmeden renault ve dacia bayi oraya gitmeyin hizmet 0
moronlar zaten gerekli şikaytte bulundum şimdi 30000 bakımı için maslak oto sanayine gidicem ordada var servisi zaten oto sanayinde tanıdık var onada sorucam adı yetkili servis aracı sağlam veriyoruz yağ cubuğu yerine takılmamış ilk calıştırmada calışmıyor aklıma takıldı bu hafta içinde bir baktırıcam sanayine altına yağ tıpsına gevşekmi bıtakmışlar onada bakıcam aptal dolu aptal........
quote:
istanbuldada ayni servisler vallaği ben ilk bakımı mais te yaptırdım taşımdı zaten oda 4.leventten daha sonra gayyettepe mais e gittim 20.000 bakımı için aracı aldım ilk calışmadı dediğin olayyı yaşadım aracın öbürsü gün akşam almıştım sabah baktım motora ne göreyim gerizekalılar yağ cubuğunu yerine takmamış yine alt muhafaza yağydı hep demek sökmeden yaptılar ayni durum
yani kalitesiz bilgisiz insanları işe alıyorlar özellikle renault bunu cok yapıyor eş dost hatırına adam alıyorlar
ve hizmetin kalitesi yerlerde tekrarlıyorum gayrettepe mais e gitmeyin şöyle anlatayim gs sataına gelmeden renault ve dacia bayi oraya gitmeyin hizmet 0
moronlar zaten gerekli şikaytte bulundum şimdi 30000 bakımı için maslak oto sanayine gidicem ordada var servisi zaten oto sanayinde tanıdık var onada sorucam adı yetkili servis aracı sağlam veriyoruz yağ cubuğu yerine takılmamış ilk calıştırmada calışmıyor aklıma takıldı bu hafta içinde bir baktırıcam sanayine altına yağ tıpsına gevşekmi bıtakmışlar onada bakıcam aptal dolu aptal........
Alıntıları Göster
anlaşılan şuki renault şu servislere bi el atsa tam süper olacak
quote:
Orijinalden alıntı: hakan_gs06
anlaşılan şuki renault şu servislere bi el atsa tam süper olacak
Alıntıları Göster
bulundugun yerdeki tuketici hakem heyetine basvurunu ve sikayetini yapabilirsin
buyuk ihtimalle hukumet konagindadir
bu adiyaman servisi gercekten mercek altina almali turkiye renaullt
quote:
Orijinalden alıntı: nebituran
bulundugun yerdeki tuketici hakem heyetine basvurunu ve sikayetini yapabilirsin
buyuk ihtimalle hukumet konagindadir
bu adiyaman servisi gercekten mercek altina almali turkiye renaullt
SERVİSTEN HEMEN SONRA ÇALIŞMADI.NEYSE ÇAĞIRDIM GELDİLER. BENİM DE İŞİN AKSİ TARAFI HEMEN
GAZİANTEP'E GİTMEM LAZIMDI. YOLDA GİDERKEN BİR ARA DURDUM ARABANIN ALTINA BAKTIM. BİR DE
NE GÖREYİM (ALTTAKİ YAĞ TAPASINI İYİ SIKMAMIŞLAR)ARABANIN ALTI, TA ARKA TEKERLEK DİNGİLİNE
KADAR ALT ŞASEYE SANKİ YAĞ PÜSKÜRTMÜŞSÜN GİBİ BİR HAL ALMIŞ. ARABANIN ALT KISMI KAPAK VE
TAMPON ALTLARI MAZOT VE YAĞ OLDU.NEYSE BİR TAMİRCİ BULDUM. İNANIR MISINIZ İKİ TUR ÇEVİRDİ
TAPAYI SIKMAK İÇİN. GARİ SİZE BIRAKIYORUM; BU KADAR DA OLUR MU,DEMEYECEKSENİZ. BU YAĞ
BİRAZ DAHA FARKINA VARMASAM, EKSİLİP MOTORA ZARAR VERECEK DURUMA GELEBİLİRDİ.YA ACABA
ÇOK TİTİZ BİRİYİM DE ONDAN MI OLUYOR BÜTÜN BUNLAR. AMA İYİ HATIRLIYORUM MUĞLA'DA İKİ
SERVİSE GİDİYORDUM HİÇBİRİNDE ARABAMA KÜÇÜCÜK BİR DAMLA YAĞ BİLE DAMLATMAMIŞLARDI.
SİZCE YARIN NE YAPMALIYIM? ARTIK SABRIM İYİCE TAŞTI ÇÜNKÜ. KİME ŞİKAYET ETMELİYİM. RENAULT
VEYA DACİA DIŞINDA. ZİRA ONLAR BİZİ ÜVEY EVLAT OLARAK GÖRÜYOR.
BU ARADA
400 KM YOL YAPTIM. İÇİNDE ŞEHİRİÇİ DE VAR 50 KM KADAR ORTALAMA 1LİTREYE= 22.6 KM YAPMIŞIM.
YAHU BİRAZ DAHA ZORLAMASAM VE ŞEHİRİÇİ OLMASAYDI BENİM VERİ; 100KM=4.3 LİTRE OLACAK.
ANLAMADIM, BU MÜMKÜN OLABİLİR Mİ? BU VERİLERE ULAŞAN VAR MI? YA DA BU VERİLERİ GEÇEN?
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: GOMUTAN 400 KM YOL YAPTIM. İÇİNDE ŞEHİRİÇİ DE VAR 50 KM KADAR ORTALAMA 1LİTREYE= 22.6 KM YAPMIŞIM.
öncelikle şunu belirteyim arkadaşlar. bu gün shell den depomu fulledim ınanırmısınız kaç litre aldı
61,97 litre.
61,97*3,05=189,01 ytl para verdim bornova kavuklar shell i bilir izmirliler. adamlar abi bizde mümkün değil arıza olmaz dediler. bende ticaride iki taksiye sordum 60 litre alan adam buldum. sizde durum nedir. dehşet içerisindeyim. bu arada benim araç şehir içi 7,3 litre benzin tüketti. 0,22 kuruşa geliyor şehir içi. 1.6 olduğunu tekrar belirteyim.
arkadaşlar siteye biraz hit kazandırın yaw çogunlukla oraya yazalım
Alıntıları Göster
AMBIANCE 1.5 DCI KLİMA PACKELEKTRİK 1 TAVANBARI
Arkadaşlar bu araçlarda Blaupunkt Kasetçaların 2X15 watt çıkış olduğu söylenmişti.Ancak gerçekte 4x15 watt bu cihazlar.Arkadaki İSO connector'den arka hoperlör kablolarını sökmüşler. Aşağıda link mevcut.
Arkadaşlar bu araçlarda Blaupunkt Kasetçaların 2X15 watt çıkış olduğu söylenmişti.Ancak gerçekte 4x15 watt bu cihazlar.Arkadaki İSO connector'den arka hoperlör kablolarını sökmüşler. Aşağıda link mevcut.
Sağol arkadaşım, 3 yıldır iki çıkıştan 4 kolona dağıtım yapıp dinliyordum. Reno sırf iki kolon daha kullanmayım diye clio ve loganlarda bu aldatmayı kullanmış, yuh olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: segahe
AMBIANCE 1.5 DCI KLİMA PACKELEKTRİK 1 TAVANBARI
öncelikle şunu belirteyim arkadaşlar. bu gün shell den depomu fulledim ınanırmısınız kaç litre aldı
61,97 litre.
61,97*3,05=189,01 ytl para verdim bornova kavuklar shell i bilir izmirliler. adamlar abi bizde mümkün değil arıza olmaz dediler. bende ticaride iki taksiye sordum 60 litre alan adam buldum. sizde durum nedir. dehşet içerisindeyim. bu arada benim araç şehir içi 7,3 litre benzin tüketti. 0,22 kuruşa geliyor şehir içi. 1.6 olduğunu tekrar belirteyim
şimdi arkadaşlar bir petrol ofiisi bayii olarak yukardaki alıntıya bir cevap verelim ama bu cevabı verirkende tamamiye tarafsız olmak şartıyla
şimdi gidiyoruz kasaptan 1 kg kıyma alıyoruz yada manavdan 1 kg elma alıyoruz belkide kuyumcudan20-30 gram ağırlığında bir bilezik alıyoruz peki hiç düşündünüzmü bu 1kg belirleyen yada bunun biriminin yada o ağırlığın gerçekten 1 kg olduğunu onaylayan kimm?
tartı ölçü ayarlar denen bir kanun var buna göre her tartı aleti sanayiticaret il müdürlüklerinde bulunan gerçek gram ve kilogramlarla test edilir sonrada kalibrasyon denen olay gerçekleşir yani terazinin göstergesinde görünen 1 kg ile sizin satın aldığınız malın gerçekte 1 kg olması için ayarlama yapılır tabi kalibrasyon ayarlarıda +değer 0değer vede -değer olmak üzere üç şekilde ayarlana bilir bu kanunen +/- hakkıdır şaşma payı olarakta algılanabilir.. bune demek oluyoo
şimdi gidiyoruz akaryakıt istasyonuna depoyu fulle diyoruz deponuz doluyorr pompadaki fiyata bakıyoruz litreye bakıyoruz ödememizi yapıp yola devam ediyoruz... peki gerçekten aldığımız litre doğrumu bunu nasıl biliyoruz yada bilebiliriz akaryakıt ve lpg pompaları yılda birkez kalibre edilir yani ayarlanır kimi pompa gerçek değerin kanunen şaşma hakkından +değerle satış yapar ki bu istasyonun hem zararına hemde karınına dönüşebilir yada gerçek değerin kanunen şaşma hakkından- değerle satış yapar gene buda istasyonun hem karı hemde zararı olabilir bazılarıda şaşma payını sıfıra denk getirene kadar pompalarının ayarını saatlerce uğraşarak yaptırabilir tabi bunlar tamamen yasal durumdur..
hani hep vardırya şu istasyondan aldım şukadar km gitti şundan aldım daha az gitti şunun benzini iyi şunun motorini kötü gibi bisürü şey duyarızyada söleriz kendi aramızda işte bu tamamen burdan kaynaklanan yani kalibre ediliş şeklindedir bazı istasyon sahipleri pompalarının kalibrasyonunu - yönde bazılarıda +yönde ayarlattırır haliyle eksi ayaryaptırandan aldığınız 60 litre gerçekte 60 litre olmayacak ve ful bitik bir depo 61 yada 62 litreye dolacak gerçek değere ulaşacaktır aslında 1 yada 2 litre gibi büyük bir yark kabul edilemez açıkcası en fazla60 litrede 1litre fark bile aşırı olabirlir...
gelelim şhell konusuna açıkcası mobil ve bp birleştiklerinde belkide görmüşsünüzdür mobil yazılı istasyonlar tamamen bp ye dönmüştü sonradan ise bp firması bayiliklerinin bir çoğunu fes etti kapattı bp lerin yerinde alpetler petlineler turkuazlar akpetler felan faliyete geçti şehir içi bp bayisi kapatıyo yerinde başka bir firma hiç olacak şeymi sizce bp firması delimi bayisini kapatsın ama bir nokta vardı... oda bp firması firma ismine zarar gelmemesi için problemli bayilerini denetimlerinde sorun yaşadıkları bayilerini hemen sözleşmelerini iptal ederek kendi bünyesinden dışladı gelelim şhell konusuna bu firmada türkpetrol ile birleşti ve bayilerini şhell ismi altında topladı şimdi kaçkere turkpetrolden yakıt aldınız nekadar memnun kaldınızmı desem çok az sayııda arkadaş bana evet diyebiir oda kişilik karaakter ilişkisinde temiz bayiler sözüm dışındadır... şimdi bakıyorum şhell istasyonlarına açıkcası hiç güvencem kalmadı sebebi şu senelerdir kaçak mazot satan bir turkpetrol bayiisine adam şhell yazısını yapıştırdı ya onun içindir halan o bayiden yakıt alıp memnun kalamıyan istasyonumuza gelip sizdemi ölesiniz diyen müşterilerimizden biliyorum..
evet bilgim dahilinde sizlere yardımcı olmak istedim birde unutmadan aynı istasyondaki pompalarda bile farklılıklar oluşabilir bunuda bilmenizde yarar var birde böle bir problemde o istasyonun bağlı olduğu sanayi il ticaret müdürlüğüne plakanızın yazılı olduğu akaryakıt fişiyle birlikte müracat edebilirisiniz, ama daha önce istasyon yetkilisi birisiyle görüşmenizde fayda var pompacılarla değil ama o adamlarda günde kaçtanesiyle uğraşıyolar zaten doluyo kafaları müdürle görüşmem gerek diyin çıkın müdürün yanına anlatın durumunuzu.. hatasız kul olmaz makinalarda kul yapısı senede bir kere kontrol ediliyor haliyle pompada arıza kaynaklı bir problem olabilir çözümü basit bir olayı zora sokmamanız için ...
ya bişe sölemeden geçemicem eğer dürüs çalışan bir petrol ofisi bayisi bulursanız sakın bırakmayın çünkii türkiyede sektör içinde en kaliteli akaryakıtı petrol ofisinden alacağınızı garanti ederim belki biraz reklam gibi oldu ama bukadar bilgiyede olsun artıkk....