Iyi bari cok onemli degilmis de yakit meselesine acaip takildim :( Yarin gidip servise bir baktiracagim ama sehir icinde bu kadar korkunc neden yakar ki?
arkadasim ne yaparsan yap araba o kadar cok yakmaz,bence sen yakıt tuketimini hesaplarken bir yanlıslık yapıyorsun.20ytl ile 65 km yol gittigini nasıl hesapladın? sendemi ısık yanınca su kadar gittim v.s. hesap yaptın? eger yakıt lambasına gore hesaplama yaparsanız yanılırsınız en iyi cozum depoyu fulleyip test etmektir.ben su son zamlardan sonra LPG ile (lpg litre fiyatı 1,59ytl) 20 ytl lik lpg ile sehir ici 125-135 km yol katediyorum.benzinle bile 70km nin uzerinde yol katedebilirim.dizel bir arabanın km basına 30ykr uzerinde yakması cok ilginc.
şimdi arkadaşım sen 20 ytl ye 7.5 litre euro dizel alabiliyorsun
bu arac şehir içi 100 km de en fazla ben yaktım yazın klima 4 de arac full dolu 9 litre yaktı bagaj vs yoğun trafik yürümüyordu dur kalk dur kalk sol ayağım arımıştı 2-3 saat boyunca
ama sen öyle bir trafikten söz etmedin yüksek devir değil kullanım şeklin söylediklerine göre 7.5 litreyle sen en az 120 km yapman gerekiyor ama 65 km yapmışsın ya pompacı bir numara cekti yada aracta bir sorun var şehir dışı tüketiminde normal olmazdı eğer bir sorun olsa yinede servise gitmende yarar var
yakıt aldığın yeride değiştir opetti tavsiye ederim
arkadaşlar dizel araçlarımızda yakıt ve yağ katkısı kullanmanın faydası olurmu eğer kullanmayı tavsiye ederseniz hangi markayı önerirsiniz?
arkadaşlar bunu forum yöneticilerine söyleyelim şöle küçük DH amblemli birşey bizim forumumuzu temsil eden yaptırırlar ve bulundugumuz adreslere gönderirlerse ben memluniyetle yapıştırırım aklıma gelmedi degil hani
quote:
Orjinalden alıntı: nebituran
bizim forumda sanirim ogretmenler agirlikta
iyi iste kalitemiz artiyor
bizim forumun zaten kalitesi bellidir. bunca sayfa oldu yazanlarin hepside seviyeli ve kaliteli insanlar
sadece 1 kisi biliyorum logan alip cok memnunum felan deyip sattiginda logana veristirip duran
allahtan sattida o da kurtuldu bizde onsan kurtulduk.
hergun okudugum forum hic aksatmadan.
bulusma isini daha onceleride cok yazdik fakat farkli sehirler ve is guc dolayisi ile bir turlu olmadi bende bunun olmasini cok isterim.
bir arada forumu ve bizi temsilen bir cikartma yaptirip tum logancilarin arabalarina yapistirmayi dusunduk fakat ondan da bir netice alamadik. fakat yinede bizim forum donanimhaber forumunda en cok okunan ve en cok mesaj alan konular arasinda ust siralarda yer aliyor.
umarim boyle de devam eder.
merhaba arkadaşlar bir dacia sahibi olarak bende size katılmak istiyorum kulübünüzü dün keşvettim büğük bir bölümünü okudum ve hoşuma gitti o yüzden size katılmaya karar vedim,mais 2005ten beri dacia sahibiyim ikibuçuk yıldan beri yaklaşık onbin km yaptım ve de çok memnunum arabamdan (her yönüyle) bilgisayarda daha yeniyim fazla tecrübem yok fakat sizinle görüşüp yazışmaya ve sizi takib etmeye çalışacam SAYGILAR 26SC
arkadaşlar youtube dan bir video buldum dacia 1.5 dci ile passat 1.9 tdi ın kapışması kimin yendiğini merak ediyosun o zaman hemen izleyin
yasaluyari nitrous666 ve yukobir ardakadaşlara verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler ben pek fazla inanmıyodum öyle bir şey olcaığını hani dedim ya atmaya çalıştıkları bi çamur daha diye yukarda nitrous666 arkadaşımız çok güzel bir şey söylemiş 'bu logan bu millete ne yaptı' yani bu arabanın ismini duyunca niye millet bu kadar önyargıyla yaklaşıyolar anlamıyorum çok uzun süreden beri takip ediyorum bu kulubü görüyorumki dacia logan alıpda bir tane bile pişman olmuş kimseyi görmedim kredi işini en yakın zamanda halledip logan mcv me kavuşcam herkese kazasız belasız günler iyi geceler
kazık batıyor,biz daha ucuza kendi bindikleri kalitedeki arabalara bindiğimiz için yedikleri kazık batıyor
quote:
Orjinalden alıntı: fanuba10
arkadaşlar dizel araçlarımızda yakıt ve yağ katkısı kullanmanın faydası olurmu eğer kullanmayı tavsiye ederseniz hangi markayı önerirsiniz?
bende kullanmayı düsünmüstümservise danıstım önermediler,o yüzden bozulan motorlar oluyormus
quote:
yağ katkıları ve yakıt katkıları sorun varsa kullanılması gereken yardımcılar.yağ katkısı kullanmak için motorunuzun yağ yakıyor olması gerekir yani motorunuzdaki sekman boşluğunun artmış olması gerekir aksi takdirde sağlam bir motora yağ katkısı ilave edildiğinde eklenen katkının koyuluğundan dolayı yağ kalınlaşıyor ve motoru zorlayabiliyor. yakıt katkısı ise temizleme amaçlı bir ürün fakat temizleme işlemi yapan cihazlar zaten var, motora bağlanıyor 2 saat süresince yakıt hattı temizleniyor.ücret olarak ta 80-100 ytl civarı. birde yağ katkılarının hepsi iyi olduğunu söylüyor fakat bunu onaylayan ve ya öneren bir kurum yok sadece kendi reklamları.... sağlıcakla kalın...
quote:
Orjinalden alıntı: surkan77
quote:
yağ katkıları ve yakıt katkıları sorun varsa kullanılması gereken yardımcılar.yağ katkısı kullanmak için motorunuzun yağ yakıyor olması gerekir yani motorunuzdaki sekman boşluğunun artmış olması gerekir aksi takdirde sağlam bir motora yağ katkısı ilave edildiğinde eklenen katkının koyuluğundan dolayı yağ kalınlaşıyor ve motoru zorlayabiliyor. yakıt katkısı ise temizleme amaçlı bir ürün fakat temizleme işlemi yapan cihazlar zaten var, motora bağlanıyor 2 saat süresince yakıt hattı temizleniyor.ücret olarak ta 80-100 ytl civarı. birde yağ katkılarının hepsi iyi olduğunu söylüyor fakat bunu onaylayan ve ya öneren bir kurum yok sadece kendi reklamları.... sağlıcakla kalın...
evet aynı yorumu saerviste bana yapmıştı
quote:
Orjinalden alıntı: surkan77
quote:
bilgilendirme için teşekkür ederim
ARKADAŞLAR MERHABA
YENİ GELENLER HOŞ GELDİNİZ
BENİM ARKADAKİ SES MESELESİ DEVAM EDİYOR. YA BAGAJDAN GELİYOR; YA DA
ARKA TAKIMLARDA BİR SORUN VAR. NE YAPAYIM, NE TAVSİYE EDERSİNİZ? BAGAJI DA
BOŞALTTIM. YİNE SES VAR. ACABA BAGAJ YAN DÖŞEMELERİ OLABİLİR Mİ? YA DA
ARKA CAMIN HEMEN YANINDAKİ -ARKA KAPILARIN HEMEN GERİSİNDEKİ- PLASTİK DÖŞEMELER.
quote:
Orjinalden alıntı: GOMUTAN
ARKADAŞLAR MERHABA
ARKA CAMIN HEMEN YANINDAKİ -ARKA KAPILARIN HEMEN GERİSİNDEKİ- PLASTİK DÖŞEMELER.
arka kapılara baktılarmı belki kapılarda bosluk olusmustur,bizim hocanın cliosunda öyle bi ses vardı arka kapı sarkmış. adamcagız yaptırana kadar (adıyaman servisinde) akla karayı secti. açıklamalarıda tam levent kırcalık yani " bütün hepsinde böyle" diyorlar. aynı şeyi banada söylediler yapamıyoruz demiyorlar, hepsinde böyle veya fabrika hatası (adıyaman reno servisi)
arkadaşlar geçen günlerde bi arkadaşımla konuştum renault servisinde beklerken galeriyi gezmiş dacia loganlara baktım dedi ben ee dedim adamın direkt cevabı yok ya loganlar hiç iyi değil o an nasıl sinirlendim ya neye göre iyi değil yada biz arabadan anlamıyoruz onlar dacia fabrikalarındaki ustlardan bile daha iyi olduğu için hemen bi bakışta logan kötü diyolar bir kere adını çıkardılar ya ama bu araba bir kaç sene sonra çok büyük iş yapacak hatta yapmaya başladı bile çünkü her yerde logan var adım başı logan bir gün herkes logancı olacak
TARSUSLU
DAHA ÖNCE DE ADIYAMAN RENAULT SERVİSİYLE İLGİLİ ŞİKAYETLERİMİ YAZMIŞTIM.
HATTA RENAULT'A DA BİLDİRMİŞTİM. AMA NE DÖNEN OLDU NE ARAYAN... VELHASIL DEDİĞİN GİBİ
TAM OLACAK O KADARLIK DİYALOGLAR YAŞANIYOR SERVİSLE ARAMIZDA. AMA YUKOBİR KARDEŞ
KIRŞEHİR'DEKİ SERVİSTEN BAHSEDİYOR. BAZEN ORAYA KADAR GİDESİM GELİYOR. AMA YİNE DE
YARIN GİDİCEM. BAKALIM NE YUMURTLAYACAKLAR? BU ARADA BENİM GARANTİ DE HIZLA TÜKENİYOR.
BİR AY KALDI.
quote:
Orjinalden alıntı: tarsuslu2410
quote:
Orjinalden alıntı: GOMUTAN
ARKADAŞLAR MERHABA
arka kapılara baktılarmı belki kapılarda bosluk olusmustur,bizim hocanın cliosunda öyle bi ses vardı arka kapı sarkmış. adamcagız yaptırana kadar (adıyaman servisinde) akla karayı secti. açıklamalarıda tam levent kırcalık yani " bütün hepsinde böyle" diyorlar. aynı şeyi banada söylediler yapamıyoruz demiyorlar, hepsinde böyle veya fabrika hatası (adıyaman reno servisi)
HİÇ BUNLARI KENDİNE DERT ETME... BİZİM ALDIĞIMIZ DÖNEMDE HİÇ DENECEK KADAR AZDI PİYASADA.
arkadaşlar geçen günlerde bi arkadaşımla konuştum renault servisinde beklerken galeriyi gezmiş dacia loganlara baktım dedi ben ee dedim adamın direkt cevabı yok ya loganlar hiç iyi değil o an nasıl sinirlendim ya neye göre iyi değil yada biz arabadan anlamıyoruz onlar dacia fabrikalarındaki ustlardan bile daha iyi olduğu için hemen bi bakışta logan kötü diyolar bir kere adını çıkardılar ya ama bu araba bir kaç sene sonra çok büyük iş yapacak hatta yapmaya başladı bile çünkü her yerde logan var adım başı logan bir gün herkes logancı olacak
quote:
Orjinalden alıntı: bloody24
arkadaşlar daciası olan her herkezin içi rahat olsun bu arabalar gariban dostu,piyasadaki bir çok arabaya göre verilen paranın karşılığını fazlasıyla veriyor. bu arabalarda ki sorunların çoğu, diğer araçlarda da yaşanabiliyor. vakit ayırabilirseniz diğer forumlarada göz atın ve hangi modelde ne gibi sorunlar var okuyun ,bu tip sorunlarla 40.000- 50.000 lik bir arabada karşılaşmak daha da büyük bir sıkıntı.her araç gibi dacia' larda seri üretim ve bu aşamada ufak çapta sorunlar oluşabiliyor. hayatı imkanları ölçüsünde yaşayanlar her zaman mutlu olur,diğerleri ise hep arayarak ömürlerini bitirirler. ve son olarak (marka almak kolaydır,zor olan marka yapmaktır,bizler marka yapanlardan olalım.)
sağlıcakla kalın.. logan lauretta 1.5 dcı 2008
logana laf atanlara meydan okuyorum 1-çarpışınca ezilmeyen 2-içine 100.000 km olsada ses almayan 3-100 ykr ' dan daha az yakan 4-lastiği eskımeyen 5-hiç bozulmayan....dahası olan varsa bu konuşanların aracı böyle bir araçsa benim aracı hediye edecem,kardeşim bu insanların gözü aç,ŞÜKÜR...ŞÜKÜR...ŞÜKÜR edelim lütfen "insanoğluna bir vadi dolusu altın versen ikinci vadiyi ister,onun gözünü ancak toprak doyurur"(hadis-i şerif) elbette her yeni eskiyecek,ancak gerekli tamirine bakımına bakacağız lakin sonunda değeri parayla dahi ölçülemeyen insan bile yaşlanıp(hatta gençken)ölebiliyor,BİZ LOGANIMIZA BAKALIM O BİZE EN İYİSİNİ SUNACAKTIR HİZMETİMİZE,BEN MEMNUNUM ALLAH OLMAYANLARA NASİP ETSİN...HEPİNİZ SAĞLICAKTA BİNİN..(((ARABASI ARIZALI OLAN ARKADAŞLARIMADA ARABALARINA ACİL ŞİFALAR DİLERİM...)))
ARKADAŞLAR İÇİNİZİ RAHATLATMAK İÇİN;
BERABER ÇALIŞTIĞIM ÜSTADIMA GEÇEN YIL BUGÜNLERDE 2007 MODEL (0 KM) TOYOTA COROLLA 1.4 D4D ARAÇ SATIN ALDIK (35.000 ytl) ONUN DA BAZI SORUNLARI YOK DEĞİL.. İLK 2.000 KM YÜKSEK MİKTARDA DİZEL YAKIT TÜKETTİ... SONRA KENDİLİĞİNDEN DÜŞTÜ (BURASI NORMAL RODAJ)... ÖN CAMLARDAN YARI AÇIK İKEN SES GELİYOR.. AYRICA BİR KAPI DAN SES... UNUTMAYALIM SORUNSUZ VE KUSURSUZ KUL YAPISI ALET YOKTUR... MİLYAR DOLARLIK UZAY MEKİKLERİ BİLE ARIZA YAPABİLİYOR HATTA DÜŞEBİLİYOR... ARAÇLARIMIZ BENCE FİYATININ ARAÇLARI... BENİ ŞAŞIRTAN BEKLENTİMİN ÜSTÜNDE ÇIKMASI...
arkadaşlar daha öncede yazmıştım ama okunmadı galiba 2005 yılında ilk alanlardanım ambiance pack klimalı 14 yaklaşık 55 000 km oldu o sizin duyduğunuz lak lak sesi arkadan gelen ne bagaz ne kapı arka fren limitörünün yağsızlığından kaynaklanıyor ben ist güven altana ilk gidişimde çözdüler herhangi bir serviste o limitörü yağlatabilirsiniz garantiden hiç bir ücter talep etmiyorlar ii sürüşler hepimize.